Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

When in London…

keskiviikko, 11 tammikuun, 2017

Kuudes kerta toden sanoo! Hullua, että Lontoo on nähty jo suht monesti, eikä se vanhene ollenkaan. Paranee vain. Olen viime viikkoina katsellut Netflixiltä The Crown-sarjaa Englannin monarkeista ja se on jotenkin vielä säväyttänyt Lontoo-innostustani uudelle tasolle, vaikkei sarjassa mitenkään erityisesti liikutakaan Lontoossa tai esitellä paikkoja. Ainakin jollain tasolla voi ruudun kautta kadota niihin maisemiin, vaikka vähän ehkä briljantimpaan ympäristöön mihin olen omilla reissuillani tottunut, mutta kuitenkin! Samalla tavalla se aina säväyttää. Uusia ravintoloita joka nurkan takana, historiallisia rakennuksia ja aina uutta nähtävää.

Vaikka aina haluankin kokea edes pikkuisen jotain uutta, täytyy joka kerran edes pikkuisen käydä tekemässä niitä ”omia Lontoo-juttuja”. Minun lemppareimmat jutut on ihan yksinkertaisia, mutta niissä on silti turistielementtiä vahvasti. Normaalisti ne liittyy syömiseen.

Kuppikakku Harrod’silta – tämä on tärkein. Joka reissun must! Ihka ensimmäisellä Lontoon matkallani vuonna 2009 oli Harrod’sin foodhalls tämän tytön tärkein kohde. Voitti Stockan Herkun satanolla. Mie pyörin siellä kuin hyrrä ja loppujen lopuksi en ostanut mitään muuta kuin neljä valtaisaa kuppikakkua. Ja söin ne kaikki kärsien seuraavan päivän jäätävästä sokeripäänsärystä. Seuraavalla reissulla Kristiinan kanssa suuntasimme myös Harrod’sille herkkuostoksille. Sen jälkeen sinne on ollut pakko suunnata joka kerta. Pitäähän sitä ihmisellä nyt joku traditio olla jos samaan kaupunkiin muutenkin usein suuntaa. Parhaat, sokerisimmat ja övereimmät paakkelssit löytyy nimittäin vain sieltä!

20161227_131730DSC01597

Uusi kalenteri Stanford’silta – ihanin kirjakauppa koko maailmassa. Täällä myös karttafani ja matkailija viihtyy. On nimittäin reissuinspiraatiota niin perusteellisesti. Olisin voinut ottaa matkaan jokaisen kartan ja kaikkea muutakin ihanaa. Viimeksi ostin karttakuvioidun laukun, vintagekarttakalenterin ja karttalahjapaperia. Tulin just sopivasti hakemaan vuoden 2017 kalenterin samaa sarjaa, joka meillä Markun kanssa on pahasti loppumassa kotona kesken! Tästä mestasta saatan tehdä joku kerta ihan oman postauksenkin.

DSC01594
Turistiselfie London Eyen ja Big Benin kanssa – kun noita ensikertalaisia oli matkalla mukana, niin nämä peruskohteet piti käyä toki kahlaamassa läpi. London Eye oli niin lähellä hotellia, että käveltiin sinne kymmenessä minuutissa. Äiti ja pikkuveli hurahuttivat kierroksen rinkulassa niin nopeasti, ettei me keretty iskän kanssa kunnolla käydä edes aamukahvilla sillä aikaa! Olin varautunut kolmen tunnin jonoihin ja piiitkään odotukseen.
20161227_113645

Fish & chips mistä tahansa pubista – Knightsbridgen tubeaseman lähistö oli ihan tukossa, samoin yheksän kymmenestä ravintolasta ja pubista. Yksi hiljainen nurkka löytyi jostain pari kerroksisen baarin yläkerrasta ja olihan nämä rasvaiset herkut aika namia!
DSC01608

Herkuttelut ja turistiselfiet ovat siis se juttu. Ehkä joku kerta vielä ohitan kaikki päänähtävyydet ja vain ajelen päämäärättömästi metrolla mielenkiintoisiin kohteisiin. Se jääköön tulevaisuuden reissuille.

Must do-juttujen lisäksi me kerettiin parin päivän aikana muun muassa:

Kokea Christmas Spectacular konsertti Royal Albert Hallissa. Samassa metrossa takaisin päin mennessä eräs nainen huokaisi miehensä olkapäätä vasten voivansa mennä nyt onnellisena nukkumaan. Olin kyllä samaa mieltä! Samassa show’ssa oopperaa, balettia, tanssiesityksiä, klassisia teoksia, laservaloja ja ilotulitusta. Melko överi, peribrittiläinen show, mutta kannatti aivan ehdottomasti käydä! Puitteet on ainakin tuolla upeat. Maksettiin lipuistamme yläparvella noin neljäkymmentä euroa kappaleelta. Ei paha. DSC01612

