Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Parin tunnin biitsiloma tylsähkössä Bournemouthissa

sunnuntai, 19 helmikuun, 2017

Elokuusta 2016 on jo hyvän aikaa. Oli ihan mielenkiintoista lukea päiväkirjasta mitä me Guernseyn saaren ja Portsmouthin kaupungin lisäksi kerkesimme kesälomallamme Englannin rannikolla nähdä. Huomasin, etten ollut kirjoittanut yhtään mitään Bournemouthista enkä oikeastaan Brightonistakaan blogiin. Pidin molempia pikkukaupunkeja aika tylsinä tapauksina, emmekä kokeneet kummassakaan kohteessa mitään erityistä. Lähinnä raahasimme reppujamme hiostavassa kuumuudessa paikasta toiseen ja yritimme etsiä jotain mukavaa tekemistä tai kylmää juomista. En oikeastaan itse odottanut näiltä kaupungeilta sen kummempaa, mutta eivätpä ne sen kummemmin yllättäneetkään. Aika neutraalit fiilikset oli sekä tullessa, että lähtiessä. Portsmouthissakaan en kyllä odottanut etukäteen mitään, mutta se city oli ihastutti meidät molemmat täysin!

20160811_21050020160812_101225

Bournemouthissa on kaunis ja pitkä ranta. Ihanaa hiekkaa. Aurinkoa melkein pilvettömältä taivaalta. Voisi olla tuossa ainekset täydelliseen rantapäivään, mutta minua Bournemouth ei sykähdyttänyt oikein mitenkään. Ajatukset olivat vielä Guernseyssä. Miten mie saatoinkin suunnitella reissun niin, että saavuttiin niin aikaisin takaisin Englantiin? Ehkä mulla oli Bournemouthia kohtaan meneillään sellainen kapinoiva vastareaktio, vaikka kaupunki kuinka yritti panna parastaan. No joo. Meidän majapaikka oli sellainen kahden tähden nuupahtanut hotellimajatalo ihan läheltä rantaa, eikä se varsinaisesti henkinyt samanlaista arvokkuutta kuin Ziggurat St Peter Portissa. Lähdimme kälppimään sieltä aamukymmeneltä etsimään jostain aamiaista. Jostain tienvarren minimarketista hakasimme kolmioleivät, sipsipussit ja omenat ja nautimme ne rannalla varpaat hiekassa. Siinä vaiheessa kun sai ruokaa mahaan tuntui elämäkin jo voittavan. Mitä valitettavaa voisi oikeasti edes olla jos on puuterihiekkaa jalkojen alla ja repussa uikkarit?

20160812_110403(0)20160812_10165420160812_110426

Guernseyssä emme ehtineet uimaan, mutta koska uikkarit oli kannettu reissuun matkaan, oli niitä pakko päästä käyttämään. Merivesimittari näytti hyytävää +17 astetta ja jätettiin uhkarohkeasti laukut rannalle oman onnensa nojaan. Menimme uimaan peruuttamalla, koska ei uskaltanut silmiä ottaa laukuista irti. Kyllä oli raikasta vettä! Auringossa kuivattelimme ja yritimme ottaa tuulisessa säässä aurinkoa. Ei se kananlihalla oikein onnistunut.

20160812_11094220160812_111041

Rannan muoviset nähtävyydet ja Bournemouth Pier eivät herättäneet meissä mitään onnellisuusfiiliksiä. Happyland-niminen lelutalokin siinä ihan rannalla päästeli kaiuttimistaan sen verran hirveää pilipaliääntä, että meidän oli pakko siirtyä paremmille pelipaikoille ja pois rannalta ennenkuin karmea minuutin mittanen rällätys jäisi soimaan loppuvuodeksi päähän. Oli ihmeellistä, miten muovista ja tekemällä tehtyä koko rantakatu oli. Lapsiperhe olisi saattanut jopa nauttia, mutta itselle tuli lähinnä sellainen ”nyt äkkiä pois täältä turistihelvetistä”-fiilis. Kyse ei ollut ihmisten määrästä, vaan sellaisesta ylikorostetun tunnelman luomisesta, josta oli tullut litistynyt pannukakku. Lässähtänyt ja ikävä. Voi kun koko ranta olisi jätetty vähän rauhallisemmaksi. Tosin turha tuollaisessa rantalomakohteessa sellaista tietenkään on edes odottaa.

20160812_12040920160812_121555

Jätimme rannan ja aloitimme patikan kohti rautatieasemaa. Matkan varrella pysähdyimme kerran cocktaileille, kerran jäätelölle ja kuljimme hauskaa puistoaluetta pitkin. Pari tuntia rannalle saapumisen ja aamiaisen jälkeen olimme jo junassa matkalla Brightoniin. Tänne ei minun puolesta tarvi toista kertaa palata, vaikkei paljon mitään kerettykään nähdä. Ne wow-vibat jäi kuitenkin puuttumaan kauniista ilmasta huolimatta.

