Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Parempaa vuotta 2017!

lauantai, 31 joulukuun, 2016

Maailma on menettänyt paljon vuonna 2016, mutta ei mennä nyt kauhiasti siihen. Vaikka olen itse vielä nuori, tuntui omakin elämä ottavan takapakkia viime vuonna. Päästäkseni eteenpäin, oli noustava suosta ja tehtävä paljon sen eteen, että pääsee hyppäämään jälleen askeleen eteenpäin. Ja hyppäsinkin! Oltuani puolet vuodesta työttömänä kalpenee vuoden 2016 reissut edellisen vuoden koosteelle aika pahasti. Elin täysillä unelmaani vuonna 2015 ja en paljon laitellut rahaa säästöön. Se sitten osaltaan kostautui viime vuonna. Ihan reissuitta ei kuitenkaan tarvinnut olla, sillä matkailimme Markun kanssa jonkin verran myös Suomessa ja vierailimme aika monesti Ruotsin rajan tuntumassa.

Reissuvuoteni 2016 näyttää lyhykäisyydessään tältä:

Björkliden, Ruotsi – maaliskuussa

Hiihtoloma Ruotsin Lapissa tuli tarpeeseen heti muuton jälkeen, mutta voi miten pienellä budjetilla me lähdettiinkään reissuun! Muistan miten hampaita kiristellen ostettiin kaikki reissun ruuat jo Rovaniemen Lidlistä. Matka onnistuikin aivan yli odotusten kelien ollessa suotuisat. Paras hiihtoloma ikinä!Björkliden to Låktatjåkko (192)

Berliini, Saksa – toukokuussa

Keikkamatka tyttöjen kanssa Adelea katsomaan! Muutama päivä Berliinissä ihanalla porukalla teki niin hyvää. Ihastelimme keväistä kaupunkia, hypetimme musiikkia, puhdasta ruokaa ja kirsikankukkia.

Toki me käytiin myös turisteilemassa. Berliinin muurin lisäksi olisi haluttanut nähdä paljon muutakin!

Toki me käytiin myös turisteilemassa. Berliinin muurin lisäksi olisi haluttanut nähdä paljon muutakin!

Etelä-Englanti ja Guernsey – elokuussa

Markun kanssa yhteisellä kesälomalla päästiin tutustumaan myös Englannin etelärannikon kaupunkeihin ja piipahdimme Guernseyssä lautalla. Monta asiaa tekisin toisin, jos myöhemmin saisi jossitella. Muutamat cityt eivät säväyttäneet yhtään, ja minulla on jutut niistä edelleen luonnoksen tasolla tulossa blogiin. Ehkä vielä joskus! Southampton ja Brighton olivat aika blöh, mutta voi miten Guernseyssä olikaan ihanaa!20160811_161823

Reykjavik, Islanti – marraskuussa

Aivan älyttömän random ja extempore-matka yksin Islantiin. Tällä reissulla oli kaikki ainekset olla ihan paska, mutta siitä tulikin ihan super! Älytöntä. Yksi erikoisimmista matkoista hetkeen.Reykjavik2016 (72)

Lontoo ja Guernsey – joulukuussa

Back to British Isles! Ei sitten YHTÄÄN haitannut palata Lontooseen kuudetta kertaa kun tiesi, että pääsee samalla takaisin Guernseyhin. Lontoo oli turistipaikkojen läpikäymistä ensikertalaisille ja Guernsey ihan parasta kesälomaa pilvettömältä taivaalta paistavan auringon voimin.Fort le Marchant Guernsey (30)

