Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Myös Finski on kuullut reissaajien rukoukset!

maanantai, 23 tammikuun, 2017

Istuin viime viikon keskiviikkona  Wakkanaissa sushilla, kun scrollasin facebookin feediä ja hyvä etten tukehtunut poronigiriin! Muistanette fiilikseni viime elokuulta kun Norwegian julkisti suunnitelmansa suorista lennoista Rovaniemen ja Lontoon Gatwickin välillä. No nyt on myös Finnair herännyt!

Ei varmasti ole kulunut päivääkään ilman, että Yle, Lapin Kansa, Hesari tai joku media hehkuttaisi Lapin suosiota nyt joka puolella maailmaa, eritoten Kiinassa ja Keski-Euroopassa ja miten tänne lennetään täysiä koneita. Turistit nukkuvat ääriään myöten täysissä hotelleissa ja kapasiteettia sekä lentoihin että majoitukseen tarvitaan sesonkiajalle lisää. Onneksi nämä ulkomaiset yhtiöt ovat jo heränneet asiaan ja lennättäneet kansalaisiaan Lappiin tämän talven sesonkina. Mie oon niin hypetyksissäni, että Finnair on lähtenyt myös tähän! Kyllä kotimaisella on kaikista paras lentää ihan mihin tahansa <3

Se Norwegianin Rovaniemi – Lontoo reitti on nyt joululomalla testattu. Oli ihan oikeasti hämmentävää olla Gatwickin kentällä ja siitä vain reilun kolmen tunnin päästä jo omalla kotisohvalla. Se tunne täytyy olla jotain sellaista, mitä on normaalisti mahdollista kokea vain asuessaan Helsingissä lähellä lentokenttää! Minun silmät kiiluu jo varata joulunalusmatka Pariisiin Kittilästä. Ihan älytöntä. Mie romahan. Finskillä on niin paljon parempi syöttöliikenne muutenkin Lappiin, että vaikka suoraa lentoa ei onnistuisikaan saamaan molempiin suuntiin, on reissu helppo silti suunnitella sen suoran lennon ympärille. Näistä kohteista kuitenkin tulee lentoja tiheästi Helsinkiin, ja seuraavaksi sesongiksi kotimaan lentojakin onneksi tiuhennetaan, joten no problem!

Uudet reitit siis joulukuusta 2017 alkaen ovat:

Ivalo – Lontoo Gatwick, torstaisin ja sunnuntaisin

Kittilä – Pariisi, tiistaisin

Kittilä – Frankfurt, tiistaisin

Kittilä – Zurich, lauantaisin

Ei varmaan enää tarvitsisi edes pidättää hengitystä niille suorille lennoille vaikka sinne Kiinaan asti. Kaipa tässä olisi jo ainekset kasassa! Ja jos Rovaniemeltä joskus pääsee reittilennolla Kiinaan, mie oon kyllä niin ekana menossa. Entäpä sie? Millä fiiliksillä näistä uutisista? Joko on lennot takataskussa? Jos ei, niin kuumottelisko ne? 🙂

Hep! Mulle ainaki pari menopaluuta ens joululle Pariisiin, kiitos! 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Ritva-Liisa maanantai, 23 tammikuun, 2017 at 22:18

  Eilen ostin huhtikuun lopulle lennot Oulu- Helsinki- Peking ja takaisin. Nuoremman tyttären kanssa mennään kylään vanhemman tyttären luo. Oulusta on Finskillä niin hyvä lentotiheys Helsinkiin että on aika helppo lentää sitä kautta mihin vaan. Nyt tuo Oulu- väli kustansi vaan 90 euroa sen Finnairin Pekingin tarjouksen päälle. Mutta suora on aina suora, ja Lapin paikoista on paljon vähemmän syöttöliikennettä Helsinkiin joten tosi huippua nämä suorat? Onnea ja hyviä matkoja!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 23 tammikuun, 2017 at 22:36

   Ompa eksoottiseen kohteeseen sinulla tytär muuttanut! Ei varmasti harmita lähteä kyläilemään 🙂 Oulun lennoille mie oon kyllä hiukan kateellinen, koska Rovaniemellä ei ihan noin loistava tilanne ole kuin teillä! Onneksi tuli nämä suorat. Oon vain niin tyytyväinen! Toivon mukaan niitä pääsisi mahdollisuuksien mukaan käyttämään paljon 🙂

 • Reply Anu / Mielilandia tiistai, 24 tammikuun, 2017 at 00:19

  Ihan mahtava juttu! Just tänään puhuttiin äidin kanssa tästä aiheesta ja toivottiin, että saataisiin Amsterdamistakin suora lento Pohjois-Suomeen. Se vaan helpottaisi niin paljon vierailuja puolin ja toisen. Onneksi toive ei välttämättä ole ihan haihattelua, sillä Hollannissakin Lapin-matkailu on nyt kovassa nosteessa.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 24 tammikuun, 2017 at 22:08

