Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Maaritilta terveisiä!

torstai, kesäkuu 30, 2016

Aurinkoista kesäkuun loppua parahimmat lukijani! Mitä teille kuuluu? Mulle kuuluu nykyään aika hyvää! Valittelin talvella työttömyydestäni, mutta onneksi tilanteet muuttuu elämässä. Kerkesimmehän jo muuttaa tänne Rovaniemelle. 🙂 Vitsi mie rakastan tätä paikkaa. Lause, jonka olette jo kuulleet monesti ja tulette varmasti kuulemaan sitä lisää. Tänään on eka palkkapäiväni pitkään aikaan. Se fiilis kun voi käydä Cafe & Bar 21:sen kakkupäivänä Marianne-kakulla lounaan jälkeen laskematta senttejä lompakosta ja kun keli on kuin unelma! Kaikki olisi mitä parhaiten, mutta uutta Game of Thronesia joutuu odottelemaan ihan liian kauan. Ihan nyt vain jos jostain voisi vähän valittaa? 🙂

Nämä ihan tavalliset kuulumiset blogissa jäivät vähemmälle kevään ja kesän mittaan, sillä odottelin pitkään tietoja tulevaisuudestani, enkä halunnut leiskottaa työnhakuani tai muuta sen enempää. Viimeisten terveisten jälkeen olen käynyt ihan vähän töissä ja seikkaillut Markun kanssa metsissä. Nuorgamin loppukevään reissun jälkeen huhtikuussa aloitin yllättäen kuukauden mittaisen työputken huhtikuuksi, ja viikonloppuisin vain rentouduimme ja söimme hyvin.

Postauksen kuvituksena reissukuvia keväältä lähiympäristöstä.

Postauksen kuvituksena reissukuvia keväältä lähiympäristöstä.

Monena aamuna keväällä heräsin jo viiden jälkeen ihan siksi, että aurinko on jo ylhäällä ja paistoi silmiin. Se sama meininki on jatkunut pitkälle kesään. Mie olen Snäpin puolella vähän ahdistellutkin tuota aurinkoa, kun sen ei minun puolesta tarvitsis yötä myöten helottaa, kun toisten pittää saada nukkuakin! Uudet työt kuitenkin piristivät ja antoivat ryhtiä ja rytmiä taas elämälle. Jaksoi nousta aamulla ylös ja viikonloppukin taas tuntui ihan ansaitulta vapaalta. Kuukauden työpätkän jälkeen ei tarvinnut odotella kuin kuukausi pidemmän työn alkamista. Nyt tulevaisuus on hetkeksi suunniteltu ja voi taas hengittää. 39 hakemusta ja 11 haastattelua myöhemmin on mukavaa sanoa, että saakin näillä näkymin tehdä ensi vuoden maaliskuulle asti töitä. Kun kerkesi seitsemän kuukautta olla tietämätön tulevaisuudestaan ja jopa seuraavasta viikosta, on melkein vuoden mittainen määräaikaisuus enemmän kuin sata jänistä. Tuntuu, että elämää voi oikeasti suunnitella taas vähän eteenpäin ja tietynlainen epävarmuuden aiheuttama stressi on tiessään. PARASTA. Työtä on jo kuukausi takana. Miten se aika hurjasteleekaan. Verrattuna siihen miten aika vain mateli kun oli työttömänä. Nyt on taas tekemistä! Välillä on mukavaa olla jopa kiireinen.

Ihana Rovaniemi nähtynä Ounasvaaran näkötornilta.

Ihana Rovaniemi nähtynä Ounasvaaran näkötornilta.

