Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

The Mae Deli Lontoossa – puhtaan ruuan ystäville

perjantai, joulukuu 30, 2016

Pikkuinen vinkki kaikille puhtaan, vegaanisen, maidottoman, gluteenittoman ja muuten terveellisen ruuan ystäville! Oli ihan pakko laittaa postaus tulille vain tämän pienen delin takia. Äiti ja Taru ovat olleet Deliciously Ellan hurjia faneja jo useamman vuoden ja meiltä taitaa löytyä kotoa kaikki Ellan reseptikirjatkin. Minulla oli suunnitelmana jo viime joulun aikaan käydä The Mae Delistä hakemassa molemmille tuliaisia, mutta taisivat muut paikat silloin voittaa. Tällä kertaa äiti oli matkassa, joten yksi kovimmista jutuista oli päästä itse käymään Ellan deliin. Oli se kokemus itsellekin! 21 Seymour Placessa, lähellä Marble Archin tubeasemaa oli pieni kotoisa deli ja ainakin äiti oli heti aivan innoissaan! Tai no, viimeistään siinä vaiheessa miekin, kun sain eteen banaanikookosletut vadelmamelonihillokkeella ja kookoslastuilla. NAM! Siinä vaiheessa äiti oli jo kerennyt mutustella menemään yhden mokkapalan, ennen kuin ehdin edes ehdottaa kuvan ottamista. Jestas.

DSC01667DSC01683DSC01671DSC01684DSC01672

Ellan elämän- ja ruuanfilosofia on delissä kokoajan läsnä. Paikan herkut sopivat periaatteessa melkeimpä kaikille, sillä niistä on poistettu melkeimpä kaikki epäterveellinen ja allergioita aiheuttava. Paikasta ei esimerkiksi saa edes kahvia tavallisella maidolla, vaan tarjolla on vain aidosti maidottomia vaihtoehtoja. Esimerkiksi kookos- tai kauramaitoa. Ellan maitosuklaassakin on ihan jotain muuta kuin maitoa.

DSC01682DSC01673DSC01675

Me tultiin paikalle, kun tarjolla oli vielä aamiaista, mutta lounasvaihtoehdot katettiin esiin melkein heti. Älyttömän hyvän näköisiä falafeleja ja salaattisörsseleitä. Parhaalta näytti vehnätön ruisleipä, jonka päälle lastattiin varmaan puoli litraa avocadosekoitusta. Voi älyttömyys. Ja me pöljät oltiin just vähän aikaisemmin käyty muualla kahvilla!

DSC01688DSC01690

Aivan mainio paikka pysähtyä maidottomalle ja gluteenittomalle leivokselle ja ottaa samalla vaikka ihana takeaway lounas matkaan. Leivokset kelpasivat myös kaikkiruokaisille miespuolisille perheenjäsenille. Taru oli niin kateellinen kun laitoin sille tuolta kuvia, että oli pakko ostaa sille herkkupalleroita tuliaisiksi. Veikkaampa, että sekin täytyy tuonne vielä joku päivä viedä. Ja jos sen kanssa Lontooseen pääsen vielä tulevan vuoden puolella, ei me varmaan muissa paikoissa sitten syödäkkään. 😉 Onko täällä Deliciously Ellan faneja? Onko paikka tuttu?

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Reason for Season perjantai, joulukuu 30, 2016 at 10:35

  Hyvä vinkki! Olen menossa pian Lontooseen, täytyy laittaa tämä listalle. Puhdas ruoka kiinnostaa ihan ehdottomasti.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 30, 2016 at 10:43

   Hei hyvä, jes! Näitä on muuten ilmeisesti vielä kaksi. Toinen on auennut ihan vastikään. Voisin kyllä kuvitella siellä olevan ruuhkaa juuri siksi. Tätä pikkuruista voin kyllä suositella 🙂

 • Reply alex perjantai, joulukuu 30, 2016 at 16:18

  Eipä ollut ennestään tuttu, mutta pitää laitta muistiin seuraavaa Lontoon käyntiä varten. Näyttää todella herkulliselta paikalta kaikin puolin!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 30, 2016 at 16:19

   Laita ihmeessä! Suuret suositukset kyllä saa 🙂

  Leave a Reply