Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Lapin eksotiikkaa Ravintola Nilissä + synttäriarvonta

maanantai, 28 marraskuun, 2016

Me ollaan Kristiinan kanssa tuttu näky Wakkanai Sushi-ravintolassa Valtakadulla. Usein ikkunapaikalla istuessamme huokailemme vastapäätä sijaitsevan lappiravintola Nilin ovea kohti ja onnellisen näköisille ihmisille, jotka sieltä ulos tulevat. Viime torstaina mekin kuuluimme niihin onnellisiin!

Ravintola Nili Rovaniemi (9)Ravintola Nili Rovaniemi (7)

Tripadvisorissa Rovaniemen ravintoloista sijalla 4, juuri viime kuussa kymmenvuotista taivaltaan juhlinut ravintola oli meille molemmille aivan uusi tuttavuus. Hintataso on pitänyt huolen siitä, että emme ole vielä kerenneet sinne herkuttelemaan. Tasokkaalla ravintolalla laatu näkyy toki hinnoissakin. Lista on perinteisen lappilainen ja minua ei ollut aikaisemmin innostanut mennä tilaamaan poroa, koska syömme kotona paljon hirveä ja teemme usein käristystä. Tutut kotiruuat listalla pitivät minutkin siis osaltaan siellä Wakkanain ikkunapöydällä syömässä eksoottisempia herkkuja. Saimme kuitenkin Kristiinan kanssa blogisynttäreiden kunniaksi mahdollisuuden päästä tutustumaan Niliin molemmat ihka ensimmäistä kertaa. Minulla ei ollut hajuakaan miltä ravintola edes näyttäisi sisältä päin, sillä ulkoa sisälle ei pääse ikkunakoristeiden vuoksi kurkistamaan, ja instagramissa kuvia on jaettu lähinnä ruoka-annoksista.

Meillä oli pöytävaraus kahdeksalta ja tuumin ollaankohan me siihen aikaan siellä ihan keskenämme. Keskellä viikkoa tuskin on porukkaa paljon liikenteessä. Pääsimme heti jonottamaan hetkeksi. Täällähän on tupa täynnä! Kaula pitkällä katselin heti ohi kiitävien tarjoilijoiden kantamuksia pöytiin. Oi. Ja sisustusta!

Restaurant Nili Rovaniemi (2)Restaurant Nili Rovaniemi (117)

Heti kättelyssä oli oikea karhu tervehtimässä nälkäisiä. Sisustus oli puuta, vanhanajan Suomi-fiiliksiä, tauluja, nahkaa ja kattoon maalattuja kuvia. Kokonaan rovaniemeläisen käsityöläispariskunnan Ari ja Irene Kangasniemen käsialaa poronluusta tehdyt kattokruunut mukaan lukien. Me istahdimme omaan pikkulooshiimme ja aloimme ihmettelemään. Jännittävää, kun ulkoa ei ollenkaan saa käsitystä millaisesta paikasta on kyse!

Yksityiskohdat ihastuttivat. Leipäkin (joka myös paikallista) tarjoiltiin tuohiropposista.

Restaurant Nili Rovaniemi (17)

Listalta löytyi poroa, lohta, siikaa, nyhtökauraa, matsutakea, härkää, riekkoa ja jopa karhua. Hyvin perinteisiä lappilaista lihaa, mutta myös kasvispuoli oli huomioitu. Ehkä Nili kuitenkin on enemmän lihansyöjille, pakko myöntää. Riekkoa olin maistanut vasta kuukausi sitten Pohjanhovissa, joten päätin valita jotain muuta. Loppujen lopuksi päätin antautua pororuualle. En kai aina voisi ravintolassa pidättäytyä sitä syömästä vain siksi, että ”olen lappilainen ja johan mie tiiän miltä poro maistuu.” No kai mie tiiän, mutta ei minun nokan alle ole koskaan kannettu sitä tuolla tavalla valmistettuna!

No mites ne sapuskat sitten toimi?

Voi toimivathan ne! Ihan alkuun meidän oli pakko päästä maistamaan Nilin klassikkolautanen, eli  Rovaniemen Markkinat, joka on listan mukaan iso valikoima Lapin parhaita herkkuja.

