Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kortteja kotiin ja Corinnalle

keskiviikko, 30 marraskuun, 2016

Veikkaampa näin: ette osaisi arvata mikä on ennätykseni! Montako postikorttia olen lähettänyt kavereille yhdeltä ainoalta reissulta?

Olen ihan älytön korttien lähettäjä. En edes muista milloin olen lähettelyn aloittanut, mutta käytännössä varmaan silloin kun ensimmäisille reissuille ollaan perheen kanssa lähdetty. Luokkakaverit toivoivat tuliaisiksi karkkia ja joillekin täytyi lähettää myös kortit. Muutamat parhaimmat ystävät saavat myös edelleen korttinsa oli reissu mikä hyvänsä. Tai aina ei tarvita edes reissuja. Olen nimittäin lähettänyt kortteja niinkin eksoottisesta kohteesta kuin kotoa Sodankylästä! Korttien kirjoittelu on vain jäänyt minulle käyttöön ja se on ihana tapa muistaa. Pidemmältä reissulta on hauska lähettää kortti myös kotiin odottamaan.

Postikortti Islannista

Postikortti Islannista

Minulla on lukioajoilta kansainvälisyyskurssilta itävaltalainen host-sisko Corinna. Olemme nähneet viimeksi kesällä 2012 Budapestissa. Kirjoittelimme ja teimme visiittejä toistemme luo melko ahkeraan pari vuotta lukioaikojen jälkeenkin, mutta sitten yhteydet hiipuivat. Viestimme nykyään lähinnä postikortein. Joskus viestini ovat melko tylsiä: ”Terkut Lontoosta!” ”Terkut Huippuvuorilta!” ”Terkut Australiasta!” ja niin edelleen. Mutta kortti on kuitenkin osoitus siitä että muistaa. Monesti juuri postikortista kiittämisen jälkeen vaihdamme jälleen kuulumisia.

Tätä juttua varten pistin Corinnalle pitkästä aikaa viestiä. Ihan ekaksi hän toki kiitti kortista, jonka hänelle Islannista lähetin, mutta sitten päästiin itse asiaan. Voisiko hän kerätä kasaan minun hänelle lähettämiä kortteja ja ottaa niistä kuvan? Lopputuloksesta olin itse aivan äimistynyt.

Noin paljon! Corinna vielä tunnusti, etteivät kaikki kortit edes mahtuneet kuvaan. Hän oli valinnut vain parhaimmat. Tässä siis todiste millainen korttihiiri olen ollut jo pitkään!

Noin paljon! Corinna vielä tunnusti, etteivät kaikki kortit edes mahtuneet kuvaan. Hän oli valinnut vain parhaimmat. Tässä siis todiste millainen korttihiiri olen ollut jo pitkään!

Tällaisen kortin lähetin hänelle omista Islanti-kuvistani. Oli kuulemma ihanan omaperäinen!

Tällaisen kortin lähetin hänelle omista Islanti-kuvistani. Oli kuulemma ihanan omaperäinen!

Minun matkoihin postikortit ovat aina kuuluneet. Jos en muuta shoppaile, niin kortteja itselleni ja vähintään muutaman muillekin.

Korttien shoppailua tuskin lopetan, mutta lähettämiseen ja ainaiseen postimerkkien etsimiseen on tullut kyllä aivan pätevä vaihtoehto! Sain yhteistyömahdollisuuden Lähetäkortti.comin kanssa ja suurena korttiharrastajana lähdin ehdottomasti testaamaan palvelua. Ideana on siis lähettäjän kannalta ainakin kortiton kortti ja vastaanottajalle mahdollisuuden mukaan postikortti lähettäjän itseottamasta kuvasta. Aika hyvä idea, varsinkin kohteissa joissa tusinapostikortit toistavat monesti samoja ideoita. Kerrankin löysin – tai siis, sain ottaa – juuri oikeanlaisen kortin juuri oikeille tyypeille.

