Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kurkistus uuteen residenssiin Cumulus Meilahdessa

lauantai, 18 maaliskuun, 2017

Terkkuja Helsingistä! Kylläpä tuntuu hyvältä viettää vähän vapaapäivää pitkästä aikaa ihan pidemmän kaavan kautta. Niinkuin kunnon postikortteihinkin kirjoittaisin: on syöty, juotu, levätty ja kiirehditty! Ensikertaa ollaan myös testaamassa tätä minun voittamaa uutta Helsinkin ”kämppää”, eli Cumulus Meilahden residenssiä vuodelle 2017.

Ensiksi pari faktaa, koska moni on näistä multa kerennyt jo kysellä.

 • mulla ei ole omaa huonetta koko vuodeksi varattuna. Eli huone vaihtuu sitä mukaa, mitä on tarjolla. Toki voin aina toivoa esimerkiksi kahden yksittäisen vuoteen huonetta tai vaikka parivuoteellista huonetta riippuen kenen kanssa olen reissussa. Mutta ei ole mitään yksittäistä huonetta varattuna mulle koko vuodeksi. En siis esimerkiksi voi jättää omia kamppeitani huoneeseen seuraavaa kertaa varten.
 • En voi vain randomisti kävellä sisälle koska vaan ja ilmoittaa, että ”tulin nyt!” Minunkin on varattava huone etukäteen.
 • Kyllä, tietääkseni voisin viettää täällä vaikka jokaisen yön tänä vuonna jos haluaisin. Ei tosin tule tapahtumaan, koska elämä on Rovaniemellä 😀
 • Tulen viettämään silti suhteellisen paljon aikaa suunnitelmien mukaan Helsingissä tänä vuonna. Suunnitelmissa on esimerkiksi pari viikon mittaista ”etätyölomaa”, mikäli työpaikan kanssa saa sumplittua asiat parhain päin. Seuraava visiitti Helsinkiin tulee olemaan vappuna pitkän viikonlopun muodossa. Saattaa myös olla, että Meilahden residenssi on käytössä myös jouluna.

Cumulus Meilahti (97)Cumulus Meilahti (14)Cumulus Meilahti (21)

Kaikki kokemukset mitä Cumuluksista on ehtinyt muutaman viime vuoden aikana kertyä, on olleet Cumulus Hakaniemestä ja useiden vuosien takaa perhelomilta ympäri Suomea. Vanhat fiilikset sellaisista kahden ja puolen tähden haljunvärisistä huoneista on nyt ainakin takana päin, koska alle vuoden vanha Meilahden Cumulus on ihan ansaitusti ketjun lippulaiva Helsingissä. Huoneet on varustelultaan aika basic, mutta kaiken ylimääräisen voi tarvittaessa käydä ostamassa respan pikkumyymälästä. Uudistus on hyvin samantyyppinen, kuin mitä Scandic hotelleissa on nykyään. Jopa huoneiden sisustus, sekä Bistro Cumuluksen vibat oli hyvin samantyyppiset kuin meidän Norjan roadtripin hotelleissa. Niihin muutaman vuoden takaisiin Cumulusfiiliksiin verrattuna tämä oli hyvin raikas ylläri! Tykättiin! Cumulus Meilahti (104)Cumulus Meilahti (25)Cumulus Meilahti (130)

Mennäämpä sitten suoraan aamupaloihin, koska niistä mie aina palan halusta kirjoittaa! Tätä kirjoittaessa on nyt takana kaksi yötä ja kaksi aamiaista. Buffetin valikoima ei ole henkeäsalpaava, mutta ne tarjolle valitut tuotteet on kyllä ansainneet paikkansa. Löytyy nimittäin sellaista herkkua ettei monessakaan paikassa! Kaiken tavallisen lisäksi oli erikoisuuksia. Cumulus Meilahti (61)Cumulus Meilahti (51)

Frozen jugurttia niin paljon kuin jaksat syyä. Tähän en ole koskaan aikaisemmin aamupaloilla törmännyt! Täyyydellistä. Cumulus Meilahti (111)Cumulus Meilahti (34)

Karjalanpiirakoita munavoilla. Koska voisin oikeasti elää tällä yhdistelmällä. Ja piirakat ei muutenkaan toimi läheskään yhtä hyvin pelkällä voilla.

