Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Guernsey on Englannin Kanaalin helmi

lauantai, 20 elokuun, 2016

Saarissa vain on sitä jotain. Arktisissa saarissa, lämpimissä paratiisisaarissa, ihan tavallisissa asutetuissa saarivaltioissa, joissa ei välttämättä ole mitään erikoista. Nyt löytyi sellainen kohde, johon sai antaa itselleen luvan ihastua ihan kunnolla. Kuinka moni edes on kuullut Guernseystä? Britannian erillisalue Bailiwick of Guernsey on naapurisaartensa Jerseyn ja Alderneyn kanssa tunnettu Euroopassa lähinnä pieninä veroparatiiseina sekä laatumaitotuotteiden ja vihannesten kotisaarena ja Britannian itsenäisinä kruununsiirtomaina. Kanaalisaaret eivät kuulu EU:hun, joten Brexit-äänestystäkään ei järjestetty. Korkein päämies kruununsiirtomailla on kuitenkin Elisabet II. Tarun perhe on silti EU-kansalaisia, sillä kansalaisuuden voi periä jos joku vanhemmista tai isovanhemmista on syntynyt Englannissa.

Olin nähnyt saarelta ihan muutamia kuvia ennen sinne matkustamista. Olin eniten innoissani marokkolaisteemaisesta hotellistamme kuin mistään nähtävyyksistä. Reissun tarkoitus oli ainoastaan mennä siskoani Tarua tapaamaan. En nähnyt syytä alkaa tutkailemaan saaren mahdollisuuksia turisteiluun. Virhe. En ollut aikaisemmin kuullut sieltä mitään erityistä, joten en odottanut mitään. Silti jo heti ensimmäisenä iltana tuijoteltiin meidän parvekkeelta St Peter Portin kaupunkiin ja merelle. Ei osattu yhtään odottaa tällaista. Mitään näin hienoa ainakaan! Ilakoin jo instassa miten Guernseystä tulee mieleen Sveitsi ja Santorini. Kuin kaksi edellämainittua olisi sekoitettu sulassa sovussa aivan ihanaksi, kuvaukselliseksi, rauhalliseksi ja siistiksi yhdistelmäksi. En myöskään ihmetellyt miksi saarella riitti lomailijoita. Kanaalisaaret ovat Brittien saarten aurinkovarmimpia paikkoja! Syy miksi Guernsey ja Jersey eivät ole pulpahtaneet matkamainoksissa nenäni eteen on ilmeisesti se, että suurin osa saarilla lomailijoista on ikäluokkaa +45. Joukot tulevat pääosin Britanniasta ja Ranskasta. Berlitzin Guernsey-opaskin sanoo saaria mainostettaneen ainoastaan vanhemmalle ikäluokalle. Nykyään kuitenkin turisteiksi halutaan myös erityisesti ”varakkaita nuoria pariskuntia” viikonloppulomille. Me oltiin ainakin melkein kohderyhmää. Nuori pari osui oikein, ja eiköhän se varakkuuskin sieltä joskus tule. Tuleehan?

On jopa sääli miten vähällä huomiolla nämä vähemmän tunnetut saaret ovat Skandinaviassa. Lontoo on ihana kaupunki, mutta Brittein saarilla on paljon muutakin tarjottavaa. Suomalaistenkin saarille suuntautuvat kesälomat taitavat mennä pääosin Baleaareille tai Kreikan saarille niiden helpon saavutettavuuden ja halpuuden vuoksi. En oikeastaan ollut kuullut kenenkään muun matkabloggaajankaan matkustaneen Guernseylle Meriharakka-blogin Pirkon ja Lassen lisäksi. Saa ilmiantaa itsensä jos on käynyt! 🙂

