Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kevyesti reissuun pelkällä repulla – onnistuiko?

maanantai, 15 elokuun, 2016

Mie oon ollut aina sellainen pakkaaja, että haluan mukaan reissuun ihan kaiken mahdollisen tarpeellisen. Viikonloppumatkalle olen saattanut ottaa neljä paitaa, kaksi mekkoa, kolmet sortsit, ja vielä jotain ylimääräisiä varalle, jos sattuu tarvitsemaan. Ja isolla ruumaan menevällä laukulla tietenkin. Yleensä sitten matkalta vielä tarttuu jotain shoppailtua mukaan ja takaisin lähtiessä ärsyttää, kun suurimpaan osaan mukaan otetuista vaatteista en ole koskenutkaan. Nyt Finnairin ja Norwegianin halvimpien lentojen hinnoittelusysteemien vuoksi (ei oikiasti minkään muun takia) mekin lähdettiin yhdeksäksi päiväksi reissuun pelkillä repuilla. Itse valikoin selkääni pari vuotta sitten Voicen kilpailusta voittamani läppäri Kånkenin, joka on sitä tavallisen kokoista roimasti isompi. Päätin jo aluksi jättää siitä sen läppärin kotia, koska Markku lupasi minun käyttää hänen tablettiaan. Enkä mie oikeasti halua käyttää suurta osaa niin lyhyestä ajasta tietokoneella. Pakkauslistaa aloin tehdä hyvissä ajoin, ja suunnitella mitä kaikkea sitä mahdollisesti tarvitsee. Matkakohteemme Iso-Britannia aiheutti jo itsessään haasteita. Taru oli lähettänyt helteisen aurinkoisia terveisiä Guernseystä useaan otteeseen, mutta rannikolla saattaa silti olla kylmä, tuulinen ja mahdollisesti sateinenkin sää. Se mitä tulee saarivaltioiden sääennusteisiin, en aio koskaan luottaa niihin päivää pidemmälle! Eivät nimittäin koskaan pidä paikkaansa.

20160807_064047

Käsilaukkuun:

 • puhelin
 • varavirtalähde
 • kuulokkeet
 • passi
 • lompakko
 • lentoliput ja varausvahvistukset
 • lääkkeet

Reppuun:

 • kaksi mekkoa
 • kolme t-paitaa
 • sortsit
 • pitkälahkeiset housut
 • uikkarit
 • pitkähihainen paita
 • hiusharja
 • iso huivi, toimii sekä aurinkosuojana, että lämmikkeenä
 • kamera
 • myslipatukoita
 • meikkipussi
 • pesupussi (shampoo + hoitoaine + suihkugeeli + vartalovoide)
 • sukkia ja alusvaatteita
 • ballerinat
 • laturit
 • brittiadapteri
 • Tarulle tuliaisia

20160811_100001

Ja miten me näillä selvittiin? Lähtö koitti perjantai-iltana, jolloin puksutimme VR:n kyydissä junalla Ouluun. Lauantaina Markku juhli ystävänsä polttareita Kotkassa ja mie seikkailin samoilla hoodzeilla. Sunnuntaiaamuna lensimme jo Gatwickiin ja samantien kiidimme Portsmouthiin. Siitä eteenpäin vietimme aikaa Guernseyssä ja Englannin rannikolla. Nyt jälkeen päin olen tosi tyytyväinen, että lähdimme kevyesti liikkelle! Bournemouthissa, Southamptonissa ja Brightonissa olisi saattanut tulla itku silmään vedettävän laukun kanssa. Monissa kohteissa liikuimme niin, että hotellista piti uloskirjautua, menimme junalla seuraavaan kohteeseen ja pääsimme ehkä vasta illalla majapaikkaan. Repun oli siis kuljettava mukana miltei jatkuvasti. Guernseyssä tämä ei tokikaan ollut ongelma, sillä tavarat sai säilöön hotellille. Olin niin onnellinen, kun sain kolmasosan repustani täyttävän tuliaispussin ojennettua Tarulle ja tilaa reppuun. Ongelma vain ei korjautunut, vaan sain kuljetettavaksi suunnilleen saman verran tilaa vieviä suklaita Suomeen. Lisäksi sorruin ainoaan isoon tuliaiseen itselleni. Olin lukenut, ettei Suomesta enää saa Harry Potter & Cursed Child-kirjaa, joten oli pakko ostaa se Guernseystä. Arvatkaapa paljonko painaa tuollainen kovakantinen kirja repun pohjalla. No kuumalla päivällä rantaa pitkin kävellessä kun hikinen mekko nuolee selkää… PALJON. Onneksi se oli sentään hyvää luettavaa 😀

