Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Tempelhofin kiitotiellä pelleilyä ja kaupungin valot korkeuksista

torstai, 9 kesäkuun, 2016

Kun kuulin, että Berliinissä on vanhasta lentokentästä tehty puisto, en voinut muita kohteita reissulle suunnitellakaan. Ajatella! Kiitoteitä pitkin saisi vaikka pyöräillä tai vetää skeittilaudalla täysillä. Me valmistauduttiin Tempelhofin puistoreissuun piknik-eväillä. Olin etukäteen yrittänyt ottaa selvää miten ja mistä kautta valtavaan puistoon kannattaa mennä. Puistoa sivuavilta Tempelhofer Damm ja Columbia Damm-teiltä olisi kuulemma sisäänkäynnit. Vahinko vain, ettei missään kerrottu missä kohtaa. Tiet ovat nimittäin ainakin toista kilometriä pitkiä. Tempelhofer Dammillakin on puiston välittömässä läheisyydessä jopa kolme metroasemaa. Platz der Luftbrücke vaikutti sopivan kuuloiselta asemalta jäädä metrosta ja niin me jouduttiin vielä patikkaretkelle seuraavastakin metroasemasta hiukan eteenpäin. Parader Strasse olisi ollut oikea, ja kilometrin lähempänä!Tempelhofin lentokenttä (3)Tempelhofin lentokenttä (6)Tempelhofin lentokenttä (178)

Vaikka vatsassa kurisi ja lenkkitossu ei tahtonut enää pitkän päiväkävelyn päätteeksi nousta, hämmästelin ihmeissäni vanhaa lentoasemarakennusta. Näytti ihan jostain neukkulandiasta reväistyltä! Monumentaalisuutta, mutta silti kauhean yksinkertaista. Oli erikoinen kontrasti nähdä se ensimmäistä kertaa kauniilta ja aurinkoiselta puistokadulta ja vielä kävellen. Empä muista, koska olisin aikaisemmin käynyt lentokentällä kävellen. Akureyrissa se onnistui pyörällä, mutta se onkin hiukan Berliiniä pienempi paikkakunta.Tempelhofin lentokenttä (177)Tempelhofin lentokenttä (72)Tempelhofin lentokenttä (52)Tempelhofin lentokenttä (62)Tempelhofin lentokenttä (67)

Me herkuteltiin, ihasteltiin lentokenttämaisemaa (ainakin mulle se oli kauhian kova juttu), yritettiin juoda Kristiinan kanssa piknikin kunniaksi euron maksanutta skumppaa minipullosta, mutta kovan tuulen takia sitä skumppaa oli sitten vaatteilla ja hiuksilla enemmän kuin suussa. 😀 Tuolla jos missä näki onnellisia berliiniläisiä! Mie luulin, että tuonne tultais piknikkeilemään, mutta melkein kaikilla oli joku liikkuva harrastus. Porukka lennätti leijoja, teki kärrynpyöriä, ajoi yksipyöräisillä, tavallisilla polkupyörillä, skeittilaudalla, pelas jalkapalloa, ja juoksi ympäri kiitoratoja. Olin ihan rakastunut.Tempelhofin lentokenttä (99)Tempelhofin lentokenttä (150)Tempelhofin lentokenttä (78)

Päästiin kiitotien keskelle ja aateltiin ottaa muutama kuva. Koskas sitä nyt aikaisemmin on saanut kuvia kiitoradalla. Ja ohoh, siinä me pelleiltiin seuraavat kaksi tuntia! Hyppykuvia, lentokonekuvia, selfieitä, ota nyt kuva ko mie kävelen selin kameraan-kuvia ja ihan mitä vain. Vieressä pelaavat jalkapallopojat alkoi jossain välissä naureskelemaan meille kun ei tunnuttu millään lähtevän pois paikalta ja jatkettiin vaan pöljemmillä poseerauksilla, vaikka yleisöä alkoi olemaan ihan kiitettävästi. Käykö kenellekään muulle koskaan näin, että sitä vain jumii johonkin paikkaan pelleilemään ja ottamaan kuvia? Tyttöporukalla tuntuu tapahtuvan tätä aika useasti! Meillä vaan oli liian hauskaa, että oltais voitu lopettaa tai lähteä pois. Tempelhofista nähtiin tasan se yks kiitorata se olikin sitten meidän kuvausten catwalk. No ei siinä, ei me silti Tempelhofille oltais tultu urheilemaan niinkuin kaikki muut. Ehkä sitten ens kerralla!Tempelhofin lentokenttä (20)Tempelhofin lentokenttä (26)Tempelhofin lentokenttä (37)Tempelhofin lentokenttä (124)Tempelhofin lentokenttä (129)Tempelhofin lentokenttä (142)Tempelhofin lentokenttä (175)Tempelhofin lentokenttä (163)Tempelhofin lentokenttä (157)Tempelhofin lentokenttä (152)

Jos teissä on vähääkään lentokonebongarin tai lentokenttäfiiliksen rakastajia, niin älkää missatko tätä Berliinissä. Paras paikka. Pakko päässä tuonne uudestaan! <3

Kello oli jo kauhiasti kun lähdettiin tuolta takaisin hotellille nostamaan jalkoja vähäksi aikaa ylös ja päätä tyynyyn. Yksi must-see oli vielä näkemättä. Intialaisen illallisen jälkeen oltiin ihan tööt ja ulkona jo pimiää. Kyllä sitä melkein voi raahautumiseksi kutsua kun pyörittiin ravintolasta taas metroasemalle. Kohteena meillä oli Alexander Platzin Park Inn-hotel ja sen kattoterassi. Tajuttiin vasta hotellin respassa, että koko terassi on auki enää vartin ja sinne on vielä neljän euron pääsymaksu. Kiireellä siis hissiin ja vielä viimeiset portaat ylös. KANNATTI! DSC08374 DSC08375 DSC08376 DSC08380Lähellä sulkemisaikaa pienenpieni terassi oli jo tyhjentymässä, joten saatiin olla melkein keskenämme. Päivällä tuolla saattaisi olla jopa ruuhkaa, mutta meille kävi hyvä tuuri. Öinen skyline oli aika maaginen! Sitä maksoi mielellään sen muutaman kolikon noista näkymistä, kun tiesi, että heti seuraavana aamuna on suunnistettava jälleen lentokentälle (siis ihan Tegelille, ei Tempelhofille :D) ja kohti kotia.