DSC0930520160809_10451920160809_10535720160809_144947

20160809_203657En näe kyllä mitään syytä miksei Guernseyhin voisi tulla myös ihan tavallisella budjetilla. Kaikesta voi asennoitua maksamaan suunnilleen saman verran kuin Lontoossa. Me varattiin St Peter Portin halvin saatavilla oleva hotelli, ja se oli kyllä nappivalinta! Kolmesta yöstä ihanassa boutiquehotellissa maksoimme 400€. Ruoka on yhtä kallista kuin Suomessa, mutta valinnan varaa on ja taso tosi hyvä. Saarelle pääsee Aurigny-lentoyhtiöllä Pariisista ja Lontoon Gatwickista useita kertoja päivässä. Hinnat ovat samaa luokkaa menopaluulle, kuin Finnairin Suomen sisäiset lennot normaalisti. Me turvauduimme laivamatkoihin, sillä Markku halusi tälle kesälle ehdottomasti jonkin verran laivailua. Otimme kahdeksan tunnin autolautan Portsmouthista ja palasimme pika-trimaraanilla Pooleen Bournemouthin kylkeen kolmessa tunnissa. Laivalla pääsee helposti ja nopeammin myös Ranskan rannikolle, Jerseyhin ja Guernseyn sateliittisaarille Sarkiin ja Hermiin. Hinnat pyörivät noin sadan euron tietämillä per naama menopaluu Englannin rannikolta. Suunnittelimme aluksi myös kiertomatkaa, jossa olisimme lentäneet ensin Pariisiin ja takaisin Lontoosta. Kanaalisaaret on helppo yhdistää matkaan laivalla.

Mutta miksi me sitten niin ihastuttiin Guernseyhin? Ja miten kuiten se toi mieleen niin monta meidän suosikkipaikkaa? No siellä nyt sattui olemaan ihan kaikkea ja kaikki se vielä niin hyvin tehtyä. Merivesialtaat ja karut laskuveden paljastamat merenpohjan kivimuodostelmat tuovat mieleen Teneriffan Puerto de la Cruzin. Linnat, kukkuloiden rinteisiin rakennetut kauniit ja siistit talot, sekä kalliit koruliikkeet Sveitsin. Ei-ihan-kovin-köyhien paatit satamissa, kukka-asetelmat kaduilla, merenrantaravintolat, ihan järkyttävän hienot biitsit ja merimaisemat muistuttelevat Santorinista. Etelässä Jerbourgin liepeillä merestä kohoavat jyrkät rinteet voisivat olla ihan kuin Howthista, Irlannista. Omaleimaisuutta toivat ihanat puutarhat. Jokainen piha oli kuin ammattilaispuutarhurin hoitama. Pienilläkin taloilla oli oma puutarha, joka oli ainakin pensasaitojen suhteen tiukassa järjestyksessä. Kaikki puutahrat olivat laitettuja. Toiset enemmän tai vähemmän. Puutarhureilla kuulemma riittää suuresti kysyntää. Tarun anoppila sijaitsi kodikkaiden kivitalojen keskittymässä, jossa noin tusina taloa jakoi saman pihapiirin. Sitä kävi hoitamassa yhteinen puutarhuri. Mie huokailin. Ihan täydellisen idyllinen paikka juoda päiväkahvia ulkona ja vaihtaa kuulumisia naapureiden kanssa. Kaiken lisäksi St Peter Portin kaupunki oli korkeuseroineen, kapeine kujineen ja laadukkaine putiikkeineen kuin täydellinen yhdistelmä kaikkia vanhoja kaupunkeja, joissa olen käynyt.

20160810_16442820160811_12270720160810_16482720160810_195445

Tämän saaren olemassaoloakaan en tiennyt vielä viisi vuotta sitten. Hädin tuskin olin kuullut Englannin kanaalissa saaria olevankaan. Nyt tämä epäkohta on korjattu ja voin kolmen päivän perusteella sanoa Guernseyn nousseen suosikkisaareni Islannin vierelle top kymppi-listallani. Se on jo aika paljon sanottu.

Guernsey vain nyt sattuu olemaan todellinen helmi.

20160808_20285820160808_202830DSC0933220160809_085342

Ollessamme lentokentällä odottamassa matkaa takaisin kotiin soitti äiti ja kysyi lähtisinkö syyslomalla takaisin hänen kanssaan. Vitsi jos olis mahdollisuus niin lähtisin kiljuen! Oikeasti alettiin jo Markun kanssakin suunnittelemaan pidempää lomaa Guernseyssä ensi kesänä. Ohittaessamme Canterbury Travelsin matkoja Luostolle myyvän matkatoimiston St. Peter Portissa tuli mieleen myös homeswapin mahdollisuus. Saarella varmasti voisi olla perhe, joka kiljuen vaihtaisi kotia meidän kanssa Rovaniemellä johonkin sesonkiaikaan. Vähämpä tiedettiin mikä ylläri meitä viikon jälkeen odottaisi uutisissa. Norwegianin Rovaniemi – Lontoo-reitin julkaisun jälkeen meidän suunnitelma muuttui sen verran, että hylkäsimme ajatuksen syyslomasta, mutta varasimme jo koko perheelle viikon matkan joulun tienoille Guernseyhin! Sadan euron menopaluu kerkesi pompsahtaa pariin sataan, mutta näin helposti Lapista ei ole Guernseyhin päässyt vuosiin, ehkei koskaan. JEEE!! Kyllä maailman kauneimpien kolmen sanan joukkoon pääsee lause: ”Varauksenne on vahvistettu.”

