Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ibis-hotellit Englannissa – halpaa, kätevää ja ehkä vähän tylsää

perjantai, 30 syyskuun, 2016

Jos johonkin suomalaiseen voisin Ibis-hotelliketjua verrata, niin varmaankin aika lähelle menee, jos sijoittaisi nämä jonnekin Omenahotellien ja Cumuluksien välimaastoon. Tiedättehän, nämä ovat yleensä ne halvimmat ja helpoimmat vaihtoehdot silloin kun on vaan pakko saada pää tyynyyn mahdollisimman halavalla keskeisellä paikalla. Me nukuimme Britannian matkallamme kahdessa Ibiksessä: Portsmouthissa ja Southamptonissa. Syy oli yksinkertaisesti se, että hinta ketjun hotelleissa oli ylivoimaisesti halvin verrattuna muihin lähistön hotelleihin ja sijainti oli aina keskeinen. Eivät ne yöt silti mitään huippuedullisia olleet. Meillä ei ihan niiin hyvä tuuri hintojen suhteen käynyt kuin London & Beyond -blogin Lenalla Heathrow’lla. Olimmehan liikenteessä brittienkin kesäloma-aikaan ja hotellit olivat aika täynnä.

Molemmissa hotelleissa oli perusjutut kunnossa, mutta silti tasapuolisesti plussaa ja miinusta. Henkilökunta oli molemmissa aasialaista ja itäeurooppalaista sekä asiakaspalvelussa että puhtaanapidossa. Palvelu oli ystävällistä ja siivojatkin moikkasivat. Katotaampa loput jutut läpi ihan hotellikohtaisesti!

ibis Portsmouth Centre

Sijainti sijainti ja sijainti. Portsmouth & Swansea-junapysäkin välittömässä läheisyydessä oli hyvä majoittua. Hotellin aulaa on pakko vähän kehua. Hotellia oltiin juuri uudistamassa ja remontti oli vielä kesken. Aulassa oli lämpimiä värejä ja jopa keinutuoleja! Tykkäsin. Ennakkofiilikset tylsästä hotellista olivat tiessään heti. Ulkoakin hotelli oli moderni, mutta istui ympäristöönsä hyvin. Huoneemme sisustus muistutti enemmänkin Ruotsin Scandiceja kuin ennakkoon olettamaani Omppua tai Cumulusta. Tilaihme huone ei todellakaan ollut, mutta ei meillä onneksi paljon tavaraa ollutkaan. Matkalaukun kanssa kulkiessa olisi saattanut tulla ahdasta. Huoneesta löytyi vedenkeitin sekä kahvia ja teetä. Sillä sitten keittelimme teetä sekä kuppinuudeleita iltapalaksi.

Vessa oli aika kämänen, mutta siisti. Saippuaa löytyi yhtä laatua ja tilaa just ja just kääntyä. Illalla nukkumaan mennessämme hoksasimme, ettei ilmastointia löydy. Onneksi yö oli viileä ja saimme huoneen suht viileäksi pitämällä ikkunaa auki. Aamukuudelta oli hiki. Heräsimme aikaisin ja tilasimme taksin satamaan aikaisin lähtevälle laivalle.

Lopputulemana antaisin hotellille 2,5/5. Ilmastoinnin puutteesta ja tilan ahtaudesta isoimmat miinukset, muuten hotelli oli yhden yön pysäkille ihan pätevä. Plussaa uudistuneista huoneista, jotka olivat yllättävän kivat. Pidemmälle lomamatkalle harkitsisin jotain tilavampaa, ja ottaisin ehkä selvää onko huoneessa jääkaappia. Täällä ei ollut, eikä meillä ollut aikaa aamiaiselle. Ei sillä, ettäkö sellainen edes olisi kuulunut hintaan.

20160808_07104520160808_071141

Huoneen ulkoasu oli kivaa vaihtelua, jos on tottunut budjettihotelleissa olevan pelkistetty ja valkoinen sisustus!

