Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Marraskosken Kontonulkki ja maisemat kuin Kolilla

keskiviikko, lokakuu 19, 2016

Tästäpä rovaniemeläisille retkivinkkiä viikonlopuksi! Niinkin pöljällä nimellä kuin onkin tätä vaarannyppylää siunattu, oli meidänkin sinne pakko päästä. Reason for Season-blogin Mirka oli Facebookin mukaan vieraillut samassa paikassa, ja kun sitä oli Etiäisessäkin aikaisemmin jo tutkittu, oli suunnitelma viikonlopun retkestä sinetöity. Sinne!

Lauantaina kävimme ensin vähän vauhtia hakemassa. Ihan aina ei mene reissut niinkuin Strömsössä ja ei mennyt meilläkään ensimmäisellä yrityksellä. Halusimme mennä katsomaan vaaran huipulle auringonlaskua. Lopputulemana kännykän gps ei toiminut, otsalamppu unohtui autoon, luimme molemmat karttaa väärin ja löysimme itsemme loppujen lopuksi oikean huipun sijaan keskeltä hakkuuaukeaa. Tuli pimiä ja me lähdettiin kohti kotia. Maanantaina varustauduimme lähtöön heti töiden jälkeen. Nyt kerralla oikein. Tarpeeksi vaatteita, evästä ja kuumaa juotavaa, kartta luettiin kotona jo oikein ja lähdettiin myös vähän aikaisemmin, ettei tarvitse täyspimeässä askeltaa takaisin. Muistettiin ottaa myös se otsalamppu.

Kontonulkki (5)

Rovaniemeltä Marraskosken kylään on n. 40km kohti Kittilää. Kylältä käännytään kohti Mukkajärveä ja sen jälkeen kannattaakin turvautua karttaan ja suunnistaa oikealle tielle. Jätettiin auto puomille ja lähdettiin talsimaan ihan ajokuntoista tietä. Päätettiin heti, että ensi vuonna tullaan tänne pyörillä! Hiekkatietä jatkui puomin jälkeen reilu kilsa, ja lopun matkaa talsimme metsäpolulla. Illan vaaleanpunaistuvassa hämärässä oli kaunista.

Kontonulkki (10)

Aurinko laski juuri vaarojen taakse, kun saavutimme vihdoin Kontonulkin laavun ja näköalapaikan. Jösses mitä luontoäidin ilottelua! Kannatti tulla uudelleen yrittämään. Paikalla oli hetken aikaa muitakin retkeilijöitä, jotka olivat laittaneet tulet omia evästelyitään varten. Me siirryimme tulille kunhan olimme kuvanneet ja ihastelleet tarpeeksemme ympäristöä näkötornista. En ole koskaan Kolilla käynyt, mutta kuvien perusteella tiedän jotain mitä sieltä voisi odottaa. Näkötornilta olin valmis nimeämään Kontojärvelle näkymät maisemat samantien Rovaniemen pikku-Koliksi. Lapissa ei paljon tällaisia puitteita ole järvinäköaloin. Vaaroilta ja kukkuloilta näkee yleensä joille ja ainakin suurille soille! Järvissä vain on sitä jotain, varsinkin auringon laskiessa.

Kontonulkki (20)Kontonulkki (22)Kontonulkki (8)
Oli yksi kauneimmista auringonlaskuista vähään aikaan. Tai olihan se jo painunut mailleen, mutta värjäsi silti taivasta meille iltaihastelua varten. Nakattiin pari puuta ja odoteltiin hyvää hiillosta makkaranpaistolle. Iltateet, suklaat, keksit ja makkarat sinapilla maistui täydelliseltä. En vain ymmärrä miten ulkoilma tuo ihan omaa maustetta evästelyyn. Samat appeet kotona ei maistu oikein millekään ja retkellä parhaat suklaat ovat minulle liian sokerisia kotisohvalla syötäviksi. Ehkä siinä on joku taika.
Kontonulkki (41)Kontonulkki (51)Kontonulkki (66)

Kontonulkin huippua ei varmaan mitenkään vahingossa ole valittu paikaksi näkötornille ja laavulle. Ympäristöstään selkeästi erottuvana nyppylänä sieltä oli ehdottomasti parhaat maisemat. Me tiedetään, koska väärissä suunnissa seikkaillessa tuli tutkittua maisemia monesta suunnasta. On nämä kyllä yksiä piilossa olevia salaisuuksia! Ihan mahtavaa rovaniemeläisenäkin löytää aina vain uusia toisista hienompia kohteita.
Kontonulkki (57)Kontonulkki (71)Kontonulkki (72)

Kontonulkki (32)
Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA keskiviikko, lokakuu 19, 2016 at 21:55

  Näyttääpä ihanalle taas! Hyvin menee Pikku-Kolista! 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, lokakuu 22, 2016 at 09:37

  Pohjoisen maisemat on kyllä niin kauniit. Nykyisin tulee vaan niin harvoin enää käytyä noissa maisemissa. Aiemmin käytiin useammin kun mieheni perheellä oli Pallaksella mökki. Nuotiolla paistettu makkara ja kahvit kuksasta on ihan parhautta.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, lokakuu 25, 2016 at 19:04

   Pallas on aivan ihana paikka 🙂 Kuksasta on kiva juua vaikka kotiportailla. Heti tulee retkifiilis ^^

  Leave a Reply