On ihana olla takaisin kotona, mutta uudet matkat ovat jo välilehdillä suunnitteilla. Parasta on myös kirjoittaa tusinoittain luonnoksia reissusta, josta on niiiin paljon kerrottavaa! Taidan oikeastaan tämän Guernsey-hehkutuksen jälkeen aloittaa ihan sieltä alusta. Matkamme nimittäin kulki ihan ensimmäiseksi ensimmäiseksi Kotkaan. Mutta se on jo toinen juttu se : )

20160810_164112

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

 

You Might Also Like

53 Comments

 • Reply Susanna lauantai, 20 elokuun, 2016 at 19:14

  Kiva kohdelöytö. Minä olen kanssa viime aikoinakin ihmetellyt miten supersuosittu kohde esim. Espanja ja Baleaarit ovat. Juhannuksen aikaan Barcelonassa olisi maksanut hotellissa yksi yö jopa tuhat euroa. Kesällä on oikeasti hyvä etsiä ei niin supersuosittuja kohteita, jos ei halua maksaa aivan sairaasti. Onneksi sellaisiakin vielä on ja vain vertailemalla hintoja näkee ja lukemalla kokemuksia. Olisin myös mielelläni käynyt toisen kerran nyt kesällä Gardalla, mutta se on myös supersuosittu kesällä ja kallis, joten joskus toiste

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 10:34

   Tuo on kyllä jännä homma! Ihmiset pakkautuu ihan vapaaehtoisesti muutamiin supersuosittuihin paikkoihin, vaikka Eurooppakin on täynnä löytämättömiä helmiä joihin pääsee suht edullisesti. Eikä tarvi kärsiä väenpaljoudesta 🙂 Barcelona jakaa mun mielessä tunteita. En oikein osaa päättää haluanko sinne vai en. Ollaan taas lähdössä Lontooseen uudeksi vuodeksi, mutta sielläkin yö maksaa satasia. Oh well, täytyy vielä miettiä!

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams lauantai, 20 elokuun, 2016 at 21:09

  No ompa kyllä aika ihanan näköistä! Kanaalisaarista oon kuullut vain nimen, mutta mielikuvissa se on ollut ihan erilainen paikka ennen tätä postausta. 😀 Nuo ensimmäiset kuvat turkooseine rantoineen ja kapeine porraskujineen ei nimittäin näytä yhtään brittiläisiltä!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 10:35

   No eihän näytäkään! Tosi hauskaa kun saa olla esittelemässä kohdetta niin keskeisellä sijainnilla, mutta muuten monelle tuntematonta 🙂
   Oli niin vibat kuin jostain Välimereltä!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 20 elokuun, 2016 at 23:05

  Tosi miellyttävän näköinen, enemmän tulee Etelä-Eurooppa mieleen kuin joku Englanti. 🙂

 • Reply Anna / Muuttolintu.com sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 01:49

  Oih, sieltäpäs helmi löytyi, kuulostaa ja näyttää ihanalta! En yhtään ihmettele että tuli hinku takaisin. Kivaa että pääset niin pian! 🙂 Ei tosiaan kyllä briteistä tule ollenkaan tuommoiset maisemat ekana mieleen…

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 10:37

   Heti tuli niin kauhia tahto päästä sinne hinnalla millä hyvänsä! Mullaki oli mielikuva vain pienestä englantilaisesta kaupungista saarella. Ei mitään oletuksia, että siellä saattais olla nättiäkin. Tai jopa näin kaunista 😀

 • Reply Anu / Matkakuume sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 11:03

  Minäkin kuulin Guernseystä ensimmäistä kertaa tänä kesänä, kun luin sen perunankuoripaistoskirjan. 😀 Kiinnostus paikkaa kohtaan kyllä heräsi. Sun kertoman perusteella saari näyttää ja kuulostaa kyllä aivan ihastuttavalta! Tuollaisten helmien löytäminen on aina yhtä huippua.

