Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Valtakadun valopilkku – Hostel Cafe Koti

sunnuntai, 8 tammikuun, 2017

Onko tämä mesta hostelli laisinkaan?!

Ensinnäkin, kuvien perusteella se vaikutti enemmän hotellilta. Tai jos jonkunsortin muottiin uuden uutukaisen majoituslaitoksen voisi yrittää laittaa, voisi se olla ehkä boutiquemajatalo. Alppihotellilta se Kristiinastakin vaikutti. Kodikkuuta sieltä kyllä löytyi niin paljon, että päätimme heti ottaa sen uudeksi Rovaniemen keskustan olohuoneeksemme.

Hostel Cafe Koti avattiin vain kuusi päivää ennen meidän ensimmäistä vierailuamme paikassa. Se sijaitsee kaupungin tyylikkäimmällä kadulla, Valtakadun ja Pekankadun nurkassa juuri Arctic Light Hotellia vastapäätä ja ihan Wakkanai Sushin vieressä. Siihen naapuriin on auennut hiljattain myös nepalilainen ravintola, jota en ole vielä kerennyt testata. Valtakatu on myös Koskikadun lisäksi ainoa, jolla on omat kadun yli kulkevat jouluvalot, yrittäjien yhteistuumin laittamat! Siis parhaalla paikalla mitä voi olla.

DSC01377Hostel Cafe Koti Rovaniemi (39)

Avaimet saatuamme hypimme suurta portaikkoa pitkin kolmanteen kerrokseen. Matkalla hämmästelimme miten porraskäytävien ulkopuolilla olevissa asunnoissa ilmeisesti asui vielä joku. Ovessa luki Kelahaara ja toisessa kerroksessa Piiparinen. Tarkoittaakohan hostellin nimi siis sitä, että asutaan vähän niinkuin sekaisin, turistit ja ihan tavalliset asukkaat? Emme tajunneet ideaa edes omassa kerroksessamme, jossa jokaisen huoneen ovessa oli nimi. Ahaa-elämys tuli vasta oman huoneen ovella, jossa oli sekä huoneemme numero 309, sekä nimi; Mikkola.

Hostel Cafe Koti Rovaniemi (128)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (4)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (6)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (18)

Vau! Emme saaneet vahingossa avaimia kenekään asuntoon, mutta ei se kyllä hostellifiiliksiäkään herättänyt! Paremminkin Residenssi Mikkolan oven takana paljastuneesta tilasta minulla tuli mieleen Sokos Hotel Villan lämpöisyys ja hiukan myös norjalaiset majatalot. Katosta roikkuva rottinkituoli oli just sellainen, johon mennään heijailemaan keskellä yötä kun ei nukuta. Niin mie itseasiassa teinkin ja tuijottelin aamuyöllä Arctic Lightin valoja ja Valtakadulla kulkevia turisteja sen jälkeen kun kävin juomassa vähän vettä.

Hostel Cafe Koti Rovaniemi (23)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (28)

Sängyt olivat ihanat. Ottaisin kotiinkin! Ja voisko noita päiväpeittoja sanoa muuten kuin kotoisiksi?

Hostellista löytyy tietysti dormi-huoneita ja tilaa myös isommalle retkueelle, mutta myös tällaisia kahden hengen huoneita, joissa me viihdyttiin oikein hyvin. Ihan hotellitasoa. Meidän kulmahuone oli huonekartan mukaan muita huoneita hippasen isompi. Kolmosesta löytyi myös iso olkkari sohvalla, kolmella fatboylla ja hyvin varustellulla keittiöllä. Telkkari ja pieni kirjastokin oli, sekä paljon hengailutilaa.

Harvoin muuten näkee näin cooleja dormeja!

Kuva napattu Hostel Cafe Kodin fb-sivuilta.

Kuva napattu Hostel Cafe Kodin fb-sivuilta.