DSC01629

Nähdä ystävääni Aijaa – Meidän on pitänyt tämän Islannissa asuvan latvialaisen ihanan naisen kanssa nähdä kahdesti Reykjavikissa ja kerran Riikassa. Kaikki suunnitelmat epäonnistuivat. Onnenpotkuna Aijan sisko asuu lähellä Heathrow’ta ja pyhien aikaan satuimmekin ensikertaa kahteen vuoteen olemaan samassa kaupungissa!
DSC01610

Vierailla muovisessa ja meluisassa ”Winter Wonderlandissa” – Aivan ihmeellinen huvipuistomesta kyhättynä keskellä Hyde Parkia. Keli oli mitä aurinkoisin ja lähinnä syksyinen. Täällä hittituote vaikutti olevan TEKOLUMI. No joo, ehkä aitoa lunta ei ole hetkeen näkynyt. Kivoja joululahjoja ja käsityötä olisi voinut shoppailla, mutta sellainen aito joulutunnelma…? Ei löydy täältä. Vaikka kaikkea muuta kivaa kyllä!

DSC01696DSC01698

Lontoo kelpaa mulle aina! Kaikkine erikoisuuksineen. Sen kanssa kesti hetken tulla tutuksi. Ajattelin pitkään, etten mie, pienistä paikoista viehättyvä voi tykätä suurkaupungista, tai varsinkaan niin ”mainstreamista” Lontoosta. I can’t help myself. Tunnustan päivittäneeni Norskin sivuja Lontoosta paluun jälkeen jokaisena iltana ennen nukkumaan menoa. Voi kun hinnat eivät nousisi pilviin. Tahdon vielä keväällä Englantiin! Vaikka edes lyhyeksi viikonlopuksi.

Onko täällä joku jo menossa?

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 11 tammikuun, 2017 at 21:29

  Kiitos tästä postauksesta! Täytyy pitää nämä mielessä, koska parin kuukauden päästä ollaan tuolla ekaa kertaa :).

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 tammikuun, 2017 at 21:36

   Ai niin se on teille eka kerta! Voi video, että ootan sun hotellipostauksia! Jännittää kyllä mitä te valkkaatte tuollaisesta citystä olemiseksi, tekemiseksi ja näkemiseksi ^^

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 12 tammikuun, 2017 at 08:27

    Hahhah xD. Ei me olla sen kummallisempia reissaajia kuin muutkaan :P. Ehdottomasti pitää nähdä ne perusnähtävyydet, kuten Westminster, Big Ben, Harrods, Piccadilly yms., mutta saa nähdä, mitä kaikkea ehditään, kun kokonaisia päiviä on vaan kaksi. Hotelli pitää päättää tän kuun puolella, mutten tiedä vielä yhtään, mikä se tulee olemaan :). Kiva kuitenkin tietää, että meidän reissu ja hotellivalinnat kiinnostaa :D.

 • Reply Heidi / Seikkailujen helmiä torstai, 12 tammikuun, 2017 at 01:59

  Me mennään käymään maaliskuussa kun sinne päin muutenkin suunnataan. Olen kolmesti Lontoossa käyny ja häätyy sanoa etten vieläkään ole täysin päässy sisälle siihen kaupunkiin. En tiä mikä siinä on. On sielä hyviäkin juttuja mutta jokin puuttuu. Silti joka kerta pitää antaa mahollisuus. Jos sitä vaikka joku kerta ihastuu. Eihän sitä tiedä! 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 12 tammikuun, 2017 at 07:09

   Elä huoli, saman verran se mullakin kesti ennen kuin se lopulta loksahti 🙂 ihanaa matkaa jokatapauksessa!

   • Reply Heidi / Seikkailujen helmiä torstai, 12 tammikuun, 2017 at 11:38

    Kiitos! 🙂 juu kyllä mieki uskon että jossain vaiheessa se loksahtaa. Ai nii fish & chips on se yksi erittäin hyvä (ja maukas!) juttu..enkä kyllä kieltäydy kuppikakustakaan! 😀 ?

    • Reply Maarit Johanna perjantai, 13 tammikuun, 2017 at 20:43

     Fisusipsit on parhautta! Voispa niitä, kuppikakkuja ja kolmioleipiä vain määrättömästi syyä, mistään terveyssuosituksista välittämättä <3

 • Reply Inka torstai, 12 tammikuun, 2017 at 07:17

  Jaa jaa, kiitos vaan Maarit, oli nimittäin aivan pakko käydä ostamassa kesäksi Lontoo-lennot suorilta tämän postauksen lukemisen jälkeen. 😀

  Kesäkuussa luvassa siis kaksi päivää ja vaan minä ja Lontoo (ja ehkä muutama miljoona muuta turistia mutta who cares)!!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 13 tammikuun, 2017 at 20:43

   Siis oon niin kade sulle jo nyt! 😀 Voispa itekki tehdä tuollaisia ostoksia… huokaus ^^

  Leave a Reply