Onko muille käynyt näin, vai onko täällä ehdottomasti Bournemouthin rakastajia? Jos on, kertokaa ihmeessä miksi sinne kannattaisi palata? 🙂

20160812_13130220160812_13161420160812_131838

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 17:44

  Bournemouth oli ainakin vielä siihen aikaan, kun meikäisen ikäluokka kävi kielikursseilla, yksi suosittu kielikurssikohde.
  Minä tosin ”lusin” kurssini Hastingsissä, mutta sittemmin kun olemme joskus leikitelleet idealla, että olisi kiva viettää pitempäänkin aikaa ”Lontoossa”, siis kaupungin kalleuden takia jossain lähimailla olevassa pikkukaupungissa, niin olen mielessäni palaillut näihin kielimatkojen suosikkikohteisiin: Eastbourne, Bournemouth … ja mitä niitä nyt olikaan.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 19:46

   On kai se vieläkin suht suosittu kohde ainakin Suomessa! Muistan itsekin selailleeni EF:n kielikurssien katalogia ja haaveilin just näistä mainitsemistasi kohteista ja Isle of Wightista. Koskaan en päässyt (uskaltanut) loppujen lopuksi lähtemään, mutta pääsipä nyt ainakin haistelemaan tunnelmia. Jos olisi kielikursseista kokemusta, olisi varmaan paljon paremmat vibat jääneet muutenkin. 🙂

 • Reply Annika sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 17:57

  Voi ei, mulla on aina ollut jotenkin romantisoitu kuva Bournemouthista! En tosin ole koskaan siellä käynyt, mutta haluaisin kyllä. Kuvien perusteella tuo kyllä näyttää minun silmään aika kivalta paikalta, mutta on ihan totta, että jos majoitus on lässähtänyt niin sen myötä on sitä helposti koko kokemus siinä kaupungissa.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 19:47

   Tottapa turiset! Ja kyllähän siellä oli siis kaunista ja muuten suht mukavaa, mutta ei jotenkin yhtään säväyttänyt niin, että haluttaisi takaisin. Majoitus ja rannan ”viihdepalvelut” teki kyllä siinä mielessä tehtävänsä.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com maanantai, 20 helmikuun, 2017 at 03:08

  No voi mälsää. Meitä aina kiinnostaa reissussa rannat, ja tuonnepäin kun joskus lähdetään niin oon miettinyt haluavani piipahtaa juurikin Bournemouthissa ja Brightonissa. Tuommoset tekemällä tehdyt rantakadut on kyllä aina vähän tylsiä. Ja varmaan tuolla olis ihmisiäkin meille liikaa. Tuo Guernsey on kyllä alkanut kiinnostaa kovasti, luin siitä ylistystä jostain muualtakin hiljattain.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 18:14

   Me käytiin molemmissa kaupungeissa ja molempien rannat oli kyllä kauniit, mutta cityt ei sytyttäny.
   Guernseyhin ihan täydestä sydämestä suositukset! Se on minun lempparisaari tällä hetkellä Islannin kanssa <3

 • Reply Susanna keskiviikko, 22 helmikuun, 2017 at 00:07

  Nuupahtanut majatalo kuulostaa tutulta, tosin itse majoituin tuolla lähemmäs juna-asemaa yhteen kämäseen majataloon. Siinä piti siis odottaa ainakin 30min. että omistaja antoi huoneen, jota ei oltu jaettu. Vaikka luulin maksaneeni huoneesta johon kuuluisi vessa. Niin lopulta sain yksityisen huoneen jossa oli kuitenkin ovi, joka ei pysynyt lukossa että silleen. Mutta tykkäsin tuon kohteen pikkupalmukaduista ja siitä yhdestä kuumailmapallosta. Tosin noita rantoja näin vain ohimennen kun ovat kauempana juna-asemasta. Kävin tuollapäin 2013

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 18:15

   Joo ugh, en oikein tykkää sellaisista varsinkaan kuumassa ilmanalassa 😀 Onneksi meillä sentään oli oma huone jonka oven sai kiinni! Kuumailmapalloa me ei taidettu nähdäkkään. Saa nähdä joutuuko tuonne joskus uudelleen. Ainakin Guernseyhin matkalla tai sieltä pois se saattaa joskus olla välipysäkkinä.

 • Reply Susanna keskiviikko, 22 helmikuun, 2017 at 00:09

  Ootteko Walesia harkinneet? siellä olis ihan maailman parhaimpien joukkoon palkittuja rantoja, tosin epäilen että sää voi kyllä olla välillä pilvinen ja tuulinen mutta kuitenkin

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 24 helmikuun, 2017 at 18:16

   Olen tosiaankin harkinnut!! Kuullut niin paljon positiivista ja niistä kallioisista rannoista nähnyt upeita kuvia. <3 Harmi vain, että se on niin kaukana ja suht huonojen liikenneyhteyksien päässä.

  Leave a Reply