Tämä on ehkä minun korviin kantautuneiden huhujen mukaan se paras asia mitä täältä saa. Instagram on ilmeisesti ollut samaa mieltä, sillä annos on ehkä yksi somejaetuimpia! Listalla olisi ollut muutakin mielenkiintoista alkuun, mutta emme voineet edes harkita. Markkinat voi olla ehkä tulevaisuudessa syy tulla Niliin uudelleen. Voisin tulla tänne vaikka pelkästään alkupaloille! Ehkä silloin lautanen pitäisi olla neljälle, mutta syöjiä silloinkin vain kaksi. Parempia lapinherkkuja en ole syönyt aikoihin. Tässä ei ollut mikään pielessä, vaan pikemminkin tämä oli perinteikkäimpiä herkkuja luksustasolla tehtynä. Markkinoita maistaneet varmasti allekirjoittavat väitteeni.

Parhaita paloja oli ehdottomasti molemmin tavoin valmistetut porot, silli, ja SIENISALAATTI. Miehän siis inhoan sieniä. Olen aina inhonnut. Mulle on nuorempana pitänyt maksaa, että olen maistanut lampaankääpää. Ja nyt mie yllätin itseni lusikoimasta oikeastaan suurimman osan Kristiinankin puolikkaasta. Ladoin rieskalle sienisalaattia, pororilletteä, leipäjuustoa ja salaattia. Aivan jäätävän hyvää. Tähän väliin voin ehkä lähettää mummolle terveisiä, että mullekin saa varata ensi jouluksi sitten sienisalaattia. Kelkka on kääntynyt!

Restaurant Nili Rovaniemi (24)Restaurant Nili Rovaniemi (30)Restaurant Nili Rovaniemi (33)

Pääruokaa jouduimme tuumailemaan useamman tovin. Alkupalalautasen hämmentävän herkulliset poroviipaleet saivat harkitsemaan poroa niin paljon, että tappelimme hetken otetaanko härän pihviä vai poroa tai ottaako jompikumpi sen pihvin ja toinen poron ja sitten jaetaan molemmat. Tarjoilijan suosituksesta päädyimme kuitenkin molemmat ottamaan tunturiporoa kahdella tapaa, eli pariloitua poron sisäpaistia, yön yli haudutettua etuselkää, nokkosperunaa sekä vahvaa luista keitettyä savuriistakastiketta.

Sisäpaisti oli herkullista. Jatkoi samaa linjaa kuin markkinoiden herkkuporot. Olisinkin juuri sitä halunnut vähän lisää. Etuselkää voi ihan hyvällä syyllä sanoa nyhtöporoksi. Sille ei paljon tarvinnut veistä näyttää. Nokkospottukakku toimi oikein hyvin, mutta olisin ehkä kaivannut vähän syvempää säväystä nokkosta. Kristiinan mielestä nokkosperuna oli annoksessa jopa maultaan parasta. Pääruuan kohdalla alkoi melkein harmittamaan miten suuri alkupala meillä oli ollut. Teimme myös pienen virheen ottamalla pullon valkkaria, koska poron kanssa punainen olisi toiminut niin paljon paremmin. Satumme vain tykkäämään valkoisesta enemmän ja vielä alkupaloja tsekkaillessa se tuntui hyvältä idealta. Lihaa oli annoksissa ihan nokko ja se oli kyllä niin hyvää, että olisi haluttanut syödä viimeistä murua myöten. Vatsa ei vain antanut periksi. Jos mulla olis ollut Markku matkassa, se olisi kyllä viimeistellyt minunkin annoksen.

Parasta poroa mitä olen Rovaniemellä tähän mennessä maistanut!

Restaurant Nili Rovaniemi (52)Restaurant Nili Rovaniemi (44)Restaurant Nili Rovaniemi (62)

Olisin ollut valmis kierähtämään pihalle jo poroherkun jälkeen, mutta jälkkärimahassa saattoi olla vielä tilaa. Meidän pöytään päätyi lopulta ihan vain naapuripöytiin kurkkailun vuoksi aivan ihania herkkuja. Saagan suussa sulavaa suklaakakkua variksenmarjasorbetilla ja valkosuklaamyslillä sekä Mustikkainen lämmin tartaletti, Peltolan juustolan mustikkajäätelöä ja mustikkamarenkia.

