Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Hotellivinkki Berliiniin: CALMA Berlin Mitte

torstai, toukokuu 12, 2016

Tälle retkelle ei ollut vaikeaa valita hotellia. Hotels.comin ja Rantapallon Unelmieni hotelliaamianen-kilpailusta voitetut kaksi yötä CALMA Berlin Mittessä kahdelle hengelle tulivat käyttöön juuri tätä reissua varten. Varasimme toki myös toisen huoneen, jotta koko konkkaronkkamme pääsi saman katon alle yöpymään. Nimikin jo sen kertoo, että Calma (suomalaisittain aika puistattava nimi :D) sijaitsee keskellä Mitten kaupungin osaa ihan Oranienburger Tor U-bahn aseman lähettyvillä. Oli mielenkiintoista päästä kerrankin hotelliin, jonka joku toinen on minun puolestani valinnut. Sijainnin puolesta hotelli oli täydellinen, mutta monet muut seikat netistä katsottuna olisivat varmasti saaneet minut valitsemaan jonkin toisen majapaikan. Calma oli sisustettu hyvin skandinaavisella ja valkoisella, minimalistisella tyylillä, joka normaalisti ei saa minua innostumaan. Paikan päällä tunnelma oli kuitenkin enemmän minun mieleeni, kuin mitä kuvien perusteella olisin osannut odottaa.

Hotelli sijaitsi pienellä sisäpihalla. Taksikuskimme ei meinannut paikkaa löytääkään!

Hotelli sijaitsi pienellä sisäpihalla. Taksikuskimme ei meinannut paikkaa löytääkään!

Calma Berlin Mitte Hotel (34)Calma Berlin Mitte Hotel (40)

Huone

Yövyimme Kristiinan kanssa Comfort-huoneessa, joka toi välittömästi ikkunoidensa puolesta mieleen prinsessahuoneeksi nimeämäni Original Sokos Hotel Helsingin huoneen, jossa vietimme edellisenä vuonna vappua Markun kanssa. Tässä ikkunat olivat vieläkin prameammat. Näkymiä tarjosi pieni kuvauksellinen sisäpiha. Huone oli mahdottoman tilava ja ihanan valoisa. Luulin jo päättäneeni, etten edes pidä tällaisista valkoisista seinistä hotelleissa, mutta jouduin olemaan väärässä. Pidinhän minä. Harmaat kalusteet sopivat huoneeseen täydellisesti ja toivat kodikkaan tunnelman. Ja pakko lisätä, että harvoin on näin yksinkertaista, mutta samalla kovin kuvauksellista huonetta! Siellä ei ollut mitään liikaa, mutta silti kaikki. Pisteitä useista pistorasiapaikoista.

Minua monesti myös ärsyttää, jos seinillä ei ole mitään. Varsinkin silloin kun seinät ovat kokovalkoiset. Täällä se vain sopi. Vaikka pidinkin tämän hotellin huoneesta ja yleisestä tunnelmasta, olen enemmän tummempien sävyjen ystävä. Onneksi lattia pelasti paljon tämän asian suhteen 🙂Calma Berlin Mitte Hotel (27)Calma Berlin Mitte Hotel (31)Calma Berlin Mitte Hotel (29)Taru ja Riikka tulivat meidän huoneeseen valmistautumaan keikkailtaa varten ja muutenkin vietimme meidän huoneessamme enemmän aikaa porukalla. Tilaa oli kaikille olla ja meidän levitetyt tavaratkaan eivät olleet tiellä. Kylppärissäkin oli tilaa ja kunnon meikkivalot. Calma Berlin Mitte Hotel (25)

Minibaarin virkaa toimittivat pöydällä esillä olleet pullot ja herkut.

Minibaarin virkaa toimittivat pöydällä esillä olleet pullot ja herkut.

Aamiainen

Minulla oli aika kovat odotukset aamiaisen suhteen, sillä ajattelin sen olevan jotain spesiaalia. Ehkä mielessäni oli juuri se unelmieni hotelliaamiainen, jota kuvailemalla hotelliyöt voitinkin. Harmittavaa kyllä, aamiainen ei täyttänyt odotuksiamme, vaikka aamiaistila olikin ehkä lempparipaikkani koko hotellissa. Tosi kaunis! Tarun pahat ruoka-aine yliherkkyydet korostuvat tilanteissa, joissa ei ole tarpeeksi valinnan varaa. Olin itsekin suhteellisen yllättynyt aamiaisen olevan verrattain melko niukka ja sen vähintäänkin erikoisesta esillepanosta nostelimme välillä kulmiamme. Leivänpäällysiä ja ties mitä pikkelssejä ja salsoja oli montaa sorttia, mutta niitä saattoi olla ruokalusikallisen verran tarjolla äärimmäisen pienessä astiassa. Onneksi oli hedelmiä, jugurttia, mysliä ja croissantteja (joissa oli kyllä sisällä jotain ylimakeaa hilloa).Calma Berlin Mitte Hotel (49)

Aamiaista olisi voinut nauttia myös ulkona, mutta meille ei ollut vielä ihan niin kesä.