Vuotta 2017 aloitellaan jälleen uudessa vakituisessa työssä, mutta tällä kertaa en ottanut varaslähtöä varaamalla hulluna matkoja ja viikonloppulomia tuleville kuukausille. Otetaan vähän rauhallisemmin, koska loppuvuosi oli muutenkin äärimmäisen hektinen. Oli ihme, että edes kerkesin Islantiin. Vocaliisojen konsertit ja harjoitukset, sekä uuden työn opettelu ovat saaneet ajan kulumaan supernopeasti niin, että kaikki muut viikonloppusuunnitelmat ovat olleet pelkkää sohvalla rentoutumista. Välillä ihan hyvä niin! Alkuvuoden muutto Sodankylästä Rovaniemelle on ainakin omalta osaltani saanut elämää sen verran balanssiin, että olemme alkaneet haaveilla myös omistuskämpästä. Matkailijan mieleni pitää ajatusta vielä vähän riskaabelina, sillä eihän sitä tiedä mistä päin Suomea, tai maailmaa tulevaisuudessa itsensä löytää. Kuitenkin tällä hetkellä meidän molempien paikka on Lapissa, joten Rovaniemi on siihen älyttömän hyvä basecamp. Lähtökohdat uudelle vuodelle ovat siis jo paljon paremmat kuin viime vuonna tai vuoden 2016 alussa uskalsi haaveillakaan.

Nyt uskallan haaveilla, uskallan suunnitella ja tehdä tavoitteita. Mutta.

Tiedättekö, en jaksa suorittaa. En vain kykene. Seuratessani useita matkablogeja huomaan lennähtäväni heidän matkassaan muille maille pitkiksi viikonlopuiksi vaikka kerran kuukaudessa. Olisipa elämää, se semmoinen! Pääsisi vaikka joka kuun viimeinen perjantai aikaisemmin töistä vain hilipastakseen suoraan kentälle ja tullakseen takaisin vasta maanantaiaamuksi, vähän myöhässä tietenkin. Minun ajatukseni ovat kuitenkin viime aikoina täyttäneet haaveet asuntolainan käteisvaroista, omasta pianosta ja pilvettömän taivaan viikonlopuista. Työ on vienyt suurimman osan energiasta niin, että kotonakin paikat ovat olleet hujan hajan. En ole jaksanut. Haaveilen siis myös ihan vain jaksamisesta raahautua kuntosalille tai hierontaan, mutta suurimmaksi osaksi olen löytänyt itseni työpäivän jälkeiseltä sushilta. Olen huomannut sen helpoimmaksi itseni hemmottelun vaihtoehdoksi, vaikkakin aikalailla lompakon varoja huventavaksi. Sushiin tuhlaamistani rahoista olisin kerryttänyt varmasti jo hyvän kerran parinkin hengen lentoliput Japaniin ja takaisin. Bad bad blogger.

Koska matkabloggaan, tuntui välillä luontevalta suunnitella reissuja vain siksi, jotta saisi jotain kirjoitettavaa. Onneksi ne lopulta jäivät vain suunnittelun asteelle. ”Apua, mulla on luonnoksissa vain vähän oikeaa materiaalia ja runosuoni kohta ehtyy! Pakko varata joku reissu, ihan sama minne!” Sitten tuli mieleen, että mitäs ihmeen luontevaa se sellainen reissaaminen sitten olisi? Reissussa vain siksi, että joku muu voisi lukea minun olleen reissussa?! NYT NAINEN. EI NÄIN.20151229_120136

Tuntui menneen ajatukset pahimman kerran pieleen. Bloggaamisen piti olla hauskaa. Harrastus, ajanvietettä ja joo, pienimuotoista sivubisnestä. Todella pientä. Ajatuksia oli pakko selvitellä ihan urakalla. Mitä mie oikein haluan tältä hommalta ja miksi. Mihin mie ihan oikeasti haluan matkustaa aina silloin kun sitä vapaa-aikaa minullekin siunaantuu? Mieleen putkahtivat Lontoo, Pohjois-Norja, Helsinki, Praha ja Islanti. Vain yksi mainituista ennalta käymätön kohde. Aiemmin olen pyrkinyt matkustaa aina uusiin kohteisiin, mutta nyt on hyväksi havaittuja taas listalla. Mitäs sitten, jos haluankin lähteä taas Islantiin? Lontooseen kerkesin taas ihastua ihan uudella tavalla, ja en panisi pahitteeksi päästä sinne vaikka pari kertaa vuodessa! Ei se blogin kannalta välttämättä tuo mitenkään erityistä jännitystä elämään, mutta mitäs sitten? Tämä onkin minun blogi minun reissuista. Ja miehän reissaan just sinne mihin haluan. Vaikka aina Lontooseen ja Islantiin jos huvittaa. (Pidätän silti oikeuden löytää itseni ihan mistä vain!)

