Yleinen

Clarion Hotel Helsinki – kaupungin parhaat näkymät

maanantai, 14 marraskuun, 2016

Meillä on muodostunut tästä jo pieni perinne. Jokaisella Helsingin reissulla on päästävä hotelliin ainakin yhdeksi yöksi. Oma rauha on turvattu siis ainakin vuorokaudeksi kerrallaan. Tällä reissulla valitsimme Clarion Hotel Helsingin jo myös Markun syntymäpäivien kunniaksi. Oikeasti ne synttärit olivat jo Clarionin avajaisjuhlapäivänä, mutta minun oli pakko skipata bileet ja lähteä juhlistamaan Markkua. Ihan niin kauhea tyttöystävä en halunnut olla, että olisin lentänyt Islannista Suomeen synttäripäiväksi takaisin vain siksi että tekisin oharit! Pääsimme kuitenkin heti seuraavana päivänä yhdessä tsekkaamaan uuden Jätkäsaaressa 78-metriä korkeana tornina taivaaseen kurkottelevan hotellin. Clarionit ovat tervetullut uutuus Suomeen, ja odotan jo suurella mielenkiinnolla tekeekö Nordic Choice Hotels-ketju tulevaisuudessa aluevaltausta muuallekin kuin pääkaupunkiseudulle. Rovaniemelle? Meillä on Clarioneista kokemusta vain yhden hotellin verran Tromssasta muutaman vuoden takaa Clarion Collection Withistä. Kyseinen hotelli hemmotteli meitä Norjassa ainakin iltapäivävohveleilla ja merinäkymillä. Tästä Clarionista ei löytynyt vohvelipalvelua, mutta maisemia senkin edestä!

Teimme päätöksen kävellä Jätkäsaareen, eikä se puolen tunnin reipas lenkki ollut illalla matka eikä mikään. Clarionin siluetti näkyi jo kauas kuun valossa, mutta läheltä kattoa kohti piti katsella niska kenossa. Me saimme huoneen 15. kerroksesta ja matka ylös taittui näköalahissillä. Kerroksessa 16 sijaitsevat Sky Room, kuntosali ja uima-allas. Näkymät kaupunkiin ja osaksi merelle olivat aika huikaisevat. Pelkästään niiden puolesta jo kannatti tänne tulla. Kehtaan tässä jopa väittää Clarionista avautuvia maisemia Helsingin upeimmiksi! Tornihotelleissa vain on sitä jotain. Varsinkin meren äärellä.

Clarion Hotel Helsinki (38)Clarion Hotel Helsinki (41)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saavuimme hotellille sen verran myöhään, että kävimme aika pian nukkumaan. Illalla sammutimme huoneestamme valot vain tuijotellaksemme kaupunkiin ilman sisävalojen heijastusta. Samana yönä maapallo osui Tauridien meteoriparveen ja onnistuimmekin bongaamaan muutaman kirkkaan tähdenlennon!

Huone 1539

Parasta antia hotellissa on ehdottomasti näkymät, mutta pakko sanoa pari sanaa tästä huoneestakin. Se oli tilava ja sänky ihanan muhkea. Tein respassa toiveen saada huone näkymillä merelle tai kaupungille päin ja toiveeni kuultiin. Ilmeisesti alkuperäinen varaus olisi ollut muualle, mutta vaikka saavuimme myöhään, oli muutos mahdollista tehdä. Ovea avatessa parasta oli uutuuden tuoksu ja puhtaus. Marimekon kahvimukeista olin aika onnellinen, mutta minibaariin en päässyt edes kurkkaamaan. Se oli joko oikeasti lukossa tai sitten sellaisessa blondilukossa, etten saanut sitä millään auki.

Luulen että huoneemme oli superior-tasoa, sillä meillä oli huoneessa myös kylpytakkeja kaksin kappalein ja muiden matkabloggaajien postaukset (linkit jäljempänä) kielivät standard-huoneiden olevan melko pieniä. Kylpytakit eivät kuulu standard-huoneen valikoimaan ja kuulin asiasta valittelua muutamalta hotellivieraalta uima-altaalla. Jos jostain olisi voinut vielä toivoa huoneeseen jotain lisää plussaa, niin ikkuna olisi saanut kyllä olla isompi. Koko seinän korkuisena tuo kapoinenkin oli kuitenkin melko vaikuttava. Hauskana yksityiskohtana kylpyhuoneessa oli eriväriset pyyhkeet molemmille majoittujille. Markku omi tummat ja mie vaaleat. Eipähän tullut noottia, kun en päässyt pyyhkimään meikkivoiteitani vahingossa molempien pyyhkeisiin.