Siemennäkkäriä. Koska äiti on opettanut tätä syömään. Vähän terveellisempiä vaihtoehtoja.Cumulus Meilahti (57)

Mustikka-acaismoothieta. Nam.Cumulus Meilahti (58)

Kiinalaisia kevätkääryileitä. Ulkomaan eläville oli oma pöytä, jossa oli kiinalaisia erikoisuuksia. Mie hamstrasin näitä.Cumulus Meilahti (117)Cumulus Meilahti (26)

Kaiken huipuksi aamiaisella on ollut todella rauhallista. Harvoin saa sekä arki-, että viikonloppuaamuna istua yhdeksän aikaan aamupalalla ikkunapöydässä niin, ettei tunkua ole edes viereiseen pöytään. Perjantaiaamuna meidän lisäksi koko ravintolassa oli ehkä viisi ihmistä. Harvinaista, mutta meille ainakin rauhallisuus ja hiljaisuus on tietynlaista luksusta. Parhainkin brunssi saa vähän negaa niskaansa, jos siellä on kiireinen ja sotkuinen tunnelma. Nyt sai ihan vapaasti käydä santsikierroksella fro-yokoneella ja pullahyllyllä ilman jonotteluja.20170317_09413920170317_094700

Onneksi täältä ei vielä tarvi lähteä kotia kohti. Kerrankin on aikaa tehdä omia juttuja Helsingissä just sen verran kuin haluaa. Me käytiin Sipoossa ostamassa kesäksi vihdoinkin säästetyillä rahoilla kanootti. Matkabloggaajien kesken pääsin Ulkoministeriön saunailtaan ja viikonloppuna ollaan käyty GoExpossa. Niin ihana välillä päästä pois Rovaniemen ympyröistä tänne ytimeen, vaikka ihan mukava palata sitten pohjoiseenkin. Siellä on sentään lunta! Onneksi tänne voi aina palata. Ainakin tänä vuonna. Niin paljon kuin vain kerkiää! Ja ihan varmasti tulen tästä paikasta kertomaan myöhemminkin lisää.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Tiia(ntai) lauantai, 18 maaliskuun, 2017 at 15:58

  Juuri muuten käppäilin tuosta ohi, kun kävin kulman takana uimassa ja sitten räjähtäneenä hotellikompleksin ruokakaupassa. 🙂 Bistro näytti ulospäin tosi kivalta, vissiin se onkin juuri tuo aamiaispaikka? On kyllä mainio valikoima! Täytynee joskus lähimatkailla edes syömään.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 18 maaliskuun, 2017 at 20:12

   Joo tuossa Bistrossa tarjoillaan aamupala. Hei hyvä tietää jos tässä on uimahalli vieressä! Oliskin hauskaa, jos töiden jälkeen pääsisi uimaan. Mie niin haaveilen eläväni hetken arkeakin täällä tänä vuonna 🙂

   • Reply Tiia/ReiseReise sunnuntai, 19 maaliskuun, 2017 at 14:43

    Vastaan kaiman puolesta, että Töölön uimahalli on aikalailla aivan vieressä (tai takana), lähellä Naistenklinikkaa. Siellä on jopa pieni turkkilainen sauna. Ainoa uimahalli, jossa olen täällä Hesassa käynyt. Siellä tuntuu olevan aika usein vaan vesijumppaa ja ”kilpauimareita”, kun käyn ja lisäksi föönaukseen tarvii 20c kolikon, niin ehkä seuraavaksi meen jonnekin muualle.

