Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Finnair Lounget Helsinki-Vantaalla – Omat kokemukset

lauantai, 23 huhtikuun, 2016
*Sisältää kaupallisia linkkejä*

Muutaman kuukauden sisään syksyllä pääsin ensimmäistä kertaa loungeilemaan Helsinki-Vantaalla uuden Silver-kortin ja hauskojen Lontoon reissujen myötä. Kortti jo kohta ”vanhenee”, eikä Silverillä enää makustella lounge-etua kovinkaan tiheästi, kunhan tasokorttien uudistus alkaa. Kovin paljon aikaisempaa kokemusta loungeista ei minulla ole, sillä olen vieraillut aikaisemmin vain Keflavikin lentokentällä Islannissa Icelandairin Saga Loungessa. Nyt olen kuitenkin kerennyt käydä kaikissa Finnairin kolmessa loungessa, mukaanlukien Premium Loungen, jonne on normaalisti pääsy vain korkeamman tasokortin haltijoilla. En ole todellakaan vielä tottunut siihen, että nykyään lentoa Helsingissä odotellessa voi istua kaikessa rauhassa omassa nojatuolissa, juoda teetä tai vaikka lasin valkkaria ilman, että joka välissä rahastetaan ja että on rau-hal-lis-ta. Jälkimmäinen tosiasia vaikuttaa minulla myös lentomukavuuteen. Olen edelleen hyvin taipuvainen lentopelkoon. Hälinä, stressi ja juoksentelu vain lisäävät ahdistuksen mahdollisuutta ennen koneeseen nousua. Loungen rauhaisassa tunnelmassa koko reissustressin voi hetkeksi unohtaa ja koneeseen nousta rentoutuneena. Voisin tottua siihen, ei epäilystäkään. Harmi vain, ettei Gold-korttia ole minulle tulossa ihan lähiaikoina 🙂

Finnair Lounge, portti 21, 3. krs

Tänne suuntasin ensimmäistä A350 XWB-lentokokemuksen jälkeen, kun olin ensin koittanut torkkua yön ”Kainuussa” eli jokamiehen loungessa portilla 31. Ensimmäinen lounge kokemukseni täällä kesti kuusi tuntia. Menin loungeen heti sen auettua 5:30 ja vietin siellä aikaa 11:30 asti, kun lentoni Rovaniemelle lähti klo 12:15. Parasta maailmassa oli se, että pääsi heti suihkuun. Loungessa on kaksi yksityistä suihkutilaa, joissa on puolukan tuoksuisia kylpytuotteita ja pyyhe rullattuna siihen vain mulle. Oli niiin virkistävää. Tiesin, ettei ollut mihinkään kiire, joten suihkuttelin, puin ja meikkasin ihan rauhassa. Suihkutiloihin ei myöskään ollut mitään jonoa. Sitten olikin jo nälkä. Olin lukenut loungen tarjoiluista etukäteen ja odotin hyvää aamiaista.Finnair Lounge HEL (20)Finnair Lounge HEL (11)Finnair Lounge HEL (4)Finnair Lounge HEL (10)

Munakasta ja papuja, kauraleipää ja sämpylöitä, luonnonjugurttia, marjoja, mysliä ja siemeniä, sekä ainaki viis kuppia teetä ja vähän omppumehua. Tällaisen satsin hakasin ja ei kyllä nälkä jäänyt. Aamiaista on tarjolla ihan loungen aukeamisesta kymmeneen asti, jonka jälkeen tarjolle asetetaan keittoa ja salaattia. Aamupalaa syödessä tajusin myös miten paljon loungevisiitillä säästää. Yhtä laajasta aamiaisesta olisin terminaalin puolella maksanut varmasti reilusti yli parikymppiä, eikä siihen olisi kuulunut yhtään santsikuppia teetä. Joskus kuuden jälkeen alkoi maistumaan taas uni siinä lämpimällä paikalla ja torkuin jonnekin kymmeneen. Seiskasta yhdeksään loungessa oli vilske, mutta en antanut sen häiritä, eikä kukaan myöskään häirinnyt minua. Kiireajan jälkeen oli taas ihan hiljaista ja sain kirjoitettua blogia ja luettua aamun lehtiä. Ennen portille siirtymistä hain vielä vähän ruokaa, jotta jaksaisin Sodankylään asti. Tonnikalasalaattia ja hedelmäsalaattia. Nam <3Finnair Lounge HEL (16)Finnair Lounge HEL (14)Finnair Lounge HEL (3)

Sen terminaalin vilskeen kyllä huomasi heti kun laskeutui portaat alas porttialueelle. Varsinkin niin väsyneenä oli sellainen fiilis, ettei olisi yhtään kiinnostanut jäädä sinne etsimään istumapaikkaa koko aamuyöksi ja -päiväksi. Tarjoilut kelpasi mulle paremmin kuin hyvin, mutta en ole kyllä koskaan ollut kovin nirso. Finnair Loungen tarjoiluja ei noin yleensä mitenkään hehkuteta, mutta itse sain kasattua oikein kelvolliset eväät. Parasta oli vielä Marimekon ja Iittalan astiat, jotka ihan todellakin ovat valokuvausystävällistä tavaraa!

