Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Haaste kesätapahtumiin

perjantai, 16 kesäkuun, 2017

Lempipaikkojani-blogin Jonna paiskasi haasteella! Suomi on täynnä tapahtumia varsinkin kesällä, kun kansakuntaan sytähtää yöttömän yön mukana vähän elon kipinää. Kesän tärkein eventti, eli Tampereen Sävel kuorokatselmuksineen kerkesi jo mennä, mutta tässäpä muutama muu omaan aikatauluun sopiva ja perinteisiin sulautuva.

Midnight Sun Film Festival! 14.6 – 18.6.

Eli tämä Sodankylän hurja menoviikko täynnä elokuvia, leffatähtiä, katuruokakojuja, shoppailua ja terassikelejä. Ne kelithän on terassikelejä, vaikka on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että festariviikolla sataa räntää ja on vaikka pakkasta. Tänä vuonna on kuitenkin luvassa lämpöä. Pakkohan se oli itekkin käydä keskiviikkoiltana haistelemassa tunnelmia, virvelöimässä pari turistia tuolta Kitisestä (ei silti, en ees virvelöinyt, kun ei mulla ole vielä kalastusluppaakaan!) ja käydä ihastelemassa Eeva-Marjan Revontuli-koruja Metsäpalo-kaupalla.  Leffaan en kerennyt, mutta joutaahan tuota. Paikallisille tapahtuma on enempikin sitä, että suuri maailma tulee käymään ja sitä pitää vähän fiilistellä.

Arctic Art & Design Summer

Tänään oli ilmestynyt Valtakadulla värikkäitä tuoleja ja ihmeellisiä poroja. Värikästä vähän kaikkea! Seuraavat viikot Arctic Light Hotellin ja Hostel Cafe Kodin välisellä alueella voi kuvitella olevansa vaikka ulkoilmataidenäyttelyssä tai katujuhlissa. Samalla voi istahtaa jääkarhu Nanukin viereen terassille viilentymään. Tapahtuma avataan pe 16.6.2017 klo 18. Täytynee olla paikalla illalla viinilasi kourassa!

Jutajaiset 30.6. – 2.7.

Tämä on se minun tyylinen musiikkifestari. Folkki iskee ja kovaa. Toissa vuonna Semmarit oli kova sana, tänä vuonna huvittais lähtiä kattomaan ainakin Wimme ja Rinne sekä YLVA.

Ihan parasta ku on taas kesä. Se tulla humahtiki rytinällä melkein heti kun jäät suvaittivat vaan lähtiä joesta. Kesän ekat ulkojädet on jo kehattu syyä ja samaten Koskikadulle parkkeeratusta Rokan streetfood-kärrystä on tullu hakastua evästä pariinki otteeseen. Voi kyllä, johan tätä saikin oottaa! Näiden tapahtumien lisäksi Rollossa on paljon muutakin. Perinteiset Rovaniemen markkinat, Simerockit ja vaikka mitä muuta. Lisäksi mie meinaan kuluttaa aikaa Kesärafla Saunan terassilla ja käydä eka kertaa risteilemässä Kemijoen Helmellä! Joko teillä on kesähommat ja suunnitelmat ja tapahtumat tiedossa? 🙂 Kertokaapa ihimeessä ideoita!

Mie taidan haastaa kertomaan omat suosikit Suomitapahtumista seuraavat blogit:

Kerran poistuin kotoa

Aurinkorasvaa ja Aloe Veeraa

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani maanantai, 19 kesäkuun, 2017 at 11:28

    Mahtavaa. että lähdit haasteeseen mukaan! Itselleni koko pohjoisin Suomi on hävettävän huonosti tuttua, mutta ihan varmasti joku kesä haluan yöttämään yöhän nauttimaan vaikkapa juuri näistä suosittelemistasi tapahtumista! Jutajaiset kuulostaisi oikein sopivalta 😀

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 19 kesäkuun, 2017 at 15:32

      Tervetuloa vaan! Pohjoisemmassahan oli jopa lasketeltu yöttömässä yössä :p

    Leave a Reply