Niin.20150705_094749

Tänä vuonna mie aion seuraavaa:

Vien ainakin Kristiinan eka kertaa Tallinnaan!

Ehkä jos pääsisi vielä yhdeksi viikonlopuksi Lontooseen keväällä?

Vietän paljon aikaa Helsingissä uudessa residenssissäni Cumulus Meilahdessa.

Toivon toivon toivon sormet ristissä pääseväni Matkamessuille! Vapaat eivät todellakaan ole varmoja tällä hetkellä, enkä uskalla vielä ostaa lentoloppuja. Tiedostan, että ne joko menevät, tai hinta nousee pilviin. Pidän sormet ristissä vielä hetken. Onneksi junatkin kulkevat ja hätätapauksessa myös Onnibus.

Jonnekin hiihtolomalle on päästävä. Edes viikonlopuksi. Levi tai Pallas kolkuttelisi kovin tuolla takaraivossa. Kelpais kumpi vain! Saatetaan me vain yltyä niinkin hurjiksi, että komotellaan taas Ruotsin puolelle seikkailemaan.

Viime vuonna vappu meni Rovaniemellä ja se oli Markulle kova paikka. Helsinki on se vappukaupunki ja nyt suuntaamme toki sinne jälleen! Haaveilen josko samaan aikaan saisi etätyö-”loman” jossain Helsingin toimipisteessä vaikka viikoksi. Samoihin aikoihin olisi Helsingissä myös Hans Zimmerin konsertti ja Ping Helsinki.

Olemme saaneet hääkutsun heinäkuun lopulle Madridiin, joten haluan ehdottomasti silloin Espanjaan! Markun pyynnöstä kesälomaan sisällytetään myös Alpit, joten todennäköisesti reilaamme Munchenista Madridiin.

Haluaisin myös uudelleen sinne Islantiin, mutta kruunun kurssi nousee niin hurjaa vauhtia, ettei uskalla tehdä mitään suunnitelmia. Tuntuu, että ehkä pitäisi odotella uutta pankkikriisiä, jotta olisi taas varaa!

Vuoden alussa on hankala sanoa vielä oikeastaan yhtään mitään. Ainakin tuleva syksy on vielä täysin hämäryyden peitossa, enkä osaa ollenkaan ajatella mitä silloin tapahtuu. Mutta ei se mitään, odotan tulevaa mielenkiinnolla ja positiivisella mielellä. Tuleva vuosi on mahdollisuuksia täynnä!

Parempaa vuotta 2017! 🙂

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Kthetraveller lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 12:47

  Tiedätkö, minä pohdin aikoinani myös sitä, olenko bd bad blogger, kun en mene suuna päänä kohteissa nähtävyyksiä katsomaan, vaan möllötän tekemättä mitään. Kriiseilin asiaa, mutta päätin, että miksi muuttamaan itseään ja ottamaan suorituspaineita ns. vapaa-ajan matkoista. Tämmönen olen ja jos en kelpaa matkoineni, niin sitten en. Mutta kun katsoo tuota liikennettä GA:ssa, niin eipä tuo meikäläisen ”nähtävyydettömyysmeneminen” tunnu paljoa haittaavan. Ole oma itsesi äläkä tee sitä, mitä luulet muiden odottavan sinun tekeväsi. Olet paljon onnellisempi, kun takaraivossa ei kolkuta ne ”pakko mennä ja tehdä” -jutut.

