Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Viikonloppu Sodiksen helteissä

maanantai, 25 heinäkuun, 2016

Se olisi taas maanantai! Mieki aamulla hyppäsin seitsemältä bussiin ja köröttelin ukkoskuuron läpi Rovaniemelle ja suoraan töihin. Kelpas taas tulla, kun on niin hyvä viikonloppu takana. Oli tehty Maaritin ja Johannan päiväksi hillakakkua ja aamupalaksikin sai kotona herkkuja! Nyt on mieli levännyt, ja käyty kaiken lisäksi sekä patikkaretkellä, että pariinkin otteeseen marjamettässä. Lappia helli ennätyshelteet, mutta itse olin onnellisimmillani kun pilvet osuivat auringon eteen ja tuulen puuskat vilvoittivat hikistä viikonlopun viettäjää. Cold is comfort, sanon minä! Tai ainaki colder kuin tuo melkein plus kolkyt.

20160724_123248

Se hillahulluuskin meni jo ohi (uskon ja toivon!) ja kumpparit on nakattu auton perään valmiina varastoitavaksi odottamaan seuraavia hillareissuja ja kosteita kelejä. Kyllä siinä hulluus viimeistään katoaa kun pitää lähtiä hillojen perässä liikkeelle heti aamusta, vaikka on 27 lämmintä. Siinä vaiheessa kun pitkähihainen paita liimaantuu selkään ja hartioihin ja hyttyset on onnellisia, niin mie en enää kauhiasti ollu. 2 litran vesirakko tyhjeni repusta hetkessä. Mutta nyt sitä pakastimen täytettä sitten on! Yhteensä me taidettiin Markun kanssa saada parikymmentä kiloa, josta suurin osa oli kyllä Markun aikaansaannosta. Ollaan silti kauhian tyytyväisiä! Näissä rahoissa on ensi kesäksi hommattavan kanootin pesämuna. Jos ens kesänä oltais sitten molemmat hilla-aikaan lomalla, niin pääsisi kunnolla tavoitteisiin.

20160724_12484720160724_120556

Ei se viikonloppu Keski-Lapissa onneksi pelkkää suolla helteessä kärvistelyä ollut. Me suunnattiin lauantaina auton keula kohti Savukoskea, jonne olin muuten vähällä muuttaa keväällä töiden perässä! En ollut työpaikkaa tällä reissulla hakemassa, vaan me noustiin Nivatunturiin. Tuolta seudulta olen kuullut tarinoita sukulaisilta, ja piti se itsekin käydä katsastamassa. Kirjoitan reissusta myöhemmin ihan oman juttunsa. Sen verran voin kertoa, että niin hikisissä tunnelmissa palattiin sieltä kotiin, että jopa mie, kaikista nössöin nössö, kävin Kitisessä uimassa. Talviturkki tuli siis heitettyä vielä heinäkuun puolella 😀

Nivatunturi (107)Nivatunturi (174)Nivatunturi (123)20160724_20430020160724_211928

Tämä viikko Rollossa näyttää jo valmiiksi aurinkoiselta ja kesäiseltä. Tänään kotimatkalla metsästin sekä jäätelöä, että Pokemoneja. Ukkonen paukuttelee jopa kotoisasti. Siihen on tämän kesän aikana kerennyt tottua. Viikonloppua, vuosipäivää ja vieraita odotellessa! Loppukesälle aiomme nostaa maljan ainakin Rovaniemen Kesärafla Saunassa. Koitan olla laskematta, että kahden viikon päästä mullaki olis LOMA! Mukavaa viikkoa tyypit 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna | Muuttolintu.com keskiviikko, 27 heinäkuun, 2016 at 01:30

  Ihania Lapin maisemia ja tunnelmia taas <3 Näin ulkomailla asuessa oppii kummasti arvostamaan sitä että voi itse käydä poimimassa omat marjat, ja ihan luomuna 🙂 Ja hilla on marjoista paras!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 27 heinäkuun, 2016 at 20:26

   Täällä sitä tunnelmaa riittää! Tulkaa ihmeessä pyörähtään täälläkin huudeilla kun pääsette Suomeen 🙂 Hillat on parasta parasta <3

 • Reply Sunna keskiviikko, 27 heinäkuun, 2016 at 11:52

  Kyllä hillajängässä on parasta, kun saa samalla vähän väriä ihoon! Harmi vaan paljaasta pinnasta tykkää myös paarmat ja sääsket, hyi. Eipä näitä helteitä täällä liikaa ole. Mie olen sen verran huono Lapin tyttö, että tykkään enemmän lämpimästä ilmanalasta. Sie oot truu arktinen kylmä(n ystävä) muikki.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 27 heinäkuun, 2016 at 20:28

   Mie en kyllä voi yhtyä sinun kanssa samaan mielipiteeseen tuosta hillajängillä ruskettumisesta 😀 Mie vuoraan kyllä itseni aina päästä varpaisiin, kun itikat syö minut muuten ihan täysin ja saan heti auringonpistoksen. Onhan meitä Lapin likkojakin moneen junaan (jos tulis ees se Jäämeren käytävä joskus sinne Näätämöönkin :D) ja ei se yhtään haittaa tykätä vaikka auringostakin. Kyllä mieki siitä tykkään ihan odottamattoman paljon aina kaamoksen jälkeen ^^

  Leave a Reply