Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

2017 – ohi on.

perjantai, tammikuu 12, 2018

On aika viime vuoden koosteen. En harrasta exceleitä (empä!), mutta jonkinlaista kevyttä kertynyttä tilastoa on aina pakko vuotaa tännekkin. Nyt ihan erityisesti. Olen ollut blogissa kohtuu hiljainen, mutta (ja siksi koska) siviilielämässä on riittänyt sattumuksia ihan nokko. Ei ole riittänyt paukkuja ihan joka päätteelle ja kirjoittamiselle. Ulkomaan reissut on myös ihan selkeästi jääneet muiden tapahtumien ja reissujen varjoon. Tämä vuosi, varsinkin sen toinen puolisko, oli täynnä isoja muutoksia. Tuntuu oudolta, etteivät ne edes tuntuneet kovin oudoilta.

Valaistakoon teitäkin nyt kuitenkin muunmuassa numeroiden muodossa, oi seuraajani mun.

Blogi täytti neljä vuotta ja mie 25!

Vuosi 2017 oli myös ensimmäinen kokonainen vuosi samassa työpaikassa. Samalla bloggailutahti vähän hiipui ja täällä on ollut ennätyspitkiä taukoja, muun muassa koko marras- ja joulukuu. Lisäksi kirjoitin myös ennätysvähän postauksia. Ennätys tuokin, ja samapa tuo. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettäkö olisin keppuroinut vain Rovaniemellä koko vuoden mitään tekemättä. Päinvastoin. Instastoryn stalkkerit tietää, että olen ollut lietsussa ja liikkeellä kesästä loppuvuoteen melkein taukoamatta. Elämä on ollut sinisessä lentolaukussa ja pikkurepussa. Matka on kulkenut pitkin päärataa, jatkuvasti pohjois-etelä suunnassa ja yleensä aina vähän myöhässä kulkevassa IC-junassa. Keväällä ei tapahtunut reissurintamalla paljon mitään, koska töissä oli niin järjetöntä hepakkaa. Kyseinen kiire ei ole tosin edelleenkään hellittänyt, mutta pakkohan ihmisten on välillä saada vapaapäiviäkin. Onhan? Vaan eipä minun työssä erityisesti. Vapaapäivättömyyttä on sitten paikkailtu pitämällä etätyöpätkiä (ja pitkiä) ympäri Suomen Tampereella, Helsingissä, Oulussa ja Sodankylässä.

Eli Suomimatkailusta ja lähireissailusta on tullut melko lailla harrastus. Vai pitäiskö sanoa jo lifestyle.

Tampereella x 4.

Kesäkuussa, lokakuussa, marraskuussa ja joulukuussa. Tahti myös kiihtyy nyt vuojen vaihteen jälkeen. Tunnustan. Kirjoitan tätä postausta parhaillaan juuri Tampereella.

Helsingissä x 9.

Residenssiöitä Cumulus Meilahdessa kertyi 33. Harmitti kyllä kovasti, kun residenssin pääsi korkkaamaan vasta maaliskuussa ja enemmän aikaa pääsi hengailemaan kesällä ja sen jälkeen. Luojan kiitos se on kuitenkin ollut olemassa! Tällainen mahdollisuus juuri tänä vuonna on ollut kyllä korvaamaton. Mikään ei myöskään ole voittanut kiireettömiä aamuja Hesarin ja pehmispuuron kanssa.

Tallinnassa x 3.

Toukokuussa, myöhemmin toukokuussa ja lokakuussa. Oli kamalia kelejä, sitte aurinkoisia ja muuten vain ihania.

Lentoja 19,

joista suurin osa Suomen sisäisiä siellä ilmojen pääradalla Rovaniemen ja Helsingin välillä.

Junamatkoja en ala edes laskelmaan, mutta monta kymmentä niitä jo on,

eikä kaikki liput edes ole Veturi-tililtäni nähtävissä. 2017 oli silti selkeästi junamatkustamisen vuosi (tai siis syksy) yhden käänteentekevän junamatkan seurauksena. Tuleva vuosi näyttäisi tekevän jopa junailuennätystä omalle kohdalle. Emmie muuten menis junalla, mutta Tampereelle on hankalampi Helsingin kautta lentää.

Maita 8,

joista vain yksi uusi: Norja, Ruotsi, Espanja, Viro, Britannia, Italia, Kreikka ja uutena Kroatia.

Muita hotelliöitä residenssin lisäksi yhteensä 14 yötä:

2 yötä Scandic Ishavshotel – Tromssa, 1 yö Lapland Hotel Kilpis – Kilpisjärvi, 2 yötä Santo Domingo – Madrid, 1 yö Hilton Madrid Airport, 1 yö Hotel Miranda Suizo – El Escorial, 3 yötä Grand Hotel Liberty – Riva del Garda, 1 yö BLOC Hotel Gatwick Airport, 1 yö Clarion Airport Helsinki, 1 yö Hostel Cafe Koti – Rovaniemi,  1 yö Klaus K – Helsinki.

Ensimmäinen oma auto

Musta Skoda Octavia -05 ja ajettuja kilsoja reilut 5000. Tarvitsin auton, koska kesällä ostettu kämppä oli sen verran pöndellä, että julkisilla kulkeminen olisi tullut rasittavaksi. Tänä vuonna Skoda jää kevääksi seisontaan, koska en sitä enää tarvitse.

Yksi yhdessä ostettu kämppä ja yksin myyty puolikas. Tosin se myynti on vielä vaiheessa.