  Hyvää uutta ja parempaa vuotta muru!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 17:28

   No sano muuta! Suorituspaineet onkin olleet jännittävä lisä normaalisti niin rentouttaville matkoille. Nyt olen päättänyt ettei kaikista hotelleista ole pakko tehdä postausta, jos ei vaikka ole jostain syystä jaksanut ottaa tarpeeksi kuvia tai perehtyä fasiliteetteihin. Ja onhan se toki niinkin, että kyllä lukijatkin huomaavat jos jostain syystä homma alkaa näyttämään ja maistumaan pakkopullalta.
   Kiitos kokemusten jakamisesta ja ihanaa uutta vuotta sullekin 🙂

 • Reply Anu / Mielilandia lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 12:58

  Väkisin yrittämisestä ei tuu yleensä yhtään mitään. Hyvä päätös siis tehä sitä mikä hyvältä tuntuu ja matkustaa sinne, mihin ite haluaa. 🙂 Ihanaa uuttavuotta Maarit! ❤ Ehkä vuonna 2017 viimein törmätään Rollossa tai vaikka Hollannissa!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 17:29

   Sano muuta ! Go with the flow ja niin ees päin 🙂 Joo, meiän pittää kyllä törmätä! Ihan sama missä. Nyt tapasin Lontoossa latvialaisen ystäväni joka asuu Islannissa. Sattumalta vain olimme samassa kaupungissa yhtä aikaa vain Lontoossa 😀
   Ihanaa uutta vuotta <3

 • Reply Sunna lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 13:04

  Mahdollisuuksia nimenomaan! On varmasti uuvuttavaa, mutta myös todella tarpeellista, mitä oikeasti haluaa miltäkin: blogilta, työltä, asuinpaikalta ja elämältä. Tsemppiä ja rohkeutta <3

 • Reply Teea | Curious Feet lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 13:22

  Välillä on hyvä pysähtyä ja kuulostella itseltään mitä haluaa ja miksi toimii kuten toimii. Toivottavasti pääset messuille ja nähdään siell! Hyvää uutta vuotta teille 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 17:56

   Pysähtymisen paikka onkin ihan hyvä aina silloin tällöin. Muuten saattaisi löytää itsensä ihan hukkateiltä!
   Toivotaan messujen suhteen parasta. Voi olla, että pääsen vain perjantai-illasta alkaen, mutta olisi sekin jotain. Harmittaa vietävästi, ettei ole messut tehty oikein päivätyöläiselle, joka ei vapaita viikolla usein saa :/
   Mutta jokatapauksessa, kiitos! Ja ihanaa uutta vuotta teillekin 🙂

 • Reply alex lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 14:25

  Järkevää pohdintaa ja hyvät johtopäätökset siitä! Bloggaamisen pitää olla hauskaa ja eikä se missään nimessä saa muodostua pakkopullaksi ja suorittamiseksi Pidä tyylisi ja päätöksesi.
  Vaikka uusiakin kohteita on aina hauska nähdä (ja kiinnostavia sellaisiahan löytyy maailmasta enemmän kuin ihmisikään mahtuu), liputan itse ehdottomasti myös tuttujen ja ”jo käytyjen” kohteiden puolesta. Mikään ei ole mukavampaa kuin tuttuun ja rakkaaseen paikkaan palaaminen. Useimmitenhan myös tutusta kohteesta löytää uusia puolia ja nähtävää, varmaankin osin siitä syystä että tutussa kohteessa ei tarvitse kiinnittää huomiota niin vahvasti orientoitumiseen. Ja hei: omien tuntemusten mukaanhan matkaillessa pitää mennä – ei sen mukaan mitä joku muu on mieltä!