  Briteissä on kyllä tosiaankin paljon muutakin kuin Lontoo. Haaveissa ois tehdä jossain välissä sellainen pidempi kiertelyreissu sinnepäin.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 11:26

   Minunki muuten täytyy tarttua tuohon perunankuoripaistoskirjaan! Monet on kehuneet, joten minunki varmaan täytyy.
   Guernsey oli niin ihana että oli pakko tehdä tällainen alustuspostaus ennen varsinaisten kohdehypetysten aloittamista 😀 Jos porukka ei ees tiiä mikä ihme ja missä koko tämän niminen paikka on, ei ne varmaan ees klikkaa juttua luettavaksi.
   Kiertelyreissuna tänne oliki helppo tulla! Meki käytiin rannikolla useammassa kaupungissa 🙂 Haaveissa olis vielä kiertomatka pohjoiseen ja toki Skotlantiin asti ^^

 • Reply Saana sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 11:41

  Onpa ihanan näköistä, ei tosiaan uskoisi Englanniksi! 🙂
  Mulla pisti silmään nuo viirit – huomattiin myös meidän road trip -reissulla, että tosi monessa englantilaiskaupungissa on viritelty noita viirejä katujen yläpuolelle. Ei ne mua niin ihmetyttäis, jos niitä olisi vaan parissa paikassa nähnyt, mutta niitä tuntuu olevan joka paikassa. Danielkaan ei tiedä, onko niillä joku tärkeämpikin tarkoitusperä taustalla, vai viritelläänkö niitä ihan vaan koristeeksi!? 😀
  Guernseyssä pitää kyllä ehdottomasti joskus päästä käymään. Ihana kuulla, että olette jo suunnittelemassa paluuta. Joulu siellä on varmasti mahtava kokemus (joskin brittiläinen uusi vuosi ei kuulu omiin suosikkeihin, nimimerkillä been there, done that! 😀 )

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 14:54

   Mulle jäi myös viirit arvoitukseksi! Kukaan ei tuollakaan osannut kertoa tarkkaa syytä. Minusta ne oli silti ihania ja sopi kyllä tuonne tunnelmaan 🙂
   Me ei ihan jouluksi mennä, koska vasta tapaninpäivänä lennetään. Uutta vuotta harkittiin Lontoossa, mutta siellä on ONNEKSI melkeimpä kaikki hotellit jo täynnä. Kaksi uutta vuotta Briteissä on jo takana ja voin kyllä olla jo sen perusteella samaa mieltä sun kanssa 😀

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 12:12

  Taisinkin mainita aiemmin, että mun yksi työkaveri on noita Kanaalisaaria hehkuttanut vaikka kuinka kauan ja olisi valmis muutamaan Jerseyn saarelle vaikka heti. En nyt muista, onko hän käynyt noilla muillakin saarilla, vai ihastunut vaan erityisesti siihen Jerseyyn. Mutta joo, sen puheiden ja näiden kuvien perusteella kyllä pakko päästä käymään tuolla ainakin jollain saarella joskus. Ehkä keväällä/syksyllä, jos hinnat ei olisi silloin ihan yhtä pahat. Pitäisi vaan löytää jostain vielä parempi puolisko käsipuoleen, niin kävisin paremmin paikan toiveturistista 😉

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 14:56

   Joo mainitsit! Mua kiinnostais tuo Jersey kans hurjasti, mutta talvella en taida lähteä vielä sinne kokeilemaan, vaikka se lyhyen laivailun päässä olisikin. Ehkä sitten joku kaunis kesä kun on tarpeeksi aikaa ja saisi toistakin saarta varten varattua edes muutaman päivän.
   Haha, eipä mekään varmaan niitä ihanneasiakkaita oltu, kun ei lompakot kummallakaan pullistele kuten vaikka paikan päälle omalla veneellä saapuvilla tai koruliikkeistä toiseen juoksevilla vähän vanhemmilla turisteilla 😀

 • Reply Anna / 270 degrees sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 17:26

  Oijoi, mikä paikka. Saarissa todellakin on sitä jotain eikä tuota tosiaan heti Englanniksi arvaisi! Kohde on itselleni ihan uusi tuttavuus, mutta kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 19:35

