Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Riva del Garda odottamattomassa seurassa

sunnuntai, syyskuu 10, 2017

Helouta pienen odottamattoman blogitauon jälkeen! Me kotiuduttiin eilen illalla pieneltä marjastus ja sosiaalisoitumisreissulta Kuusamosta. Viimeksi noita Kotkan kavereita nähtiin Pohjois-Italiassa. Tuostakin kohtaamisesta on jo kolme viikkoa. Riva del Garda yllätti ja antoi yllättää.

Suomalainen rakastaa järvimaisemia ja norjalaisia vuoria. Rivassa on kaikki ja siihen lisäksi vielä meren tuoksu. Vesi on turkoosin kirkasta ja maisemat hivelee mieltä. Me valittiin Riva del Garda sellaiseksi risteilyn ennakkolomaksi. Koska jokainen loma tarvii ennakkoloman! Saapuminen kolmella eri junalla ja yhdellä bussilla kesti Milanosta kokonaisen päivän, mutta perillä odotti palkinto monella tapaa. Meillä oli vastassa nimittäin ihan totaalinen yllätys.DSC05144DSC05146DSC0515320170819_074711
Tottakai Grand Hotel Liberty ihan Riva del Gardan keskustassa oli myös mukava yllätys, mutta matkasta virkistäytymisen jälkeen meidän piti saada myös vähän sapuskaa. Lähdettiin kävelemään hotellilta pimenevässä illassa eikä päästy montaa sataa metriä eteenpäin, kun meillä loksahti leuat. Yksi Markun parhaista Kotkan kaiffareista istui siinä erään baarin terassilla vaimonsa kanssa. Tyypit oli just viikko sitten sopineet whatsappin välityksellä, että nähdään parin viikon päästä Kuusamossa, mutta eivät olleet sitten tajunneet vaihtaa esim. lomasuunnitelmia! Oli meillä siinä hämmästynyttä porukkaa sitten terdellä. Koitin yrittää miettiä todennäköisyyksiä tällaiselle tapaamiselle, mutta en osannut. Ensinnäkin oikea maa, kaupunki ja aika. Lisäksi se, miten me kävellään just siitä ohi. Olisihan voinut käydä niin, että olisimme lomailleet tyytyväisinä toisistamme tietämättä Rivassa koko kolme päivää. Niin, olivathan he myöskin tulleet samana päivänä Rivaan ja lähdössä samana päivänä kohti Venetsiaa kuin mekin. Ihan kaiken huipuksi. Päästiin siis autokyydillä Venetsiaan laivan lähtöpäivänä.DSC05164DSC05171

Jälkikäteen fiilisteltyä kyllä pakko miettiä, että ei tuota reissua olisi oikein muuten voinut tehdäkään. Ehkä universumi halusi kertoa meille jotain. Ne iltapiknikit kahtena iltana siinä kirkkaan veden äärellä joutsenten pelleillessä vieressä ja autoreissut Monte Baldo-vuoren taakse. Ei me oltais muuta voitu toivoakaan.DSC05100DSC0515920170818_200019DSC05101
Riva del Garda on yksi kauneimmista kaupungeista missä olen käynyt. Keskusta levittäytyy toki järven rantaan gelaterioineen, ravintoloineen ja putiikkeineen. Täällä syötiin ehkä parhaat italialaiset risotot ever ja pääsin myös vihdoin kiinni siitä mitä on italialainen gelatosorbetti. Rivan jälkeen me ei muuta jäätelöä olla tilattukaan, kuin sitruunasorbettia!DSC05156DSC05191DSC05172DSC05179DSC05227DSC0517220170819_075956
Jos oltais oltu pelkästään lomalla Rivassa, ei olisi tuo kolmen päivän puristus riittänyt mihinkään. Elokuun puoliväli ajanjaksona on muutenkin superkuuma. Kaveriporukalla seikkailuun ja syömiseen se oli just sopivasti. Kuusamossa tehtiin lupaus, että jatkossa jaetaan lomasuunnitelmat etukäteen ja puhutaan ne ääneen. Keväällä löydämme porukalla toisemme ehkä Nuorgamista. Ihan suunnitellusti! Onkos lukijoissa paljon Gardan kävijöitä?

Lisää inspistä Gardajärvelle löytyy täältä –> (Gardajärvi Top 5 vinkit – Kohteena Maailma)

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Anskulip sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 12:54

  Ihana Garda! Sydän jäi sinne ensimmäisellä kerralla vuonna 2010 ja sen jälkeen olen käynyt siellä kaks kertaa, yhteensä kolme viikkoa. Nyt on ollut taukoa kun haluaa nähdä muutakin maailmaa, mutta koko ajan haaveilen Gardan rannoista. ?