Ihan helposti voin myöntää Berliinin päässeen mun rankingissa paaaljon korkeammalle mitä se oli ennen tätä matkaa! Aikaisempi vierailu Berliiniin joulutorien aikaan oli niin viluisa ja sumuinen, ettei sillä perusteella edes uskaltanut muodostaa kunnollista mielipidettä. Nyt muutamankin päivän aikana löytyi niin paljon kaikkea hauskaa, että kyllä kelpais uudelleen. Varsinkin kun Lapista menee ens talvelle jopa niitä suoria lentoja. Siitä harkintaan 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 21:00

  Voi kaunotar ja kaunottaret 🙂 Enpä tiennyt että tällainen kiitotiekokemus on mahdollista! Täähän on vähän kuin katselisi Finskin #MatchmadeinHEL-muotinäytöstä 😉

  • Reply Maarit Johanna torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 21:03

   Joo kunnon oman elämänsä supermallit liikenteessä 😀 Vitsi olis ollu mahtavaa oikeasti pukeutua jotenki upeasti, koska tuolla olis saanu takuulla ihan mahtavia muotikuvia ^^

 • Reply marikaw torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 21:56

  Ens kerralla Berliinissä käyt kuvaamassa kaikki päivän asut tuolla. 😀 Ei mut ihanan näkönen paikka, tälläselle lentokone ja lentokenttäfanille todellakin must see!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 22:18

   Todellaki 😀 Sehän olis blogin kaks ja puolivuotisen taipaleen TOISET päivän asu kuvat sitte! Mitähän tuolta vaatekaapista löytys, jota ei olis kertaalleen jo blogissa nähty. Ei nimittäin allekirjoittanut ole kovin suuri shoppailun ystävä… :p

 • Reply tatjaana perjantai, 10 kesäkuun, 2016 at 11:32

  Berliini on yksi niistä kaupungeista, jotka haluaisin kokea.

  Pannaan tämä vinkki korvan taakse.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 12 kesäkuun, 2016 at 10:13

   Suosittelen 🙂 Berliini kannattaa käydä vaikkei tänne ehtisikään!

 • Reply Anu / Matkakuume perjantai, 10 kesäkuun, 2016 at 16:44

  Oi, oon joskus ennenkin lukenut tuosta Tempelhofin kentästä, mutta olin jo unohtanut koko jutun. Oon menossa Berliiniin ensi viikolla, joten täytyypä laittaa korvan taakse. 🙂 Ja tuo kattoterassi varsinkin, maisemat näyttää upeilta!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 12 kesäkuun, 2016 at 10:14

   Mullakin oli sellainen viba kun luin asiasta ennen reissua, että oon ihan varmasti kuullut siitä joskus aikaisemminkin! Käy ihmeessä tuolla, jospa kerkeät nähdä sitä enemmän kuin me 😀
   Terassin bongasin myös jostain blogista, kun piti etsiä budjettivaihtoehtoa näköaloille. Kelpasi!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com sunnuntai, 12 kesäkuun, 2016 at 02:57

  Heh, hauskaa on näyttänyt olevan 🙂 Täytyy myöntää, että lentokentät on miulle vaan välttämättömiä pakkoja siirtyessä paikasta toiseen. Eli ensimmäisenä ei tulis itsellä mieleen vierailla, mutta kieltämättä voishan se olla aika hauskaa tuolla kiitoradalla jollain skeittilaudalla vetää 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 12 kesäkuun, 2016 at 10:15

   Oli meillä 😀 No juu, itsekin pelkään lentämistä ja täytyy sanoa, että yleensä voin pahoin lentokentällä. Pelottaa ja jännittää niin paljon, ettei pysty olemaan ihan normaalisti. Silti rakastan lentokonespottailua ja jollain tasolla sitä lentokenttien fiilistä. Tää oli ehkä paras kenttä, kun sieltä ei ite tarvinut lentää minnekään 😀

 • Reply Sunna maanantai, 13 kesäkuun, 2016 at 13:52

  Uijjui tuonne olis kiva päästä juoksentelemaan vaikka intervalleja! Helppo mitata matkaa ainakin 🙂 Mutta kyllä sushinsyönti ja kuvien räpsiminen tulee hyvänä kakkosena aktiviteettilistalla, koska sushi on upea asia. Ja kaverit. Jopas Berliini kutkuttelis, mutta mulla on viimeinen viikonloppu Itävallassa tulossa ja sille on jo ohjelmaa.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 13 kesäkuun, 2016 at 20:59

   Olis kyllä juoksuharrastukseen aivan unelmapaikka! Ja oikeastaan mihin tahansa muuhunki harrasteluun. Ja sushieväät oli aika buenot. Mie luulen, että etköhän sie joskus löydä itsesi tuolta vegaaniparatiisista muutenkin 🙂

  Leave a Reply