Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kapellbrückella juhannuksena

keskiviikko, 22 kesäkuun, 2016

Tasan vuosi sitten skippasin juhannuksen kokonaan ja lähdin Sveitsiin Sunnan luo huitelemaan. Olihan mulla kokonaista kaks ja puoli päivää aikaa reissata. Siinä sitten lenneltiin, kun Finnairilla oli hyvät yhteydet! Tänä vuonna ei onneksi jäädä juhannussuunnitelmissa kovin kauas taakse, vaan me vietetään pyhiä Helsingissä. Landepaukut siirtyy cityn hiljetessä ytimeen! Tavoitteena on tehdä pitkiä pyöräretkiä, käydä piknikillä, kokkoja katsomassa ja erityisesti kiertää puistoja ja puutarhoja. Erityisesti odotan Haagan alppiruusutarhaa sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisiä puutarhoja. Oi kesä ja kukkaset! Tähän mennessä kukkaloistoa on kerennyt ihailla vain pyörän selästä ojanpohjien ohi ajaessa. Huomenna sitä jo lennähtää etelään. En malta taas yhtään oottaa. Helsinki on kyllä paras kaupunkikohde Suomessa, vai mitä?DSC01156DSC01139

Palataampa kuitenkin Luzerniin hetkeksi! Sveitsin reissu jäi muiden viime kesän retkien ohella vähän varjoon blogissa, kun oli niiin paljon kaikkea muuta. Tämäkin postaus on odotellut itseään jo melko kauan. Kapellbrückesta halusin kuitenkin ehdottomasti kirjoittaa ja siihen on selkeä syy. Olen blogissa joskus kertonutkin, että minun piti lähteä ensin vaihtoon Sveitsiin eikä Islantiin laisinkaan. Tietokoneeni taustakuvana oli ensimmäisen opiskeluvuoden aikana kaunis iltahämäräinen kuva Luzernin Kapellbrückesta. Tuntui ihan uskomattomalta, että voisin asua kaupungissa tuollaisilla maisemilla ja historiallisella ympäristöllä. Se oli aika onnekas fiilis. Silta näytti olevan kuin jostain historiallisesta tv-sarjasta ja pystyin kuvittelemaan itseni sinne kävelemään pönkätyssä mekossa päivänvarjon kanssa. Tai sitten ihan vain Kånken selässäni opiskelijana. Joka tapauksessa kyseinen silta viehätti minut ja kuvat Luzernista ympäristöineen vakuuttivat minut parhaasta mahdollisesta vaihtokohteesta. Jokainen lukija tietää, etten koskaan Luzerniin asti vaihtoon päätynyt, vaan vietin elämäni syksyn Akureyrissa Islannissa.DSC01136DSC01138DSC01144DSC01149

170m pitkä Kapellbrücke eli Kappelisilta oli ihan yhtä kaunis luonnossa kuin taustakuvassani. Se on periaatteessa silta, koska se ylittää Reuss-joen, mutta käytännössä se on katettu jalkakäytävä veden yli. Historian voi ihan haistaa. Alkuperäinen silta on rakennettu jo vuonna 1333 (!!), mutta yli puolet siitä tuhoutui tulipalossa vain reilu pari vuosikymmentä sitten. Sillan katoksen alla on kirkollisia maalauksia, joiden tunnelma on ihan omanlaisensa. Kyseessä ei mikään tavallinen silta siis ole. Itse tunsin vahvan kirkollisen fiiliksen ja kirkon läsnäolon. Maalauksista vasta tajusin edes ajatella sillan nimeä suomeksi, ja todellakin: kuin astelisi kirkon käytävää. Oli avartavaa käydä kävelemässä silta päästä päähän, ja nähdä se kappelimaisuus siellä katoksen alla. Taustakuvassani näkyi vain historiallinen silta, mutta koko idea oli jäänyt minulta ihan pimentoon. Silta on yksi Sveitsin suosituimpia nähtävyyksiä, enkä ihmettele ollenkaan. Samantyyppisiä siltoja ei taida olla maailmassa montaa.DSC01147DSC01159DSC01151DSC0114820150619_192417 (2)

Sveitsi ihastutti ja vaikka se mahottoman kallis onkin, olisi ihana palata vaikka budjettireissulle. Vaihto-opiskelukohteeksi maata en aio enää edes harkita, jos joskus menen uudelleen opiskelemaan. Luzern on nyt nähty, mutta joku uusi kohde voisi kiinnostaa. Tai mitä mie tässä edes haaveilen. Voihan viime vuosi ja sen kaikki mahdollisuudet ja seikakilut! Sitä vain pystyi ottamaan ja lähtemään mihin vain. Tuskin kovin pian on tulossa matkailullisesti yhtä ennätyksellistä vuotta. Kaksitoista maata ja neljäkymmentä lentoa! Ei ihme, että Sveitsin pikkureissun jutut vähän laahaa. Mutta nyt mie menen pakkaamaan lentorepun, että on huomena valmiina sekuko selkään töiden jälkeen nakkaa! Ihanaa juhannusta joka iikalle!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply tatjaana torstai, 23 kesäkuun, 2016 at 07:46

  Huomenta
  Helsinki on paras kaupunkikohde Suomessa. Erittäin mielelläni viettäisin seuraavat kolme vuorokautta Helsingissä. Poikani on järjestänyt tuhansille ulkomaalaisille kierroksia, esim. osa porukasta matkustaa laivalla Helsingistä Porvooseen ja tulevat linja-autolla takaisin Helsinkiin. Osa ajaa linja-auton kyydillä Porvooseen ja tulevat laivalla takaisin Helsinkiin.

  Myös Suomenlinnaan on ohjattuja vierailuja, samoin moneen muuhunkin paikkaan.

  Helsingissä on pe, la ja su Messukeskuksessa kansainvälinen konventti, jonne on kutsuttu tuhansia ulkomaalaisia. Ohjelma on Suomeksi, Ruotsiksi ja Englanniksi.

  Minä menen Ouluun. Siellä on sama ohjelma, samoin kuin Tampereella ja Kuopiossa.
  Helsinkiin ei kaikki kiinnostuneet mahdu.

  Mutta matkustan Helsinkiin syyskuussa ja olen siellä silloin kokonaisen kuukauden.

  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua Helsingissä!

 • Reply Anu / Matkakuume torstai, 23 kesäkuun, 2016 at 11:06

  Helsinki on ihana! Miekin tuun sinne lauantaina! Ilmoittele, jos kerkeätte nähdä. 🙂

  Kapellbrücke vaikuttaa ja näyttää upealta! Sveitsi kiinnostaisi kyllä matkailumaana muutenkin, mutta opiskelijana pitänee hetki säästellä matkabudjettia ennen kuin uskaltaa alkaa varailla lentoja. 😉

 • Leave a Reply