Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

No jos jostain voisi vähän valittaa

torstai, maaliskuu 23, 2017

Oman elämänsä mielensäpahoittaja täällä moi! Bloggaajia usein syyllistetään liian positiivisten juttujen kirjoittamisesta. Mutta minkäs sille voi, jos tarkoituksella etsii niitä ihanimpia mestoja, joista negatiivisten asioiden kirjoittaminen on melkein kuin yrittäisi tikusta keksiä asiaa. Blogiani on kehuttu iloiseksi ja positiiviseksi, jossa harvoin mikään on huonosti. Otan sellaiset kommentit kiitollisesti vastaan, koska onhan positiivisia juttuja kiva lukea ja omasta mielestä myös kivempi kirjoittaa, kuin marmatusta. Reissaaminen ei ole itselleni mitenkään vakavaa, vaan maailman paras harrastus ja arjesta irtautumisen tärkein väline. Silloin teen kaikkeni, että reissut onnistuvat ja onnistuneista hetkistä onkin parasta kirjoittaa. Vaan kyllä minulta ne valituksetkin luonnistuvat. Ja itseasiassa niistä kertovat jutut ovat nousseetkin blogin suosituimpien joukkoon. Monesti tuntuu, että jos ei valita mistään, ei ole rehellinen. Ja sitä mie aina yritän olla! Eli sorry, jos olen leijunut liikaa pää pilvissä, tässä tulee teille nyt sitten vähän puhdasta arkiärsytystä matkailuaiheesta.

 1. Finnairin mustikkamehu on vaihtunut Bonnesta Marliin. Siis oikeasti. Bonne oli täydellistä. Marli vain keskinkertaista sokerimehua. Sanokaa please, etten ole ainoa joka on tästä vähän suruissaan.
 2. Sokerimuurahaiset on riesa. Mallorcan Palma Novassa Hotel Florida oli kaunis ja hieno hotelli kukkulalla. Ne maisemat oli henkeäsalpaavat. Niin myös ne sokerimurkut ja keskellä yötä elämöivät bachelorette-viikonloppuja viettävät britit. Ei herranjestas… En suosittele! Onneksi en kirjoittanut blogia vielä silloin. Matkapäiväkirjassani ärinää on kuitenkin asiasta ihan nokko. Postauksen otsake kuva on kyseisestä hotellista.
 3. Lentoliput, joihin kuuluu vain käsimatkatavara. Ärsyttää, mutta toisaalta en kyllä jaksaisi edes kantaa isompaa laukkua matkassani. Saati laskeutumisen jälkeen odottaa jopa puolta tuntia, että laukku putkahtaa vihdoin ja viimein hihnalle. Vaikiaa kun ei tiedä kumpi ärsyttäis enemmän!
 4. HSL:n matkakortinlukijat on syvältä sieltä. Kovasti koitan, mutta ei ne helpolla mulle aukea. Miksi sinne on pitänyt tunkea joku OK-painike, kun edellisissä pärjäsi mainiosti ilman!?!
 5. Jos joku istuu junassa tai bussissa viereen, vaikka vaunu on puoli tyhjä. ARGH. Ja alkaa puhumaan. En edes aloita tästä. Miksi, ihmiset, miksi pitää puhua suomalaiselle, jos toinen on jo valmiiksi kääriytynyt huiviin ja kuulokkeiden taakse?
 6. Se, kun matkailusta on nyt tullut joku ihme kilpailu. Kuka matkustaa oikein, kuka väärin. Kuka enemmän, kuka vähemmän, kuka harrastaa luksusta, kuka reppureissausta, kuka vain uusia kohteita tai pelkkiä vanhoja tuttuja. Toiset tykkää Alanyasta, toiset Uudesta Kaledoniasta tai Luoston mökistä. Yritäppä siinä sitten sukkuloida, kun kaikilla on oma mielipide siitä, miten pitäisi matkustaa tai onko mökkiloma matkailua laisinkaan.
 7. Se, kun elämästä 12h aina ennen lentoa on pilalla. Ihan sama, vaikka olisi menossa vain Rovaniemeltä Helsinkiin. Hello buranat, vapinat ja vessassa ravaaminen.
 8. Hotellien hinnat Suomessa melkein missä vain. Onneksi vuoteen tästä ei tarvitse huolehtia Helsingissä!
 9. Rovaniemellä ilmojen valtias ei osaa päättää ollakko kevät vai ollakko talvi. Aamulla tarvis talvinutukkaita ja töistä lähtiessä ilman kumppareita ei pärjää.
 10. Mulla ärrr-syt-tää, kun haluttaisi lyödä lukkoon jo kesälomia, mutta ei ole vielä ees niitä lomia, lentolippurahoja tai muutakaan ja mietityttää onko ne kohteetkaan nyt varmasti just niitä mihin kannattaa lähteä. Norjassa voi sataa elokuussa kaatamalla kaks viikkoa ja siinä sitte ollaan kalliin lomamme kanssa. Fiksumpaa olis ottaa joku tylsempi, mutta aurinkovarmempi kohde. Mutta olisko se yhtään niin jännää?
Good bye Bonne-mehu

Good bye Bonne-mehu!