20160813_13304920160811_161819

Viikoksi vaatteet riittivät just ja just. Mulla jäi yksi ainoa ylimääräinen toppi käyttämättä ja vaihtoehtoisesti matkassa olisi voinut olla yhdet ylimääräiset sukat. Pakatessa en tullut ajatelleeksi paljonko vaatetta Suomessa on laitettava päälle, että nekin on kannettava repussa jos niitä ei käytä. Lapissa piti olla melko viileää meidän lähtiessä, joten jalassa oli farkut ja päällä takki. Englannissa oli ihan välimerellinen ilmasto, joten lämpimät vaatteet oli pakko sulloa reppuun.  Parasta kevyesti matkustamisessa on se, ettei pysty tekemään kovin typeriä heräteostoksia, sillä niille ei yksinkertaisesti ole tilaa. Ja vaikka ostoksia tekisikin, emme olleet lunastaneet ruumaan meneviä laukkuja ollenkaan, joten laukut olisi pakko kantaa lentokoneeseen painorajan puitteissa.

Miten te muut pakkaatte? Kuulen mielelläni kevyesti pakkaamiseen vinkkejä tulevaisuuden lyhyitä reissuja varten!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa tiistai, 16 elokuun, 2016 at 18:56

  Mä olin ennen reissupakkaushirmu, ja otin myös suunnilleen puolet vaatekaapin sisällöstä mukaan parin päivän reissuille. Viitisen vuotta sitten kun rehasin pari viikkoa aivan liian painavaa rinkkaa pitkin Eurooppaa, sain siitä tarpeekseni ja nykyään reissaan lähes aina pelkin käsimatkatavaroin. Kirjoittelin tovi sitten postauksenkin siitä, miten selvisin reilun kahden viikon Florida-Peru-Tanska-Ruotsi -turneesta pelkällä 30 litran repulla: https://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/2016/06/08/kaksi-viikkoa-pelkin-kasimatkatavaroin-miten-homma-toimi/ Ei sitä ihminen oikeasti paljoa tarvitse, kevyimpiä vaatteita (alusvaatteet, topit) voi tarvittaessa pestä käsin ja tehokkaalla pakkaustekniikalla pärjää hyvin pitkälle. Oma pro tip tuohon paksujen vaatteiden dilemmaan on se, että silloin kun ei tarvitse lentää, nyssyköiden määrän ei tarvitse olla vakio. Olen monesti ottanut mukaan kangaskassin, johon olen lämpimässä sullonut ulkovaatteet/paksut vaatteet. Ei vie tilaa repussa, ja lennoille taas heittää ne paksukaiset päälle, koska koneessa on yleensä mun makuun kylmä 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 16 elokuun, 2016 at 19:08

   Tuo on kyllä paha jos sitte erehtyy laittamaan rinkkaan hemmetisti tavaraa ja se pitäs kantaa vielä SELÄSSÄ. Huh. Onneksi käytiin tällanen suht ”kevyt” rupeama edes näin alkuun. Kiitos linkkauksesta, pittääpä käyä lukemassa sinun vinkit!
   Mulla ahistaa ajatus matkustaa kevyesti talviaikaan. Sillon on aina pakko ottaa paksut takit. Nyt onneksi selvittiin Haglöfseillä, jotka menee melkeimpä nyrkin kokoiseksi palloksi. Toppatakki ei nuin vain meekkään 😀 Joo mullaki on aina lennolla paljon vaatetta. Norskin koneissa oli jotenki ilmastoinnitki vielä tavallista kovemmalla ja palelin ihan huolella.

  • Reply Sara I Sara's Fab Life tiistai, 16 elokuun, 2016 at 21:09

   On se vaan kumma, miten ei tullu tuo kangaskassi mieleen 😀 Täytyypä ottaa se heti talvella käyttöön ja pakkauslistaan. Kiitti vinkistä 🙂

 • Reply Tyyne tiistai, 16 elokuun, 2016 at 20:58

  Mä pakkaan aina mahdollisimman kevyesti ja vähän, oli kyseessä sitten harrastusreissu tai ihan ns. tavallinen loma. Suurin ero näissä on minulle pakollisten treenivarusteiden määrä.