Pakkohan sitä jälkkäriäkin oli ottaa, kun oli tällaisia vaihtoehtoja. Näiden lisäksi tarjolla olisi ollut leipäjuustoa kanelikermassa haudutettuna, mutta suklaakakku ja tartaletti voittivat. Olipa hyvä, että annokset eivät olleet liian isoja tai tuhteja. Silti sopivan kokoisia jaettavaksi ja kauniita kuvattavaksi. Kaikista parasta jälkkäreissä oli jäätelöt. Kympin saa variksenmarjasorbetti. Niin bueno! Kirpakka, mutta ei yhtään tymäkkä maku joka oli samalla kielen vievän makea. Tuota pitäisi saada kaupastakin. Mie kirpeiden ystävä ihastuin ikihyvikseni. Mustikkajäätelö oli myös hyvää, mutta ei ihan voittanut sorbettia.

Restaurant Nili Rovaniemi (77)Restaurant Nili Rovaniemi (82)Restaurant Nili Rovaniemi (76)

Nili on ehdottomasti ravintola, joka tarjoaa niitä aitoja Lapin makuelämyksiä. Meillä olikin fiilis kuin eräänlaisella elämysmatkalla. Jos et ole koskaan käynyt Lapissa tai maistellut lappiherkkuja, käy täällä. Jos olet syönyt poroa vain kotona, käy täällä. Jos kaipaat vaihtelua lounasravintoloiden vastapainoksi, käy täällä.  Mutkattomampaan syömiseen Rovaniemeltä löytyy toki helpompiakin paikkoja, mutta täältä saa aika autenttisen kokemuksen Lappia jos sellaista haluaa juuri löytää! Meidät löytää varmasti jatkossakin useammin Wakkanain ikkunapöydästä, mutta tiedän jo nyt että tulen tuomaan Markun varmasti pian Nilin pöydän ääreen. Ulkomaan erikoisuuksien vastapainoksi löytyi nyt kotikaupungista ihan sitä kotiseutueksotiikkaa!

Restaurant Nili Rovaniemi (64)Restaurant Nili Rovaniemi (101)Restaurant Nili Rovaniemi (108)Restaurant Nili Rovaniemi (115)Restaurant Nili Rovaniemi (118)

Kiitos Nilin porukalle hyvästä palvelusta ja herkkuruuista!

+ loppuun synttäriarvonta!

Tänään Pää Pilvissä -blogi täyttää kolme vuotta. Älytöntä miten aika rientää. Koska synttäreinä annetaan ja saadaan lahjoja, on blogissa tänäkin vuonna tiedossa arvonta. Tällä kertaa suositaan kyllä rollolaisia ja Lapin matkaajia ihan urakalla, koska palkintona on mitäpä muutakaan kuin lahjakortti Niliin! Osallistuaksesi noudata seuraavia ohjeita: käy Nilin sivuilta kurkkimassa mikä olisi ehdoton must-try heidän listaltaan, vai viehättikö joku meidän testaamamme annos? Kerro se minulle kommentoimalla tähän postaukseen nimimerkillä ja sähköpostiosoitteellasi. Osoite ei näy muille kommentoijille, vaan ainoastaan minulle. Kilpailuun voi osallistua 11.12 saakka ja arvon voittajan kaikkien osallistuneiden joukosta 12.12. Palkintona Ravintola Nili tarjoaa vapaavalintaiset pääruuat listalta voittajalle ja hänen seuralaiselleen. Onnea matkaan!

*Illallisen tarjosi Ravintola Nili*

Oliko hyvä juttu? Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

52 Comments

 • Reply Tiia Rahtu maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 18:53

  Kyllä se on tuo härän pihvi, joka on edelleen paras minkä olen ikinä syönyt ? (Täydellisyyttä hyvän punkun kanssa ?)

 • Reply jutta maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 18:54

  Hei ! Minua kiehtoisi sienien ystävänä heti tuo Niilin Tattikuksa…namiii tai myös lihaa rakastavana Häränpihvi Tournedos kokeilla

 • Reply Anastasia maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 18:55

  Santun porkkanaspagetti
  nyhtökauraa ja MiFua sellerikastikkeessa

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 18:57

  Olipa tunnelmallisen ja herkullisen kuuloinen ravintola :). Harmi, etten tällä kertaa viitsi osallistua, koska en ole lähiaikoina tulossa sinne suunnalle, joten ehkä mahdollisuus kannattaa antaa niille, jotka voivat käyttää tämän hyväkseen. Halusin vain tulla toivottamaan mahtavia blogisynttäreitä :)! Hienot kolme vuotta takana ja toivottavasti lukemattomia vielä edessä!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 19:02