  Hyvää & parempaa uutta vuotta 2017 Maarit! 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 17:59

   Kiitos tsemppauksesta ja kivasta kommentista Alex! Näin se kannattaakin tehdä. Oli vain pakko purkaa ajatuksia blogiin jos vaikka olisikin alkanut muodostua matkailusta liian totista hommaa. Onneksi on tuo Markku vähän rauhoittelemassa minun suunnitelmia ja kyselemässä mitkä ajatukset onkaan loppupeleissä järkeviä.
   Todellakin jo tutuksi tulleet kohteet ovat parhaita! Nytkun sellaisia minullakin jo on. Reykjavik tuntuu melkein yhtä tutulta kuin Rovaniemi ja monista muistakin paikoista on hyvin lämpimiä fiiliksiä.
   Mukavaa uutta vuotta sinullekin 🙂

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 15:18

  Helposti se unohtuu, että blogia olisi tarkoitus kirjoittaa itselleen mielenkiintoisista asioista eikä jotain absurdeja odotuksia täyttämään. Mua ei ainakaan haittaisi, vaikka jokainen sun postaus olisi Islannista, koska Islanti <3 Musta tuntuu, että helposti lyhyet reissut ja Eurooppaan "tyytyminen" saattavat tuntua tylsiltä verrattuna siihen, jos joku on ravannut pitkin maailman mantereita. Mutta voivathan ne maailman parhaat jutut tapahtua vaikka naapurimaassa tai -kaupungissa.

  Mulla on ensi vuodesta tulossa säästösyistä hyvin Eurooppa-painotteinen ja tuttuihinkin kohteisiin palaamisen vuosi. https://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/2016/12/19/ensi-vuoden-suunnitelmat-ja-satasella-reissuun-kokeilu/ Jos se on jonkun lukijan mielestä tylsää niin voi voi. Itse olen silti oikein tyytyväinen omiin suunnitelmiin ja odotan ensi vuoden reissuja jo innolla 🙂 Sullekin on varmasti tulossa oikein mahtava ensi vuosi, kunhan vaan muistat tehdä siitä omannäköisen! Toivottavasti pääset Matkamessuille, olisi mukavaa törmäillä siellä 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 18:04

   Haha, ihana 😀 No ei se kyllä MUAKAAN haittais, vaikka täällä olisi pelkästään Islantijuttuja! Sellaista varten vaan olisi ehkä pakko hankkia sponsori ja tolkuttomasti lisää vapaapäiviä. Eli ei tuu tapahtuun anytime soon. 😀
   Oon ihan samoilla fiiliksillä ollut Euroopan kohteista. Vaikka itsellä kiinnostaiskin vaikka joku viikonloppu Budapestissä niin väkisinkin ajattelee, että joku toinen bloggaaja on siellä jo ollut, eikä varmaan itse pysty kirjoittamaan mitään parempaa. Sitten tulee taas niitä kirjoituspaineita ja muita ihmeodotuksia. Tai että kannattaako edes mennä koko kaupunkiin, jos joku on juuri vieraillut vaikka Falkland saarilla tai Uudessa-Kaledoniassa ja omat jutut ei voi ikinä ikinä samalle tasolle yltää. Mutta näiden ajatusten kanssa varmaan moni painii silloin tällöin ja onhan se nyt vähän hassua!
   Pitääpä lukea sun juttu! Ihana kuulla jos odotat jo tulevia reissuja. 🙂 Mulla ei ole nyt tiedossa yhtään lentoa hetkeen. Ellen nyt sitten varaa niitä messumatkoja. Toivottavasti nähdään siellä! 🙂

 • Reply Veera lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 18:52

  Mullakin iskee säännöllisesti noi paineet, kun vertailen liikaa omia matkojani ja postauksiani muihin (no en mä nyt varmaan saa mitään hyviä postauksia tulevalta Oslon-matkalta, kun ei sekään mikään Uusi Kaledonia ole).

