Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Hauska ja helppo lentokenttämajoitus – BLOC Hotel Gatwickissa

maanantai, 10 lokakuun, 2016

Norwegianin aamulento Helsinkiin lähti 10:20 Lontoon Gatwickista. Haluttiin ehdottomasti tulla yöksi Gatwickin kentän lähistölle, ettei aamulla tarvitsisi alkaa touhottamaan lentokenttäbussien ja taksien kanssa. Tutkin kaikki mahdolliset majatalot ja pikkuhotellit Three Bridgesille asti, mutta päädyin lopulta varaamaan meille huoneen sieltä kaikista helpoimmasta. BLOC Hotel Gatwick sijaitsee ihan lentokentällä eteläisessä terminaalissa. Tämän lähempää ei Norwegianilla matkustava voi oikeastaan yöpaikkaa edes varata! Hotellin respa sijaitsee South Terminalin kolmannessa kerroksessa, ja Norskin check-in on kakkosessa. Jos on matkassa vain käsimatkatavaroilla niin kuin me, ja pääsi lähtöselvittämään netissä, pystyi turvatarkastukseen siirtymään suoraan kolmosesta. Äärimmäisen kätevää.

Sisääntulo oli maailman nopein ja yksinkertaisin. Ilmoitin nimeni ja sain avainkortin sekä ohjeet huoneessa olevan kosketusnäytön käyttämiseen. Ei turhia selostuksia, varausnumeroiden kyselyjä tai lappujen täyttämisiä. Homma oli ohi parissa kymmenessä sekunnissa. This I like!

20160814_07550120160814_075419

Huone kuudennessa kerroksessa oli pieni ja yksinkertainen. Ainoa mikä jäi harmittamaan oli vedenkeittimen ja ehkä jääkaapinkin puuttuminen. Kyseinen vedenlämmityskapine kun normaalisti löytyy lähes poikkeuksetta rupuisimmistakin englantilaisista majataloista. Kylppäri oli myös budjettiratkaisulla tehty. Suihku oli samassa tilassa vessan kanssa. Suihkuttelun jälkeen koko huone oli märkä, eikä sinne kannattanut mennä ennen aamua sukat jalassa ollenkaan. Muuten huone oli oikein siisti ja mitä hauskin. Nimenomaan jälkimmäisellä adjektiivilla haluankin sitä kuvailla. Vai mitäs sanotte otsikkokuvassakin näkyvistä aika villeistä pinkkiin vivahtavista violeteista yövaloista? 😀

20160813_18031020160813_18040120160813_18083520160813_180348

Sängyn vieressä olevasta kosketusnäytöstä kontrolloitiin koko huoneen valaistusta ja säädeltiin myös yöverhon asentoa. Helppoa! Pikkuinen pöytä näytön edessä oli huoneen ainoa, joten siinä oli syötävä reissun viimeiset kolmioleivät iltapalaksi. Muuten mie sitten lekottelin sängyllä ja join viiniä. Telkkarista tuli irlantilainen konsertti ja Harry Potter & Cursed Child kirja oli sylissä. Täydellinen viimeinen loman ilta. Kerroinko jo, että ikkunasta oli suorat näkymät terminaalin toiselle puolelle. Mie spottailin innoissani lentsikoita. Yö me nukuttiin kuin tukit. Äänieristykset pitivät huolen, ettei lentokentän melu tullut huoneeseen asti. Aamiaista me haimme terminaalin Marks & Spenceristä.

20160813_18214320160813_20530420160813_212813

No kannattiko käydä?

Kannatti. 95€:lla saimme ikkunallisen huoneen ja rutkasti lisäaikaa aamuun. Inhoamme molemmat aamuhäsellystä reissuun lähtiessä, joten tämä oli ihan loistava vaihtoehto. Kymppiä halvemmalla olisi saanut myös ikkunattoman huoneen, mutta mie halusin ehdottomasti katsella lentsikoita. Päivämääriä vaihdellessa huoneiden hinnat laskevat jopa n. 70€:n tietämille. Gatwickin ympäristöstä löytyy myös tusinoittain muita majoitusvaihtoehtoja paljon halvemmallakin, mutta melkeimpä kaikki vaativat jonkin sortin kuljetusta lentokentälle. Aikaisella aamulla se voi olla stressaavaa. Jos haluaa vain ajaa hissillä check-iniin paria tuntia ennen lennon lähtöä kannattaa ihmeessä tsekata tämä. Me diggailtiin! Itse vaikutuin sen verran, että BLOC on varattu nyt uudelleen koko perheelleni joulun jälkeisen reissun takaisintulomatkalle Guernseystä Rovaniemelle.

Suosittelen!

20160814_074443

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 10 lokakuun, 2016 at 23:09

  Aamulähdöt on kyllä nihkeitä, kesällä viimeksi jouduin Tukholmasta lähtemään neljän aikaan jo kävelemään bussiterminaaliin, jotta ehtii aamun ekalle lennolle… Hyi. Tää vaikuttaa ihan kelpo paikalta yhden yön viettämiseen, ikkunasta plussaa! 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 11 lokakuun, 2016 at 19:00

   NELJÄLTÄ. Ompa epäinhimillinen aika hnggghhh :/ No joo, meillä tuo tuleva reissu tulee olemaan vieläki nihkeämmällä herätyksellä. Lento Rovaniemelle lähtee nimittäin 5:50 aamulla… Toivottavasti koneessa saa sitten vähän unta 😀

 • Reply Hirvonen tiistai, 4 helmikuun, 2020 at 12:40

  Onpas hauska konsepti! Ensi kerralla voisi välttää kiireen ja lentokenttäkuljetuksen aamulla ja kokeilla tätä. Inhoan myös aamukiirettä.

 • Reply Ada maanantai, 28 helmikuun, 2022 at 12:00

  Hyvä idea mennä jo aamulla lentokentälle. Yleensä olemme autolla liikenteessä joten meille ratkaiseva tekijä on hyvä ja kohtuullisen hintainen lentokenttä pysäköinti, ainakin Suomen päässä. Mutta aamusähellyksen voisi tosiaan jättää väliin matkakohteessa menemällä lentokenttähotelliin yöksi, täytyykin tukia vaihtoehtoa seuraavaa matkakohdetta suunnitellessa.

 • Leave a Reply