   Kiitos Jerry! Kolme vuotta on jo aika pitkä aika. Eikös sullakin pian synttärit kolkuttele? 🙂
   Mie muuten veikkaan, että sulle saattais maistua nämä porot ja muut. Tiian kanssa suosittelisin kyllä enempi Wakkanaita, jos joskus ehkä harkitsisitte Rovaniemeä matkakohteeksi. ^^

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 22:05

    Onhan se tosiaan :). Jep, helmikuussa on omat. Uskon kyllä, että poro maistuisi mainiosti, mutta yleensä jätetään lihapainotteisemmat ravintolat väliin juurikin siitä syystä, että monesti (ei aina) sieltä ei oikein löydy tarpeeksi laajaa valikoimaa Tiialle. Wakkanai on kyllä kuulostanut hyvältä juttujesi perusteella :). Tai sitten käydään molemmissa, jos sinne asti päädytään ;).

 • Reply Tuula Hirvonen maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 19:20

  Kaikki ruoka vaihtoehdot näyttivät hyvältä,mutta härän pihviä vois vaikka maistella.

 • Reply Janette maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 19:28

  Voi kuin hyvältä nuo kaikki annokset kuulostaakaan! Ikinä en oo käyny, mutta nyt kyllä tuntuu siltä että pakko päästä. 😀

  Noi teidän kokeilemat kuulosti kyllä kaikki tosi hyviltä! Ite ottasin varmaan tuota poroa kahdella tapaa tai sit karhua, kun sitä en oo ikinä syöny.

  Onnea vielä blogisynttäreiden johdosta ja terkkuja Venäjänmaalta! 🙂

 • Reply Marja maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 19:55

  Vau mikä kisa, pakko osallistua! Onnittelut myös blogin merkkipäivän johdosta. Riista- ja sieniruoat kuulostavat listalla kaikkein houkuttelevimmilta, ja esimerkiksi karhua en ole koskaan päässyt maistamaan. Vaikka saattaisinpa silti kallistua myös tuon poroa kahdella tapaa puolelle 🙂

 • Reply TainaElina maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 20:09

  Napapiiriin siikaa olisi ihana päästä maistamaan <3

 • Reply Emsi maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 20:26

  Ehdottomasti härkää jallukastikkeella! Kyllä kelepaisi tulla Rolloon ihan vaan syömään! 😀

 • Reply Outi maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 20:28

  No tässähän olisi oiva syy lähteä pohjoiseen.! Se kun on ollut tässä mielessä jo piiiitkään, joten onnetar tänne kiitos ja poronkäristyksen kimppuun! Vaikka kasvisruokavalio onkin se pääasiallisin mitä noudatan, niin kunnon käristystä ei ole voittanutta!
  Ja synttärionnea blogille!

 • Reply Virpi Halttu maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 20:48

  Rovaniemen markkinat ja tuo teidän ottama pääruoka – ehdottomasti. Olisi kyllä mahtavaa päästä näistä nauttimaan.

 • Reply Minna Seppälä maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 20:53

  Niin hyvältä kuulostaa teidän valitsema menu että menisin samoilla linjoilla, jälkkäriksi suklaakakku. Hassua että ei oo koskaan tullut käytyä Nilissä, vaikka oon Roviksen tyttöjä ja hyvä ystävä vannoo Niin nimeen!

 • Reply Elisa maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 21:12

  Rovaniemen markkinat tekis mieli testata tämän postauksen jälkeen. 🙂

 • Reply Heidi / Seikkailujen helmiä maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 22:05

  Tuo Rovaniemen Markkinat oli kyllä hyvä! Pointsit sille täältäki! Vei ihan kielen mennessään. ? karhua ois mielenkiintoista maistaa.. Ehkä tilaisin kuitenki poroa kahdella tapaa. Poroa tulee harvoin syötyä ravintolassa. Onnea blogille! ?

 • Reply Poolo maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 22:23

  Hei ja isot onnittelut 3 v blogille myös täältä Nilistä. Kiitos käynnistä, hienosta jutusta ja myös loistavista kuvista. Energistä talvea, Kristalle terkkuja ja anna kynän lallattaa taas pikapuolin lisää, juttujasi on ilo lukea. Tekstissä on selvästi ripaus Lapin taikaa! T. Poolo & Nilin väki

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 20:38

   Kiitoksia :)) Oli kauhian mukava käydä!