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 17:57

   Kolme viikkoa vois olla sellanen aika, jolla kerkiäis just ja just tutustua kaikkiin järven pikkukaupunkeihin <3 Rakastuin kans. Voisin lähtiä vaikka heti takasin!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 13:58

  Maailma on kyllä pieni! Harvemmin olen tuttuihin törmännyt reissuillani, ainakaan noin spontaanisti. Mutta ennestään tuntemattomiin suomalaisiin tulee törmäiltyä joskus hyvin hämmentävissä paikoissa. Viimeksi näin tapahtui Ezessä, pienessä kylässä Ranskan Rivieralla. Odotin bussia kylän bussipysäkillä, kun yhtäkkiä viereeni tupsahti suomea puhunut pariskunta. Siinä sitten tuli vaihdettua kuulumisia ja vinkkejä 🙂

  Ja voi apua noita maisemia <3 Mulla on nyt Italia ja Ranska sellaiset Eurooppa-kohteet, joissa haluan lähteä valloittamaan juuri kaikkia kauniita kyliä. Eritoten vuorten lähellä olevia sellaisia.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 17:59

   No suomalaisia sitä löytää kyllä itekki odottamattomista kohteista! Muistan kun saavuttiin Aruballe meidän hotellille taksilla ja pariskunta joka hyppäsi siihen meidät tuoneeseen taksiin oli myös suomalainen. Ei nähty skandinaaveja koko reissulla sen enempää :p

   Olispa enempi aikaa, niin pitäs päästä kyllä kiertämään Alppien ympärillä levittyviä vuoristokaupunkeja!

 • Reply Kthetraveller sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 14:30

  Uijui, Riva del Garda on mun lemppareita! Oon käynyt siellä kahdesti ja viimeksi kesällä 2016. Majoituttiin silloin mukavassa Villa Nicolli Romantic Resortissa ja voin todellakin suositella hotellia erityisesti romanttiseen lomailuun/hyvää asiakaspalvelua hakevalle. Ohessa omat kokemukseni/esittely ko. hotellista:
  https://www.rantapallo.fi/kthetraveller/2016/07/31/hotelliarvostelu-villa-nicolli-romantic-resort-gardajarvi/

  Jannä juttu muuten tuo, kun tapasitte Markun kaiffarin. Maailma on pieni 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 18:01

   Maah! Sun suositukset ei varmasti pettäis 🙂 Oli muuten aika hemmetin kalliit hotellit tuolla suunnalla. Meillä onneksi oli kaksi ilmaista Hotels.com Rewards-yötä, niin ei tarvinnut maksaa kuin yks yö itse. Ehkä täytyy kokeilla low-seasonina reissausta seuraavalla kerralla, niin ei mene koko likviditeetti hotelliin.

   Ja sano muuta! En lakkaa hämmästelemästä vieläkään 😀

 • Reply Tiia(ntai) sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 15:41

  Oho, melkoinen sattuma! Kerran olen ollut vastassa Ljubljanasta tulevaa lentoa, jolla olikin sattumalta tuttuja neljästä ihan eri yhteydestä. Ehkä Helsinki-Vantaalla sellainen on silti vähemmän randomia ja yllättävää kuin Pohjois-Italiassa 🙂

  Tuli nälkä noista kuvista!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 18:04

   Neljästä eri yhteydestä! Melekosta 😀 Mutta on se maailma pieni ainakin lentokentillä :p

   Italialaiset osaa kyl ainakin risottoja tehä. Tullut ihan kunnon inspiraatiot kotonakin reissun jäläkeen. 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 17:46

  Kauniin näköinen kaupunki kyllä! Tuli itselle mieleen vähän Kotor mitä mieltä itte oot – muistanko oikein, että kävit tuon risteilyn kanssa myös siellä? 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 18:08

   Ihana oli! <3 Kotor jäi vielä käymättä, mutta on kyllä bucket-listalla 🙂

 • Reply Suoma sunnuntai, syyskuu 17, 2017 at 09:50

  Garda vei myös meidän sydämemme. Onhan siitä jo vuosia kulunut (v 2008), mutta tuntuu kuin eilen olisimme olleet. Majoituimme Monicassa ja etenkin patikointi Santa Barbaran kappelille oli ikimistoinen reissun osa. Maisemat ovat ihanat Gardalla. Pakko vielä joskus päästä uuestaan! Ja Riva?

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, syyskuu 17, 2017 at 16:09

   Ihana kuulla! Varmasti tuo kappeli on ollut uskomaton. Me vain haaveiltiin sinne pääsystä, mutta ompahan suunnitelmaa jos päästään joskus toisenkin kerran 🙂

 • Reply Susanna sunnuntai, syyskuu 24, 2017 at 17:44

  Hienot maisemat. Myös Peschiera näkemisen arvoinen, vaikka turisteja oli paljon

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, lokakuu 4, 2017 at 18:54

   Arvelen myös, että meillä jäi paljon näkemättä reissulta! Olispa ollut hienoa kiertää koko järvi.

 • Reply Susanna lauantai, syyskuu 30, 2017 at 22:24

  Hyvät kuvat, Rivalla en ole ainakaan vielä käynyt mutta vuosi sitten keväällä Peschierassa ja Desenzanossa. Pidin etenkin Peschierasta, oli hienot järvimaisemat ja paljon vesilintuja

 • Reply Mari keskiviikko, toukokuu 30, 2018 at 14:07

  Hei! Kiva kirjoitus sulla. ja itsekin suunnittelen reissua. Lähinnä hotellin sijainti mietityttää. Muistatko, pääseekö Riva del Gardan sisällä kulkemaan bussilla? Ns. pitkän matkan busseja näyttää ohi kulkevan, mutta en ole oikein löytänyt tietoa kaupungin sisällä liikkumisesta.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, kesäkuu 18, 2018 at 09:26

   Hei Mari! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, en ole ollut blogin päässä hetkeen. Minusta itse Rivan kaupungissa ei ollut sen kummempaa julkista liikennettä. Busseilla pääsi kyllä lähikyliin helposti 🙂 Kaupunki itsessään ei ole kovin suuri, että helpostihan tuolla kävellen kulkee.

  Leave a Reply