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 20 maaliskuun, 2017 at 07:50

     Oi että! Kiitos tiedosta! Mie taidan heti tänä aamuna käydä kävelemässä ja etsimässä sen! Ite tykkään Yrjönkadun uimahallista, koska siinä on niin paljon tyyliä. Meilahdesta se on kyllä vähän turhan kaukana. Tässähän on huudeilla kaikki tarvittava 🙂 Ja hotellille voi tulla vaikka föönaamaan 😀

     • Tiia(ntai) maanantai, 20 maaliskuun, 2017 at 20:10

      Jes, kiitos kaimalle ja hyvä jos tästä maininnasta oli hyötyä! Hotelliföönaus onkin kätevä. Mä lähden aina märillä hiuksilla – ja mietin, kuinka moni luulee niitä ennemminkin rasvaisiksi 😀

     • Maarit Johanna keskiviikko, 22 maaliskuun, 2017 at 19:27

      Haha, voi ei 😀 Mutta mie oon ihan samanlainen. Koska jos ei ole aikaa föönata, niin sitten ei ole. Ja tällä tukalla sitä aikaa tarvii. Rovaniemellä oon kävelly useasti sushille märällä tukalla, koska why not :p

 • Reply Veera lauantai, 18 maaliskuun, 2017 at 16:51

  Porin Cumuluksessa on aika samanlainen aamupala eli oliskohan koko ketjussa päivitetty linja? Tai ainakin siellä oli samat frozen yoghurtit, smoothiet ja siemennäkkärit…

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 18 maaliskuun, 2017 at 20:13

   Ompa hauskaa jos on! Onhan tämä kyllä raikas uudistus 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 18 maaliskuun, 2017 at 17:46

  Näyttää paljon paremmalta kuin mitä mielikuvani ovat Cumuluksesta yleisellä tasolla :). Tosi fressin näköinen ja aamiaisellakin näyttää olevan hauskoja ja hyviä juttuja tarjolla. Kyllä tuolla kelpaa oleskella tämä vuosi ;).

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 18 maaliskuun, 2017 at 20:14

   Se on jännä mitä mielikuvia itelläkin on tietyistä hotelleista ollut! Onneksi paikkoja on nyt viime vuosina ihan urakalla rempattu, niin on saanut kyllä yllättyä monesti iloisesti. 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 18 maaliskuun, 2017 at 22:40

    Just tuo remppaaminen vaikuttaa ihan valtavasti jopa kokonaisten hotelliketjujen ilmeeseen. Ei pitäisi olla liikaa näitä ennakkoluuloja :P.

    • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 19 maaliskuun, 2017 at 09:00

     Ja HYVÄ että rempataan. Oli kyseessä ketju kuin ketju. Vanhat Hiltonitkin yhtälailla osaavat nuupahtaa ja aika ajaa kyllä rivakasti ohi, jos ei pysy matkassa. 🙂

 • Reply Sandra sunnuntai, 19 maaliskuun, 2017 at 08:19

  Oot sää vaa yks onnekas rohmurotta

 • Reply andree sunnuntai, 19 maaliskuun, 2017 at 19:45

  Hahaa tervetuloa Meilahteen! 🙂

  Ja kuten joku aiemmin jo uumoilikin, niin on siis koko Cumulus-ketjun aamiainen rempattu uusiksi, eli tarjolla kaikkialla. Tosi kiva, että oot päässyt hiljaisina aamuina syömään, aika usein tuppaa olemaan tungosta kun on kiinalaisryhmiä yms liikenteessä 😀 Toivottavasti törmätään!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 20 maaliskuun, 2017 at 07:51

   Kiitos Andree! Mietinkin jo, että ihan passeli ajoitus meillä täällä, kun ei törmätty yhtenäkään aamuna kiinalaisporukkaan 😀 Ollut yksi rauhallisimmista hotellilomista hetkeen.
   Törmäillään! ^^

  Leave a Reply