  Onneksi sulla on nyt toi Helsingin-hotelli odottamassa. Heti kun vapaat järjestyy, niin tänne vaan minilomalle ja toivottavasti pääset matkamessuillekin. Itse taas suunnittelen, että jos pääsisin kesällä Rovaniemelle, kun ei oo varaa nyt sesongin aikana lentolippuihin.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 20:30

   Hei Oslo on ihana! Tottakai sieltä tulee varmasti kivoja paikkoja, joista saa postauksiin inspiraatiota 🙂 Ja toi Uusi-Kaledonia oli vaan sellainen esimerkkikohde, joka on niin eksoottinen, ettei siellä kovin moni ole ollut.
   Rovaniemen lennot talvella on kyllä sikakalliit! Paikalliset kärsii, kun turistit täyttää kaikki lennot. Mutta ehkä mie vielä pääsen messuille. Jos enää reissun jälkeen jaksan lähtiä 🙂

 • Reply Katja lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 19:35

  Maarit pysy vain omana itsenäni äläkä ota paineita ja mene sinne minne sydän vie <3 Minä ainakin seuraan tätä sun blogia nimenomaan persoonallisuuden takia. Täällä on aitoja tarinoita ja luen niitä vastakin. Kyllä sen tekstistä huomaa, jos alkaa olla ns. tekemällä tehtyä eikä lähde itsestään. Harmi kun nuo häät on niin myöhään, olis nimittäin ollu enemmän ku kiva pikatreffata Madridissa. Ihanaa uutta vuotta!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 31 joulukuun, 2016 at 20:31

   Kiitos <3 Ihana ku oot tuollainen!
   Olis kyllä ollut mahtava tehä treffit Madridissa, mutta aikataulut on nyt näin. Ainaki ehdin saada sinun postauksista paljon reissuinspiraatiota ennen meidän matkaa sinne, että jes jes jes 🙂
   Ihanaa seiskaatoista <3

 • Reply Susanna sunnuntai, 1 tammikuun, 2017 at 01:25

  Hyvää uutta vuotta!
  Mielenkiintoisia kohteita, ei yhtään huonoja valintoja nuo.
  Aika harva kuitenkaan reissaa koko ajan, yleensä aina jossain vaiheessa siihen tulee stoppi. Minä olin niin monessa (huonossa) hotellissa että sen takia en halua uutena vuotena reissata niin paljoa ainakaan hotelleissa

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 1 tammikuun, 2017 at 10:54

   Onneksi tosiaan kukaan ei sentään ihan kokoajan ole reissussa 😀 Ja mie kuitenki olen ite reissun päällä suhteellisesti aika paljon. Jos vertailen aina itseäni vain matkabloggaajiin, kuten toki reissujen laadussa ja määrässä väkisinkin joskus teen, ei nämä minun matkat ole kovin paljoa.
   Ompa surkia jos sulle on sattunut huonoja hotelleja! Mulle on tullut paljon, hmh, erilaisia! Mutta ei yhtään kovin surkeaa. No ehkä yks.
   Hauskaa uutta vuotta sinullekin 🙂

 • Reply miraorvokki sunnuntai, 1 tammikuun, 2017 at 12:31

  Toivottavasti saat vapaatoiveet läpi ja nähdään messuilla! 🙂 Peukutan tuolle Madridille, ottakaa aikaa myös reissaamiseen hääkutsun ohella sillä Madrid on niiiiiin ihana! Lähtisin koska vain uudelleen 🙂 Ihanaa vuotta 2017 <3

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 1 tammikuun, 2017 at 12:57

   Toivotaan parasta! Veikkaan, että voi olla minun osalta messut vain viikonloppuhommia. Saa vielä nähä!
   Madrid on kyllä kaunis <3 Oon ite ollut siellä vuorokauden vuonna 2010. Ehdottomasti haluan viettää siellä ainakin pari päivää ^^
   Ihanaa vuotta sinullekin 🙂

  Leave a Reply