Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Mitä jäi mieleen Berliinistä

maanantai, 9 toukokuun, 2016

Hello from the other side! Eiku kotona mie jo oikiasti oon. Voi vitsi miten lähes puoli vuotta odotettu reissu voikaan olla ohi ihan muutamassa päivässä. Oli yksi hauskimmista, iloisimmista ja naurun täytteisistä reissuista piiiitkään aikaan! Näiden leissien kanssa ei käyny aika pitkäksi, eikä ainakaan ärsyttäny tai vihastuttanu mikään 😀

Berliinin kohtasin jo toista kertaa, mutta toki alkukesän hetkinä suurkaupunki antaa itsestään hiukan toisenlaisen kuvan, kuin joulutorien aikaan. Tästä mie pidin. Kevät oli alkanut jo Lapissakin, mutta varaslähtöä oikeaan kesään oli mukava käydä hakemassa Keski-Euroopasta. Reissu on takana, mutta fiilikset vielä Berliinissä. Mitä siis jäi tästä reissusta käteen?

Ei tullut ahdasta suurkaupunkitunnelmaa.
Jos keskeltä cityä löytyy tällaisia paikkoja, niin kyllä kelepaa.

Jos keskeltä cityä löytyy tällaisia paikkoja, niin kyllä kelepaa. Joka puolella oli väljää, kukaan ei töninyt eikä kiirehtinyt. Sen kyllä huomasi muuten toimintakulttuuristakin. Ainakaan palvelualoilla ei ole suomalaistyyppistä tehokkuutta näin muutaman päivän visiitin perustella havaittavissa.

Vehreys. Voi vitsi miten osaski olla jo niin kesä.
Näitä saadaan odotella Lappiin vielä muutama tovi.

Näitä saadaan odotella Lappiin vielä muutama tovi.

East Side Gallery hämmensi.
Kauniiden, outojen ja erikoisten kuvien lähistöllä makasi mies maassa naamallaan. Kävimme ilmoittamassa poliisille, jotka tekivät merkitseviä kurkkuun kumoamis-eleitä. Mitä jos vaikka sairaskohtaus? Okei, asia ei siis ole ongelma? Poliiseilla oli tärkeysjärjestyksessä enemmänkin East Side Galleryn mahdolliset piirrosten sotkijat ja omien puumerkkien kirjoittelijat, sillä kuvat oli aidattu. Aidan edessä oli siis aita. Ihmeellinen paikka.

Kauniiden, outojen ja erikoisten kuvien lähistöllä makasi mies maassa naamallaan. Kävimme ilmoittamassa poliisille, jotka tekivät merkitseviä kurkkuun kumoamis-eleitä. Mitä jos vaikka sairaskohtaus? Okei, asia ei siis ole ongelma? Poliiseilla oli tärkeysjärjestyksessä enemmänkin East Side Galleryn mahdolliset piirrosten sotkijat ja omien puumerkkien kirjoittelijat, sillä kuvat oli aidattu. Aidan edessä oli siis aita. Ihmeellinen paikka.

Metrot ja junat olivat epäselkeät verrattuna Pariisiin ja Lontooseen.
S-junat ja U-junat menee sekaisin, ja välillä oltiin ihan hukassa mihin suuntaan piti olla kulkemassa. Ja voihan lipun osto, miten osasikin olla vaikeaa!

S-junat ja U-junat menee sekaisin, ja välillä oltiin ihan hukassa mihin suuntaan piti olla kulkemassa. Ja voihan lipun osto, miten osasikin olla vaikeaa!

Tempelhofin puisto vanhalla lentokentällä oli mieletön paikka.
Voisin muuttaa naapuriin ihan noiden lentokenttävibojen takia!

Voisin muuttaa naapuriin ihan noiden lentokenttävibojen takia! Vois pyöräillä kiitotiellä joka päivä! Huutomerkkejä!

Nähtävää olis ollut vaikka koko viikoksi. Tai kesäksi.
Toki me käytiin myös turisteilemassa. Berliinin muurin lisäksi olisi haluttanut nähdä paljon muutakin!

Toki me käytiin myös turisteilemassa. Berliinin muurin lisäksi olisi haluttanut nähdä paljon muutakin!

Paljon vegevaihtoehtoja!
Tämä sekasyöjä lähti Berliinin matkassa vege-clean eating-gluteeniton-trendiin matkaan, ainakin reissun ajaksi! Tarun kanssa löysimme ja saimme ennen reissua raflavinkkejä Berliiniin. Tuolla erikoisruokavalioisen kelpais herkutella. :) Vinkkipostausta tulossa!

Tämä sekasyöjä lähti Berliinin matkassa vege- ja clean-trendiin matkaan, ainakin reissun ajaksi! Tarun kanssa löysimme ja saimme ennen reissua raflavinkkejä Berliiniin. Tuolla erikoisruokavalioisen kelpais herkutella. 🙂 Vinkkipostausta tulossa!

JA tietenkin ADELE.
Onnelliset tytöt! Keikasta juttua myöhemmin lisää. :)

Onnelliset tytöt! Keikasta juttua myöhemmin lisää. 🙂 Sen vain voin sanoa, että Berliini ei ole yhtään liian kaukana Rovaniemeltä matkustettavaksi tuollaisen keikan takia. Ei tosiaankaan!