Omistusasuminen jäi vuoteen 2017 kokonaisuudessaan. End of the story. En asu enää siellä kaukana enkä kenenkään kanssa.

Yksi vähän liian kallis, mutta aivan liian ihana vuokrakämppä,

joka on niinkin täydellisellä paikalla, kuin neljän minuutin kävelymatkan päässä töistä. Muutin siihen matkalaukkuni kanssa Tampereelta saapuessa 7.1.2018 keskellä yötä junan ollessa reilusti myöhässä. Siellä ei ole vielä valoa kuin liesituulettimessa ja kaukoputkeen ripustetussa sisustuspalloketjussa. Ruokapöydän ääressä on yksi pikku jakkara, ja telkkarikin on vielä lattialla. Vaatii reissua Haaparannan Ikeaan asap.

Yksi käänteentekevä ihiminen ja sen myötä vielä toinenkin koti.

Olen niiin huojentunut uudesta vuodesta. Saa aloittaa monessa mielessä puhtaalta pöydältä ja omassa tapauksessa vielä puhtaasta uudesta kodista. Pikkuyksiöstä ihan Rovaniemen keskustasta, uudesta taloyhtiöstä superlyhyellä kävelymatkalla töihin ja ihan vastapäätä kahta lempiravintolaani. Samalla mulla on uusi kakkoskoti ja ykkösihminen Tampereella. Nuin. Son siinä se isoin alotus tälle vuojelle.

Uskaltaako jo hengittää?

Ole lempeä 2018.

Ja kohtahan tässä pääsee taas reissuun! Siitä myöhemmin lissää.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Sunna perjantai, tammikuu 12, 2018 at 18:48

  Mua ei yllätä tässä mikään muu kuin pehmispuuro – miten kukaan voi syödä sellaista? Toivon vuoteen 2018 yhtä paljon toimintaa ja säpinää, mutta tällä kertaa kaikkea mieluista ja helppoa ja kivaa <3

  • Reply Maarit Johanna lauantai, tammikuu 13, 2018 at 20:18

   Siis son hyvvää! Puuroa ja pehemistä siihen päälle niin avot! Ja joskus kuivattuja karpaloita ja pähkinöitä. Kokkeile 😀
   Kiitos toivotuksista. Ei kaiken tartte heleppoa olla, mutta jos olis vaikka ees vähän helpompaa ku viime vuonna niin olis jo hyvä 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, tammikuu 12, 2018 at 22:57

  Ohhoh, isoja muutoksia! Kaikkea hyvää tälle tulevalle vuodelle. Toivottavasti jaksat bloggailla, me sun lukijat sitä kovasti aina odotetaan. <3

  • Reply Maarit Johanna lauantai, tammikuu 13, 2018 at 20:19

   Kiitos Meri <3 Mie kuitenki rakastan tätä. En mie kirjoittamista ole lopettanut, mutta tekstien julkaiseminen on ollut välillä tavallista hankalampaa. Parempaan päin kuitenkin!

 • Reply Anu / Mielilandia perjantai, tammikuu 12, 2018 at 23:29

  Kiva kuulla susta ja ennen kaikkea, että kaikki kuulostaisi olevan hyvin! Olinkin jo Instagramin perusteella päätellyt, että sulla on tainnut olla viime kuukausina vähän muutakin mielen päällä kuin blogi. Tsemppiä muutosten aikaan ja kaikkea hyvää tälle vuodelle! Toivottavasti viihdyt uudessa kodissa – tai uusissa kodeissa! ❤

  • Reply Maarit Johanna lauantai, tammikuu 13, 2018 at 20:21

   Kiitos paljon Anu! <3 Oli kiva tehdä paluu ihan odottamattomalta tauolta. Kahden kodin välille on jo tottunut, vähän luvattoman helposti. 🙂 Mie aattelinkin, että moni on varmasti hoksannut jo sitä kautta missä liikun ja mitä tapahtuu.

 • Reply Tiia/ReiseReise lauantai, tammikuu 13, 2018 at 11:03

  Voih, suuria muutoksia, mutta vuosi 2018 kuulostaa jännittävältä, uudelta alulta. 🙂 Olkoon se siis hyvä, ja kiva kuulla matkasuunnitelmistasi! Mutta millaista on pehmispuuro? En ole koskaan kuullutkaan.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, tammikuu 13, 2018 at 20:23

   Olkoon kaikin puolin hieno vuosi, myös sulle 🙂
   Pehmispuuroa siis söin aina residenssissä aamupalaksi. Siihen tuli siis puuroa pohjalle, sitten ehkä pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä päälle ja lopuksi kunnolla pehmistä tai frozen jugurttia. Sitä oli/on Cumulusten aamiaisilla tarjolla. Saa nähdä onko enää sen jälkeen kun nekin vaihtuu Scandic-brändin alle.

 • Reply Marimente sunnuntai, tammikuu 14, 2018 at 00:58

  Vau, sulla on mahtunut vuoteen vaikka ja mitä! Onnea uusiin koteihin (harvemminpa saapi toivotella monikossa :D) ja muutenkin ihanaa vuoden alkua teille! 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, tammikuu 14, 2018 at 12:30

   Kiitos Mari! <3 Joo eipä ole tällaisia toivotteluja itsekään ajatellut kuulevansa, mutta niin normaalilta se omaan korvaan kuitenkin kuulostaa :p
   Samoin teille onnea uusiin alkuihin Hollannissa!

  Leave a Reply