Eikö olekin ihanan pienet valituksen aiheet elämässä? 😀 Onko tämä nyt sitten yhtään sen hauskempaa kuin kehut tai muut kivat? Oliko nämä edes oikeita valituksia? Tuleeko nyt sellainen fiilis, että tämä bloggaaja on nyt olevinaan KERRANKIN aivan rehellinen? Tää nyt on vaan välillä tämmöstä. Siskon kanssa aloitetaan puhelut monesti seuraavasti: ”Saako valittaa?” tai: ”Mulla ärsyttää, ku…”

En kuitenkaan viitti jättää tätä postausta silti ihan pelkäksi valittamiseksi. Pakko kertoa, että mie oon ostanut uuden pianon ja meillä rahtiterminaalissa odottaa hakemistaan se viime viikolla Sipoosta ostettu upo uusi kanootti. Oh my looord, nyt saa innolla ootella kesää ja Kemijoen sulamista jes jes jee!

Ja oikiastihan täällä on kaikki ihan mahottoman hyvin. Oikeastaan vallan mainiosti.

Paljon enemmän olisi hehkutettavaa ja iloisia asioita. Mutta kokeillaan nyt välillä näin 😀 Tulevana viikonloppuna olen Vocaliisojen kanssa kiertueella Joensuussa ja Kajaanissa. Kuoromusiikin ystävät tervetuloa siis konsertteihin kuuntelemaan! Kyseiset kaupungit ja itäinen Suomi muutenkin on mulle aivan ennalta käymätöntä seutua. Saa nähdä, josko innostuisin raportoimaan fiiliksiä roadtripiltä reissun jälkeen 🙂 Kuulemisiin ensi kertaan mukavammissa merkeissä!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Veera torstai, maaliskuu 23, 2017 at 21:08

  Välillä tekee hyvää avautua ja valittaa! 😀 En oikein tiedä mikä mua vois ärsyttää eniten tai useimmin matkailussa, mut viimeisin josta jaksoin avautua blogissa asti oli toi väärin matkustaminen. Ja on kyllä vääryys saada vaan jotain Marli-mehua, ei se oo sama asia!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 20:42

   No sano muuta! Kylläpä helpotti 😀 Ja väärin matkustaminen… Minusta tuntuu, etten muuta teekään, jos vertaan itseäni ja tapojani muihin!

 • Reply Kthetraveller torstai, maaliskuu 23, 2017 at 21:14

  Hahhah, no mä olen sitten oikea ammattivalittaja 🙂 Isoin ”kertarysäys” blogiin tähän mennessä tuli silloin, kun nillitin taksikuskeista. Kyllähän mä välillä mietin, onko viisasta valittaa blogissa vaikka siitä, että hotellihuoneessa on äklö kukkatapetti.

  Mutta hei, mä olen mä. Mitä sitä olemaan muuta kuin mitä onkaan. Ole siis oma itsesi, iloinen nainen ja jos ei ole mitään möksötettävää blogiin, niin sitten ei ole. 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 20:44

   No mut hei, sulla on taso vähän korkiammalla ku meitsillä! 😀 Ja saahan sitä nillittää blogeissa mistä haluaa. Onneksi tämä kirjoittaminen ja blogien mielipiteet on edelleen subjektiivisia. Ja onhan sekin sun subjektiivinen mielipide, jos jätät kukkatapetin perusteella hotellihuoneen valitsematta, ja sehän on aivan fine! Saathan toki itse päättää mihin rahasi laitat, ja jos vain parhaaseen ilman tapetteja, so be it 🙂
   Ja kiitos, tähän pyritään ^^

 • Reply Suunnaton torstai, maaliskuu 23, 2017 at 23:28

  Vaikka joku asia ärsyttäisi kuinka, siinä vaiheessa kun sitä alkaa kirjoittaa auki, tajuaa miten typerästä asiasta on taas ärsyyntynyt. Ehkä hyvä, että joku sisäinen sensuuri toimii ja edes joskus mätkähtää takaisin maanpinnalle pienine valituksenaiheineen 🙂
  Silti yhdyn sun valitukseen käsimatkatavaroista. Ärsyttävintä on, kun on lähtenyt reissuun pelkillä käsimatkatavaroilla, ja portilla ilmoitetaan että lento on niin täyteen bookattu että käsimatkatavarat laitetaan ruumaan. Rupea siinä nyt sitten kaivamaan matkalaukusta yksitellen ulos kaikkia niitä tavaroita, joita et halua lähettää ruumaan tai joita tarvitset lennon aikana. Puhumattakaan matkalaukkuhihnan äärellä odottamisesta määränpäässä.
  Ja hsl:n matkakortinlukijoista en edes aloita, vaikka vähitellen alankin niihin tottua. Joskus asiat vaan oli paljon paremmin 😉
  Ugh.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 20:47