20160807_14405720160807_14402520160807_144039

ibis Budget Southampton Centre

Tämä olikin jännä hotellikompleksi Southamptonissa. Sijainniltaan rautatieaseman suhteen ihan ok. Käveltiin hotellille kymmenessä minuutissa ja vanhaan kaupunkiin hotellilta vartissa. Samassa pihapiirissä oli kaksi ibistä vierekkäin, ja vielä yksi Novotel. Eroa vieressä olevaan toiseen ibikseen oli nimessä oleva ”budget”-lisä. No joo, sen ehkä huomasi. Halpis fiilis lähtee nimittäin jo ovelta. Sellainen vähän pikaruokaketjumaisen fiiliksen saa jo värityksestä. Southamptonin budjetti-ibiksessä oli paljon vaalean vihreää ja siitä mulle tuli mieleen joku huoltamon aamiaisdeli. Periaatteessa ihan söpö, mutta periaatteessa tosi tylsä.

Olimme varautuneet omilla eväillä, koska Portsmouthissa oli vedenkeitin, mutta täälläpä ei ollutkaan. Ilmastointi kyllä pöhisi, mutta ei me sitä kaivattu nuudeleidemme kanssa. Miten voikin olla ettei englantilaisesta hotellista löydy vedenkeitintä ja teetä! Miten englantilaiset pärjäisivät ilman teetä? 😀

Huoneessa oli outona yksityiskohtana erillinen suihku, vessa ja huoneen asumispuolella oleva lavuaari/peseytymispaikka/meikkauspiste.

20160812_15083220160812_150846
Kuvien perusteella jo näkee, että tämä on halpisketjujen halpiksin hotelli. Onneksi puhtaus oli puoli ruokaa, ja se piti tässäkin paikassa. Täällä meillä oli myös aikaa syödä aamiaista. Continental breakfastille tuli hintaa reilusti vähemmän, kuin mitä se olisi keskustassa jossain pubissa maksanut. Mulla oli niin kamala nälkä, että päätettiin jäädä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan koko buffetin sisältö on nähtävissä allaolevasta kuvasta. Croissantteja, appelsiineja, omenoita, paahtoleipää, juustoa, kinkkua, muroja ja mysliä jugurtilla, suklaamuffineita, mehua, kahvia ja teetä. Olisin ehkä kaivannut siihen vielä vaikka keitettyjä munia, mutta tarjolla ei ollut mitään lämpimiä. Astiat olivat kokoajan loppu. Hitaasti tiskin takana liikkuvat aamiastarjoilijat eivät saaneet oikein mitään aikaan, vaan heille piti heilutella jos halusi saada astianpesukoneesta puhtaan kupin. Tsiisus.

Annan tälle hotellille 2/5. Se halpismeininki oli jotenkin niin läpikuultavaa, että sitä jo melkein korostettiin. Huone oli ihan mukava ja me nukuttiin ilmastoinnin kanssa hyvin. Jokapaikassa oli puhdasta. Suunnittelu oli kuitenkin aika erikoista. Oli outoa käydä suihkussa niin, että vesi roiskui huoneen puolelle kun aukaisi oven. Aamiaisesta lähti nälkä ja teetä oli enemmän kuin muutamaa laatua. Aamiaissali oli respan vieressä ja juurikin sellaisen huoltamon kahvilan oloinen. Paljon sen kummempaa sanottavaa ei tästä budjettihotelliketjun sisäisestä budjettiketjusta ole. 20160813_090607

Positiiviset vibat jäi siitä, että sisustukseen oli oikeasti panostettu. Vaikka se ei kummassakaan välttämättä ihan meidän tyylistä ollutkaan, oli se silti jokseenkin persoonallista. Ei jäänyt tunnetta, että budjettihotelli olisi pelkästään pieni huone valkoisilla seinillä ilman mitään krumeluureja. Hillittykin voi olla ihan oikeasti jopa nättiä, mutta silti vähän tylsää. En tosiaan osaa sanoa millaisia nämä ibikset ovat olleet ennen remonttia, mutta nämä rempatut yksilöt vaikuttivat ainakin ihan muodollisesti päteviltä ja siisteiltä vaihtoehdoilta pistää päänsä tyynyyn. Jos emme olisi olleet matkalla pienellä budjetilla, olisimme varmaan varanneet huoneet jostain toisesta ketjusta. Näiden kanssa on ilmeisesti varauduttava siihen, että palvelut ja puitteet riippuvat ihan hotellista. Yhdessä paikassa on ilmastointi ja toisessa vedenkeitin, mutta seuraavaa ei vissiin voi kokemuksen perusteella ennustaa seuraavaan majapaikkaan.

