Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Napapiirillä brunssilla – Ravintola Rakas

keskiviikko, 14 joulukuun, 2016

Rovaniemen hotelli- ja ravintolataivaalle on syttynyt viimevuosina monta uutta tähteä, ja yksi kiinnostavimmista on ollut Napapiirille Santaparkin vaaran, eli Syväsenvaaran rinteelle rakennettu Arctic TreeHouse Hotel. Kyseinen majoituslaitos on ainakin booking.comin mukaan lähestulkoon myyty loppuun sesongin ajaksi, mutta jotain öitä vielä löytyy. Hyvään hintaan toki, onhan kyseessä hyvin ainutlaatuinen majoitus. Ainakin nyt kun iglutkin ovat Lapissa jo sen verran yleisiä! Näitä puumajoja olisi ihana lähteä joskus testaamaan.visit-rovaniemi-accommodation-arctic-treehouse-hotel-900x505

Hotellin yhteydessä on myös ravintola, jolla on ollut alkutalvesta hyvin näkyvää facebook-mainontaa. Minäkin olen nähnyt siitä osani ja kiinnostuneena tutkinut paikkoja myös instassa. Ravintola Rakas avattiin samaan aikaan hotellin kanssa. Menu ja sisätilat vaikuttivat kiinnostavalta, mutta emme olleet saaneet vielä aikaiseksi lähteä listaa testaamaan. Rakas on myös oman työpaikkani suhteen hiukan turhan kaukana lounaspaikaksi. Viime viikolla feediini osui kuitenkin mainos sunnuntaibrunssista ja se olikin heti linkitettävä Markulle. Sinne mennään!

Ravintolamiljöö oli ehkä kaunein missä olen hetkeen ollut. Ihan oikeasti. Tuore puu tuoksui, tila oli avara ja kaksiosainen. Keskellä oli takka ja joulukuusi sekä katossa jo instassa kauan ihailemani käpylamput. Samaisia lamppuja voi myös respan puolelta ostaa itselleen jos vain likviditeetti antaa myöten. Näkymä on ulos vaaralle ja ”puumajoille”. Heti ravintolan takana on pulkkamäki. Vaikka ravintola on hieno, sinne ei tarvinnut tulla hienostelemaan. Turistit olivat talvitakeissaan ja toppahousuissaan ihan kuin mekin, punaposkisina juuri ulkoa tulleita.

Restaurant Rakas Arctic treehouse (24)Restaurant Rakas Arctic treehouse (26)

Paikalla ei ollut paljoa porukkaa, joten paikkansa sai valita mistä vain halusi. Akustista musiikkia kuului puoli kolmeen saakka ja se oli iloksi korville. Kauhian taitava soittaja! Tulee brunssiinkin jotain elävyyttä livemusiikilla. Me viivyttiin paikalla reilu tunti ja kyllä viihdyttiin. Silmäkarkkia oli niin paljon, että mie vain hain inspiraatiota kotiin kaikilla ratkaisuilla, mitä ravintolassa oltiin tehty.

Plussaa: Laadukkaita ja kauniita vaihtoehtoja. Erinomaista kahvia ja Markun mielestä loistavaa pekonia. Uppomunia ja vihershotteja oli myös tarjolla!
Restaurant Rakas (6)Restaurant Rakas (5)Restaurant Rakas (79)Restaurant Rakas (75)Restaurant Rakas (15)

Miinusta onkin valitettavasti vähän enemmän. Lautaset olivat loppu, joten keräsimme syömisemme pikkukippoihin. Tee oli loppu, ja uutta tuotiin vasta puolen tunnin päästä siitä kun olisin teetä halunnut. Paikalla oli sen verran henkilökuntaa, ja sen verran vähän vieraita, että valikoiman riittävyydestä olisi kyllä kerennyt pitää huolta. Facebookissa mainostettua valikoimaa ei ollut kokonaisuudessaan. Monta siellä ilmoitettua elementtiä loisti poissaolollaan. ”Ylikypsää nautaa, loimulohta, salaatteja, piirakoita, toasteja”-kohdan olisi voinut jättää mainoksesta pois, jos siellä oli näiden tilalla melko tavanomaista graavilohta ja yhtä lajia ihan perus vihersalaattia. Missä olivat muut herkut? Leipävalikoima oli hiukan piilossa tarjoiluastioissaan ja haluamaansa leipää joutui vähän kaivelemaan. En olisi halunnut sörkkiä.

Restaurant Rakas (17)Restaurant Rakas (9)

Esillepano oli muuten ihan kaunis ja ympäristö hieno. Harmittaa silti sanoa, että sisustus oli tässä ravintolassa ehkä parasta. Ehkä brunssi toimivuudessaan vielä hiukan hakee paikkaansa. 24,5 euron hinnallaan Rakkaan brunssi on 50 senttiä kalliimpi kuin Arctic Light Hotellin aamiainen ja ainakin tämän kokemuksen perusteella kallistun seuraavalla kerralla rahojeni kanssa jälkimmäisen puoleen. Tasoltaan tämä valikoima vastaa sellaista perushotellin aamupalaa, vaikka tarjottavat olivatkin laadukkaita. Tällä kertaa valikoima ja kokemus eivät silti kuitenkaan vastanneet täysin odotuksia. Mikäli brunssia olisi mainostettu ilman listausta valikoimasta, olisin ehkä odottanut vähemmän, mutta en tiedä olisinko maksanut tuollaista hintaa. Toivon mukaan brunssi vakiinnuttaa paikkansa sesongin edetessä, valikoima oikeasti monipuolistuu ja nämä pienet virheet korjaantuvat ajan kuluessa. Onhan ravintola vasta reilun kuukauden ikäinen, mutta luksushotellin yhteydessä ei luulisi olevan varaa kömmähdyksiin.

Jälkeenpäin tutkin Arctic Treehouse Hotelin facebook-sivuja ja siellä näkyviä arvosteluja koko paikasta. Rakkaassa tarjoiltavaa normiaamiaistakaan ei siellä paljon mairiteltu.

Restaurant Rakas (76)Restaurant Rakas Arctic treehouse (12)

Jokatapauksessa suosittelen tsekkaamaan Ravintola Rakkaan vaikka vain drinkkien tai baarin puolen annosten kokeilun muodossa! Ravintola on romanttinen ja kuvauksellinen ja jo siksi kokemisen arvoinen. Noista lampuista haaveilen edelleen, mutta koska yhden lampun hinnalla söisi kaksi ihmistä ainakin sen kolme ruokalajia, niin saa jäädä niiden hommaaminen myöhempään! Ehkä mekin kuitenkin vielä palaamme testaamaan ala carte-listaa tuota tuonnempana ja annamme ravintolalle uuden mahdollisuuden.

Joko Arctic TreeHouse Hotel ja Rakas Ravintola ovat sinulle tuttuja?

Restaurant Rakas Arctic treehouse (29)Restaurant Rakas Arctic treehouse (25)

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

*postauksen ensimmäinen kuva täältä: Visit Rovaniemi*

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sandra keskiviikko, 14 joulukuun, 2016 at 21:48

    Miljöö on kieltämättä upea, mutta itseä suututtaisi, jos tuolla hinnalla saisi vain perusaamiaisen. Toivottavasti saavat homman toimimaan.

    • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 14 joulukuun, 2016 at 21:57

      Sano muuta! Mie toivon että saavat parannettua valikoimaa ja kokemusta, koska mie haluaisin viettää tuolla sunnuntai-iltapäiviä useamminkin! Mutta nykyisellä valikoimalla ja hinnalla ei tule kyllä mittään.

    Leave a Reply