   Mulla oikeasti nauratti jo ennen kuin julkaisin tätä, koska tiesin miten naurettavia nämä ”muka-ärsyttävät” aiheet valittaa oikeasti on. Että jos tämä on sitä pahinta, niin kylläpä on hyvin asiat 😀
   Joo voi hyvän tähen, mie silti inhoan noita saikkaamisia laukkujen kanssa. Ja koitan unohtaa koko matkakortinlukijan seuraavaan Helsingin reissuun asti… :p

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 08:03

  Juuri nyt ärsyttää kohta 10. Kuvioissamme on muutama avoinna oleva juttu ja sen takia jo kivasti hahmoteltujen tulevien matkojen oikeasti varaaminen ei ole oikein fiksua juuri nyt. Mutta kun se olisi niin kivaa …. agrhh!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 20:49

   Mutta kun olisi, niimpä! Vaikeaa on reissaajan elämä.

 • Reply idahhh perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 08:33

  Haha olipas hauska postaus ja tästä voisikin ammentaa postausideaa itsellekin! 😀 peruspositiiviset postaukset ovat kyllä mieleeni mutta on näitä valituspostauksia aika kiva välillä lukea. Mutta tuli mieleen tuosta Finnairin mustikkamehusta että kyllä kaksi viikkoa sitten kun lennettiin Finskillä Gdanskiin niin tarjoiltiin Bonnen mustikkamehua! 😮 kävikö meillä vain tuuri ja varastontyhjennys käynnissä?

  • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 20:50

   Hei ammennappas ihmeessä! 😀 Jos kirjoittelet, niin linkkaappa tännekin. Olis hauska kuulla mitkä asiat muita ahistaa. Mie olin kyllä vähän silimät pyöriänä kun lennolla oli Marlia. Oli pakko kysästä, että onko tämä nyt ihan pysyvää ja ihmeisesti on!

 • Reply Sandra perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 09:42

  Voi sinnuu. Välillä ärsyttää kaikki ja se on sallittua. Mua ärsyttää kun jalat on niin väsyneet. Et pienet murheet!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 20:51

   Toisinaan ahistaa niin paljon, että siitä pitää kirjottaa ihan blogiin! 😀 Onneksi ei oo pahoja juttuja. Ehkä sun jalatkin selviää levolla 🙂

 • Reply Amanda perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 09:45

  Hyvä Maarit! Just näin. Erityisesti toi kohta 6: miten ihan oikeasti maailmankansalainen matkustaa niin, että muiden matkailut on vain jotain räpellystä.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 24, 2017 at 20:54

   Tänks! Mulla on kyllä kyseinen asia ahistellut aina enempi tai vähempi viimeaikoina. Onneksi rahapussissa on ikuinen likviditeettikapeikko, joten aivan turha yrittää masistella siitä miten muut reissaa, kun voi keskittyä vain omaan juttuunsa. 🙂

 • Reply Saana | Live now – dream later sunnuntai, huhtikuu 2, 2017 at 20:16

  Hahhah, tämä juttu on roikkunut mun tallennetuissa linkeissä lukulistalla julkaisusta asti, ja onneksi viimein sain sen avatuksi. Hitto, että repesin, kun itse lista alkoi. Mustikkamehu, voi näitä maailman murheita! 😀

  Mun mielestä positiivisuus on hyvästä. Voiko tässä maailman nykytilanteessa muka olla liikaa positiivisuutta? Tuskinpa vain. Kun uutiset tuuttaavat ulos toinen toistaan kamalampia kertomuksia milloin mistäkin iskusta, perheväkivallasta, uponneista laivoista tai sulavista jäätiköistä, on ihan vaan ihanaa, että pääsee pakenemaan maailman kauheutta positiivisten juttujen blogeihin. Märisijät voivat mennä kommentoimaan niitä kamalia uutisia, jos on pakko raivota! 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, huhtikuu 4, 2017 at 19:39

   Haha joo! Mustikkamehu pilasi päivän 😀
   Ja sanoppa sie muuta. Minusta on kiva kirjoittaa mukavia juttuja. Tottakai jos on jotain negatiivista oikeasti niin sitten kirjoitan, mutta kyllä näiden miettimisessäkin oli sellaista väkisin vääntämistä. 🙂 :p

  Leave a Reply