Ovatko ibikset teille tuttuja?

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Katariina // Katariinan matkassa perjantai, 30 syyskuun, 2016 at 21:10

  Moi! Kesäkuun Manchesterin reissulla yövyimme 5 yötä Ibis Budget Hotellissa ja kokemus oli mielenkiintoinen. Hotelli kelpaisi pihistelyyn mitä mainioimmin, jos olisi liikkeellä tutussa seurassa. Tällä kertaa jaoin juttusi alemman hotellin kaltaisen kolmen hengen huoneen kahden minulle täysin tuntemattoman tytön kanssa. Äkkiähän siinä tosin tutustui! Suihku oli tosiaan huoneen puolella ja vessa niin pieni, etten 161cm pitkänä saanut siellä housuja nostettua 😀 Menisin kuitenkin ehdottomasti uudelleen, jos tarvitsen halpaa majapaikkaa. Ensi kerralla tiedän mitä odottaa, joten ei tule ainakaan pettymyksiä!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 30 syyskuun, 2016 at 21:46

   Tuntemattomien kanssa jaoit!! Olitpa rohkea 😀 Mulla olisi saattanut tulla tuntemattomien kanssa vähän klaustrofobia noin pienessä huoneessa! Mutta totta juu, seuraavalla kerralla osaisi asennoitua paremmin mitä odottaa, kun on nyt jonkin verran kokemusta ketjusta. En kyllä välttämättä yöpyisi viittä yötä. Tuntui sen verran ahtailta paikoilta kuitenkin.
   Jännä ajatella kenelle nuo huoneet on suunniteltu jos sinäkin pienehkönä naisena koit sen ahtaaksi. Surkuttelen jo valmiiksi pitkiä business-miehiä, jotka varmasti pukataan työmatkoilla näihin halvimpiin luukkuihin. :p
   Kiitos kommentista!

   • Reply Katariina // Katariinan matkassa keskiviikko, 5 lokakuun, 2016 at 21:07

    Haha, tehtiin sentään samaa projektia Manchesterissa, mutta emme tunteneet etukäteen. Oli muuten yhteinen peittokin parisängyssä, mutta selvittiin taas siitäkin 😀 Niinpä, ihan järkyttävän pienet tilat ja lisäksi suihku ei olisi vienyt yhtään sen enempää tilaa, jos huoneeseen olisi rakentanut oikein kylpyhuoneen!

    • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 5 lokakuun, 2016 at 21:17

     No sentään edes niin! Ai kauhee, yhteinen peitto tuntemattoman kanssa. Saattais mulla vähän ehkä tulla ahistus mieleen :p
     Olin kans vähän hämmentyny siitä, koska ei se suihku mikkään tilansäästäjä ollut.

 • Reply Kohtteena maailma / Rami lauantai, 1 lokakuun, 2016 at 17:07

  Ollaan käytetty Keski-Euroopassa aika paljon pelireissuilla Ibisiä. Samoin välillä muillakin reissuilla. Kaikkialla huoneet on n. samanlaiset eli tietää mitä saa suhkot hyvillä sijanneilla. Hinta/laatu -suhteessa mielestäni erinomainen valinta reissuille.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 1 lokakuun, 2016 at 17:24

   Ai näitä on ympäri Eurooppaa! Hyvä tietää. 🙂 Ehkä mie vain kävin kahdessa niin erilaisessa hotellissa, että menin hämmennyksiin. Mutta en silti vakuuttunut niin paljon, että haluaisin välttämättä valita ketjun toisenkin kerran. Ehkä jos ollaan uudelleen budjettimatkalla.

 • Reply Tiina lauantai, 1 lokakuun, 2016 at 18:09

  Ibis on ranskalaisen Accor- hotelliketjun edullisin hotelliryhmä (paras on Sofitel ja Novotel ja Mercure siinä välillä)..

