Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

From Lapland with <3

torstai, 7 heinäkuun, 2016

Empä tiedäkään kuinka monta Suomen ja eritoten Lapin retkimahdollisuuksia ylistävää postausta multa jo blogista löytyy. Monta, se on ainakin varmaa! Tänäkin keväänä on tullut tehtyä paljon retkiä ja pikkuisia matkoja autolla ja jalan, joista en ole kirjoitellut juttuja blogiin asti. Sen sijaan olen aktivoitunut Instassa kevään mittaan pienoisen seuraajamäärän kasvatusprojektin myötä. (Saa muuten pistää seuraten: @magellant) Tietenkin tähän ”projektiin” kuului myös retkeily ja sen ikuistaminen. Halusin saada tuhat seuraajaa täyteen ja sehän onnistui! Kaikki mitä tarvittiin, oli asiaankuuluvien häshtägien seuraaminen, kuvista tykkääminen ja kommentoiminen sekä tietenkin mielenkiintoisimpien tilien seuraaminen. Omalta osaltani myös parhaan mahdollisen kuvamateriaalin julkaiseminen. Ihanat vibat löytyy #suomiretki-tägin alta. Voi vitsi mitä kotimaan matkailun leiskotusta! Mulla pyörii mielessä tällä hetkellä haaveet jostain hauskasta viikonloppuvaelluksesta Lapissa. Suunnitteilla ovat muun muassa legendaariset reitit 55km Pallakselta Hettaan tai 35km Ruijan polku Nattastuntureilta Kiilopäälle. Lisäksi haluaisin huiputtaa vielä tämän vuoden puolella Savukosken suunnilta Nivatunturin ja Kivitunturin, sekä tästä melko läheltä Rovaniemeä Tiaisesta nousevan Käyrästunturin. Ei sen suurempia suunnitelmia siis 😀 Ennen kuin reiteille päästään, niin mie voisin esitellä teille heinäkuun kotimaanmatkailuteemaisen Instagram Travel Thursdayn kunniaksi vähän meidän kevään ja kesän blogissa näkymättömiä reissuja ihan randomissa järjestyksessä! Joissakin kuvissa on vielä luntakin. Miten se minun mielestä suli vasta viime viikolla!?

Napapiirin retkeilyalue, Rovaniemi

Rovaniemen pohjoispuolelta löytyy Suomen suosituin retkeilyalue. Napapiirin retkeilyalueelta löytyy esimerkiksi kaksi aivan superkaunista koskea, joita voi ihailla molempien yli kurottavilta riippusilloilta! Vikaköngäs ja Vaattunkiköngäs on molemmat helppoja saavuttaa vaikka ihan pikaisella pysähdyksellä ohiajaessa. Me kiivettiin keväällä myös Vaattunkivaaran näkötornille katselemaan vähän maisemia. napapiirin retkeilyalue1  vaattunkiköngäs  vaattunkivaara4vaattunkivaara2

Kuninkaanlaavu, Santavaara, Rovaniemi

On aina hämmentävää löytää Instan kautta ennenkuulemattomia kohteita omasta kotikaupungista! Inka oli käymässä Rovaniemellä ja hänet vietiin retkeilemään Santavaaran kuninkaanlaavulle. Olinko edes innoissani uuden mahtavan näköalapaikan löytymisen vuoksi?! Me rynnättiin Markun kanssa tuonne heti seuraavana aurinkoisena viikonloppuna pyörillä. Meiltä ei tullut Santavaaran risteykseen kuin alle 10km ja siitä piti vielä polkea soratietä vaaran huipulle. Voin kertoa, että sen viikonlopun reenit oli siinä! Monet olivat jättäneet pyöränsä alas risteykseen ja kävelleet, mutta kun oltiin päätetty mennä pyörillä niin mehän mentiin, loppuun asti. Ylhäällä maisemat palkitsevat. Huipulla on kaksi laavua ja paikka on sen verran suosittu, että kauniilla kelillä ei ainakaan ihan keskenään saanut olla. Mutta oli siinä positiivisetkin puolensa, nimittäin meille oli makkarahiillos valmiina, seku vain eväs tikun nokkaan ja tulille! Yksi alkukesän parhaista lounashetkistä vietettiin tuolla.santavaara  santavaara2