Hostel Cafe Koti Rovaniemi (127)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (94)

Paras paikka löytyi kuitenkin kahvilasta. Valtavat ihanat tyynyin päällystetyt ”ikkunalaudat” oli heti sellainen paikka mihin piti päästä kiipeämään. Me tultiin kahvilan puolelle villasukkasillaan ja otettiin omat neulomuksetkin matkaan. Valkkasin heti itselleni kantapaikan ja me tämän vierailun jälkeenkin kerettiin kävästä samassa paikassa istahtamassa glögillä. Ne rinnekahvilafiilikset on käsin kosketeltavissa. Ihan voisi odottaa jonkun tulevan sisälle lasketteluvaatteissa. Suurine ikkunoineen, valoisalla ympäristöllä ja mutkattomalla designilla tästä voi tulla haastaja Cafe & Bar 21:lle. Kyseinen kahvilaravintola on ollut pitkään meidän suosikki, mutta nykyään se on melkein aina ihan täynnä. Se on mukava paikka, mutta ei kävisi mielessä mennä sinne kutimien kanssa moneksi tunniksi istumaan iltaa. Täältä me tullaan löytämään itsemme teeltä ja glögiltä useita kertoja talven kääntyessä kevääseen.

Hostel Cafe Koti Rovaniemi (33)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (48)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (85)

Aamupala tarjoiltiin kahvilan puolella seiskasta kymppiin. Voisin vaikka veikata, että tästä hostellista löytyy hintalaatusuhteeltaan paras aamiaisbuffet. Omiin kokemuksiin perustuen hostelliaamiainen on monesti ollut pari viipaletta vaaleaa paahtoleipää nutellalla, banaani ja sokerijugurtti. No ei onneksi täällä. Joihinkin huoneisiin aamisbuffet sisältyy hintaan, mutta esimerkiksi dormissa nukkuvat tai ulkopuoliset voivat lunastaa sen kahdeksalla eurolla. Itsetehtyä leipää, itsetehtyä granolaa ja hilloa. Puuroa, jugurttia, keitettyjä munia, pähkinöitä, leivän päällysiä, hedelmiä, Tea Pigsin teetä ja hyvää kahvia. Jos pitää verrata vain toisiin hostelleihin, joissa olen vieraillut, oli tämä ihan tosi hyvää tasoa!

Hostel Cafe Koti Rovaniemi (117)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (105)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (112)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (102)

Me viihdyttiin.

Siis yksi positiivisimmista yllätyksistä koko kaupungissa! Olisin kirjoittanut, että tullaan toistekkin, mutta koska käytiin jo uudelleen, niin se varmaan tuli jo seleväksi. Tänne on helppo tulla ja helppo olla. Nihkeästi hostelleihin suhtautuvankin luulisi kokeilevan ainakin noita kahden hengen huoneita. Budjetilla matkaavalle tai vaikka lapsiperheelle vaihtoehto on tosi otollinen. Hotelleissa ei ainakaan ole keittomahdollisuuksia eikä aina saunaakaan, mutta täältä löytyvät molemmat. Emme ehtineet saunaa kokeilemaan, mutta ehkä toisella kertaa. 🙂 Mukavaa, kun Rolloonkin tulee useiden luksushotellien jatkoksi tällaisia laadukkaita budjettivaihtoehtoja! Nyt on tarjolla jokaiselle jotain. Ja vaikka tämä onkin hostelli, ei siitä silti kannata puhua samassa lauseessakaan kaukoidän kolmen euron hostellien kanssa. Oikiasti. 😉

Hostel Cafe Koti Rovaniemi (35)Hostel Cafe Koti Rovaniemi (147)

Ai niin, ne nimet ovissa! Mukana rakentamassa ja sisustamassa olleet työmiehet saivat kukin kunnian saada nimensä yhden huoneen oveen. Työkaverini kertoi meidän huoneen olleen nimetty hänen miehensä mukaan! Hassua. Niin pienet on piirit täällä Rollossa 🙂

*Yöpymisen ja aamiaisen tarjosi Hostel Cafe Koti*

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Kthetraveller sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 19:55

  Tuota…. Minä olen tosiaan näitä hostelleja karsastava nainen ja haen tasokkaampaa majoitusta, joten valitettavasti en majoittuisi tuonne mutta…

  Jösses, miten mukavan ja kotoisan oloinen paikka! Tuonne todellakin menisin, jos olisin vähemmän prinsessa ja öhöm. nuorempi. Hienoa, että Rovaniemelle on tullut tuommoinen paikka, sillä muitakin majoitusvaihtoehtoja tarvitaan kuin niitä kalliita huippuhotelleja. Jollain on välähtänyt. Ehdottomasti jatkoon!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 20:02