  Ibiksiä taitaa olla vähän eri tasoisia (budget-Ibiksissä en ole tainnut koskaan olla), mutta Ibiksen kohdalla kuitenkin tietää sina sen vähimmäistason mitä siellä saa. Olen ollut kai kolmesti Madridin Ibis hotellissa (taitaa olla Ibis premium tai vastaava). Huone ei sisällä mitään ylimääräistä, mutta kaikki on puhdasta ja siistiä, henkilökunta loistavaa, elämäni ensimmäinen viiniautomaatti kokemus, sijainti erinomainen, aamiainen parempi kuin monessa laadukkaammassa hotellissa – kaiken kaikkiaan siis paljon parempi kuin esim Omena tai heikoimmat Scandicit).

  Myös Amsterdamin Ibis (lähellä Rembrandt aukiota) oli ihan ok. Esim Brysselin Ibikseen en kuitenkaan suostuisi menemään uudelleen, vaikka se varmasti on muuttunut sen noin 20 v kuluessa mitä mun vierailusta on kulunut).

  Englannin hotellitasohsn voi edullisimmissa hotelleissa olla niin surkea, että ketjut Inis, Premium jne) tarjoavat kuitenkin jonkinlaista varmuutta siitä mitä saa ja voi odottaa.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 1 lokakuun, 2016 at 22:27

   Kiitos informatiivisesta kommentista! En tiennytkään että ibikset ovat Accordin alla ja että niitä on jopa premium-tasoisia. Mitään ylimääräistä ei noissa meidänkään kokeilemissa ollut ja ainakin viiniautomaatti loisti poissaolollaan! Jos sellaiseen olisin törmännyt, olisin saattanut yllättyä positiivisesti 😀
   Taisin unohtaa kirjoittaa, mutta molemmissa paikoissa oli suhteellisen ynseää ja hidasta henkilökuntaa. Portsmouthissa itäeurooppalaista ja Southamptonissa intialaista ja aasialaista.
   Sijainnin puolesta molemmat hotellit olivat oikein jees, eikä minusta muissakaan kohteissa ibiksiä ollut missään korvessa, vaan aina keskustassa.
   Täytyypä jatkoa ajatellen pistää mieleen ne premium ibikset! Niitä voisin ehkä olla kiinnostunut kokeilemaan jos tulee vastaan joskus.

   • Reply Tiina sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 01:41

    Ibis Styles on sen ”paremman” Ibis tyypin oikea nimi ja sellaisessa Ibiksessä olen Madridissa ollut.

    Amsterdamissa ei varmaankaan ollut, vaikka ihan ok hotelli oli, sillä muistan siinä olleen juuri laivan hytin mieleen tuova kylpyhuone.

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 3 lokakuun, 2016 at 15:24

     Ai okei! Kiitos korjauksesta, niinhän se olikin 🙂

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani lauantai, 1 lokakuun, 2016 at 19:24

  Olemme yöpyneet Ibiksissa Tukholman lähellä ja Saksassa Bremenissä. Tukholmassa huone maksoi silloin 3 v sitten vain 39€, mutta sijainti aika kaukana. Bremenissä Ibiksessä yövyimme heinäkuussa ja sijainti oli aivan loistava. 800 metriä vanhasta kaupngista! Me olimme perhehuoneessa, joka maksoi 65€ ja siinä siis mahtui 5 henkeä hyvin yöpymään (2 isoa parivuodetta). Perhehuoneen tosin sai varattua vain suoraan hotellista kysymällä, sitä ei edes mainita nettivaraimessa. Kölnissä emme itse ole Ibiksessä yöpyneet, mutta siskoni oli keväällä ystävänsä kanssa kaksi yötä. Hinta taisi olla 49€/2h huone. Mun mielestä Ibiksissä on hyvä hinta-laatusuhde.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 1 lokakuun, 2016 at 22:29

   Saittepa sairaan halavalla! Meillä tais olla huoneet jotain 80-90€ luokkaa per yö tuolla reissulla molemmissa hotelleissa. Eli ei tosiaankaan noin halpaa. Ajattelisin kyllä, että Tukholmassa ihan pelkkä hintataso nostaisi ibiksessäkin hintoja. Ihan tosi positiivista jos noin halvalla pääsitte. Perhehuoneesta tuo 65€ on naurettavan vähän. Melkein vähemmän hotellihuoneesta mitä maksais per naama hostellin dormista 😀

