Yleinen

Tipahdin tänään tuolilta

keskiviikko, 17 elokuun, 2016

”Lontoo ja sen ympäristö on myös yksi kohde, josta tulee talvella paljon porukkaa Lappiin. Mua kiinnostaisi tietää, onko kukaan tehnyt laskelmia, olisiko kysyntää esimerkiksi viikkoreittivuorolle Lontoosta Rovaniemelle tai vaikka Ivaloon sesonkiaikana. Norski, Finski, anyone? Chartereita tulee päivittäin, miksei edes yhtä viikkoreittivuoroa kolmen sesonkikuukauden aikana? Tromssasta pääsisi Lontooseen ainakin Norskilla, mutta Suomesta sinne pääsee ainoastaan Helsingistä.”

Ylläolevan lainauksen kirjoitin blogin kaikkien aikojen suosituimpaan postaukseeni Helsinkikeskeisyys ärsyttää lappilaista matkustajaa viime vuoden marraskuussa. Samankaltaisia ajatuksia olin pyöritellyt mielessä pitkään aikaisemminkin. Lapistakin lähtee sekä turistit, että liikemiehet usein juuri Lontooseen. Miksei yhteyttä ole? Lufthansan uudet vuorot Saksasta Kittilään oli juuri julkaistu ja olin niistä varovaisen onnellinen. Jälkeenpäin kirjoitin uuden jutun, jossa hehkutin Monarchin ja Germanian uusia yhteyksiä Lappiin. Rovaniemeltä pääsisi jopa Berliiniin. Hinnat huitelivat kyseisille Saksan reiteille julkaisujen aikaan 200 – 300€:n kieppeillä ja vaikka olinkin niistä iloinen, ei mulla ollut varaa ostaa lentoja mihinkään. Tein pikkuisen tutkimuksia paljollako pääsisimme Berliiniin ennen joulua tai joulun jälkeen, mutta hinnat olivat ehtineet pompata jo monta sataa. Se siitä sitten. Mutta se syy, miksi mulla meinasi tänään melkein alkaa itkettämään kesken työpäivän oli ihan jymyuutinen. Jos mulla on JOKU asia on lähellä sydäntä niin se. Jos mulla on joku asia, jonka tapahtumista matkailualalla olen toivonut vuosia niin tätä olen toivonut. Ja se joku tapahtui ja ilmestyi mulle ensin Lapin Kansan uutisen muodossa. Sen jälkeen perässä seurasivat jo Finavia ja Taloussanomat ja monet muut. Käsi lensi suun eteen ja mulla nousi syke varmaan kahteensataan. Ei voi olla totta!

Tuntui ihan oikeasti siltä kuin olisin voittanut henkilökohtaisesti lotossa. Asioita vissiin tapahtuu kun jaksaa tarpeeksi odottaa. Tiedän, että tämän asian eteen on tehty ihan varmasti töitä myös Lapin matkailun ja Lapin lentoliikenteen kehittämishankkeen puolelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensi talvena Rovaniemeltä nimittäin pääsee Norwegianilla Lontooseen kahdesti viikossa.

Ja kliseisesti lisätään tähän vielä lause: ja eikä siinä vielä kaikki! Yhdensuuntaisen lennon hinta lähtee nimittäin 39€:sta. Menopaluun saa satasella. Tässä on jo aikamoista lentodiili-ainesta.

EN. YKSINKERTAISESTI. KESTÄ. Mie oon niin onnellinen ja tyytyväinen. Vihdoinkin se toivomani reitti. Ja nuo hinnat on niin taattua Norskia. Mie uskon ja toivon, että tämä reitti tulee pysymään Norwegianin valikoimissa tulevinakin vuosina. Ennustan jo heti, että vuoroja tulevaisuudessa jopa lisätään. Lappi tarvitsee just tätä! Ai niin. Ja mie. Koska mie niin haluan talvella Britanniaan. En aio pyytää hypetystäni anteeksi, sillä tämä on niin iso juttu! Ihanaa ihanaa ihanaa!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Sunna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 17:14

  Nyt en keksi kyllä enää mitään tekosyytä, miksen aikautuisi Britteihin ekaa kertaa ikinä. Paitsi ilmaston säästäminen ja rahapula. Mutta no en tule synkistämään tätä juhlan päivää! 😀 Ihan uskomatonta!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 17:29

   No jos ilmaston säästäminen on tekosyy, niin ei kannata lentää kyllä yhtään mihinkään 😀
   Lähe sieki Britteihin! Ihanaa ^^

