Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ziggurat – ihana boutiquehotelli Guernseyssä

sunnuntai, 11 joulukuun, 2016

Guernsey kutsuu taas pian! Oli hilkulla, ettemme varanneet joulun perhelomalle tätä samaa ihanaa hotellia mitä Markun kanssa elokuussa testasimme. Pakkohan tämä on silti teille vielä esitellä, sillä tämä oli reissun majoituksien ehdoton helmi. Majoituksen löytäminen kalliilta saarelta ei ollut ylivoimaista, mutta aika vaikeaa se oli. Kesäaikana olisi haluttanut varata hotelli uima-altailla, mutta kaikki rantalomailuun tarkoitetut hotellit olivat kaukana St Peter Portista. Taru oli ihastunut Ziggurat-hotellin ravintolan terveellisen ruuan tarjontaan ja linkkasi minullekin. Jo hotellin nettisivut vaikuttivat minut ja aloin tutkimaan putiikkihotellin sivuja paremmin. Kävi ilmi, että Ziggurat oli St Peter Portin halvin hotelli meidän matkustusajankohdalle. Ei tarvinnut kauaa miettiä minkä hotellin valitsemme! Odotin jo hotellin takia innoissani saapumista Guernseyhin.

Ensimmäinen yllätys oli kun saimme kyydin hotellille. Tai siis melkein. Zigguratin osoite on nimittäin No 5. Constitution Steps. Ja sinne todellakin vei kunnon kestävyysportaat! Nyt ei todellakaan puhuta esteettömästä hotellista. Keskustasta lähdimme erään aukion syrjältä nousemaan ja nousta kyllä saimmekin. Siinä vaiheessa tuli kiitettyä itseään mielessään kevyesti matkustamisesta ja siitä, ettei meillä ollut lentokonelaukkua matkassa. Hotellin pääsisäänkäynti oli onneksi jo portaiden puolessa välissä ja piipattiin ovikelloa.

Ziggurat Hotel Guernsey (56)

Heti ovella meitä tervehti jumalatar.

Ziggurat Hotel Guernsey (57)

Olin arvellut hotellin olevan pieni, mutten arvannut miten pikkuinen ja kodikas se olisikaan. Samat tyypit palvelivat ihmisiä respassa, siivosivat huoneet ja tarjoilivat aamiaissalissa. Kasvot oppi heti muistamaan. Hotellissa parasta oli, ettei mikään ollut paria minkään kanssa. Kaikista hauskinta oli aamiaisella syödä ja juoda ihan eri pari lautasilta ja mukeilta! Samassa tilassa toimii iltaisin terveelliseen ja vegeruokaan erikoistunut ravintola. Vaikka olisin saarella muualla asumassa tulisin näiden puitteiden vuoksi kyllä jo syömään. Ihan tosi kaunista. Ulkona oli pikkuruisia mökkejä, jotka toimivat omina loosheinaan. Niistä löytyi myös vesipiiput, mutta en mene takuuseen ovatko ne käytössä.

Ziggurat Hotel Guernsey (53)Ziggurat Hotel Guernsey (46)Ziggurat Hotel Guernsey (36)Ziggurat Hotel Guernsey (29)

Meidän huoneemme oli ihana! Mikään tilaihme se ei ollut, mutta ei niin pieni mitä olisin odottanut. Jääkaapista löytyi joka päivä täytetyt pullot sekä tavallista, että kuplivaa vettä. Saapuessamme siellä oli myös konvehteja. Sisustus sopi hotellin tyyliin ja oltiin molemmat tyytyväisiä, että otettiin boutique-hotelli. Tylsääkin tylsempien ibis-ketjun kokemusten jälkeen Ziggurat oli hauskaa vaihtelua. Väreillä ja kuvioilla leikittelyä. Pyyhkeetkin olivat punaiset. Empä muista toista hotellia, jossa ei olisi ollut valkoisia pyyhkeitä.

Ziggurat Hotel Guernsey (5)Ziggurat Hotel Guernsey (19)Ziggurat Hotel Guernsey (3)

Huoneessa melkeimpä parasta oli ovi ulos valtavalle yhteisparvekkeelle. Näkymät kaupunkiin ja satamaan olivat upeat mihin kellon aikaan tahansa. Kannatti nousta ne portaat! Hotelli oli ilmeisesti täynnä, mutta parvekkeella ei ollut kertaakaan muita meidän visiitin aikana.