  Pyrin pakkaamaan monikäyttöisiä vaatteita, minimimäärän ja käytän mm. kiinteää shampoota ja piilolinssinesteenkin mittaan mukaan sen perusteella, kauanko olen reissussa. Lyhyellä matkalle neste tulee kotelossa, pidemmällä minipulloissa. Lukemista pidän lukutoukkana mukana aina, mutta suosin miki-formaatissa olevia kirjoja. Kindleäkin olen harkinnut juuri matkojen takia.

 • Reply Tyyne tiistai, 16 elokuun, 2016 at 21:00

  Ja hei, toppatakki menee nyrkin kokoiseksi palloksi! Oma kuitutakkini painaa 370g ja pakkautuu pieneen tilaan. Untuvatakki tai liivi menee myös todella pieneksi nyytiksi, mutta niiden painoja en nyt äkkiseltään muista. Ei ne paljoa nekään paina ja mahtuvat kuoritakin alle – kas, toppavarusteet on luotu.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 16 elokuun, 2016 at 21:44

   Olispa tuo kevyesti pakkaaminen itelläki selkärangassa. Meilläki oli molemmilla melkein koko reissun sellainen fiilis, että nyt kyllä jotain puuttuu. Vaikkei tietenkään puuttunut, eikä mitään ylimääräistä tarvittu. Onneksi mieki oon hoksannu minipullojen ilot mitä tulee shampoisiin ja hoitoaineisiin! Tällä reissulla ei olis tarvinnut ottaa omia matkaan ollenkaan, kun hotelleissa kuitenkin on. Piti silti nekin varmuuden vuoksi.
   Kirjat on mullekin tärkeitä. Mulla oli pitkään Fabula-sovellus kännykässä ja luin siitä, mutta kun sen maksettu aika loppui, ei ollut just ennen reissua varaa sitä laittaa uudelleen. Ostin sitten parin punnan pokkarin ja sen Harry Potterin. 😀 Markulla on kans Kindle ja se yrittää minutki houkata sitä ostamaan. En ole vielä lämmennyt ajatukselle.

   Pitäis vissiin hommata sellainen minikokoon menevä toppis! Mun oma on ainaki kokoa laardi ja painaakin kuin synti. Se ei yksistään mahtuis varmaan etes reppuun, vaikkei sielä muuta oliskaan 😀 Kiitti vinkistä 🙂

 • Reply Tyyne tiistai, 16 elokuun, 2016 at 22:07

  Mä oon kyllä vienyt oman kevyen pakkaamiseni sillä tavalla rajoille, että pitkille kaukomatkoillekin lasken kaikki malarialääkkeistä alkaen tabletin tarkkuudella oikeisiin määriin, että pääsen varmasti tyhjistä paketeista eroon reissulla. Samoin matkustan aina jossain reikäisissä alushousissa, jotka voin heittää lopulta pois. Ihan kuin niitä ei voisi muka heittää menemään jo Suomessa. 😀

  Hammastahnoissa oon siirtymässä matkoilla hammastahnatabletteihin, jotta niissäkin olisi paino minimoitu ja oikea määrä helppo ottaa mukaan. 😀

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 16:52

   Oho! Mie en usko, että minusta koskaan tulee ihan NOIN hifistelijää 😀 Myönnän kyllä, että olen miettinyt tuota reikäisillä alusvaatteilla matkustamista, että ne vois aina heittää matkasta pois. Viikon matkalla se ei kuitenkaan ole niin iso juttu, eikä ne semmoiset vaatteet paljoa paina, niin oon antanu olla. Hammastahnatableteista en oo kuullutkaan 😀 Kiitos hyvistä ideoista 🙂

   • Reply Tyyne keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 17:12

    Mulla on kotona valmiina myös erikseen piilarikoteloita ja 60 ml ja 100 ml nestepulloja, joista voi valita mukaan aina sen, mikä on pienin mahdollinen vaihtoehto, millä kuitenkin vielä pärjää. 😀

    Kiinteä kosmetiikka on yksi maailman hienoimmista keksinnöistä. Hyvä valikoita kiinteitä tuotteita löytyy esimerkiksi Lushilta ja ulkomailla ne on tietty paljon edullisempia kuin Helsingissä.

    • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 17:28

     Hyvä! Onneksi itsellä ei ole piilariongelmaa. Taitaa olla pakkauksessa niitä probleemia valmiiksi jo muutenkin 😀 Lushin kaupan ohi olen kävellyt joka kerta Helsingissä. Taidankin ensi kerralla piipahtaa siellä 🙂

 • Reply Ulla tiistai, 16 elokuun, 2016 at 23:44

  Kevyen laukun kanssa on helppo reissata, varsinkin jos perillä aikoo kierrellä useammassa paikassa. Kuukauden reissu Thaimaassa ja kaksi viikkoa kesällä Keski-Euroopassa sujuivat helposti kabiinilaukun ja pikkurepun kanssa. Välillä pikkuisen pyykätään ja mukaan mahtuu muutama pokkarikin. Tuliaisiksi riittää pari jääkaappimagneettia. Samalla systeemillä aiotaan jatkaa!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 16:56

   Jääkaappimagneetit on loistavia tuliaisia! Eivät ainakaan paina paljoa. Pidemmillä reissuilla pyykkääminen on kyllä hyvä idea. 🙂

 • Reply Anna / 270 degrees keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 07:44

  Tämä aihe osui kyllä siis ihan nappiin omien viimeaikaisten ajatusten kanssa. Kevyellä repulla reissaaminen on parasta Itsellä jo pian puoli vuotta matkaa takana ja rinkassa kamaa, jota en todellakaan tarvitsisi, mutta kun ei niitä raaski heittää poiskaan (mm. häämekko…) Rinkka on nyt jo kevyehkö näin pitkälle matkalle (vähän yli 10 kg) mutta silti keventämisen varaa olisi aika paljon ja se kutkuttelisi, mutta sitten taas toisaalta ääää…Ei tunnu hyvältä saati kestävältä vain heitellä niitä kamoja poiskaan. Dilemma siis! Kun osaisi jo kotoa lähtiessä pakata sopivan vähän niin ei tarvitsisi tuskailla.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 17:24

   Kiva kuulla! Pitääkin käydä tsekkailemassa sun blogi jos ootte noin pitkällä matkalla. Ilmeisesti menitte naimisiinkin reissun päällä? 🙂 En miekään kyllä mitään niin ainutlaatuista viitsisi pois heittää, mutta tekisin kyllä niin miten Saana tuossa alempana ehdottaa, eli laittaisin postipakettina kotia. Pakkaaminen on sellainen taitolaji, etten usko ikinä osaavani ottaa täysin oikeaa määrää oikeita tavaroita ja vaatteita. Aina se menee tuskailuksi enemmän tai vähemmän.

 • Reply Saana | Live now – dream later keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 10:01

  Todella harvoin tulee matkustettua ruumaan menevän matkalaukun kanssa (ulkomaille ja sieltä takaisin Suomeen muuttoa lukuun ottamatta, tietenkin). Huhtikuussa kun yhdistettiin Islanti ja New York, oli tietysti pakko ottaa matkalaukku mukaan, kun kohteissa oli täysin päinvastainen ilmasto. Silloinkin meidän matkalippuun sisältyi 2×23 kg:n matkalaukkua per henkilö käsimatkatavaroiden lisäksi, ja naureskelin itsekseni, etten ole ulkomaille muuttaessakaan ottanut mukaan niin paljoa tavaraa! 🙂

  Pisin reissu pelkillä käsimatkatavaroilla oli reilu kahden viikon rundi Euroopassa kesällä 2013. Silloin käytiin Italiassa, Saksassa ja Puolassa. Kesä on tietty helppoa aikaa reissata pienin kantamuksin. Kevyet ja nopeasti kuivuvat vaatteet laukkuun, ja pieni purkki pyykinpesuainetta mukaan nyrkkipyykkiä varten, jos on tarvis. Laukkuun jäi tilaa myös tuliaisille! 🙂

  Tuohon Annan aikaisempaan kommenttiin – eikö kotipuolessa olisi joku, jolle niitä ylimääräisiä vaatteita voisi lähettää? Häämekkoa ei taatusti halua jättää matkan varrelle, mutta miksi kantaa mukana, jos mekko on sellainen, ettei sitä käytä matkan aikana?

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 17:31

   Icelandairin lippuihin kuuluu kyllä mahottoman paljon matkatavaraa! Mieki ihan varmasti sortuisin ottamaan kaks laukkua ihan vaan itelleni vaikken etes tarvis mitään niin paljon 😀 Ilmastokysymykset mullakin on monesti suurin syy, miksi pakkaan mukaan paljon tavaraa. Islannissakin kun tarvitsi sekä kesä-, että talvikamppeet ja kaikki siltä väliltä.
   Ehkä mie säästänkin tämän kesäajan suosiolla tälle kevyelle matkaamiselle. Paljon helepompaa 😀

  Leave a Reply