 • Reply Minna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 17:47

  Katoin kans heti innoissaan lentoja… huomatakseni että menon kyllä sai sillä 39 eurolla, mutta paluuta en sillä hinnalla löytänyt… Ruumaan laitettava laukun ja paikkavalinnan kanssa veroineen menopaluu oli about 270. Mutta on sekin halapa!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 17:52

   Katsoitko ihan Norskin omilta sivuilta? Hakukoneiden kautta on paljon kalliimpaa. Menopaluun saa niiden omilta sivuilta satasella tosi monille päivämäärille! Mulla esim kiinnostaa tuo 19.12 – 23.12. Sille saa vielä lentoja satasella. Jos haluaa istumapaikan ja laukun ruumaan, tulee menopaluulle hintaa 136€. Oothan varma ettei tuo mainitsemasi hinta ollut kahdelle hengelle? 😉

 • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 18:10

  No jee!!!! Ihan mahtavaa, ärsyttää aina että kaikki lennot on Helsingistä. Tulkaa Kittilästä Düsseliin 😉

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 19:37

   Tää on niin hurjaa! Oon ehtinyt soittaa jo hypetyspuheluita siskolle Guernseyhin ja porukoille Sodankylään, että joko lähetään 😀 Ei vitsi ku sinne Düsseliinkin vielä pääsisi! Onneksi sinnekin on nyt edes mahdollisuus lentää 🙂

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 18:15

  Mahtava uutinen! Toivottavasti reitistä tulee ihan huippusuosittu niin, että muutkin yhtiöt aloittavat reittilentoja ja muistakin Euroopan kaupungeista pääsis suoraan pohjoiseen. Oispa hienoa lentää Roomasta Rovaniemelle (ja päinvastoin)!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 19:39

   Mie ainakin uskon ja toivon, että täysillä koneilla lennetään! Norski on varmasti suunnannäyttäjä ja eiköhän sitten kun tämä talvi on ohi, niin muutkin uskaltavat aloittaa reitin. Tai sitten Norski lisää omia vuorojaan. Tottakai olis huippua jos Rovaniemelle pääsisi muualtakin. Kyllähän Lapissa italialaisiakin näkyy joten Rooman reitti – miksipä ei? 🙂

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 20:16

  Woohoo, onnittelut! Mä olen ollut niin ahdistunut välillä teidän lappilaisten puolesta, kun joudutte kärsimään niin monesta asiasta siellä. Tuo Norskin uutinen on kyllä lottovoitto teille 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 21:28

   Ei se nyt aina kärsimykseltä tunnu, koska maalla asumiseenkin tottuu. Mutta tämä asia on minusta ollut niin pitkään rempallaan, että IHANAA kun vihdoin mekin päästään helposti maailmalle 🙂

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 20:28

  Jes!!! Kyllä Rovaniemi on tuon jo ansainnutkin.

 • Reply Katja torstai, 18 elokuun, 2016 at 07:27

  Tämä on niin mahtava uutinen, sillä toinen lentonörtti täällä terve, joka on iät vuodet toivonu niitä yhteyksiä! Ja nimenomaan semmosia yhteyksiä, joilla on tavallisen ihmisen vara lentää!!! Pidän edelleen toivoa pystyssä, että joku päivä Oulustakin pääsis jonnekin hyvälle vaihtokentälle. Vaikka toisaalta Rovaniemi on niin lähellä että tulee sinne tai tänne ni oon ihan yhtä hymyä.!!!!!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 20 elokuun, 2016 at 14:21

   NO NYT on tavallisten ihmisten yhteyksiä <3 Mie oon ainaki niin superonnellinen tästä! Ja siitä Finnairinkin kesäuudistuksesta lentää Kemistä Välimerelle. Just perfeeect 🙂

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä torstai, 1 syyskuun, 2016 at 23:01

  Pohjois-Suomessa myös asuvana komppaan täysin! Monesti olen ikävöinyt Oulusta yhteyttä Köpikseen, sillä Helsinki-Vantaalla on tullut notkuttua jatkolentoa odotellessa taatusti enemmän kuin itse lennoilla koko elämässäni 😉 Hyvä Rovaniemi, hyvä Lappi! Toivottavasti reitti pysyy alun jälkeenkin 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 2 syyskuun, 2016 at 19:42

   Oulu-Köpis oli ihana ja helppo! Voin kyllä niin samaistua tuohon Helsinki-Vantaalla odotteluun. Nyt kun Silver-kortilla ei pääse enää edes loungeen, niin se oottelu on niin tylsää 🙁
   Mie kyllä luulen, että ens vuonna voidaan nauttia samasta reitistä ^^

  Leave a Reply