Viiankiaapa, Sodankylä

Markun viettäessä leppeitä lomapäiviä vielä Helsingissä mie tulin viettämään viikonloppua Sodankylään, ettei tarvinnut yksin olla Rollossa. Ystäväni Riikka oli paikkakunnalla ja vetämässä Sodankylä-viikkoon kuuluvaa häppenkinkiä, eli myöhäisillan retkeä Viiankiaavalle. Osallistuin viime kesänä Riikan vetämälle Viiankiaavan keskiyön vaellukselle Midnight Sun Film Festivalien aikaan, mutta pitihän sitä toki ottaa kierros myös tälle vuodelle. Keli oli jopa huikaisevampi kuin viime vuonna ja se keskiyön aurinko hämmästyttävä. viiankiaapa1  viiankiaapa3  viiankiaapa2

Pyhä-Nattanen, Vuotso, Sodankylä

Blogissa on jo kaksi juttua Pyhä-Nattasen valloituksesta (täällä ja täällä!), joten en viitsinyt viimeisimmästä enää kirjoittaa. Paikka on upea ilman uutta postaustakin. Hehkutin Pyhä-Nattasta myös Ylen juttuun, jossa bloggaajat kertoivat vinkkinsä vähemmän turistoituneista matkakohteista. Ehdottomasti minun lempikohteeni Lapissa! Helppo saavuttaa autolla ja kävelymatkaa perille vain 2km. Ei vois olla helpompaa 🙂pyhänattanen

Kumputunturi, Kittilä

Toinenkin jo viime vuodelta tuttu tunturi piti käydä huiputtamassa. Äitin piti päästä urheilemaan, niin mie ehdotin ”kevyttä päiväpatikkaa” Kumpikselle. Me mentiin äitin kanssa eri kautta, lyhempää reittiä, kuin mitä me Markun kanssa rämmittiin viime vuonna. Matkaa tuli autolla reilu 100km suuntaansa Sodankylästä, mutta oli se sen arvoista! Matkan varrelta löytyi vanha kota ja reitti oli kaikin puolin helpompi. Lunta ja suuria vesilammikoita sai väistellä, mutta olipa silti aika huippu huiputus! Mie en ollut edes varautunut retkelle lähtöön Sodikseen lähtiessäni, joten itse olin matkalla vain tavallisilla nahkaisilla kävelykengillä. Hyvin pääsi. Evästauko mutterimajalla parhailla näkymillä kruunas kyllä matkan, mutta vitsi mieki olin tööt kun päästiin takaisin autolle!

kumputunturi

Mökillä Pelkosenniemellä

Tänä kesänä pääsin käymään myös iskän mökillä Pelkosenniemessä. Matkustin sinne päin mennessäni eka kertaa junalla Rovaniemeltä Kemijärvelle. Se oli jostain kumman syystä asia jonka olin haaveillut tekeväni siitä asti kun muutin tänne! Rovaniemen kaupunki vaan piti päästä näkemään junan ikkunasta ja sen näkee vain jos määräasema on Misi tai Kemijärvi. Bussilla Pelkosenniemelle ja heti kalakamppeiden kanssa joelle. Olipa viikonloppu ja aika mehevät kalaherkut meillä mökillä 🙂kemijoki

Joukossa oli niin tuttuja kuin uusiakin kohteita. Monet retket ovat olleet upeita, mutta jokaisesta ei ole inspiraatiota kirjoittaa postausta. Toisinaan kertomus kuvan muodossa Instagramiin riittää mainiosti! Mitä mieltä se sie olet?

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Lisätiedot ja osallistumisohjeet täältä!

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 12:51

  Multa on jotenkin onnistunut tuo Pyhä-Nattanen menemään kokonaan ohi ja nyt se alkoi todenteolla kiinnostaa! Ei olisi mökiltä matkaa kuin 300 kilsaa ( 😀 ), joten ehkä sitä voisi koukata Lapin kautta matkalla takaisin kotiin Espooseen. Ihana Suomi <3

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 20:56

   Se on ihan huippu kohde! Suosittelen ehottomasti oikasemaan etelään sen kautta ku ootte jo nuin lähellä 😀 <3