Lisäksi löysin juuri Lapin avoimen yliopiston tarjonnasta syksylle kokonaisuuden, joka on aivan kuin tehty minun suunnitelmiini, urahaaveisiini ja tulevaisuuden toiveisiini! 30 opintopisteen Arctic Studies Programme alkaisi syksyllä. Akureyrin yliopiston vaihto-opiskelijoille suunnatut kurssit sivusivat samankaltaisia aiheita, mutta toki enemmän pelkän Islannin näkökulmasta. Lakikursseilla tuli pohdittua enemmän Arktista kokonaisuutena. Tuohon ASP-kokonaisuuteen saisi myös lisättyä toiset 30 noppaa, joka liippaisi enemmän sitä laillistakin puolta. Vitsi miten mulla kiinnostaisi sekin! Seuraava askel tässä on suunnitella miten tämän 85% työajan saisi nivottua yhteen tuon kurssikokonaisuuden kanssa. Arctic Studies ei siis johda tutkintoon, vaan se on tutkinto-opiskelijoillekin ilmeisesti tarkoitettu lyhyeksi sivuainemahdollisuudeksi. Itse ottaisin tuon ihan omien mielenkiinnon kohteiden tietotaidon syventämisenä. Siitä olisi hyvä myöhemmin jatkaa vaikka maisteriohjelmaan. Koitan olla olematta asiasta liian innoissaan, sillä voi olla etten edes pääse opiskelemaan. Keväällä muuttaessamme Rolloon nimittäin ilmoittauduin 30 opintopisteen valokuvauksen perusteet-kurssille. Olin siitä innoissani, ettei minun tarvitsekaan viettää kevättä toimettomana. Voisin opiskella blogiakin hyödyttävää asiaa ja kehittyä kuvaamisessa, jossa en osannut, enkä vieläkään osaa yhtään mitään. No, kurssille oli ilmoittautunut kaksi kertaa liikaa ihmisiä. Jäin toiselle varasijalle. Nyt mie pidän sormet ristissä tätä varten!

Muuten elämässä menee mukavasti. Kävin kesällä kuoron koelauluissa ja viikkoja täyttää nykyään myös laulutreenit. Opiskeluaikoina lauloin ylioppilaskuorossa, mutta Islantiin muuttaessa se jäi taka-alalle. Kokeilin myös taannoin puolivuotta käsikelloja ja olisin jatkanut sitäkin takaisin Rovaniemelle muuttaessa, jos se ei olisi mennyt kuoroharkkojen kanssa päällekkäin. Voi vitsi miten mie tykkään kamalasti olla kuorossa pitkästä aikaa. Oma äänenmuodostus on ihan retuperällä, mutta harjoittelemaanhan sinne on myös menty. On mulla siis oikeasti muutakin elämää kuin pelkät reissut ja niiden suunnittelu 😀 Vaikka ei aina välttämättä uskoisi kaiken kentälle ja takaisin ravaamisen jälkeen.20160423_132107

Tulevista reissusuunnitelmistakin voi kuitenkin jo ehkä vähän puhua. Elokuussa lennämme jälleen Britanniaan ja tällä kertaa siskoni uuteen kotiin Guernseyhin Kanaalisaarille. Näimme Tarun kanssa Rovaniemellä asuessamme melkein päivittäin, joten toisen muutto kauas pois tietenkin vaikeuttaa yhteydenpitoa. Onneksi minäkin saan pitää pienen kesäloman ja pääsen Tarun luo kylään. Lennot ja muutamat hotellitkin on jo varattu! Jos on muuten vinkkejä Portsmouthiin, Southamptoniin tai sinne liepeille, niin otan kiitollisena vinkit vastaan 🙂

Tästä taitaa muuten tulla ihan ensimmäinen kesä kun olemme Markun kanssa molemmat Suomessa ja meillä on yhteiset vapaat viikonloput ja aikaa tehdä mitä lystäämme. Ja mehän lystäämme. Guernseyn reissun lisäksi pikkuruinen Jimny ainakin tulee hurjastelemaan pitkin Lappia ja varmasti ennen pitkää myös sinne Norjaan asti. Helsingissä meillä on käyntiä useamman kerran ja se ei koskaan haittaa. Helsinki on sykähdyttänyt minua viimeaikaisilla visiiteillä niin paljon, että olen Markulle väläytellyt ettei minuakaan ehkä haittaisi sinne joskus muuttaa vähäksi aikaa. On pääkaupunkimme kaunis! Juhannusmatkastamme on toki tulossa vielä erikseen juttua blogiin. Miten se voikin olla, että vaikka suunnittelee kauheasti kaikki tekemiset ja näkemiset etukäteen, niin aina jää puolet seuraavaan kertaan? Luulin kolmen kokonaisen päivän olevan riittävästi. Nähtävästi Helsinki tarvitsee paaaljon enemmän.