Kauhia hinku uudelle tyttöjen reissulle!!
Koska olihan meillä järkyttävän hauskaa! :D

Koska olihan meillä järkyttävän hauskaa! 😀

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Katja tiistai, 10 toukokuun, 2016 at 08:16

  Ai että tästä postauksesta välittyy niin hyvä fiilis. Ja vitsi mitkä ilmat sattunut! Odotan tarinan jatkoa 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 10 toukokuun, 2016 at 12:24

   Mulla on edelleen niin ihana tunne takaraivossa, kun oli niin hauskaa 🙂 Jatkoa tulossa, drafteja on jo useita ^^

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty tiistai, 10 toukokuun, 2016 at 19:45

  Vau, samassa paikassa olin minäkin lauantaina! Hienoa oli.

  Minäkin hämmästelin noita East Side Galleryn eteen ilmestyneitä metalliaitoja. Oli jotenkin absurdia, että kun vihdoin muuri on saatu kaadettua, on siihen nyt pystytetty aita, ettei muurin pätkiin voinut koskea. Ymmärrän kyllä, että muuria halutaan suojella, mutta jotenkin tämä aitaus sotii koko ajatusta vastaan.

  Berliinin junat ja metrot on ihan mahdollista ottaa haltuun, kun harjoittelee. Ne ovat aivan älyttömän käteviä ja niillä kannattaa ajella pitkin kaupunkia. Jokainen kaupunginosa on niin erilainen ja monesti eksyminen on ihan kannattavaa. Ihana kaupunki!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 10 toukokuun, 2016 at 20:16

   Ompa huippua! Kyllä mekin kuultiin Suomea monessa kohdin kun heiluttiin paikalla ennen keikkaa, mutta en kyllä ainakaan tunnistanut muita bloggaajia. Kyllä kannatti käydä 🙂

   Tosiaan, hirveän harmittavat ne aidat. Haittaa ainakin valokuvausta ja muutenkin paikasta nauttimista. Jos kuvia haluaisi katsoa kunnolla, ei siinä pitäisi olla sellaisia metallikötöstyksiä edessä näkymää pilaamassa.

   Hyvä jos olet sitä mieltä 😀 Mie taas olen omaksunut Pariisin ja Lontoon metrot niin omakseni, että tämä aiheutti mulle ihan ylitsepääsemätöntä hankaluutta, kun ei ollut yhtään samanlainen systeemi. Pitäis tulla kaupunkiin pidemmäksi aikaa, niin kerkeäisi opetella. Mutta olen samaa mieltä, Berliini on ihana!

 • Reply Katriina keskiviikko, 11 toukokuun, 2016 at 20:54

  Berliinin junat (S-Bahn) ja metro (U-bahn) ovat tosiaan käteviä. Niitten linjoissa on kai joku salainen logiikkakin. On varmaan se sama berliiniläinen logiikka, mikä oli aina ennenkin: kaksi Berliiniä ja yksi ilmansuunta. Berliinistä katsottuna kaikki oli itää. Heh!
  Saattoi olla hiukan hankalaa laittaa 9 U -ja 15 S- linjaa 22 raitiotielinjan, bussien, kaukojunalinjojen ja rautaiteasemien kanssa yhteen ja samaan rasteriin. Kaavio onkin sitten kuin Burdan muotilehden kaava-arkki. (Joku TV-vitsiniekka kysyi kerran tietä sellainen kaava-arkki kädessään ja ihmiset neuvoivat!) 😀
  Käytän lunttilappua, niin että ei tarvitse päätäni turhaan vaivata, varsinkaan jos ei huvita aina löytää uusia paikkoja.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 toukokuun, 2016 at 22:38

   Huuuh, mulla meni pää sekaisin jo pelkän kommentin lukemisesta 😀 Huomaa selekeesti, että tuun maalta!
   En kyllä tiiä mikä tuossa Berliinin kaavassa oli niin hirveän sekavaa, kun kaikissa muissa kaupungeissa metrolinjat on aina olleet tosi selkeitä ja auenneet mulle heti. Niitä ei jotenkin ole tarvinnut erikseen koittaa ”ymmärtää” :p
   Lunttilappu on hyvä idea! ^^

 • Reply Sunna torstai, 12 toukokuun, 2016 at 13:26

  Teille osui aika hyvät ilmat! Mekin oltiin samana viikonloppuna vaeltamassa ja kylläpä aurinko helli. Nyt taas tulee taivaan täydeltä vettä, mutta sitä se kevät on. Minulla on kolme iso kaupunkia, joissa en ole käynyt: Berliini, Lontoo ja Pariisi, ja kyllä tuo Berliini ihan oikeasti pitäisi jo toteuttaa. Näyttää ainakin tosi houkuttelevalta once again 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 12 toukokuun, 2016 at 15:37

   Kyllä olis varmasti vaellussäiksi sopineet myös, voi juku!
   Oi jokainen noista kaupungeista on niin ihania! Tällä hetkellä suosikki on kyllä Lontoo, ja sinne taas kesällä uudelleen. Kävisin tietenkin kaikissa mahdollisuuksien mukaan ^^

  Leave a Reply