   Sanoppa muuta! Tämä on ihan kuin jostain paaaljon kauempaa 🙂 Lisää juttuja saarelta tulossa myöhemmin tämän kesäreissun ja tulevan joulureissun myötä ^^

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, 22 elokuun, 2016 at 18:17

  Ajatus on ollut juurikin se, että se on veroparatiisi ja aivan Ranskan rannikossa kiinni ja että siellä on huvijahteja laitureissa kiinni ja päätähuimaava hintataso. Sitä en tiennyt, että se on vanhempien turakaisten suosiossa tai ylipäätään muiden kuin massikeisareiden suosiossa. Hintaesimerkit kyllä kertovat sen, että minun on siellä turha vierailla. Mielenkiintoista kuitenkin kuulla noistakin saarista matkailukertomuksia.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 23 elokuun, 2016 at 21:47

   Mulla taas tuli mieleen, että ollakseen veroparatiisi tämä oli aika paljon miedompi versio. Ainakin itse koin olevani täällä enempi kotonani, kuin vaikka Zurichin kaduilla. Siellä vähän oli hassua kävellä kun vastaan tuli ihmisiä, joiden kellot maksaa enemmän kuin mitä mie tienaan monessa vuojessa. Tuolla sai olla ihan taviksena 😀

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi tiistai, 23 elokuun, 2016 at 09:40

  Näyttää upealta! Kanalisaaret ovat itsellenikin tuntematon suuruus – jotenkin sitä on ajatellut ne logistisesti niin hankaliksi… (ehkä taidan olla vain laiska?)

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 23 elokuun, 2016 at 21:47

   Logistiikka on kieltämättä se syy miksei mekään aikaisemmin jaksettu tuonne vääntäytyä. Vaivan arvoista kuitenkin! 🙂

 • Reply Laura/My post-University life tiistai, 23 elokuun, 2016 at 11:04

  Näyttää todella kauniilta ja kuvien perusteella hieman samanlaiselta kuin Cornwallin rannikot ja rannikkokaupungit! Mä olen aina iloinen siitä kun porukka matkustaa muuaallekin Brittien saarella kuin vain Lontooseen, minä kun jaksan aina paasata omassa blogissani siitä kuinka Briteissä on niin paljon muutakin nähtävää kuin Lontoo 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 23 elokuun, 2016 at 21:48

   Cornwallista olen kuullut ylistyspuheita! Voi kun sinnekin joutaisi joskus. Hyvä kun paasaat! Mie liityn joukon jatkoksi 😀

 • Reply Susanna tiistai, 23 elokuun, 2016 at 19:07

  Barcelona on kyllä myös käymisen arvoinen, mutta majoitukset voisi olla edullisempia syksyllä/talvella kun kesä on tätä supersuosittua sesonkiaikaa koko Välimerellä

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 23 elokuun, 2016 at 21:51

   Kyllä minuakin on sinne houkattu matkaan useamman kerran ja johan se sekin täytyisi nähdä kerran elämässä! 🙂 Olisipa joku hyvä slotti, jolloin ei olisi niin paljon turisteja.

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, 23 elokuun, 2016 at 23:07

  Tässä on kyllä jotain samaa niin kuin Visbyssä. Kivan näköinen paikka, varmastin viihtyisin. Suomesta tuonne ”ei ihan helppo” ole matkustaa, niin siksi siellä ei kaiketin niin monia suomalaisia ole käynyt.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 28 elokuun, 2016 at 21:01

   Visby on mun haavelistalla! Jos se on yhtään samantyyppinen, niin sehän olis helppo Guernseyn korvike tulevaisuudessa D

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 28 elokuun, 2016 at 21:01

   Visby on mun haavelistalla! Jos se on yhtään samantyyppinen, niin sehän olis helppo Guernseyn korvike tulevaisuudessa D

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta keskiviikko, 24 elokuun, 2016 at 05:46

  Oi miten ihanan näköinen ja kuuloinen paikka! En ole käynyt, mutta kuullut olen kyllä noista saarista. Mut vitsi Rovaniemi – Lontoo, kuulostaapa aika kivalta yhteydeltä…!!

