Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Metsän makuja Arctic Boulevardissa

tiistai, 23 toukokuun, 2017

*Arctic Boulevard tarjosi maistelumenun. Mielipiteet ovat omiani*

Kun ravintolan listalta löytyy kuusenkerkkäsammalta ja omenassa marinoitua rautua, ei voi mennä kovin pahasti huti istuessaan pöytään. Mie oon viime aikoina reissujen puutteessa matkaillut ahkerasi ravintoloiden makumaailmoissa. Ravintola Arctic Boulevard on tuttu jo tietenkin Arctic Light Hotellin aamiaisista ja lisäksi pöytä on ollut koreana aina Fashion Nighteissa. Me käytiin Markun kanssa ravintolassa illallisella tässä keväällä ja olinkin lähellä kirjoittaa jo visiitistä juttua, mutta menu uudistettiinkin vain viikko vierailumme jälkeen! Tälle illalliselle varustauduin bloggaajaystäväni Heidin kanssa kameroinemme valmiina herkuttelemaan. Olimme viettämässä arjen hengähdystä yhteistyössä Arctic Boulevardin kanssa.

Rovaniemellä monet ravintolat pelaavat lappilaisuudella, kuten arvata ja odottaa saattaa. Poroa näkyy varmaan melkein jokaisen ravintolan listalla melkein missä tahansa muodossa. Lähiruokaa suositaan. Kalat pyydystetään ja yrtit kerätään itse tai ne hankitaan mahdollisimman läheltä mahdollisimman luomusti. Perinteisiä lappilaisia herkkuruokia saa takuuvarmasti Rovaniemeltä useammastakin paikasta! Arctic Boulevard oli kiinnostellut mulla pitkään, koska täällä ei näe perinteistä. Lähiruuan, yrttien, sienten, kalojen ja lihan kanssa pelataan ihan muussa tarkoituksessa, kuin yrityksellä tarjota asiakkaalle se mahdollisimman tuhti läjä poronkäristystä. Sitä täältä ei nimittäin saa. Ja ennen kuin alat arvelemaan enempää, kerron senkin, että koko menun saa myös vegaanisena. Niinkin lihapainotteista kuin lappilainen ruoka normaalisti onkin, on täällä ymmärretty jo 2010-luvun ruokavallankumouksen suuntauksista suurin. Eli suosittelen tulla testaamaan, oli ruokarajoitteet millaiset hyvänsä. Nyt kuitenkin menun kimppuun, ja mitä meidän eteen oikein kannettiin!

Kaikki tuli siis yllätyksenä. Hiukan oltiin listaa vilkuiltu etukäteen, joten jotain odotuksia tietysti oli. Keittiön tervehdyksenä saimme porolientä ja leipälautasen. Liemi oli leipädippinä ainakin ihanan pehmeää ja lämpoistä. Melkein kuin kotona, vaikkei me koskaan lientä tällä tavalla olla syötykään!

Aluksi: Sientä ja puolukkaa

Uskalsin ottaa tämän riskin. Olen nimittäin ennenkin saattanut kertoa, etten lievästi sanottuna ole sieniruokien suuri ystävä. Tattikroketteja olen kuitenkin aikaisemmin mielenkiinnosta maistanut ja olihan niitä pakko nytkin kokeilla uudestaan. Kroketeissa ei ollut yhtään sienimäinen maku, vaan enemmänkin kuin olisi syönyt tosi pehmeää, jotain kasvispalloa tai nuggettia. Mie tykästyin tosi paljon jäkäläkoristuksiin. Ja nehän pystyi myös syömään.

Arctic Boulevard (31)

Sitten: Omenaista rautua, tillisorbettia ja merileväkaviaaria

Makuja paletilla. Omenassa marinoitua rautu oli tyrmäävää kevyen tillisorbetin kanssa. Sorbettia oli kiusaavan vähän, kuin teelusikallinen. Olisin halunnut ison pallon! Tätä herkkua oli Fashion Nighteilla miniannoksina. En ees kehtaa ajatella montako sellaista kävin silloin hamstraamassa. Ei pelkästään se maku, vaan tässä annoksessa myös ulkonäkö oli kohdillaan. Makupaletti tarjoiltiin kirjaimellisesti taiteilijan paletilta. Maistelumenun kiusaavuus kävi heti koetukselle. Ihania makuja olisi halunnut samantien kerralla paaaaljon enemmän!

Arctic Boulevard (39)Arctic Boulevard (33)

Kruunuksi: Poronpaistia, lohikapriskastiketta ja puolukkapaperia

5/5 ja täyskymppi. Tämä annos on kaikuja jo kauemmas taakse, jolloin olin juhlimassa yksivuotiasta hotellia muotinäytösiltamissa. En usko, että poroa voi tämän paremmin tehdä. Jos saisin päättää, tästä annoksesta olisin halunnut pääruuan, ja toki kaks kertaa enemmän syötävää. Puolukkapaperi oli erikoinen lisä, mutta oikeastaan vähän tarpeeton. Poro ja kastike toimivat nimittäin täydellisesti jo keskenään. Paras. Ihan juhlaa!