Hauskaa heinäkuuta jokaiselle! Olkoon se lämmin ja vähäluminen 😀

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Anu / Matkakuume torstai, kesäkuu 30, 2016 at 19:37

  Kiva postaus! Hih, hauskaa, että siskosi muutti Guernseylle ja oot sinne menossa kesällä. Luen nimittäin just kirjaa The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (jota voin suositella, jos et ole sitä lukenut). 🙂

  Onnea vielä töistä, vaikka taisin sua jo onnitellakin Facebookissa!

  Täällä on oltu vajaa viikko Helsingissä ja onhan tää kaunis kaupunki näin kesällä… Mutta tiedätkö näin yhtäkkiä tänne tupsahtaneena mua valvottaa näidenkin leveyspiirien öinen auringonpaiste. 😀 En ois uskonut ikinä siitä valittavani, mutta kun en ole neljään yöhön saanut nukuttua kunnolla, alkaa väsynyttä vähän kiukuttaa. Saa nähä, miten käy jos pääsen lähiaikoina Lappiin (työreissu suunnitteilla ehkä, jee)!

  • Reply Maarit Johanna torstai, kesäkuu 30, 2016 at 21:42

   Kiitos 🙂 Olipa hauska yhteensattuma! Guernsey on nimittäin nimenä ja paikkana sellainen, ettei kovin moni ole kuullut, ellei samalla mainitse joko Jerseytä tai Kanaalisaaria yleensä. Mulla on muistikuva, että olisin kuullut tuosta kirjasta, mutta en tosiaan ole vielä lukenut. Saiskohan sen paikan päältä ostettua 😀 Pääsisi siellä fiilikseen!

   Haha, voi ei 😀 Mulla oli Helsingissä kuitenkin VÄHÄN helpompi nukkua, kun siellä kuitenkin aurinko jopa laskee! Ehkä pitäisi kokeilla melatoniinia tai hommata jämerämmät unimaskit :p Tervetuloa vain työmatkalle ^^

 • Reply Millamaija / Avaruusponi torstai, kesäkuu 30, 2016 at 19:53

  Oi noi opinnot kuullostaa kyllä tosi mielenkiintoselta ja sulle suunnatulta! Tsemppiä aikataulujen yhteennivomiseen. Mäkin oon katellu ton psykan lisäksi avoimesta vaikka ja mitä ja siellä on pilvin pimein niin mielenkiintosia opintokokonaisuuksia mutta kaikkeen ei riitä rahkeet kyllä, täytyy karsia joihinkin 😉

  • Reply Maarit Johanna torstai, kesäkuu 30, 2016 at 21:44

   Kiitti, niin minustakin 🙂 Avoin yliopisto on kyllä hieno vaihtoehto jos ei pysty/halua opiskelemaan päätoimisesti. Mie niin toivon, että tämän kanssa tärppäis ja pystyis samalla vielä tekemään töitä sen verran kun on sovittukin. 🙂

 • Reply Katja /historiadeviajes torstai, kesäkuu 30, 2016 at 20:38

  Ihana postaus ja niin ne vaan aina palaset loksahtelee paikoilleen. Suunnitelmat ja tämän hetkinen elämä kuulostaa kyllä aika hyvältä ja ihanaa, että pääsette Brittireissuunkin elokuussa! Toivotaan tosiaan, että heinäkuu nyt olis ainakin vähäluminen! 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, kesäkuu 30, 2016 at 21:45

   Jee, kiitos :)) On kyllä niin kivaa lähteä reissuunkin kun on oikeasti taas varaa lähteä kunnolla!
   Lunta ei kiitos tarvitsis kyllä sataa. Onneksi tänne ei ihan sellaisia kelejä ole luvattukaan 😀