   Olispa mahtavaa! Kyllähän sieltä jo chartereita tulee, joten miksei joskus reittilentojakin? 🙂

 • Reply Make tiistai, 24 tammikuun, 2017 at 07:24

  Hienoa sinulle ja muille Lapin ihmisille, että Finnair avaa suoria Euroopasta Lappiin. Hieman epäilen lentojen kannattavuutta. Moniko lappilainen lähtee Eurooppaan lomailemaan talvella, vai on töissä, kun turisteja tulee Lappiin? Muistatko vielä Blue1-lennot Kittilästä Pariisiin ja Düsseldorfiin? Nekin olivat suoria.
  Finnairin on helpompi kerätä muutama pariisilainen, barcelonalainen, tai madridilainen Helsinkiin ja siitä Lappiin, kuin saada koko koneellinen täyteen Pariisissa.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 24 tammikuun, 2017 at 22:11

   Muistan kyllä Blue1-lennot Kittilästä 🙂
   Tottakaihan nämä lennot on keskieurooppalaisia, eikä meitä lappilaisia varten. Silti meillä on mahtava mahdollisuus näitä hyödyntää! Veikkaampa, että tuota kannattavuuttakin on tutkittu roppakaupalla ennen reitin aloittamista. Ei kai niitä muuten uskaltaisi avata. Otettu ensin mallia Norskista, Monarchista ja muista, seurattu miten lennetään melkein täysiä koneita, ja sitten aukaistu itse omat reitit. Eihän nämäkään sentään lennä kuin kerran viikossa suuntaansa. Se on jo iso vaihtoehto ihmiselle, joka arvostaa helppoutta matkustamisessa. 🙂 Ainakin mulle!

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 24 tammikuun, 2017 at 11:19

  Ymmärrän ilosi! Yhdet ystävämme, joiden kanssa joskus matkaamme, asuvat ”vain” Tampereella ja vähän sääliksi aina käy heidän aamuyön herätyksiään tai öisiä kotiintulojaan, kun Helsingistä lähteviin tai sinne saapuviin lentoihin tulee ainakin kolme tuntia lisää matka-aikaa – ja useimmiten vuorokauden rasittavimpiin aikoihin!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 24 tammikuun, 2017 at 22:12

   Kiitos! Tampere on kyllä myös ikävässä välikädessä. Sieltä on melkein aina pakko tulla junalla tai autolla kentälle ja suunnitella menot ruuhka-aikojen mukaan, että ei varmasti juutu mihinkään kun olisi lento lähdössä. :/

 • Reply Tiia(ntai) keskiviikko, 25 tammikuun, 2017 at 20:12

  Ooo. Tämä on taas niitä hetkiä, kun tiedostan vieraantuneeni todellisuudesta täällä Helsinki-Vantaan junaradan varrella – ihan mahtavaa, että muualtakin Suomesta pääsee kätevästi maailmalle! Kittilä – Pariisi kuulostaa hyvällä tavalla absurdilta yhdistelmältä 😀 Toivottavasti noilla reiteillä riittää reissaajia, niin pysyvät valikoimissa.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 25 tammikuun, 2017 at 20:52

   Haha, joo, ymmärrän kyllä tunteesi! Että terkkuja vaan täältä pöndeltä, josta on pitkä matka kaikkialle 😀

 • Reply Lauri Moilanen sunnuntai, 29 tammikuun, 2017 at 13:56

  Sanotaan, että lentäminen on ympäristön kannalta liikkumismuodoista vahingollisinta, mutta siitä huolimatta sitä ei pidetä mitenkään pahana, mikä on vähän kummallista. Olisi kiva jos matkabloggarit ottaisivat asiaksi ympäristöystävällisen agendan. Esimerkiksi kävellen pääsee jo aika kauas.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 30 tammikuun, 2017 at 21:01

   Ihan hyvä pointti! Harmi vain, että lentäminen on helpoin ja nopein tapa päästä paikasta toiseen ja kun lomaa ei välttämättä saa kuin päivän tai pari, on se ehkä paras tapa päästä kohteeseen. Ympäristöystävällisin keino matkustaa on varmasti lähiseuduilla retkeily jalan, jota kyllä itsekin rakastan! Tämä blogi on kuitenkin matkablogi, ja valitettavasti keskittyy osaksi ympäristöä enemmän tai vähemmän saastuttavilla keinoilla paikasta toiseen liikkumiseen.

  Leave a Reply