Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

The Grand Tour Lapland!!

keskiviikko, 28 joulukuun, 2016

Viime viikolla se nähtiin! Top Gearista tuttujen Jeremy Clarksonin, Richard Hammondin ja James Mayn huvittamina käytiin Markun kanssa marraskuun alussa Kakslauttasessa keskellä metsää studioteltassa seuraamassa kuvauksia. Tähän ikään mennessä olen nähnyt vaikka mitä erikoista – ollut konserteissa ja maailman luokan livejuttuja katsomassa ulkomailla, mutta olipahan tämäkin kokemus! Olin edellisenä päivänä lopettanut työt Rovaniemellä ja aloitin lomaani ennen uuden työn aloittamista.

Lippujen hankkiminen ja saaminen oli jo episodi itsessään, mutta niin nekin vain kolahtivat sähköpostiin paria viikkoa ennen h-hetkeä ja saimme samalla tietää kohteen olevan Kakslauttasessa lähellä Saariselkää. Sehän meille sopi! Mulla oli lomaa ja olin jokatapauksessa Sodankylässä. Kävin vain Markun hakemassa lounaan jälkeen Kevitsasta matkan varrelta ja ajelimme kohti Saariselkää. Mulla ei ollut jännittänyt hetkeen niin paljon ja kieriskelin automatkan hypettäen mistä me mahdetaankaan itsemme kohta löytää! The Grand Tour Lapland

Tässä jonotamme autoja parkkiin Kakslauttasen iglukylässä. Jonoja todellakin syntyi tilanteessa kun liikuteltiin neljääsataa ihmistä! Parkkipaikalta siirryimme vielä keskelle metsää busseilla. Sinne oli pystytetty studioteltta, jonne me jonotimme lämmittelyteltasta ilman ulkoiluvaatteita pienessä pakkasessa.

Oli maailman absurdeinta olla siinä jouluteemaisesti koristellussa teltassa ja hengailla parin metrin päässä lavasta, jolla seisovat ne samat naamat joita viimeksi pari päivää sitten oli katsonut telkkarista. Ja nämä osasivat todellakin ottaa yleisönsä! Kieli poskessa heitettyä läppää lensi ihan jatkuvalla syötöllä ja ainakin mulla oli parin tunnin nauramisen jälkeen jo poskipäät niin kipeät, että oli pakko suorittaa tauolla pientä kasvojumppaa. Iltapäivä kului nopeasti taputtaessa ja naurusta ulvoessa. Ihan hemmetin hyvä show! Kotimatkalla molemmilla oli jalat kipeät seisomisesta ja silmät pyörivät päässä mielen kelatessa vielä päivän tapahtumia.

Myöhemmin illalla Sodankylässä tutkailin Twitteriä ja Instagramia ja hämmästelin, miten toiset ajaneet etelästä sen reilun tuhat kilometriä Lappiin ja nukkuneet autossa tätä varten. KERRANKIN niin päin, että helsinkiläiset saavat tulla tapahtumien keskipisteeseen tänne, eikä meidän aina tarvitse mennä sinne! 😀 Toivottavasti tämän tapahtuman ansiosta Lappiin saataisi lisääkin vastaavan kokoluokan tapahtumia ja suurta näkyvyyttä.the grand tour

Onneksi Sodankyläänkin oli marraskuun alkuun mennessä kerennyt sataa lunta. Onneksi aurinkokin pilkahti ja lumisade alkoi uudelleen auringon laskettua. Loput voitte katsoa Amazon Primesta! Ei tarvitse katsoa kovin tarkasti bongatakseen pari tuttua! Tämän yllä olevan sekunnin printscreenin olen saanut jo muutamalta kaverilta whatsappissa 😀

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 28 joulukuun, 2016 at 11:32

  Vielä en ole ottanut Amazon Primea, joten jakso on katsomatta, mutta kohta on pakko alkaa jo seuraamaan tuota sarjaa, josta tulee varmasti uusi suosikkini :). Aivan mieletön kokemus varmasti! Olin kyllä hieman kateellinen, kun kuulin, että pääset seuraamaan tuota paikan päältä (mutta hyvällä tavalla) ;). Pääsitkö kättelemään, pyytämään nimmaria tai muuta sellaista? Miltä vaikuttivat silloin, kun kamerat eivät kuvanneet?

  Haluan ehdottomasti päästä joskus tapaamaan tuon kolmikon, sillä Top Gear on ollut vuosikausia yksi ehdoton suosikkisarjani. Mahtavaa, kun pääsit tuonne :D!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 30 joulukuun, 2016 at 10:43

   Tästä tulee varmasti sun suosikki! Mie en ole vielä kattonut kuin vain tuon ”meidän jakson”, mutta nyt kun ainakin kuukauden on tuo Prime, niin täytyy ottaa siitä ilo irti ja kattoa kaikki.
   Ei valitettavasti vissiin kukaan päässyt kättelemään paitsi jos kuvausten aikana tuli jotain käsikirjoitettua. Kukaan ei minusta saanut nimmareitakaan. Tosin ihan edessä istunut porukka oli ilmesesti instan ja twitterin mukaan briteistä tullutta porukkaa, jotka olivat siis samalla lennolla jo kolmikon kanssa. Olivat siis voittaneet jonkin kilpailun ja päässeet siksi mukaan seuraamaan kuvauksia. Veikkaan siis, että he ovat ehkä päässeetkin yhteiskuviin ja nimmaroimaan 😀

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 2 tammikuun, 2017 at 08:48

    Uskon, että tulee varmasti :). Aloitettiin eilen Tiian kanssa ekalla jaksolla ja ainakin se vaikutti hyvin Top Gearin tyyliseltä, mikä on tietysti positiivinen juttu. Saa nähdä, miten jatkuu tuosta. Harmi, ettei tuolla päässyt lähempään kontaktiin heidän kanssaan, mutta hieno kokemus se oli silti takuulla :). Aika hieno palkintokin varmasti, jos pääsi samalle lennollekin :P.

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 tammikuun, 2017 at 14:22

     On tosiaan paljon sarjoissa samoja piirteitä! Mulla ei harmittanut kyllä yhtään mikään. Oli niin hieno kokemus kaikenkaikkiaan, etten ees olis voinu parempaa pyytää ^^

  Leave a Reply