Arctic Boulevard (48)

Pääksi: Nieriää hummerikastikkeella, porkkanaa ja ohrattoa

Tämä jäi annos tarjoiltiin jälleen astetta hienommilta lautasilta. Niinkin kaunis kuin oli asettelu, oli suutuntuma jäänyt pikkuisen vaisuksi maultaan niin täydellisen poron jälkeen. Ohratto oli herkullinen ja kermainen, mutta hummerikastike jäi vähän piiloon. Nieriä on yksi minun lempparifisuista, joten not bad! Tämä olisi kyllä vaatinut jonkin ihanan kalalle sopivan viinin kaverikseen.

Arctic Boulevard (50)unspecified

Jäläkeen: Kuusenkerkkäsammalta, tyrnisorbettia ja tervakastiketta

Keittiö pelaa näköjään sorbeteilla todella mukavasti, ja tämä oli jo illan toinen sorbettiylläri. Tujakka tyrni sai makuparia tervasta ja taas olisin kaivannut enemmän kauhottavaa lusikalle. Annoksen jännittävin erikoisuus oli kuusenkerkkäsammal, joka olisi ehkä jopa sen tillisorbetin kanssa toiminut paremmin jossain suolaisessa alkupalassa. Tätä oli niin pikkuinen annos, että olisin voinut ihan makuun tottuessa syödä kaksin kertaisen määrän. Tai minkäs herkuttelija muutenkaan itselleen mahtaa! Viidennen ruokalajin jälkeen vain toivonut lisää kaikkea.

Arctic Boulevard (64)

Ei näyttänyt kovin perinteiseltä? Minun puolesta voisin tottua näihin! Perinteiset raaka-aineet voi aivan hyvin olla alustana näin ihanalle leikittelylle.

Me oltiin autolla liikenteessä, joten juomapuoli oli alkoholitonta tällä kertaa. Arctic Light Hotellin Lasiterassilla olen monta kertaa käynyt nautiskelemassa ihan arki-iltaisinkin paikkakunnan ehkä parhaista cocktaileista, joten arvasin, että alkoholittomatkin vievät kielen.

Pakko vielä tähän loppuun laittaa pikkuinen kooste meidän visiitistä Markun kanssa! Alkupalaksi närpittiin pikkuruinen annos kalaa, mutta pääruuaksi aivan valtavan ihanaa poroa kahdella tapaa mäntyhollandaisen kera. Kyseinen annos löytyy onneksi uudeltakin listalta, joten saa kyllä hyvällä omatunnolla sitä hehkuttaa, kun kerrankin saa poroa vähän hienommassa muodossa. Annokset näyttivät aika pieniltä, mutta loppujen lopuksi miekään en jaksanut kaikkea syödä. Jos pitäisi valita Rovaniemen paras poroannos, olisi todella vaikea valita ykkönen. Olen syönyt täydellisen lautasen niin täällä kuin Nilissäkin, joten en osaisi erotella kahdesta parempaa. Onneksi se vain kertoo siitä, miten kovatasoisia paikkoja Rovaniemi on täynnä. Tulukaapa itte kokeileen niin voitta kertoa! 🙂

Mites teillä? Inspaako Lappiherkut? 🙂

Kuvakredut Heidille minusta otetusta fotosta!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anu / Mielilandia keskiviikko, 24 toukokuun, 2017 at 22:07

  Oi, että! Lappi-herkut maistuvat totta kai.

  Me ollaan tulossa kesäkuussa muutamaksi päiväksi Rovaniemelle ja Ranualle, ja haluaisin testaamaan jonkun Rovaniemen uusista rafloista. Poronlihaa on jo vähän ikävä!

  Jaksan aina ihastella sitä, miten Rollon ravintolatarjonta on parantunut viime vuosina. Monta hyvänkuuloista paikkaa on vielä testaamatta.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 25 toukokuun, 2017 at 23:06

   Rollon tarjonta on niin laajentunu! Sinne on kokoajan tulossa uusia paikkoja. Samppariin on tulossa joku amerikkalainen burgeridiner ja Kaksykkösen naapuriin tulee uus meksikolainen Yuca. Jännää :p

   • Reply Anu / Mielilandia perjantai, 26 toukokuun, 2017 at 16:51

    Ihan huippua! Sekä meksikolainen että burger-paikka kuulostavat hyviltä. 🙂

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 29 toukokuun, 2017 at 19:55

     Mie piän sormet ristissä että niistä tulee kans yleisöryntäyspaikkoja 😀

  Leave a Reply