 • Reply säppä torstai, kesäkuu 30, 2016 at 21:12

  Onnea työpaikasta! 🙂 Ja kiva kun on reissujakin tiedossa, ja ehkä opiskelujakin. Vähälumista heinäkuuta sinnekin 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, kesäkuu 30, 2016 at 22:00

   Kauhiasti kiitoksia! Reissuista saa kyllä olla onnellinen. Työthän ne toki mahdollistaa 🙂

 • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY torstai, kesäkuu 30, 2016 at 21:45

  Olipas hyväntuulinen ja hauska postaus. 🙂 Ja hienoa, että asiat on loksahdelleet mukavasti paikoilleen. Hyviä kesäreissuja sinne pohjoiseen ja tervetuloa tänne etelään!

  • Reply Maarit Johanna torstai, kesäkuu 30, 2016 at 22:00

   Mukava kuulla 🙂 Ja kiitos! Nyt on kyllä harvinaisen mukavasti asiat ainakin hetken ^^

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija torstai, kesäkuu 30, 2016 at 23:35

  Mahtavaa että oot saanut työpaikan! 🙂 Mulla kohta mennyt 7 kuukautta työttömänä.. Eihän tää kivaa ole, on tylsää eikä voi suunnitella mitään reissuja.
  Guernsey kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Siellä olis kiva päästä käymään, joten postauksia odotellessa 🙂
  Aurinkoista heinäkuuta!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, heinäkuu 3, 2016 at 16:14

   Työpaikka oli kyllä enemmän ku sata jänistä! Työttömyys ei ole yhtään kyllä mukavaa. Uskallettiin varata ainoastaan se Berliinin reissu aika kaukokatseisesti työttömyysaikana, mutta sekin siksi, että se oli pääosin viikonloppumatka.
   Guernsey on aika erikoinen. En tiedä siitä oikeastaan yhtään mitään, joten siinäkin mielessä jännitän kohdetta! Kiitos samoin 🙂

 • Reply Jenna / With huge passion for life perjantai, heinäkuu 1, 2016 at 09:31

  Ihania kuulumisia <3 Nuo opinnot vaikuttavat tosi mielenkiintoisilta. Niin ne asiat vaan tuppaa loksahtelemaan paikoilleen. 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, heinäkuu 3, 2016 at 16:15

   Jee! 🙂 Joskus täytyy kirjoittaa vähän tällaisiakin 🙂

 • Reply Saana perjantai, heinäkuu 1, 2016 at 09:56

  Jee, ihania positiivisia tunnelmia! 🙂 Näitä on kiva lueskella! Opiskelut kuulostaa huipulta myös. Katsotaan muuten, josko mulla ois parin viikon päästä antaa tippejä noille kulmille. Tiistaina lähtö Englantiin (piipahdetaan myös Walesissa vihdoin ja viimein). Suurin osa reissusta menee roadtrippaillessa, joskin reissun puolivälissä ollaan muutama päivä sukulaisissa. Loppuosa road tripista on vielä suunnittelematta, mutta Southamptonin ja Portsmouthin liepeille kuitenkin suunnataan. Katsotaan, mitä keksitään! 😉

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, heinäkuu 3, 2016 at 16:17

   Hei jee mahtavaa! Tipsejä ootellessa, mulla ei nimittäin ole laisinkaan tietämystä noilta suunnilta maata, enkä ole oikein saanut mitään sen kummempaa ahaa-elämystä paikallisten visit-sivustojenkaan kautta vielä. Olispa kiva jos teiänkin retki menis noihin kaupunkeihin tai ympäristön luontokohteisiin 🙂

 • Reply Hanna/Ranskatar reissaa perjantai, heinäkuu 1, 2016 at 17:02

  Onnea työpaikasta! 🙂 Voin vaan kuvitella, mikä helpotus on ollut saada vihdoin pitkän etsinnän jälkeen töitä. Itsellä on kanssa takana muutama äärimmäisen epätoivoinen kesätyönhaku, onneksi aina kuitenkin asioilla on ollut tapana järjestyä 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, heinäkuu 3, 2016 at 16:18

   Kiitos Hanna! Se oli niin helpottavaa. Mie meinaan kyllä reippasti ennen tämänkin työpestin loppumista alkaa etsimään ensi vuoden loppukeväällekin hommia. Toivottavasti tämä lama kohta hellittäisi, niin olisi helpompi löytää töitä.