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 13:20

  Well done Instan seuraajamäärän kasvattamisen kanssa! 🙂 Itsekin pitäisi aktivoitua paremmin, joten kiitos vinkeistä 🙂
  Upeita kuvia sulla kyllä on, näistä etenkin tuo tokavika on mahtavan hieno!
  P.S. Hyvältä näyttää blogin uusi ulkoasu 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 20:57

   Tack tack! 😀 Hidasta hommaahan se on, eikä siitä mitään takeita ole, että seuraajia saa lisää. Vaan kyllä se motivoi ja inspiroi keksimään uusia tapoja kuvata ja muokkailla.
   Ai niin tää ulkoasu. Se vaan piti laittaa uusiksi 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 13:53

  Hieno uusi asu blogilla, tosi raikas! 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 17:50

  Nämä maisemat toimivat erityisen hyvin Instagramissa ja vaikkaan, että aika moni inspiroituu lähtemään liikkeelle näiden perusteella 🙂 Jopa minä haaveilen välillä retkeilystä Lapissa, vaikka kaikki muu tuppaa sitten lopulta ajamaan ohitse (kuten yleensäkin kotimaan kohdalla käy, ulkomaat vetää enemmän). Kauniita maisemia!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 21:34

   Kiitos! Kyllä ne minustaki on ihan instamatskua parhaimmillaan, ja reissukuvat noin muutenkin!
   Ymmärrän kyllä miksi niin käy useasti. Kyllähän mieki viime vuonna kävin oikeastaan joka kuu jossain ulkomailla ja jäi Suomen ja jopa Lapin kohteet pääosin käymättä. Oli vaan niin kova hinku päästä reissuun jonnekin kauas, niin sitten mentiin. 🙂

 • Reply Anniina torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 21:02

  Jeii, oon kanssasi aivan samoilla linjoilla ton hehkutuksen suhteen, voiko parempaa paikkaa ollakaan! 🙂 hyviä reissusuunnitelmia, jään odottelemaan reissutarinoita 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 21:35

   No sanoppa muuta! Siepä se parhaiten tiiät 😉
   Eiköhän juttuja tule tähänkin blogiin ennen pitkää, samanlaisia huippuja hetkiä 🙂

 • Reply Noora torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 21:04

  Lappiin pitää kyllä joskus päästä! Harmi vaan, että Suomessa matkustaminen on pääsääntöisesti niin kallista. Joku kiva kesäinen road trip ei kyllä olisi yhtään huono juttu. Mulla on pohjoisempi Suomi kyllä niin tuntematonta kolkkaa kuin olla ja voi. Yläasteella käytiin muistaakseni Luostolla leirikoulussa, mutta siinäpä se. Rovaniemellä en ole koskaan käynyt, en edes Oulussa. Ja joo, tiedän ettei Oulu nyt edes mitään oikeaa pohjoista ole, mutta käytän tätä nyt lähinnä hahmottamaan sitä, kuinka vähän tiedän Suomesta jostain Vaasasta ylöspäin 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 21:36

   Tervetuloa! Etpä taida olla ainoa eteläläinen, joka on sanonut samaa. Mutta on täällä Lapissakin porukkaa, jotka ovat eteläisimmillään käyneet just jossain Oulussa 😀
   Mulle itäinen Suomi on aika tuntematonta seutua, samoin Uudenmaan lääni Helsinkiä lukuunottamatta. Kyllä täällä on todellakin nähtävää vaikka kokonaiselle ihmis-iälle. 🙂

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 22:06

  Kiitos taas uudesta vinkistä. Ehdottomasti tuonne Pyhä-Nattaselle tänä kesänä! Viime kesänä sun postauksen innoittamana huiputettiin Kumputunturi ja vaikka hirveessä sumussa oli ensin vaikeuksia löytää perille, kannatti ehdottomasti.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 22:26

   Mukava kuulla! Kumputunturi on ihana paikka, mutta minun kokemuksella se tuottaa aina jonkunlaisen vaikeuden noustessa 😀 Mutta kyllä se aina kannattaa. Pyhä-Nattanen vielä enemmän <3

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 06:14

  Pyhä-Nattanen on hieno paikka. Kävin siellä muutama vuosi sitten ja tosiaankaan ei oo edes mikään paha kiivettävä. Voisin kyllä käydä siellä vaikka uudelleen kun sinne saakka vielä joskus selviydyn. Kiva uusi ulkoasu blogilla.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 10 heinäkuun, 2016 at 19:39