 • Reply Teija / Lähdetään taas keskiviikko, 24 elokuun, 2016 at 08:00

  Enpä tosiaan ole tuosta paikasta koskaan kuullutkaan. Näyttää kyllä ihan joltain muulta kuin Englannilta. Minun nuppineulani olisi mennyt kuvien perusteella paljon etelämmäksi Euroopan kartalla. Mahtavaa lukea paikoista, joita ei ole edes tiennyt olevan olemassa 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 28 elokuun, 2016 at 21:04

   Mie olin ihan ihmeissäni myös missä koko saari on ennen kuin kuulin siitä ensimmäistä kertaa! Ja ekan visiitin perusteella olisin myös halunnut siirtää sitä nuppineulaa 😀 Mutta tällaiset ”löydöt” on aina huippuja. Ai niin, nämä on kuulemma Brittien aurinkovarmimpia saaria!

 • Reply Noora Kurkela keskiviikko, 24 elokuun, 2016 at 09:23

  Erittäin ihanan näköinen paikka! Sinnepäin ois tarkoitus tulla pian, niin pitäääpä laittaa paikka korvan taakse! 🙂

 • Reply Laura / Laura's Itinerary keskiviikko, 24 elokuun, 2016 at 13:37

  Tunnustan. En ollut kuullutkaan paikasta! Saat sen kyllä kuulostamaan todella mielenkiintoiselta – eikä sinne täältä Belgiasta käsin edes olisi pitkä matka… suunnittelulistalle!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 28 elokuun, 2016 at 21:05

   No hei siehän asut käytännössä naapurissa! Junalla St Maloon tai vaikka Cherbourgiin ja laiva alle ^^

 • Reply Tanja torstai, 25 elokuun, 2016 at 11:21

  Paikasta olen kuullut, ja siellä olisi kiva päästä joskus käymään 🙂 Paljoa mitään en tosin Guernseystä tiennyt ennen tätä juttua. Ei kyllä kauheasti näytä tyypilliseltä englantilaiselta paikalta, mieleen tulee ehkä enemmän eteläinen Eurooppa. Tosi kiva että pääset sinne vielä uudestaan tänä vuonna! Mä en yhtään tiedä pääsenkö ulkomaille enää tänä vuonna (ahdistava ajatus :D), sillä aloitan työt ens viikolla. Jos nyt edes Tallinnaan tai Tukholmaan ehtisi pariksi päiväksi 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 28 elokuun, 2016 at 21:06

   Jos tulee käyntiä Brittein saarille niin suosittelen! Muuten, onnea uudesta työstä! 🙂

 • Reply Emma torstai, 25 elokuun, 2016 at 11:56

  Oon täsmälleen samaa mieltä siitä, että saarissa vaan on sitä jotain, mutta väitän että Jerseyn saari on vielä ihanampi kuin Guernsey! 🙂 Jersey on ihan hullun ihana: upeita luonnonrantoja, hienoja patikointireittejä, edullisia äyriäisruokia, vuorovettä ja vielä majakkakin! <3

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 28 elokuun, 2016 at 21:07

   En osaa väittää vastaan Jerseyn ihanuudesta, koska en ole siellä vielä käynyt! Ehdottomasti haluan sinnekin 🙂 Vuorovettä, patikkareittejä, majakoita ja luonnon rantoja löytyy onneksi Guernseystakin. IHANIA <3

 • Reply Pirkko / Schildt torstai, 25 elokuun, 2016 at 21:27

  Guernsey ON ihana – mutta niin on Jerseykin. Vaiko olisiko jopa niin, kuten Emmakin tuossa edellä toteaa, että Jersey on vielä parempi!
  Jotenkin tekisi kyllä mieli vielä joskus paitsi palata St Helieriin (Jerseyllä) niin myös käydä niillä pienimmällä Kanaalisaarilla, joissa ei ole autoja lainkaan.

 • Reply Hanneli /duunireissaaja torstai, 25 elokuun, 2016 at 21:40

  Jerseyn tiedän, tästä en ollut koskaan kuullut. Ja minä kun luulin surffanneeni jokaisen Euroopan kolkan puhki google mapsissa. Todella mielenkiintoinen uusi tuttavuus!

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, 26 elokuun, 2016 at 07:01

  Hienon näköistä kyllä. Briteistä en ole nähnyt vielä kuin pintaraapaisun, mutta haluaisin ehdottomasti seikkailla enemmänkin. Pienemmillä saarilla on varmasti aivan omanlaisensa fiilis. Hyvä tietää että autolauttakin kulkee, koska autolla, tai mieluummin campervanilla, olisi ihana joskus kiertää Brittejä.

 • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 26 elokuun, 2016 at 18:12

  Tässä oppii koko ajan uutta, en ollut ko.paikasta koskaan kuullutkaan. Mutta kaunis saari, enkä yhtään ihmettele että suunnittelette uutta reissua 🙂

 • Reply salaine perjantai, 26 elokuun, 2016 at 20:03

  En ole ennen kuullut moisista. Mutta se on faktaa, ett’ maailmassa on paljon paikkoja, joista ei ole tietoa. Onkohan osittain siksi, että turrevirtoja riittää omasta takaa vai mistä?
  Se on myös totta, että ne mistä eniten puhutaan, on jokaisen käyntitoivelistalla. Itse yllätyin muutama vuosi sitten kuinka kaunis on vastapuolen Hollannin rannikkopaikat. Eipä juuri täällä liiemmin mainittu, minkälaisia hiekkarantoja siellä onkaan. Yksi syy on kai epävarmat kelit Euroopassa?

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, 27 elokuun, 2016 at 08:27

  On aina kivaa löytää jotain josta tykkää silloin kuin vähiten odottaa paikalta mitään. En ole koskaan miettinyt tänne matkustamista, mutta ehkäpä täytyy laittaa harkintaan tämäkin vaihtoehto. Teillä on ainakin hyvä syy matkustaa tähän paikkaan. 🙂

 • Reply Teppo/Tämä matka sunnuntai, 28 elokuun, 2016 at 08:24

  Piristävä postaus. Yhteyksistähän ne kohteet on usein kiinni ja pääsy Guernseyhin ei ole helpoimpia. Hieno juttu tuo norskin suora Rollosta Lontooseen.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 28 elokuun, 2016 at 08:34

  Ovatko nämä kuvat Englannista? Näyttää todelliselta helmeltä! Uusien paikkojen löytäminen on upea tunne! Heh, hyvä tuo maailman kaunein lause; ”Varauksenne on vahvistettu!” Se taitaa olla aika monen lempilauseita! 😀

 • Reply Liza in London sunnuntai, 28 elokuun, 2016 at 14:42

  Mun kaveri on kotoisin Guernseystä, eli tiesin kyllä saaren olemassaolosta, mutta juuri muuta en siitä sitten tiennytkään… tosi kiva postaus, ja sait ainakin mut vakuutettua siitä, että tuolla on käytävä! Täällä Briteissä vaan on niin paljon mielenkiintoisia kohteita, että rajallisten lomapäivien (ja matkabudjetin :D) vuoksi niiden väliltä valitseminen on joskus aika vaikeaa – mutta se on kyllä positiivinen ongelma! 🙂

 • Reply Seija Lindström keskiviikko, 16 tammikuun, 2019 at 09:29

  Hei. Tämä tulee nyt vähän myöhään. Kerron kuitenkin, että tutustuin tähän saareen kirjan kautta. Se on Elizabeth Goudgen Vihreän Delfiinin maa.
  Voit löytää kirpparilta tai divarista. Se on lempikirjani ja kertoo Guernseystä ja Uudesta Seelannista. Kummassakaan en ole käynyt ja tässä iässä 81v, luultavimmin en menekään. Mutta kirjaa suosittelen lämpimästi.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 16 tammikuun, 2019 at 11:59

   Kiitos Seija! Ei tule ollenkaan myöhään, koska olen kahden viikon päästä menossa saarelle takaisin 🙂 Taidampa ottaa lomalukemiseksi ^^

 • Reply Sassa torstai, 2 tammikuun, 2020 at 02:44

  Katselin juuri tuon Kirjallinen piiri -elokuvan ja sen myötä eksyin sun juttuun tästä saaresta. Nyt tää siirtyy kyllä mun kohdelistalle.
  Toivottavasti olet katsonut tämän ihanan elokuvankin.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 tammikuun, 2020 at 09:25

   Kiva kuulla, että tällaisia eksymisiä tapahtuu! 🙂 Leffa on edelleen katsomatta, koska kuulin joskus että se on vissiin kuvattu Walesissa eikä Guernseyssä laisinkaan. Maisemat siellä on varmaan muuten aika samantyyppisiä. Kannattaa silti ehdottomasti käydä ihan aidosti paikan päällä.

  Leave a Reply