Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Tromssan Ishavshotel oli meidän kahdeksas Scandic, ja paras

sunnuntai, huhtikuu 23, 2017

Jäämerihotelli melkein vastapäätä Jäämeren katedraalia. Tästä hotellista me haaveiltiin jo 2014 kesällä, kun oltiin yötä naapurihotelli Clarion Withissä. Tämän hotellin edustalla useasti käytiin hengailemassa. Näkyihän tästä Hurtigruten-laivat parhaiten. Hotellin edessä otettiin aikoinaan myös Scandic Friends-kilpailun voitokas kuva, joten olihan vain otollista, että tänne oli tultava visiitille ihan oikiasti. Ei meillä silloin rahat olis riittäneet, mutta ei ne olis riittäneet nytkään. Onneksi Finnair Plus-pisteet riitti! Kahdelle yölle jäi pisteiden kuluttamisen jälkeen hintaa alle sata euroa. Huhhei! Vihdoin päästiin kävelemään siihen kaikista hienoimpaan (ja ehkä vähän hassullakin tavalla erikoiseen) hotelliin. Mietin respassa, että oliskohan pitänyt kysyä, että onhan varmasti seaview. Ja onhan varmasti hyvä.

Ei tarvinnut upgreideja meiän tiimi ei. Tämä Scandic meni kertaheitolla meidän kategoriassa ykköseksi ihan standard-huoneen perusteella! Kyllä nämä norjalaiset osaa. Maisemat ja huoneet. Onkohan mitään hienompaa näkymää, kuin venesatamaan ja vuorille? Jollain hämmentävällä tavalla tämä maisema muistuttaa minua St Peter Portista Guernseyssä. Sielläkin kaupunki levittyi kukkulalle satamasta ylöspäin, ja talot olivat samantyyppisellä hurmaavalla tavalla erivärisiä, muotoisia ja näköisiä. Ehkä se on vain satamakaupunkien vibat noin yleensä.

Ekstraa oli sisustuselementit. Sängyn yläpuolella oli korkeuskäyriä Tromsdalenin huipuista. Juurikin Floyalle käytiin aikaisemmin päivällä kiipeämässä. Tallelokero löytyi, samoin vedenkeitin, sekä teetä ja kahvia. Suuret ikkunat oli ihan parasta.

Illalla poksautettiin skumpat. Kirkkovuoden ainoa surujuhlan ilta näyttäytyi vähän liiankin kauniina.

Yö me nukuttiin pimennysverhojen takana. Tromssassa aamu valkenee vielä aikaisemmin kuin Rovaniemellä. Yö ei synkkene laisinkaan, vain sinistyy. Verhon raosta näkyvääna aurinkoon herättiin jo kahdeksalta ja pian oli pakko hypätä aamiaiselle.

Vapise Arctic Light Hotel! Tältä aamiaiselta löytyi kaikki, ja vähän ylimääräistäkin!

Tälle aamiaismonsterille kävi tavalliset. Just kun ajattelin, etten tarvi aamiaiselle kameraa mukaan, oli tarjontaa niin älytön määrä, että rupesi heti kaduttamaan. Kaikenlisäksi aamiaisella oli niin vähän porukkaa, että valokuvien ottaminen olisi ollut äärettömän helppoa. Onneksi oli kännykän kamera. Seuraavana aamuna en tehnyt onneksi samaa virhettä toistamiseen. Valikoimaa oli paljon! Pelkästään kalaa, eli eritavoin maustettua, graavattua tai marinoitua lohta, makrillia tai silliä oli varmaan kymmentä sorttia. Siihen päälle vielä norjalaista kalapihviä. Lämpimille oli oma pöytä ja tiskiltä olisi saanut tilattua myös omeletin omilla mieltymyksillä tai erikoiskahvin. Parasta oli appelsiinimehukone oikeista appelsiineista ja erilaiset mehushotit. Mulla nousi suupielet hymyyn, kun näin teetaivaan. Kerrankin teetä sai itse laittaa kannuun ja ottaa vielä oikean teekupin matkaan. Olen niin kyllästynyt hakemaan teetä pikkukuppiin ja santsaamaan sitten monta kertaa. Minun aamu ei lähe käyntiin ilman puolta litraa mustaa teetä.

Jälkkäripöydästä hamstrasin macaron-leivoksia ja pikkushotteja hedelmäyrttimehuja. Samalla sai katsella maisemia Tromsdalenin puolelle. Kaikki tarvittavat ainekset, maisemat, rauhallisuus ja seura oli kohdillaan. Ainekset täyden kympin aamiaiseen oli tässä!

Meillä oli niin hyvä pääsiäisbreikki kuin mahdollista. Kelit ja kaikki. Tästä hotellista ei voi antaa kuin yhden ainoan pikkumiinuksen. Parkkipaikattomuus Norjassa roadtripillä on jotain mikä nostaa yhden yön hintaa reilusti. Maksoimme 30 euroa vuorokaudelta parkkipaikasta ihan hotellin takana. Emme olleet edes varmoja olisiko sitä pyhinä tarvinnut maksaa, mutta maksoimme silti. Jos tällaiset ”pienet” virheet eivät muuten niin kivassa paikassa haittaa, suosittelen visiittiä Jäämerihotellissa! Se oli ihana. Piste. 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 23, 2017 at 12:54

  Näyttää kotoisalta ja herkulliselta! Ja ihanat näkymät.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, huhtikuu 23, 2017 at 19:04

   Ei kyllä oikein voinu parempaa toivoa! 🙂

 • Reply Kthetraveller sunnuntai, huhtikuu 23, 2017 at 13:03

  Aijaijai, mitkä maisemat huoneen ikkunoista! Tuon ikkunan äärellä olisin istua tänöttänyt tovin, jos toisenkin. Ja mikä ihanuus avata aamulla ikkunaverhot. Brekkarista lisää plussaa. Harmi vaan, että sijainti voisi hotellilla olla isosti etelämpänä 😉

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, huhtikuu 23, 2017 at 19:06

   Siihen ikkunan ääreen meki jumitettiin iltapalalle ja -viinille 🙂 mitäpä sitä telkkarilla ku on laajakulmanäkymä tuollaiseen maisemaan! Kyllä sieki joskus vielä sykähyt Pohjois-Norjalle 😉 jos ihan oikean Hurtiglaivan kyytiin viikoksi joskus?

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 sunnuntai, huhtikuu 23, 2017 at 13:11

  Ooh, on kyllä maisema todellakin kohdallaan! <3

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, huhtikuu 23, 2017 at 19:07

   Eipä paremmasta väliä! Tänne tosiaan tullaan uudestaan 🙂

 • Reply Veera sunnuntai, huhtikuu 23, 2017 at 18:00

  Täydellistä! Sijainti, maisema ja erityisesti aamupala! Haaveilen Tromssan-matkasta nyt vaan lisää.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, huhtikuu 23, 2017 at 19:08

   Kaikki! Tromssasta kannattaa haaveilla. Meki ollaan useasti palattu. Ei vain kyllästytä. Ei turhaan kutsuta Pohjolan Pariisiksi ♡

  Leave a Reply