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 12:21

  Nimenä Ibis-ketju on tosi tuttu, mutten muista, että oltaisi koskaan yövytty. Tai sitten en vain muista. Tuollaisille halvoille, mutta siisteille, perustason hoteilleille, jotka on hyvällä sijainnilla, on kyllä aina kysyntää. Voisin hyvin kuvitella yöpyväni Ibis-hotellissa yhden yön, jos on se perustilanne, että saavutaan illalla ja jatketaan matkaa taas aamulla. Ei silloin paljon ole väliä millainen se hotelli on, kunhan on siistiä. 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 3 lokakuun, 2016 at 15:26

   Totta puhut! Onhan Ompuillekin ja muille halvoille hotelleille aina kysyntää, jos ei hostellimajoitus syystä tai toisesta ole vaihtoehto. Sellaisen ohi valitsisin ibiksen mennen tullen koska vaan! 🙂 Pidemmälle reissulle tai lomamatkalle en tällaista etupäässä valitsisi.

 • Reply Hanneli /duunireissaaja sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 16:39

  Duunireissuilla ollaan usein Ibiksissä, mä kun olen aika pihi hotellien suhteen. Ja niitä löytyy useimmiten messukeskusten vierestä. Yhteinen ongelma tuntuu olevan aamupalan riittämättömyys. Ihan kuin heille tulisi joka kerta yllätyksenä miten paljon messumiehet syövät. Budget Ibistä en ole kokeillut.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 3 lokakuun, 2016 at 15:28

   Ihan hyvä siis ettei meillä tuossa perus-ibiksessä ollut edes aikaa harkita tuota aamiaista. Budgetissa sen verran heikko esitys!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 17:38

  Olen yöpynyt Saksassa parissa eri Ibis Styles -hotellissa, ja niistä ei kyllä ole mitään muuta kuin erinomaista palautetta annettavana. Joku tuossa kirjoittelikin, että Ibis-hotelleita taitaa olla eri tasoisia. Nuo Stylesit eivät ehkä ole ihan puoli-ilmaisia, mutta budjettihotelleita kuitenkin. Sisustus on niissä aina ollut veikeä (eri teemoja), ja kaikki on ollut viimeisen päälle siistiä ja uutta. Myös aamiainen on ollut jees. Aion mennä noihin jatkossakin, aivan loistavia diilejä niin sijainnin kuin hotellien tason suhteen.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 3 lokakuun, 2016 at 15:29

   Näistä Styles-vaihtoehdoista olen nyt kuullut sen verran kivoja kommentteja, että voisin jatkossa harkita! 🙂 Budgetin jätän mielelläni toisille 😀

 • Reply Susanna sunnuntai, 9 lokakuun, 2016 at 22:45

  Ibiksistä oon yleensä tykännyt koska ne on siistejä ja toiseen näistä oon myös aikasemmin majoittunut. Veronassa Ibis oli aivan liian kaukana keskustasta ja tosi surkea asiakaspalvelu kuten myös Torinon Porta Nuovan ibiksessä. Vedenkeitintä ei ollut ja yks työntekijä pisti lapun ettei kuumaa vettä olisi saanut edes pyytää respasta, kunnes muut työntekijät ottivat sen ilkeily lapun pois. Mutta muuten oon kyllä tykännyt muista ibiksistä ja yleensä ovat siistejäkin eli siivoukseen yleensä kiinnitetään huomiota. Voisin majoittua uudestaan Ibikseen, mutta kanta-asiakas korttia en aio ottaa koska Torinon ibiksessä sanottiin että asiakaskortti on kuulemma roska jolla ei tee mitään

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 10 lokakuun, 2016 at 15:29

   Oho, eli Italiassa ibiksiä kannattaa vissiin välttää jo asiakaspalvelun takia 😀

 • Reply Leena sunnuntai, 16 lokakuun, 2016 at 18:26

  Ibikset todettiin euroopan autoreissulla jo 2006 ihan hyviks ja siisteiks yöpymispaikoiksi….
  Tuttuja ovat Annecy, Colmar, Leverkusen ja vielä Ruotsin Lund, joka näistä kaikkein tylsin parakkimainen.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 16 lokakuun, 2016 at 19:37

   Kiitos kommentista! Niin paljon porukka on antanut hyviä vastauksia näiden puolesta, etten ehkä kuoppaakkaan ajatusta uudesta ibis-visiitistä 🙂

  Leave a Reply