Ziggurat Hotel Guernsey (75)Ziggurat Hotel Guernsey (58)

Aamiainen tarjoiltiin ravintolan puolella yläkerrassa jyrkkien sisäportaiden päässä. Niin kotoisaa ja idyllistä. Joka päivälle oli ihana valita erilaiset astiat. Tarjolla ei ollut varsinaista buffetia, vaan listalta sai valita haluamansa tuhdin aamiaisen kolmesta vaihtoehdosta. Englantilainen aamiainen, englantilainen vegeaamiainen tai kanelipuuro. Seisovasta pöydästä sai hamstrata lisäksi paahtoleipää, jugurttia, teetä ja kahvia. Voi miten mulla silmät kääntyikään päässä kun luulin pöydässä tarjolla olevien leipien olevan aamiainen kokonaisuudessaan. Onneksi ei ollut! Puuro oli erinomaista ja todella täyttävää. Mie nappasin Markun lautaselta yleensä toisen pekonin omalle leivälleni ja oltiin molemmat aivan täynnä.
Ziggurat Hotel Guernsey (70)Ziggurat Hotel Guernsey (68)

Meillä oli todella onnistuneet kolme yötä Zigguratissa ja vietimme Guernseyssä ihanan loman. Olisin niin halunnut palata tänne myös joulun jälkeisellä lomalla, mutta vanhempieni pyynnöstä majoitumme Les Rocquettes’issa lähempänä siskoni kotia.

Jotain miinuksia kaiken ihanuuden lisäksi toki oli. Huoneessa ei ollut ilmastointia. Ensimmäisenä iltana ajattelin sen mitä pahimmanlaatuiseksi ongelmaksi, mutta huoneessa ei silti ollut laisinkaan tukalaa. Mitenkään tosi vilpoiseksi sitä ei yöksi saanut, mutta asteet laskivat auringon laskiessa sen verran alas, että ovea auki pitämällä saimme laskettua hyvin lämpötilaa nukkumista varten. Päivälläkään ei ollut liian kuuma. Toinen minua pikkuisen ärsyttänyt juttu sattui aamiaisella. Olisin halunnut puuron ja sen lisäksi vielä hieman munakokkelia, mutta tarjoilijan naama venähti ja hän sanoi sen olevan mahdotonta. Yksi lämmin annos per asiakas! Ei ylimääräisyyksiä. Totta puhuen en olisi puuron jälkeen jaksanut edes syödä mitään kokkelia.

Kaikesta huolimatta voin suositella Zigguratia majoituspaikaksi mikäli matka käy kohti Guernseyta! Jos kunto kestää kantaa matkalaukut Constitution Stepsit hotellille asti ja persoonalliset majapaikat uskomattomilla näköaloilla sekä merelle että kaupunkiin viehättävät ketjuhotelleja enemmän, on tämä oikea valinta. 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply miraorvokki sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 12:06

  En kestä kuinka ihanan oloinen ja näköinen paikka! 🙂 Vaikka noita miinuksiakin löytyi niin siitä huolimatta laittaisin tämän ehdottomasti majoitusvaihtoehtolistalle – niin kivan näköistä!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 15:39

   Oli kyllä niinkuin no other! Kelpais useamminkin valita tämän tyyppinen paikka 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 21:59

  Vaikuttaapa symppikseltä! Paljonko maksoi yö? Mahtava sattuma, että oli halvin paikka. 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 22:02

   Tää oli just sitä! 🙂 Oliskohan ollut 130€/yö. Muut hotellit alkoihin melkolailla sieltä kahdensadan korkeammalta puolen. Ainakin siis ne, joissa oli varaushetkellä vielä tilaa.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA maanantai, 12 joulukuun, 2016 at 12:46

  Oivoi, niin söpöä! Meillä näyttää olevan sama kirja lukemisen alla tällä hetkellä. Sulle olisi blogipalkinto mun blogissa! 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 13 joulukuun, 2016 at 21:37

   Voii miten ihanaa! Kiitos mie käyn heti kurkkaamassa ^^

  Leave a Reply