Aamiaista olisi voinut nauttia myös ulkona, mutta meille ei ollut vielä ihan niin kesä.

Lämpimien osastolta löytyi ainoastaan keitettyjä kananmunia, joihin oli maalattu hassut kasvot, sekä nakkeja ja tavallista munakasta. Sunnuntaiaamuna ihmettelimme, miten ei ole tarjolla mitään makeaa jälkiruokaa. Riikka hämmästeli myös kaakaon puutetta. Maanantaiaamuksi oli ilmestynyt kakkua ja muffinsseja sekä myös sitä kaakaota, kunhan vain tajusi kysyä hymyttömältä aamiaisvastaavalta, joka kävi kaivamassa sitä jostain laatikosta. Jos pärjää hiilaripitoisella aamiaisella niin sai itsensä hyvinkin täyteen. Itse ainakin vedin ähkyyn asti. Omat suosikit aamupalalta olivat erikoisjuustot, parmankinkku, minikokoiset herkulliset vuokaleivät, piparminttutee ja mysli mansikoiden kanssa. Teeveden sai valtavasta samovaarista viikonloppuna, mutta maanantaina se oli kadonnut! Tästä aamiaisesta jäi tosi mixed feelings. Jos olisin ollut matkalla Markun kanssa, ei meillä olisi varmaan ollut valittamista kuin lämpimien ruokien suhteen, mutta erikoisruokavalioden kanssa ei ole leikkimistä silloin kun ratkaisut tehdään oikeasti yliherkkyyksien ja allergioiden vuoksi. Calma Berlin Mitte Hotel (10)Calma Berlin Mitte Hotel (55)Calma Berlin Mitte Hotel (58)

Plussia ja miinuksia

-Hankalat lukot ja avaimet. Täällä ei tunneta vielä elektronisia korttiavaimia. Omaa avaintani en osannut heti edes käyttää, mutta tekniikan tajuttuaan sen kyllä sitten hoksasi.

-Aamiaisella olisi voinut olla parantamisen varaa.

-Toiset asiakaspalvelijat olivat omassa ammatissaan ja toiset taas eivät. Löytyi sekä naantalin aurinkoja, että nyrpeitä naamoja.

+Kauniit ja todella tilavat huoneet, sekä raikas sisustus.

+Sijainti!

+Hiljaisuus, ei kuulunut ääniä missään vaiheessa.Calma Berlin Mitte Hotel (63)Calma Berlin Mitte Hotel (30)

Kaikenkaikkiaan viihdyimme Calma Berlin Mittessä mainiosti! Tottakai reissun fiiliksiin vaikuttaa aina seura, hyvät kelit ja muukin yleinen fiilis. Oli mahtavaa valmistautua tuolla Adelen konserttia varten. Olen myös tyytyväinen, että tuli testattua juuri sellaista paikkaa, mikä normaalisti ei välttämättä osuisi omaan valintaan. Tämä oli kiva, ja ainoa mitä pikkuisen muuttaisin, olisi juurikin aamupalaa monipuolisemmaksi ja oviin sähkölukot.

Mites lukijat? Onko Calma Berlin Mitte tuttu paikka ja mitä olette tykänneet? Muutama suomenkielinen näytti ainakin olen samaan aikaan tuolla yöpymässä, joten kai se on yleinen valinta kaupunkiin matkustaville suomalaisille.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 12, 2016 at 17:39

  Söpöjä noi kananmunat. 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, toukokuu 12, 2016 at 19:09

   No oli! Hauskaa, että jaksoivat jokaiseen väkertää 😀

 • Reply Katriina torstai, toukokuu 12, 2016 at 19:06

  Ei tuon keskeisemmältä paikalta ja tuolla hinnalla varmaan Berliinistä muuta hotellihuonetta helposti löydä. Jos tarvitsisin hotellihuonetta, niin yöpyisin tuolla. En ole varsin kranttu noitten negatiivisten ominaisuuksien suhteen. Onhan sitä kaikenlaista maailmalla jo nähtykin, mutta ei luksusta.

  • Reply Maarit Johanna torstai, toukokuu 12, 2016 at 19:11

   No sanoppa muuta. Mulle ja miehelle tuo olis varmasti kahdestaan ollut aivan tosi hyvä ja passeli valinta kaikkinensa, mutta jotenkin aamiaisilla nousee siskon kanssa matkustaessa aina esiin noi allergiat. Se on valitettavaa, mutta minkäs teet jos niistä on sitten maksanutkin ylimääräistä.
   Mutta noi huoneet oli tosi kauniit ja valoisat, ah! <3

  Leave a Reply