   Se on siis ihan mahtava ja niin heleppo! Mie kyllä aattelin, että sielä vois käyä vaikka joka vuosi ^^
   Kiitos kehuista 🙂

 • Reply idahhh perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 09:00

  Voi että miten kaunista Lapissa onkaan! Vaikka jonkin verran matkattu koto Suomessa niin on siinä valitettavasti iso Lapin mentävä aukko! Pitäisi ehdottomasti päästä!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 10 heinäkuun, 2016 at 19:40

   Sinun pittää tulla 🙂 On täällä niin paljon kaikkea nähtävää <3

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 16:20

  Tuo Kitilän kuva on mahtava, kertakaikkisen upea! Meidän nuorimmaisen kummisetä on muuttanut Kittilään, niin jopa siellä joskus lähivuosina pääsis käymään! Ulkosuomalaisena se on vaan vähän haastavaa, kun muuten ystävät ja suku asuvat etelässä tai hämeessä… Lappi kyllä kiehtoisi, mutta sitten olen toisaalta vähän allerginen hyttysille. Lapsetkin ovat (joka Suomen lomalla saavat korkean kuumeenkin hyttysten pistoista…) Mikä olisi muuten hyttysten kannalta parasta aikaa ihailla Lapin kesää? Vai onko sellaista.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 10 heinäkuun, 2016 at 19:43

   Voi kiitos 🙂 Se on kyllä Kittilän liepeillä, mutta ei ihan Kittilässä 😀 Siellä on hirveästi kauniita tunturikohteita lähellä kunhan vain sinne asti ensin pääsee. Ymmärrän kyllä tuon hyttysallergian. Itekki inhoan niitä ylikaiken. Tosin oon kyllä koittanut totutella niihinkin elukoihin ja käyttänyt aina välillä hyttyshuppua, tai ihan hyttyshupparia. Niillä pärjää paljon pidemmälle ku vaikka offilla! Marjamettällä hyttyshuppu on esim ihan ehoton.
   SYKSY on parasta aikaa vuodessa jos haluaa silti nauttia kesästä mutta ilman hyttysiä. Kun on ekat yöpakkaset olleet, niin elukat kuolee. Tosin tänä keväänä oli niin järjettömiä lämpötiloja heti lumien sulamisen jälkeen, että parhaat hyttysettömät kelit oli ehottomasti jo sillon toukokuussa. Mutta niin ei kyllä monesti käy. Ruskaretkeilysesonki on varmaan se suurimmilla todennäköisyyksillä hyttyksettömin aika 🙂

 • Reply marikaw perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 22:21

  Toi on ihana toi sun blogin kansikuva! <3
  Postauksesta, ihanaa oikeesti että bloggaat meille lapista ja saadaan fiilistellä sitä sun stoorien ja kuvien läpi! 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 10 heinäkuun, 2016 at 19:45

   Kaunis kiitos <3 Tuuppa joskus käymään niin saat fiilistellä ihan livenäki ^^ Mutta on täälä aivan ihana asua. Tunturit niin lähellä!

 • Reply Teija / Lähdetään taas lauantai, 9 heinäkuun, 2016 at 19:39

  Hienoja paikkoja. Ja ihan kaikesta en itsekään kirjoita blogiin postausta. Kaikista paikoista ei vain postauksen verran asiaa ole, vaikka hienoja kuvia sieltä olisikin.
  Upeita paikkoja teillä ihan lähellä. Tosin on niitä kyllä pääkaupunkiseudullakin, mutta ihan toisella tapaa hienoja.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 10 heinäkuun, 2016 at 19:46

   Sanoppa sie muuta! Mie oon hoksannu, että voi sitä instan lisäksi laittaa vaikka blogin facebookiinkin jonkun päivityksen. Jos ei siis ole postauksen verran selitettävää 🙂

 • Reply Annika | Travellover tiistai, 2 elokuun, 2016 at 22:46

  Aina, kun tulee puheeksi Lappi, joudun toteamaan, etten tiedä siitä mitään. Yötön yö. Porot. Tykkylumi. Kaikki näkemättä. Niin vain vetää reissutytön veri muualle. Mutta en voi kieltää, etteivätkö kotiseutusi olisi kauniita! Upeita!

 • Leave a Reply