Ja prosessihan toimii hyvin yksinkertaisesti: menet palvelun kotisivuille ja valitset lähetettäväksi kortin omalla kuvalla. Sitten vain valitset kuvan, vähän ehkä zoomailet sitä. Kortteja voi muuten lähettää myös kännykällä!

Tällainen kortti lähti islantilaisiin lankoihin hurahtaneelle tädilleni. Veikatkaapa kahesti oliko yhtään lanka-aiheista valmista korttia kauppojen valikoimissa! Ei muuten ollut. Joten oma kuva paras kuva. Ja prosessihan toimii tässä korttien lähettämisessä hyvin yksinkertaisesti: menet palvelun kotisivuille lahetakortti.com, ja valitset lähetettäväksi kortin omalla kuvalla. Sitten vain valitset kuvan, ja vähän ehkä zoomailet sitä.

Sitten ei muutako terveiset korttiin, nimi alle ja vastaanottaja osoitekenttään ja peli on selevä. Koko lysti yhdeltä kortilta maksaa sen 2,5€ ja kortti postitetaan mihin tahansa maailmassa. Käytännössä saman hinnanhan sitä maksaa yhdestä kortista ja postimerkistä ainakin Islannissa.

Sitten ei muutako terveiset korttiin, nimi alle ja vastaanottaja osoitekenttään ja peli on selevä. Koko lysti yhdeltä kortilta maksaa sen 2,5€ ja kortti postitetaan mihin tahansa maailmassa. Käytännössä saman hinnanhan sitä maksaa yhdestä kortista ja postimerkistä ainakin Islannissa. Kortteja voi lähettää myös kännykällä. Vaikka siis heti kuvan ottamisen jälkeen.

 

Ai niin ja se vastaus postauksen ensimmäiseen kysymykseen. Se on seitsemäntoista korttia. Joulun 2010 vietimme Thaimaassa ja kirjoittelin silloin vielä ihan perinteistä matkapäiväkirjaa. Määrä on vielä päiväkirjassa ylhäällä. Kirjan kääntöpuolella oli osoitteistoni, jonka kävin aina järjestelmällisesti läpi. Olin luvannut lähettää paljon kortteja ja otin osoitteet ylös kaikilta jotka kortin halusivat. Kyllähän niiden valitsemiseen, kirjoittelemiseen ja postilaatikon löytämiseen meni kaikkinensa hetki aikaa! Tunnustan jo suoraan, etten tainnut kirjoittaa kovin pitkiä sepustuksia lämmöstä ja rannoista jokaisen kortin taakse… Tässä sovelluksessa on muuten muistissa osoitteisto! Ei tarvisi edes sitä matkapäiväkirjaa kantaa matkassa.

Onko täällä ahkeria kortin kirjoittajia? Uppoaisiko uusi palvelu? Mie ainakin meinaan testata palvelua vielä uudemman kerran Lontoon reissulla. Jääpähän värkkäämiset vähemmälle ja voi keskittyä olennaiseen 🙂

*Yhteistyössä Lähetäkortti.com*

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 30 marraskuun, 2016 at 21:18

  Kuulostaa kätevältä. Mä olen aika rauhallinen postikorttien lähettelijä, mutta persoonalliset kortit olis jees. 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 30 marraskuun, 2016 at 22:00

   Joo mie ainakin ihastuin! Palvelu olis vieläkin kätevämpi jos vain olis vähän parempi kuvan ottaja 😀 Jos osaa ottaa eeppisiä kuvia, niin sitten ei varmaan muuta tarvis käyttäkään vaikka joulukortteihinkaan.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com tiistai, 6 joulukuun, 2016 at 08:02

  Lähtee testiin ehdottomasti! Rakastan sitä ideaa korttien lähettämisestä, ja joskus olen ne ostanut ja kirjoittanutkin mutta eihän ne sitten kuitenkaan ikinä laatikkoon ole päätynyt. Pää Pilvissä muuten mainittu Muuttolinnun blogipalkinnoissa 😉

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 6 joulukuun, 2016 at 10:04

   Hieno homma! 🙂 Ja kauniit kiitokset! <3

  Leave a Reply