Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Itsenäisyyspäivän valoilmiö Ounasvaaralla

tiistai, 6 joulukuun, 2016

Kyllä luonto tietää milloin on juhlapäivä!

Syksy on ollut ennätyspilvinen ja synkkä. Kaukoputkeakin on ulkoilutettu tänä syksynä tasan kerran. Armottomat pilvikerrokset ovat myös pitäneet huolen, että joka yö on ollut kirkkaan oranssi. Olen nukkunut valosaasteiden valossa. Niinä muutamina kauniina päivinä olen nähnyt auringon matkalla lounaalle. Mennen tullen työmatkalla on ollut täysin pimeää. Mutta itsenäisyyspäivä-tiistai valkeni pilvettömänä. Ennen kuin jaksoin nousta, katselin sängyltä laskeutuvia chartereita täynnä onnellisia turisteja. Oli aika täydellinen päivä saapua Suomeen seikkailemaan.

Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (66)

Niimpä seikkailulle lähdin minäkin.

Suunnaksi otin Ounasvaaran näkötornin, jolla en ollut sitten päivän lyhentymisen käynyt. Viimekertaisesta visiitistä taisi olla useampi kuukausi. Repussa oli kamera ja termospullo. Naama jäätyi hymyyn. Oli -23’c pakkasta, mutta en mie siitä välittänyt. Aurinkoahan sitä oltiin menossa katsomaan! Matka kesti kaksi kertaa kauemmin kuin normaalisti. Kameraa oli kaivettava esille joka mutkassa. Alpeilla auringon nousussa ja -laskussa ilmestyvää hehkua kutsutaan alpenglowksi, mutta mikä tämä auringon hehku puiden latvoissa on?

Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (14)Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (33)Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (51)Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (35)

En ollut ainoa, joka oli saanut idean lähteä retkelle kauniina päivänä. Hetken kerkesin paistatella päivää ylhäisessä yksinäisyydessä, kunnes muutkin kuuranaamaiset turistit ja paikalliset nousivat vuorollaan torniin ihailemaan maisemia ja aurinkoista päivää. Oli ihan täydellistä. Jo se on aikakin luonnon saada oma liputuspäivä ensi vuonna.

Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (69)Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (75)Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (99)Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (112)Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (124)

Tulevalle vuodelle ei ole mitenkään mahottomasti ulkomaita suunnitteilla. Me halutaan käyttää vapaa-aikaa paljon myös Suomessa seikkailuun. Kotimaamme satavuotinen taival ei ole yhtään huonompi syy leiskottaa Lappia ja muita lähikohteita ensi vuonna ihan urakalla!

Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (136)Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (134)Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (142)Ounasvaara_näkötorni_itsenäisyyspäivä (147)

Hyvää ja aurinkoista itsenäisyyspäivää!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

pssst... Blogin synttäriarvonta Ravintola Niliin on vielä meneillään *klik klik*!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply