Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Saana oli ihan pilvessä, ajettiin ohi

perjantai, huhtikuu 14, 2017

Sitä ei etes muistanu miten hauskaa ja samalla rankkaa oli istua autossa tunteja ja tunteja putkeen! Mie hävisin töistä torstaina jo puoli kolmen jälkeen ja neljältä me oltiin komottelemassa kohti Kittilää ja sieltä eteenpäin Muonion kautta Karesuvantoon ja Kilpisjärvelle. Siinä Suomen vaarallisimmalla tienpätkällä me oltiin taas sitä mieltä, että vaikka jo siitä pitäs kääntyä takaisin, olis kaikki ollut jo sen arvoista. Heti näki, että oltiin lähestymässä Norjaa.

Keli vaihteli auringosta myrskyyn ja lumipyräköihin, mutta perille päästiin kymmeneltä vielä täysin valoisassa maisemassa. 430km istumista ja hanskalokeron karkit tuntui kyllä jo jaloissa, päässä, mahassa ja pakaralihaksissa. Saana vain oli pilvessä. Harmitti. Ehkä vähän. Meillä oli suunnitelmana joko sen tai Pikku-Mallan huiputtaminen pitkäperjantain kunniaksi. Mukana oli lumikenkäsukset ja muut seikkailuvarusteet. Ihan kaiken varalta!

Aamulla pilvi peitti jo koko tunturin.

Majoituttiin jo tutuksi käyneessä Lapland Hotel Kilpiksessä melkein samanlaisessa huoneessa, mitä pari kuukautta sitten saman ketjun Pallaksen hotellissa. Retkeilyvibat oli taattu! Aamulla pilvet oli sitten jo peittäneet koko tienoon. Ulkona oli niin valkoista ja kirkasta, että tarvi aurinkolasit. Respassa neuvottiin olemaan menemättä Pikku-Mallalle lumivyöryvaaran vuoksi ja Saanatunturia nyt ei pilvestä melkein edes erottanut. Pieni tsekkaus Tromssan säähän, (aurinkoa, aurinkoa ja aurinkoa) ja me oltiin jo matkalla rajan yli kohti Norjaa.

Soronoo vaan Kilpis, mutta me ei nyt jääty hengailemaan sinne pilven sekaan, vaikka kuinka olis ollu pääsiäinen! Ja niin taas kävi kuten meille ainakin kymmenellä edellisellä kerralla: ei tarvinnut ajaa edes viittä kilometriä Norjan puolelle, kun pilvet rupesi repeilemään. Skibotnissa tuli jo vastaan lähes pilvetön taivas. Tätä me oltiinkin jo ootettu. Meidän Norja on aina aurinkoa! (Tässä vaiheessa koputan jo puuta, ettei mene meidän kesälomasuunnitelmat jo pilalle!)

Tämä pääsiäinen me vietetään autoillen ja ulkoillen. Ja ihan vähän ehkä norjalaisesta mökistä haaveillen. Ihanaa elämää!

Hauskaa pääsiäistä! Seikkailu-Jimny on saapunut jo Tromssaan 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Susannastravels perjantai, huhtikuu 14, 2017 at 22:04

  Hyvää pääsiäistä!
  minua kiinnostaisi nähdä joskus poroja omassa ympäristössään

  • Reply Maarit Johanna lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 09:58

   Kiitos samoin! 🙂
   Poroja on tullut nähtyä ainakin omalta kohdalta ihan tarpeeksi 😀 Varsinkin roadtripillä ei yhtään haittaa vaikkei niitä näkisi ollenkaan. Ovat aika pelottavia välillä tielle hyppiessään. Mutta muuten luonnossa tosi jees.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 09:40

  Siis ai että, mitä maisemia! Kelpaisi minullekin tuollainen roadtrippi! Meidän äidin puolen suku on Muoniosta, Kerässiepistä ja oon vuosia halunnut lähte Lappiin vanhoille tutuille seuduille ja siinä samalla yhdistää muitakin Lapin upeita kohteita.

  Tosi upea toi kuva teistä tossa laiturilla! Ihana! Nauttikaa pääsiäisestä. 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 10:00

   No hyvän tähen, nyt heti Lappiin sieltä! Muonion seutu on kyllä minunkin suosikkia, varsinkin Pallas ja Särkitunturi tulis ehottomasti käydä joka vuosi testaamassa 🙂

   Kiitos kehuista, tuo oli aika ihanan kuvauksellinen paikka! Hauskaa pääsiäistä! 🙂

 • Reply Suunnaton-matkablogi lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 15:10

  Norjan road trip on kolkutellut takaraivossa jo jonkin aikaa. Nää ihanat tunturikuvat saavat haikailemaan sinne yhä enemmän.
  Kivaa reissua teille! Toivottavasti saatte nauttia auringosta 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 16:53

   Sellainen reissu kannattaa ehdottomasti tehdä ainakin kerran elämässä! Täällä aurinko hellii matkailijaa. Norjalaiset kertoo, ettei todellakaan ole yleistä täällä tällainen keli 😀

 • Reply Scenic Road Hunters / Miika lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 16:34

  Hienoja maisemia ja varmasti mahtava pääsiäisroadtrip. Jäin vaan miettimään, et miten niin vaarallisin tie. Voitko avata lisää?

  • Reply Maarit Johanna lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 16:56

   On ollut kyllä uskomaton reissu keleineen tähän mennessä 🙂
   Tie ei ehkä vaarallisin, mutta ainakin yksi vaarallisimmista. Talvella saa jatkuvasti lukea uutisista miten Käsivarrentie on poikki, koska rekka ojassa tai muita kolareita. En löytänyt tähän hätään tuoreempaa ja informatiivisempaa uutista asiasta, mutta tästä ainakin selviää jotain: http://yle.fi/uutiset/3-9502532 .
   Tie on todella kapea ja moukkuinen, nyt talvella kapenee entisestään, kun reunoille tuiskuttaa lunta tai tie jäätyy. Oli ihan onnellista, että pääsiäisenä liikennettä oli tosi vähän. Kieli keskellä suuta sai muutenkin ajaa, vaikkei edes ollut vastaan tulevaa liikennettä liiemmälti. 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 20:02

  Näyttää kyllä kivalle tuolla! Siis ei niinkään autotiellä vaan tuolla Tromssassa, tosi idyllistä.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, huhtikuu 16, 2017 at 10:26

   Taidat tarkoittaa Skibotnia! Sieltä ovat nämä viimeisimmät kuvat 🙂 Se on ihana ja todella idyllinen pikkukylä ei kovin kaukana Suomen rajasta. Mutta on niitä Tromssan kuviakin pian tulossa. ^^

   • Reply Jenni / Unelmatrippi maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 23:19

    Ai katos – ymmärsin jotenkin, että nuo olisi olleet Tromssasta! Joka tapauksessa nätiltä näyttää! 🙂

    • Reply Maarit Johanna torstai, huhtikuu 20, 2017 at 21:37

     Totta! 🙂 Kiitos muuten kuudennestatuhannesta kommentista blogiin! Hurraa! ^^

  Leave a Reply