 • Reply hennamaria.j tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 09:31

  Olipa hauska ja piristävä kirjoitus, tulin hyvälle tuulelle vaikken mitenkään huonolla ollut ennen tätäkään 🙂 Ja onnittelut työpaikasta, kyllä asiat järjestyy kun on aktiivinen. Toivon että sinun kaikki unelmat toteutuu <3 Ja Guernsey-juttu(j)a ja sinun hienoja kuvia odotan todella mielenkiinnolla, ihanaa!
  Itselleni toivon jo vähän työn vähyyttäkin välillä (en siis työttömyyttä tai miten tämä nyt pitäisi sanoa). Opiskelen toista ammattia ja oli pakko ottaa oppimisen takia kesätyö, vaikka nyt olisi ollut elämäni mahdollisuus vapaaseen kesään. Mutta hei, enää reilu viikko töitä ja sitten Lappi <3

  PS. Helsinki-lomakin olisi niin hyvä juttu. Se on ollut mulle aina pelkkä läpikulkupaikka/lentokenttä-alue, jäänyt liian vähälle huomiolle.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 19:21

   Kiva kuulla, ihanaa 🙂 Kiitos onnitteluista ja toiveista, voi että mieki toivon, että kaikki kävis nyt tämänkin työn jälkeen hyvin ja pääsis työelämän syrjään kiinni. En jaksanu kyllä sitä kotona istumista laisinkaan.
   Ihanaa!! Tervetuloa Lappiin <3 Kyllä joskus on kiva tehä niinkuin itestä hyvältä tuntuu, vaikka se tarkottaisikin loman väliin jättämistä. Helsinki on muuten hei oikein kiva ihan lomakohteeksi. Mieki oon saanu yllättyä sen suhteen jo niin monesti 😀

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 19:08

  Heippa, pitkästä aikaa tulin lueskelemaan sun blogia! Onnea työpaikasta, ja maisteriohjelmiin on onneksi aika helppo päästä, itsekin sellaisessa opiskelen 🙂 Mulla on kans Helsinki tullut tutummaksi vasta oikeestaan viime vuonna, ja sieltä kyllä löytyy vaikka mitä kivaa tehtävää ja nähtävää. Tosin on sieltä yleensä ihan mukavaa lähteä poiskin, on se vähän liian suuri ja kiireinen 😀 Kanaalisaaret muuten kuulostaa superkiehtovalta, jään odottelemaan postauksia sieltä!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 19:25

   Jee! Aina saa palata lukijaksi ^^ Kiitos onnitteluista 🙂 Toivotaan syksyn saapumista ja selevyyttä opiskelusysteemeistä. Se maisteri olis joskus kyllä kiva tehä. Helsinki on aivan ihana kaupunki! En mie aikaisemmin ollut siitä kiinnostunut oikeastaan ollenkaan, mutta nyt sinne huvittas kokoajan!
   Kanaalisaaret kiehtoo minuaki. En tiedä niistä oikeastaan mitään 😀

 • Reply marikaw tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 20:12

  Terkkuja takas. 🙂 Ihanaa että oot saanu duunia ja elämä hymyilee. Huippua myös, että saat pienenkin loman, jolla lähteä siskoa kattomaan. Meinasin snäpätä sulle juhannuksena kun huomasin että vietät sen helsingissä mutta tais olla aika täyteen buukattua aikataulut niin en sit viittinyt. 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 20:42

   Hei heii olisit vaan snäppäillyt! 🙂 Mutta tottapa tosiaan, meillä OLI tosi kiireinen aikataulu enkä ehtinyt nähdä kuin puolia niistä paikoista mitä halusin ja puolia ihmisistä. Mutta onneksi Helsinkiin tulee lähettyä aika useasti, niin voi ottaa nuokin vahingot takasin aika easysti ^^
   Ja kiitos! On ihanaa ku on elämässä rytmiä 🙂

  Leave a Reply