 • Reply Nipsu maanantai, 28 marraskuun, 2016 at 22:26

  Nilin tattikuksa olisi ihana päästä nauttimaan ?

 • Reply Riikka tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 00:02

  Rovaniemen markkinoita olis pakko kokeilla!

 • Reply tirstiina tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 00:56

  Nyhtökauran voisi ottaa testiin.

 • Reply Sari tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 01:57

  Jäämeren henkäys kiinnostaisi..

 • Reply Lotta | Watia.fi tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 02:32

  Näyttää tosi tunnelmalliselta paikalta! Tälleen ennen päivän lounasta onkin hyvä kartuttaa nälkää lukemalla ravintolapostausta… :-p Rovaniemellä pitäisi kyllä joskus kunnolla pysähtyä. Pari päiväreissua olen tehnyt muutama vuosi sitten (pysähdys matkalla pohjoiseen ja takaisin) ja tuolloin testasin menomatkalla Lapland Restaurantin (Hotelli Santa Clausissa) ja paluumatkalla Cafe & Bar 21:n. Molemmat olivat kyllä erinomaisia ja maistelisin mielelläni paikallisia herkkuja enemmänkin.

  Nilin listalta valitsisin tuon matsutake-annoksen! Japanilaiset ovat niin pähkinöinä siitä sienestä, että olisi kiva päästä maistamaan, mistä oikein on kyse. 😉

 • Reply Ansku tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 08:09

  Nilissä on muutaman kerran päässyt käymään ja aivan ihana paikka! Suussasulavia makuja. Voisin lähteä mielelläni koettamaan esimerkiksi Napapiirin siikaa 🙂

 • Reply Tarja tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 09:02

  Rovaniemen markkinat ja tunturiporo! Jälkiruoaksi suklaakakkua, nam.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 09:16

  Kivalta paikalta näyttää. Täytyypä pitää mielessä. Kun pohjoiseen matkustan, haluan aina fiilistellä kaikilla lappijutuilla. Porontaljoja ja -sarvia ei voi koskaan olla liikaa 🙂 Alkuruuaksi kyllä ottaisin kuningasrapua, sitä en ole koskaan päässyt maistamaan. Porolla mentäisiin pääruoalla.

 • Reply Sunna tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 12:24

  Yhyy, eikös mun kommentti ollutkaan tullut läpi!

  Mutta niin! Hurjasti onnea, oot kyllä tehnyt hyvää työtä jo vuosien ajan. Pyh, valehtelen – aivan superloistavaa työtä! Jo joutaa vähän juhlistaakin <3

  Mie ottaisin kyllä tuota matsutakea, ihan vaikka sinun kiusalla. Sienet best.

 • Reply Ansu tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 12:31

  Rovaniemen markkinaa pitäs kyllä päästä maistelemaan! 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 13:44

  Suurenmoiset onnittelut 3-vuotiaalle blogille! Aika todellakin rientää ja jotenkin olisin ehkä ajatelut sinun pidempäänkin jo bloggailleen. Arvontaan en nyt osallistu, koska suurella todennäköisyydellä en ole pohjoiseen päin suuntaamassa niin että voisin lahjakortin käyttää mikäli onni osuisi kohdalle, mutta huimasti onnea ja monia hyviä matkoja tulevaisuuteen!

 • Reply Tmaria tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 14:29

  Ehdottomasti rovaniemen markkinat ja inarin siika houkuttaa eniten. Tuli kuvia katsoessa nälkä?

 • Reply Sari tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 19:04

  Rovaniemen markkinat ja tunturiporoa kahdella tapaa maistuis aivan varmasti! Jälkimmäistä olen päässyt jo maistelemaan, mutta tämän postauksen perusteella markkinameiningit alkoi kovasti kiehtomaan. Toivottavasti onnetar suosisi! ???

 • Reply Sartsa tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 20:24

  Tattikuksa ja tunturiporoa kahdella tapaa…

 • Reply KK tiistai, 29 marraskuun, 2016 at 20:33

  Alkuun Tattikuksa, pääruokana Tunturiporoa ja jälkiruokana Suklaakakkua ??

 • Reply Anneh keskiviikko, 30 marraskuun, 2016 at 07:29

  Lähtisin ehottamasti crazyna christmas ladyna testaamaan joulumenua!

