Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Novotel London Blackfriars – moderni ketjuhotelli ytimestä

lauantai, 11 helmikuun, 2017

Moderni neljän tähden hotelli uima-altaalla keskeltä Lontoota? Kyllä kiitos. Palasin Banksidelle, koska viime joulun välipäivät vietin Markun kanssa yhdessä mukavimmista hotelleista ikinä niin rauhallisella alueella, ettei vuoden vilkkaimpana aikana sitä meinannut edes uskoa. Tällä kertaa Markku ei ollut mukana, vaan matkustin perheeni kanssa. Varasimme kaksi yötä Novotel London Blackfriarsista. Se on Tripadvisorissa ihan kiitettävällä 194. sijalla Lontoon yli tuhannesta hotellista. Se voitti meidän reilun kuukauden kestäneen hotellien hintavertailun muutaman kauempana sijainneen Hiltonin kanssa melkein tuhannen euron hintaerolla. Hotellit kamppailivat sikäli samassa kategoriassa meille, että niissä sijainti on melkempä sama, ja molemmissa on uima-allasosasto. Mikään ei ole ihanampaa kuin pulahtaa 30 000 askelta kävelleenä uima-altaaseen ennen nukkumaan menoa! Arvostelujen sekä Hotels.comin kuvien perusteella minulla oli tästä Novotelista jopa suuremmat odotukset kuin Hiltonista. Ei Novotel silti Hiltonia voittanut, vaikka ihan mukavassa paikassa pääsimmekin asustelemaan. Hintakin oli ajankohdalle suhteellisen kohdillaan. Maksoimme kahdesta yöstä kahdessa huoneessa yhteensä 545€. Aamiainen ei kuulunut hintaan emmekä hotellin aamiaisbuffaa käyneet testaamassa reilun £16 lisämaksun vuoksi.

DSC01650DSC01703

Plussaa tästä hotellista voi ehdottomasti jo kättelyssä antaa ainakin seuraavista asioista:

 • Modernista ulkomuodosta
 • Respassa sijaitsevista nettipisteistä ja tulostimesta, joka tuli meidän perheelle käyttöön jopa kahdesti. Tilasimme liput London Eyehin vasta paikan päällä ja tajusin vasta myöhemmin, että liput olisi pitänyt ihan tulostaa, eikä mobiililippu vissiin riittäisi. Tulostin samoin tein konserttiliputkin ja lentoliput seuraavalle pätkälle.
 • Lyhyt kävelymatka kahdelle eri tube-asemalle. Southwark-stationille on satakunta metriä, Blackfriarsille täytyy ylittää silta.
 • Paljon ravintoloita ja ruokakauppoja ihan vieressä.

DSC01653DSC01652

Millainen meidän visiitti muuten oli? Ystävällinen respa otti meidät hyvin vastaan ja odottaa ei tarvinnut laisinkaan. Saimme vierekkäiset huoneet seitsemännestä kerroksesta ja hyvin oli molemmissa tilaa, avaruutta ja kivat maisemat ulos. Jouduimme kuitenkin nukkumaan parisängyissä ja yhdellä peitolla äitin kanssa. Ei se kovin häirinnyt, sillä olimme päivän kävelemisten päätteeksi niin tööt, että uni tuli melko äkkiä. Oli meillä varauksessakin double-huoneet merkittynä, sillä muita ei ollut silloin tarjolla.

DSC01547DSC01545DSC01546

Huoneessa oli tosi hyvin säilytystilaa, ja takit ja kamppeet sai hyvin piiloon. Itse vain tuppaan olemaan sellainen, että leväytän vain laukkuni sohvalle ja levitän kaikki kamppeeni ympäri huonetta. Nyt kävi samoin. No, sama se pariksi päiväksi.

Kylppäri oli kauniisti valaistu, mutta siellä oli erikoinen seinä. Läpinäkyvä! Näkyvyyden pystyi kyllä katkaisijasta laittamaan himmeälle, mutta se meni aina vahingossa päälle. Romanttisella lomalla tuohan vois olla vaikka hitti.

DSC01548DSC01552DSC01550

Omasta nurkkauksesta löytyi viileäkaappi, johon säilöimme aamupalamme ja tietenkin vedenkeitin, teetä ja pikakahvia. Hurrata ja kiitosta myös usb-pistokkeelle seinässä. Ei tarvinnut yrittääkään neljän ihmisen pärjätä puhelimien ja kannettavien latauksen suhteen vain kahdella adapterilla.

DSC01554

Kellari kerroksessa sijaitsi mukava spa-osasto. Sinne päästäkseen piti täyttää kyselylomake sairauksista ja vaivoista, jotta sai avainkorttiinsa kytkennän päästä kellarikerrokseen. Tiedä häntä, olisiko sinne päässyt, vaikka olisi kertonut lapulle mitä tahansa. Respakot eivät nimittäin vilkaisseetkaan lappusia kun jo aktivoivat kortit uudelleen.

Yllä olevaa kuvaa enempää kuvia en kehdannut ottaa, sillä emme olleet ainoita uimareita paikalla. Ohjeistuksessa oli alle 16-vuotiaiden sallittua tulla vain vanhempien seurassa, mutta siellä oli silti teini-ikäiset siskokset polskimassa äänekkäästi ilman vanhempiaan. Ei se minua haitannut, mutta muutama rouva katsoi heitä vähän tuimasti. Jos olisin jaksanut, olisi kyllä kiinnostanut käydä uimassa toisenkin kerran. Ehkä myös pidin Hilton Banksiden uutukaisesta uima-allasosastosta enemmän.