   Jes! Empä arvannut että sulta tulis näin positiivinen kommentti koskien hostellia 😀 No siis miekään en normaalisti näytä hostelleille vihreää valoa, mutta voi että mie ihastuin tähän! Ei yhtään tavanomainen hostelli.
   Sie oot kyllä niin prinsessa, että sulle varmaan kelpais koko citystä vain joku Arctic Lightin Aurora Loft-sviitti 😀 Mutta ainahan täällä vois käyä vaikka kahvilla ^^

  • Reply Opc keskiviikko, 20 maaliskuun, 2019 at 02:52

   Jo oot ylimielisen tuntuinen. No olkoon, saat anteeksi, kunhan parannat tapasi…

 • Reply Hippi Veikkonen tiistai, 10 tammikuun, 2017 at 21:22

  Komeat huoneet, mutta hinta on sen mukainen. Dormit näyttää sille, mille niiden hyvässä hostellissa kuuluukin näyttää. Kaapit taitaa olla aika kapeat (piti ihan Booking.com:ista katsoa, että löytyykö niitä lainkaan), ja kysyn vaan, saako niihin saa omia lukkoja… perusparanoidi travellaaja ei muiden avaimilla aukeaviin lukkoihin luota. Hinta on kuitenkin kotimaiseksi siedettävä, vaikka 10 hengen dormi onkin jo melkoinen karja-aitaus. Suomesta puuttuu näitä hippihostelleja, joten tervetulluttahan tämä kaikenkaikkiaan on. Pitäisi saada jokaiseen yhtään isompaan kaupunkiin jotain tämän tyylistä.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 tammikuun, 2017 at 20:12

   Kiitos kommentista 🙂 Samaa mieltä, että näitä pitäisi saada enemmän! Rovaniemelläkin harmittavan vähän budjettimajoitusta tarjolla. Tottakai nämä hotellitason huoneet varmasti hotellitason hinnoissa menevät, mutta dormihinnat aika perus, mitä Suomessa voi pyytää. Lukkoasiaan en osaa ottaa kantaa, mutta selvinnee laittamalla suoraan viestiä hostellille vaikka facesivujen kautta. 🙂

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä torstai, 12 tammikuun, 2017 at 07:12

  Juurikin varattuna 24.-25.1. tuonne majoitus, kattellaan miten me viihdymme siellä! Siihen samaan syssyyn urakointi töiden ohessa muiden Rollo-paikkojen testausten kanssa 🙂 Kirjoittelen varmasti omatkin kokemukset sen jälkeen, mutta kivalta vaikuttaa 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 13 tammikuun, 2017 at 20:45

   Kiva kuulla! Olispa hauska myös nähdä jos kerkeät treffailemaan Rollossa 🙂 Ainakin voin samalla suositella niitä hyviä rafloja ja muita mestoja ^^

 • Reply Tuulia perjantai, 13 tammikuun, 2017 at 02:11

  Heippa ja terkut Hostel Café Kodista! Meiltähän tosiaan löytyy yksityisiä huoneita ja sitten 10 henkilön dormeja. Itse nähdään, että 10 hengen dormi on vielä aika sopivan kokoinen. Tapaa kivasti uusia ihmisiä, mutta on vielä omaakin tilaa. Lukolliset kaapit löytyy joka asiakkaalle (valitettavasti ei omilla lukoilla) ja jos haluaa, niin tavaroita voi jättää matkalaukkuvarastoon säilöön, joka on toiminut aikoinaan pankin holvina (sieltä ei varmasti tavaroita vielä 🙂 ).

  Rovaniemellähän on hinnoissa melkoiset vaihtelut sesonkien mukaan ja niiden mukaan mekin eletään. Jouluna kahden hengen huone on 124€/huone aamupaloineen ja saunoineen, mutta esimerkiksi syksyllä hinta onkin enää 69€/huone. Mutta rakkaudesta lajiin tätä hommaa tehdään ja mahdollisimman paljon alusta loppuun saakka itse ja se toivottavasti näkyy. Lämpimästi tervetuloa!

 • Leave a Reply