 • Reply Laura perjantai, 2 joulukuun, 2016 at 22:26

  Rovaniemen Markkinat kuulosti kiinnostavalta!:)

 • Reply Suvi lauantai, 3 joulukuun, 2016 at 16:20

  Pääruokana pitäisi kyllä ehdottomasti kokeilla Mureaa karhunpaistia, nallea kun ei ole tullut vielä ikinä maisteltua! Hienoa että Nili pystyy omalla lappilaisella twistillään kuitenkin pysymään ruokatrendeissä mukana, oli ilo huomata että listoilta löytyi esimerkiksi nyhtökauraa ja spelttiä. Ravintolassa vierailu on kyllä harvinaista herkkua, mutta Nili ei onneksi ole pettänyt kertaakaan! Miljöö on tunnelmallinen ja annoksien maun lisäksi myös esillepanoon on panostettu.

 • Reply Johanna tiistai, 6 joulukuun, 2016 at 20:22

  Tunturiporoa maistelisin, jos arpaonni osuu kohdalleni.

 • Reply Tarja S. lauantai, 10 joulukuun, 2016 at 22:46

  Rovaniemen markkinat ehdottomasti, monipuolisesti herkkuja.

 • Reply Jennu sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 11:27

  Rovaniemen markkinat nyt ainakin ja ehkä sitä Porosuvun kasvattina pitäisi kerrankin kokeilla, miltä poro maistuu ravintolassa, eli tunturiporoa pääruuaksi 🙂

 • Reply Tiina Ronkainen sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 12:01

  Alkuruoaksi tattikuksa, pääruoaksi tunturiporoa kahdella tapaa ja jälkkäriksi Mustikkainen. 🙂

 • Reply Tiina sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 12:35

  Tunturiporoa meille, sais verrata kotiporoihin:D

 • Reply Paula sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 12:35

  Ohh namm!!! Mulla alko tekee mieli tätä; Häränpihvi Tournedos annosta ? Vaikutti ihanan jouluselta!

 • Reply Jane sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 14:34

  Kyllähän tieten tämä mitä tet söittä ois kaikkein houkuttelevin!

 • Reply Maikku sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 14:42

  Kuulostaa siika-annos niin hyvän perinteiseltä, että sitä lähtisin tuohon miljööseen nautiskelemaan! Ja joku aperitiivi kyytipojaksi.

 • Reply marjukka sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 16:54

  Tunturiporo

 • Reply Maija sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 17:17

  Piakkoin Rovaniemelle suuntautuvana paluumuuttajana Niliin olisi kiva päästä herkuttelemaan. Pääruokana ehdottomasti herkuttelisin tunturiporoa kahdella tapaa ja markkinat tietenkin alkuun. 🙂

 • Reply meeea sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 21:29

  Tasasin väliajoin tulee käytyä listaa kuolaamassa, ei oo vielä raskinu mennä testaan. Rovaniemen markkinoilla on mm. yks mikä ois ihana saada maistella!

 • Reply Tanja sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 21:48

  Tunturiporoa tai härkää olisi mahtava päästä maistamaan! 🙂

 • Reply Heli sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 22:07

  Msistelemanne poroa kahdella tapaa on varmasti loistava valinta mutta ehdottomasti haluaisin päästä maistelemaan jo klassikoksi tituleerattua Rovaniemen Markkinat -ateriaa!

 • Reply Taneli sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 22:20

  Rovaniemen markkinat, välittömästi. Ehkä silloin miekin oppisin syömään sieniä.. 😀 pääruoaksi ehdottomasti riekkoa!

 • Reply Sandra sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 22:34

  Oijoi, lapsuuteni kaupunki, Rollo.. en ole käynyt yli 20 vuoteen. Jos voitto napsahtaisi, ottaisin poron paistia, tai jos olisi tarjolla, niin karhua, jota en ole koskaan maistanut.

 • Reply Tanja sunnuntai, 11 joulukuun, 2016 at 23:03

  Mikä mukavampaa kuin nauttia ihanan tunnelmallisessa lappilaisessa miljöössä leppäsavustettua Jäämeren lohta, perunarieskaa, poroa, puolukkamajoneesia ja ehdottomasti lapin puikulaa ja sipulivoisulaa. Perään leipäjuustoa ja hillaa. Nam!

 • Leave a Reply