Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Pyörällä pääsee kesä-Tallinnassa!

keskiviikko, toukokuu 31, 2017

Tallinna teki mulle ja Kristiinalle vappuviikonloppuna ihan kunnolla oharit. Sen kelin kanssa ei kyllä alettu millekään. Oli siis aivan pakko ottaa revanssi! Otin matkaan Markun ja siskonsa Maikin ja lähin vielä päiväretkelle onnea koittamaan. Samalla tietenkin vähän sushille, jätskille, shoppailemaan ja skumpan hakureissulle. Ja sanonko kuulkaas heti alkuunsa: oli kevään kaunein päivä! (Ainakin mulle, kun Rovaniemellä edelleen on yöllä pakkasta ja päivisinkin voi sataa lunta.)

Matkattiin ekaa kertaa Megastarilla ja uudesta Länsiterminaali 2:sta. Paikka oli kuin avaruusalus ja laivakin ihanan moderni. Istuimia löytyi kaikille, vaikka paatti tuntui olevan ihan täynnä. Parin tunnin matka mennen tullen yhden päivän aikana ei tuntunut missään, kun oli vielä shoppailtavaa ja nälkäkin. Tallinnassa oli aamupäivä lähtenyt kauniisti käyntiin ja taivaalla ei ollut hattaraakaan, kun käveltiin kohti Vanhaa Kaupunkia. Vartin kävelymatkan päässä satamasta on City Bike Tallinn*, josta haettiin pyörät päiväksi. Meillä oli laskujen mukaan n. viisi tuntia aikaa tehdä kierrosta ympäriinsä ja se aika kyllä käytettiin hyvin. Mulla oli jääny kolmen viikon takaa harmitus takaraivoon siitä, ettei päästy käymään Kadriorgissa. Nyt otettiin vahinko takaisin! Ja pyörä oli oikeasti ihan ykkösjuttu kesäisenä päivänä. Pääsee sinne puistoille varmasti keposesti ratikalla ja taksillakin, mutta pyörä oli kyllä parhautta ja kelpas tosi näppärästi päiväretkelle.

Pakollisen sushilounaan jälkeen rytyytettiin heti kohti Kadriorgia. Saatiin ystävällinen neuvo City Bikessa olla ajamatta puistoon Narva maanteen reunaa. Valtatiellä ei olisi pyöräkaistoja eikä se olisi muutenkaan pyöräystävällinen tie. Otettiin vinkistä vaari ja luovittiin tiemme puistoille muutenkin hauskempaa Gonsiori-tietä pitkin. Matka oli hämmästyttävän lyhyt. Aikaisemmin on aina katsellut aikatauluja ja tilaillut takseja. Kyllähän tuonne käveliskin, mutta siihen menis päiväretkellä kaikki ylimääräinen aika.

Puisto on ihan yhtä ihana kuin pari vuotta sitten, kun hengailin siellä yhtä kauniilla säällä Tarun kanssa. Nyt siitä sai jopa enemmän irti. Vaikka oli pyörät alla, on alue niin suuri, ettei sieltä kerkeä kaikkea tutkia päivän aikana millään! Alueella on ainakin museoita ja ravintoloita, kauneimpana tietenkin tämä pikkuruinen palatsi taidemuseona.

Me käytiin Katharinenthal kohvikista hakemassa jätskit ja paistateltiin päivää rahvaparkin altaalla. Tänään ei vietettäisi liikaa aikaa sisätiloissa.

Oli paikka näköjään muidenkin suosiossa samasta syystä. Oli ihanan alkukesäisen vehreää ja niin superlämmintä. Vaikka oli ensimmäinen kesäpäivä, oltiin kaikki yhtä mieltä, että eestiläiset mustikkajätskit on varman jo kuluvan kesän parhaat makunautinnot! En yhtään muista merkkiä, mutta nämä maistuivat ihan oikealle mustikalle, eikä esanssimauista ollut tietoakaan. NAM!

Se kuusi ja puolituntinen maissa kului istuskellessa yllättävän nopeasti, mutta halusin vielä näyttää Markulle ja Maikille Piritan biitsin. Markku oli heti valmiina varvasuinnille. No sitte oltiin mekin!

Siinä laivoja bongaillessa ja aurinkoa hetken ottaessa tuli taas fiilis, että nyt on ihan pakko.

Ei se auttanut muu, kuin ottaa parit hyppykuvat!

Jos jotain tältä reissulta jäi puuttumaan, niin uikkarit matkasta! Ja jos ei pöljät oltais valittu sunnuntaita reissupäiväksi, niin oltaisi voitu tulla vasta myöhemmällä laivalla takaisin Helsinkiin. Nytkin päästiin vasta yhdentoista kieppeillä ihan väsyneenä hotellilla ja mulla oli aamulla töihin meno. Eipä silti voi valittaa. Harvoin pääsee kokemaan näin täydellisen onnistuneita päiviä. Lissää näitä! Pakko sanoa vielä ihan rehellisesti, että pyörän vuokraaminen päiväretkelle oli ehkä paras valinta tälle päivälle. Suosittelen City Bikea ainakin kesävisiiteille, ihan 5/5!

*City Bike tarjosi pyörät päiväksi

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sisko torstai, kesäkuu 1, 2017 at 10:23

  Tuntuu että monelle Tallinna on vain vanhakaupunki. Itselleni ei olisi tullut mieleen polkupyörien vuokraus. Kiva vinkki. 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, kesäkuu 3, 2017 at 11:58

   Oon niin kyllä hoksannu saman! Ja ole hyvä 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA torstai, kesäkuu 1, 2017 at 22:17

  Voiskin miettiä ensi Tallinan reissulla pyörän vuokraamista – saisi laajemman kuvan kaupungista. Ei huonompi idea ollenkaan.

  Mulla olisi blogissa sulle haaste siitä millainen matkailija oot – olisi huippuu jos ehdit tehdä! 🙂 https://www.rantapallo.fi/aurinkorasvaa8aloeveeraa/2017/06/01/millainen-matkailija-olen-haaste/

  • Reply Maarit Johanna lauantai, kesäkuu 3, 2017 at 12:00

   Suosittelen kyllä, jatkoa ajatellen saatan ittekki ottaa pyörän alle toisella kertaa!
   Kiitos haasteesta, pittääpä perehtyä asiaan 🙂

 • Reply HotelAada maanantai, joulukuu 25, 2017 at 17:04

  Mää oon käynyt monta kertaa tallinassa ja en ole ikinä ajatellut, että pyöräleminen siellä voisi olla helppo tapa liikkua. Ensi kerralla todellakin otan tämän vaihtoehdon huomioon.

 • Leave a Reply