Clarion Hotel Helsinki (11)Clarion Hotel Helsinki (32)Clarion Hotel Helsinki (2)Clarion Hotel Helsinki (7)Clarion Hotel Helsinki (7)Clarion Hotel Helsinki (9)

Uima-allas kattoterassilla

Aamulla suuntasimme testaamaan paljon kehuttua allasta. Muistimme ottaa pipot päähän ja näköjään kukaan muu ei ollut hoksannut samaa asiaa. Kovin kauheaa vinkkaa ei lauantaina käynyt, mutta selkeästi huomasi olevansa ulkona talviaamuna. Vesi oli yllättävän lämmintä ja ei tullut kylmä vaikkei varsinaisesti pulikoinutkaan. Matkaa noin pienessä altaassa ei pystynyt uimaan, mutta ei siellä olisi oikein mahtunutkaan. Tämä oli se hotellin ehdoton must-see mulle! Rakastan uimista ja jos hotellista allas löytyy, se on testattava. Ulkoaltaat varsinkin kattoterasseilla ovat kuuluneet mielessäni lähinnä jonnekin Thaimaan matkojen valikoimiin, joten oli huippua päästä testaamaan Helsingissäkin tällaista. Kauppatorin kupeen Allas Sea Pool on vielä testaamatta, mutta täällä taisi muutenkin olla lämpimämpää vettä kuin siellä. Hetken saimme olla altaalla melko rauhassa, mutta puoli kymmenen aikaan tuli jo ihan hyvä ryntäys porukkaa. Me hiivimme siinä vaiheessa aamiaiselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uima-allas on muuten auki vain aamuisin ja iltaisin. Keskellä päivää klo 11-17 altaalle ei pääse, mutta esimerkiksi vieressä oleva kuntosali on kuitenkin auki.

Clarion Hotel Helsinki (59)Clarion Hotel Helsinki (42)Clarion Hotel Helsinki (50)Clarion Hotel Helsinki (56)Clarion Hotel Helsinki (20)

Altaan naapurista löytyi myös kuntosali. Ei hassumpaa olis tuossa tehdä treeniä aamun valjetessa kaupungissa. Clarion Hotel Helsinki (57)

Aamiainen

Hotellivieraille aamiainen kuuluu hintaan, mutta kysäisimme paljonko lysti maksaa ulkopuolisille. 25€ kuulosti meistä aika tyyriiltä, sillä vaikka aamiainen oli kattava ja joukossa oli erikoisuuksiakin, ei se silti voita Arctic Light Hotellin superaamiaista jonka Rovaniemellä saa 24€:lla. Parhautta oli ehdottomasti jälkkäripöytä, josta hamstrasimme (tai minä ainakin hamstrasin) smoothieta, juustoja, marjapiirakkaa ja ehkä kaikista täydellisintä herkkua: sitruunatorttuja! Muuten buffet koostui aika peruselementeistä, tosin laadukkaista. Ei ollut palaneita croissantteja tai muutakaan huonosti tehtyä. Omelettipisteeltä olisi saanut valintansa mukaan munakkaita. Ainoa miinus tulee ruuhkasta. Olimme syömässä kymmenen aikaan ja ruuhkaa tuli, vaikka aamiaisravintolan tila oli suuri. Kahvia sai ihan kunnolla jonottaa ja se loppui kesken. Leipä oli viipaloitava itse ja ruuhka-aikaan sitä asiaa ei osannut oikein arvostaa, kun olisi jo halunnut ne omansa lautaselle ja pöytään. Positiivista oli, että henkilökunta juoksi jatkuvasti tyhjentämässä ja pyyhkimässä pöytiä. Liian useasti olen nähnyt kiireaikaan hotelliaamiaisilla paljon likaisia pöytiä joista on pitänyt valita istumapaikka ja vaivihkaa siirtää astioita toisiin pöytiin ja huitasta muruset servetillä lattialle. Täällä sitä ongelmaa ei onneksi ollut.

Vettä sai hanasta tavallisena ja kuplana. Kerrankin vaihtoehto mehulle! Lisäksi ensimmäistä kertaa Thaimaan loman jälkeen söin aamiaisella pitahaya-hedelmää. 4/5! Ehdottomasti parempi kuin perusbuffet, mutta se kuuluisa jokin jäi vielä puuttumaan. Kun on kerran testannut parasta, siihen on vaikea päästä edes pannukakuilla ja tai hyvillä jälkkäreillä.