Mutta ettei jotain hyvää, niin myös huonoa. Sen verran, että pakko ihan mainita.

Meidän huoneessa oli ihan tahmaiset ikkunat. Siis aivan todella tahmaiset. Ei vain yhtä käden jälkeä, vaan kokonaisen lapsiarmeijan jättämät sormen jäljet. Suunnittelin kuvan ottamista aamuauringon värjäämästä maisemasta, mutta noh, se oli aika mahdotonta sen ikkunan läpi. Pidimme sitten verhoja aika paljon kiinni.

Olimme vierekkäisissä huoneissa, ja checkatessamme sisään, toinen huone oli viisi astetta toista kylmempi. Joku maintenance-jäbä kävi vähän rämppäämässä ilmastoinnin säätöjä ja sanoi meidän painaneen jotain nappulaa. Ei se silti selittänyt sitä, miksi siellä oli kylmempi jo tullessa. Lämpötilaero pysyi koko oleskelun ajan, vaikka sen luvattiin korjautuvan.

Toisaalta siis voisin ehkä suositella, toisaalta en. Ehkä meillä kävi huono tuuri huoneiden suhteen? Olisimmeko ehkä Markun kanssa vaikka kahdestaan lomaillessamme olleet tyytyväisempiä kylmempään vai lämpimämpään huoneeseen? Olisivatko kirkuvat kakarat ärsyttäneet kahdestaan enemmän? Minusta tilanne olisi silti pitänyt korjata ja samalla huolehtia siitä, että se korjautuu.

DSC01660

Novotel sijaitsee ihan ibis-ketjun hotellin kyljessä, ja se vähän tuntui laskevan arvoa sellaiseen economympaan suuntaan. Molemmat ketjuthan ovat AccorHotelsin alaisia, mutta itsellä ei ibiksistä ole kauhean lämpimiä kokemuksia aikaisemmalta Brittien reissulta. Tämä oli ensimmäinen kerta Novotelissa, mutta voisin kyllä kuvitella tason olevan melkein sama, kuin viereisessä ”paremman tason” ibiksessä. Ihan jees, mutta silti sen verran pikkuvirheitä, että harkitsen toisen kerran ennen kuin tämän valitsen.

Sanotaanko nyt vaikka, että 3/5. Minusta on tullu vissiin kamalan kranttu.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Kthetraveller lauantai, 11 helmikuun, 2017 at 10:57

  Rehellisyyden nimissä Novotel ei ole suosikkini ja se johtuu juuri huoneista. Ei puhtaimmasta päästä ne. Juuri tuo tahmaisuus, elämää nähneet lattiamatot, tupakanhaju savottomien huoneessa jne. Ymmärrän pointtisi hyvin.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 11 helmikuun, 2017 at 12:42

  Näyttää nimenomaan sellaiselta ihan jees -paikalta. Oon miettinyt, ettei mulla kyllä muutenkaan oo hirveitä odotuksia majoitukselle, kun sitten joskus pääsee Lontooseen. Ei kiinnosta omaisuutta siihen käyttää, ja se karsii aika paljon vaihtiksia. 🙂 Voi olla, että yrittäisin Airbnb:stä löytää jonkun helmen,

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 18:38

   No puhut kyllä totta 😀 Mie nyt koitin vähän saada jotain exclusiivisia vaihtoehtoja kun oltiin eka kertaa perheen kesken Lontoossa ja meistä koko porukka tykkää uida paljon. Jos olisin tiennyt etukäteen mitä pitäis odottaa, olis saattanut jäädä uima-altaat valkkaamatta. Airbnb oli meilläkin ekana mielessä, mutta jotenkin en sitten jaksanut säätää.

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, 11 helmikuun, 2017 at 18:54

  Uima-allas on teoriassa kiva juttu – mutta käytännössä vaikka Turussa Hamburger Börsissä yöpyessämme ainakin kolmella kerralla neljästä sen käyttäminen jää sitten kuitenkin väliin!
  Olisikohan sen ikkunan voinut pyytää pesemään? Ehkäpä.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 18:40

   Jep 😀 Mekin käytiin tuolla altaalla vain kerran. Ei vain jaksanut. Oltiin Lontoossa vain kaksi yötä, joten en nähnyt syytä pyytää sitä siivoamaan erikseen. Ei ne korjanneet tuota kylmyysongelmaakaan.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 22:46

  Novotelit ovat itselle tuntemattomia hotelleja (tiedän siis tietysti nimeltä), mutta tästä jäi positiivinen käsitys :). Tuo sormenjälkien löytyminen vaikkapa ikkunasta on yllättävän ärsyttävää, vaikka se onkin yleensä pieni ongelma (paitsi teillä kuulosti olevan hieman pahempi tapaus). Se kuitenkin kertoo samalla siitä, ettei siisteyteen kiinnitetä tarpeeksi huomiota, eli minulle se on tavallaan suurempi asia kuin miltä se aluksi voisi näyttää. Vaikutti kuitenkin toimivalta hotellilta kaikin puolin Lontoon lomalle :).

 • Leave a Reply