Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

3+1 (herkku)vinkkiä kesäiselle Rovaniemelle

torstai, 6 heinäkuun, 2017

Käväsin tuossa männäviikolla vähän burgerilla Kemijoen rannalla ja tuli ihan kauhia tarve kirjoittaa taas Rovaniemen ihanista ruokapaikoista! Tänne tulee kokoajan kaikkea lisää, toinen toistaan ihanampia paikkoja ympäri cityä. Ihan piakkoin on aukeamassa Cafe & Bar 21:n naapuriin meksikolainen ravintola Yuca, Kauppayhtiön kupeeseen tulee Pure Pizza, ja Sampokeskukseen vielä amerikkalaistyyppinen diner. Wakkanaikin aukeaa parin viikon päästä uudella listalla kesätauoltaan. En tosiaan malta oottaa, että mihin pääsen tuhlaamaan palkkani seuraavaksi! Ei ole paikkakunnalla tosiaan ravintolayritysten puute ja se on parasta se.  Vanhat ja vakiintuneet paikat myös uudistuu. Suklaakahvilasta tuli esimerkiksi lisäksi artesaanipizzeria! Tuntuu, että jokaisesta paikasta pitäis kirjoittaa oma postaus, mutta ei siihen riitä kyllä aika eikä varmaan blogissa edes tila. Nämä vinkit kannattaa kuitenki ottaa talteen jos mielii saada kesäisestä Rollosta irti mahdollisimman paljon. Pistetään joukkoon samalla myös pari ideaa mikäli mielii käydä uimassa. Ja keskelle upotetaan vielä retkivinkki, jotta menis varmasti todella sekavaksi vinkkailuksi 😀

Kesärafla Sauna

Vuoden parhaan burgerin söin täällä. Hintava se oli, ja puikularanskalaiset eivät ihan täyttä oikeutta tehneet burgerille, mutta herranjumala mikä hamppari! Normaalisti en edes maistele sämpylöitä, mutta tämän paikan briossisämpät oli ihan superpehmeitä ja melkein kuin pullaa. Pihvi oli täydellinen medium ja mehukas. Lisukkeet myös aivan 5/5. Nautintoa viimeiseen suupalaan. Porukan miespuolisille burgeriin olisi pitänyt olla toinenkin pihvi, mutta ens kerralla tietää tilata tuplana. Lisämausteena lappilaista tunnelmaa tuo kuksat, joista voit juoda vaikka cokista. Tunnelma täällä on kuin Välimeren saarella letkeine biitteineen. Paikalla pääsee ilmaiseksi saunaan jos on oma pyyhe. Laiturilta ei ole ko ponkasta jokkeen vilvoittelemaan! Ihan must-see Rovaniemellä Ounasvaaran alla.

Tänne voi muuten saapua vaikka omalla veneellä tai vesiskootterilla. Sama kait vaikka vesitasolentsikalla jos sellainen sattuu löytymään. Me tultiin pyörällä. 😀 Sai hyvällä omalla tunnolla vedellä herkkuja, kun tiesi takaisin tullessa joutuvansa polkemaan kunnon ylämäen vähän ruuan tasoitteluksi.

Koivusaaren luontopolku

Palanen Australiaa keskellä Rovaniemeä. Ainakin minun mielestä! Kävelin kerran hyvin samankaltaisessa ympäristössä Heirisson Islandilla Perthissä etsimässä kenguruita. Koivusaaressa on kuulemma kesäisin lampaita, mutta mie en ole nähnyt koskaan yhtäkään. Ehkä ne on parempia piilottautumaan kuin kengurut, kuka tietää. Lintutornikin löytyy, mutta viime kerralla me käännyttiin jo ennen sitä takaisin tielle, koska ötökät meinas syödä Markun sääret. Pitkospuureitin kävelee ympäri parissakymmenessä minuutissa ja maasto on tosi epätyypillistä Lappiin. Kokoajan kuitenkin ollaan vielä Rovaniemen keskustassa! Ihana ihana paikka.

Choco Delin artesaanipizzat ja Arctic Icecream Factoryn jädet

Koskikadun suklaapuoti on kunnostautunut nykyään myös pizzeriana ja jäätelöbaarina. Rovaniemeläisen Arctic Icecream Factoryn jäätelöitä saa täältä. Suosittelen ainakin mansikka-kaarnikkasorbettia ja piparkakkujäätelöä! Saman firman jäätelöä saa myös joenrannassa sijaitsevasta jätskikojusta. Choco Delin artesaanipizzat oli ihan pakko käydä myös Markun kanssa testaamassa. Pizza rapsakalla pohjalla ja vuohenjuustolla, mansikoilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla oli mahtavaa! Kerrankin annos oli myös sen kokoinen, että minäkin jaksoin syödä kokonaisen pizzan. Laatu korvaa määrän. Markun kinkkusalami oli myös mainio, mutta jossain vaiheessa minun eksoottisempiin makuihin iski miehellä annoskateus. En ihmettele!

Paikan suklaat on myös aika överihyviä ja makuyhdistelmät vertaansa vailla.  Tuolla tulee aina hirveä valinnan vaikeus. Vai miltä kuulostais esim. tummasuklaa-mojito, tai kuusenkerkkä ja savuporokonvehdit? 😀

Kinkku-salami sekä vuohenjuusto-mansikka 5/5

Ylläolevien lisäksi vinkkaan vähän uimapaikoista! Sen verran tuli kesäfiilistä rintaan, kun oli yksi kokonainen viikonloppu asteita yli 20 ja aurinko paistoi. Tälle kesälle peräti harvinaista herkkua. Keskustassa Nuortenkadulla Uimahalli Vesihiisissä on kesäajalla myös kaksi ulkouima-allasta. Kauheassa Islannin ulkouimaloiden ikävässä olen pulikoinut silloin tällöin Vesihiisin ulkoaltaassa, ja koittanut haaveilla kymmenen astetta lämpimämmästä vedestä.

Luonnon vedessä, eli lähinnä Kemijoessa pääsee uimaan Valdemarin rannassa ihan Jätkänkynttilän kupeessa kaupunkia vastapäätä ja minun lempparipaikassa Ounaspaviljongilla. Hieman rauhallisempia paikoja löytyy Arktikumin rannasta ja Kulpinputaan sillan eli nelostien sillan puolesta välistä. Ja onhan noita rantoja muuallakin, mutta keskustan tuntuman mestat on tässä. Kumpa vain tuo jokivesikin vähän tuosta hyytävästä nousisi edes vähän! Ehkä sitten elokuussa, ellei silloin tule jo lumet.

Pitäkää peukkuja, että viikonloppuna kelit hellis ja pääsis taas terdelle ja ulos syömään!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Inka torstai, 24 elokuun, 2017 at 15:29

    Jee jee, hyviä vinkkejä! Huomenna koittaa lähtö viikonloppureissulle Rolloon (harmi ku taidetaan mennä just ristiin), niin onneksi voi aina luottaa siihen että sun blogista löytyy hyviä vinkkejä. 🙂 Kauppayhtiön Pizzat häätynee testata. Ja kiitti myös luontopolkuvinkistä, vaikutti hyvältä ulkoilukohteelta!

  • Leave a Reply