Clarion Hotel Helsinki (61)Clarion Hotel Helsinki (65)

Hotellista

Luin ennen visiittiämme useita arvioita vasta-avatusta hotellista (Matkakuume.net) (Tämä Matka) (Siveltimellä) (Huge passion for life), ja mietin mahtaakohan hotellissa olla vielä työmiehiä liikenteessä ja pikkuvikoja siellä täällä. Saavuimme kuitenkin virallisten avajaisten jälkeen, joten kaikki mahtoi olla nyt ihan virallisesti myös valmista. Pukuhuoneisiin oli ilmestynyt pyyhekoukut ja vettäkin tuli tasalämpöisesti. Minua viehätti luonnonmukainen sisustus, aulan korkea katto, runsas koivunrunkojen ja puun käyttö sekä uutuuden tuoksu jokapaikassa. Olen itse suunnitellut meille omaan kotiin vähän samantyyppistä sisustusratkaisua koivuista ja sain itse sisustuksesta paljon ideoita. Tämän hotellin idea on ehdottomasti näköalat ja ne muutamat erikoisuudet, kuten kattouima-allas sekä Sky Room, jota emme edes kerenneet testata. Huoneemme sisustus toi mieleen jotain Scandicin ja Radisson Blun välimaastosta. Pikkuisen omaleimaisuutta olisin toivonut myös huoneisiin, kun yleiset tilat oli saatu niin kauniiseen kuntoon suomalaista tyyliä hyödyntäen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Clarion Hotel Helsinki (75)Clarion Hotel Helsinki (72)20161112_121408

Hotelli on varmasti hulppea ja hieno vaihtoehto ulkopaikkakuntalaiselle jolle Helsinki ei ole niin tuttu paikka. Näköalojen perässä myönnän itsekin valinneeni hotellin useampaan kertaan vähän tuntemattomammasta kohteesta. Eiköhän tämä hotelli vakiinnuta paikkansa Helsingissä. Meille sijainti Jätkäsaaressa ei ollut mikään ongelma. Monesti ainakin itsellä vähän huvittaa miten paikallisten mielestä Jätkis on niin ”kaukana” kaikesta, kun on itse tottunut oikeasti vähän pidempiin välimatkoihin. Meidän näkökulmasta Clarion on ihan keskustan nurkilla, mutta tähänkin voi toki olla monta mielipidettä. Visiitti viidennessätoista kerroksessa sai tämän rovaniemeläisenkin toivomaan, että Rollon oma tornihotelli pääsisi pian rakentamisvauhtiin. Toivon mukaan sellainen on vielä suunnitteilla City Hotellin jatkeeksi!

Entä tulisinko Clarioniin uudelleen? Ehdottomasti. Rakastan näköaloja kun niitä ei kotiseudulla kovin usein pääse näkemään ainakaan tällaisista tornihotelleista ja ison kaupungin näkymällä. Hotelli oli meille tarpeeksi laadukas ja voin sanoa, että nautimme olostamme täysillä. Pikkuviat eivät meitä normaalisti haittaa, mutta ei niitä nyt olisi ollutkaan, vaikka niihin varauduttiinkin. Seuraavaa visiittiä Clarionit saavat kyllä hetken odotella, sillä tulevana vuonna emme tule yöpymään Helsingissä kuin yhdessä ainoassa hotellissa. Mutta siitä mie kerron teille myöhemmin 😉

*hotelliyöhön käytin Matkamessuilta saadun lahjakortin*

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kthetraveller maanantai, 14 marraskuun, 2016 at 19:21

  Täällä yksi näköaloista nauttiva nainen kans! Kiva kuulla, että tykkäsit yöpymisestä ja hotelli alkaa olla jo pikkuisen valmiimpi kuin muiden bloggaajien siellä käydessä. Solo Sokos Hotelli Torni Tampereesta viisastuneena olen odotellut rauhassa oman Matkamessuilta saadun lahjakortin käyttämistä. Se on ymmärrettävää, ettei mikään ole valmista ja hommat pelitä moitteettomasti, kun jotain uutta (tai vanhaa uutta) rakennetaan. Saas nähdä, milloin tulee tuo oma lahjakortti käytettyä.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 14 marraskuun, 2016 at 19:25

   Tuli kyllä sen verran opittua muiden käynneistä, että en hankkinut yöpymistä vielä edelliselle viikonlopulle vaan odotin avajaisten jälkeiseen aikaan. Ilmeisesti kannatti!
   Kyllä mie luulen, että sieki ihastut näkymiin! Muista vain respassa vielä muistuttaa, että haluat ehdottomasti näkymät merelle ja kaupunkiin päin 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 14 marraskuun, 2016 at 19:36

  Kiva, että saitte vähän paremman huoneen (kai?)! Hotelli vaikuttaa hyvältä. Minustakin on vähän hassua valittaa ”kaukaisesta” sijainnista, kun kävellen menee se parikymmentä minuuttia tai puoli tuntia keskustaan, ja ratikalla pääsee 10 minuutissa suoraan oven edestä.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 14 marraskuun, 2016 at 19:38

   Kyllä kai tämä parempi oli. Aikaisemmat näyttivät niin pieniltä ja pieniksi niitä valiteltiinkin. Meillä ei tämän kanssa ainakaan ollut mitään ahtausongelmaa, vaan oikein oli tilaa. 🙂
   Se jotenkin tuo sijainti on niin erillä tavalla merkityksellinen siellä Helsingissä, kuin mitä se on täällä 😀

  Leave a Reply