Finnair Lounge, portti 36, (non-Schengen)

Oli eräs hyvin hiljainen aamu, kun matkattiin Markun kanssa Lontooseen. Koko isossa loungessa ei ollut meidän lisäksemme kuin kourallinen ihmisiä. Vallattiin heti kiva paikka ja haettiin aamupalaa. Kone lähtisi tasan kahdeksalta ja oltiin keretty jo missata hotelliaamiainen. Tarjoilu oli aikalailla identtinen mitä olin syönyt Finnair loungessa Schengen puolella. Kuin keskitason hotellista. Onneksi meillä oli aikaa syödä ja katsoa uutisia.20151227_065359 20151227_065407 20151227_070814

Sisustuksellisesti pidin paljon enemmän Schengen-puolen loungesta, sillä se on paljon kodikkaampi. Tämä tuntui jotenkin hallimaiselta siihen verrattuna. Ainakin tuona aamuna ilman ihmisiä. Hiljaista siellä kyllä oli, mutta uneliasta oli ollut myös transit-alueella. En voi olla vertaamatta tätä No 1. Loungeen Lontoon Heathrow’lla, jonne pääsimme vierailemaan kotiinpäin tullessamme Lontoon reissulta. Tarjoilut voittivat Finnair loungen 5-2 ja viihtyvyydestä piti huolta omat spat, kirjastot ja muut löhöilyhuoneet ja pelinurkkaukset.

Finnair Premium Lounge, portti 36, (Non-Schengen)

Vain Finnair Plus Gold ja -Platinum, sekä Oneworld tasokorttilaisille ja kutsuvieraille. Tämä lounge olikin sitten sellainen paikka, johon mulla ei normaalisti olisi mitään asiaa. Silver-kortti on riittämätön Premium Loungeen, eikä sisäänpääsyä voi ostaa rahallakaan. Paree siis olla ainakin se Finnair Plus Platinum tai Oneworld Emerald, jotta sisäänpääsy aukeaa. Meille oli kuitenkin varattu paikat täältä ennen A350-lennon lähtöä Lontooseen. Pääsin hiukan maistamaan sitä, mitä ne true-businessmatkaajat pääsee nauttimaan aina Helsinki-Vantaalla. Täällä ei tarjota salaattia isoista ”saaveista”, vaan kaikki tarjoilun yksityiskohdat on mietittyjä ja ylellisiä verrattuna tavallisen puolen loungeihin.

*mainos*
Voita 1000€ Finnair lahjakortti
*mainos*

Finnair Premium Lounge_Maarit Johanna (1) Finnair Premium Lounge_Maarit Johanna (2)Finnair Premium Lounge_HEL_MJT (2)Finnair Premium Lounge_HEL_MJT (14) Finnair Premium Lounge_Maarit Johanna (9)1

Parasta olivat Finnairilla jo ikonisiksi nousseet Tapio Wirkkalan Iittalalle suunnitellut Ultima Thule-astiat ja kuohuviinittömyys. Täällä nimittäin tarjoillaan vain parasta, eli shampanjaa. Itse valikoin kuitenkin valkoviiniä ja jätin shampanjat tulevalle lennolle. Premiumissa oli porukkaa, ja meillä oli myös tilassa omaa ohjelmaa. Tuon loungen testaaminen joskus rauhallisena aikana olisi varmasti hauskaa, sillä sieltä löytyy myös sauna.

Loungeilu on meille aika harvinaista herkkua ja sellaiseksi ylellisyydeksi se taitaa jäädäkin. Helsinki-Vantaan kautta tulee kesällä vielä muutamia kertoja lennettyä ja seuraavan kerran jo muutaman viikon kuluttua. Rovaniemen kiitotie menee juhannuksen kieppeillä remonttiin koko kesäksi, ja tämä kyllä vähentää meidänkin lentelyitä kesällä etelään. Elokuussa molempien Silver-korttien voimassaoloaika loppuu ja sitä ennen jo astuu voimaan Finnairin tasokorttien uudistukset. Käytännössä loungeilusta tulee vieläkin harvempaa. Viime vuoden lukuisat reissut on nyt takana, ja onneksi samalla pääsin testaamaan näitä rauhan tyyssioja Helsinki-Vantaalla!

Mitäs mieltä te olette näistä loungeista? Ootteko viihtyneet?

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 23 huhtikuun, 2016 at 23:03

  Nyyh, olen elämäni aika kerran päässyt loungeen! 😀 Ja olihan se aivan ihana, erilainen tapa aloittaa matka. Jotenkin tuli just sellainen rauhoittunut olo.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 27 huhtikuun, 2016 at 20:14

   Yksi kerta saa kyllä jo sellaisen hyvän fiiliksen aikaan! Vitsi kun tuohon vois vaan tottua. Ja siis, voispa vaan kokoajan reissata ja aina istua loungessa… 😀

 • Reply Sandra sunnuntai, 24 huhtikuun, 2016 at 11:49

  Mä käytin loungeja ennen aina, kun olin työmatkoilla. Onhan se mukavan rauhallista, mutta ainakin Finnairilla ei musta ruoka ole kovin kummoista, vaan melkein kuin jossain vähä paremmassa työpaikkaruokalassa vähän kärjistettynä. Ainakin sen kokemuksen mukaan, mitä itselläni on niistä kerroista, kun olen loungessa ollut.

  Premium-puolelle ei tosiaan ole ollut asiaa 😀

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 27 huhtikuun, 2016 at 20:15

   No juu, jaan kyllä tunnelmat tuosta ruuasta, mutta mie en oo kyl mitenkään nirso 😀 Aina sitä on tuollaisesta ilmaisesta ruuasta tyytyväinen ja mie niin sellaisesta nautin. Tiiän miten tuhottomasti voi kuluttaa terminaalin puolella ihan pieneen ruokaan. Ihan mahan täyttöön toi on kuitenkin musta oikein oivallinen!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 24 huhtikuun, 2016 at 11:49

  Hyvä ja kattava postaus Finnairin loungeista :). Itse olen noita kaikkia kanssa testannut ja hyväksi todennut. En ole mikään lounge-konkari, mutta olen sentään sen verran käynyt noissa eri kentillä, että voin sanoa Finnairin loungejen olevan vähintäänkin hyvää keskitasoa verrattuna moniin muihin. Ymmärrän, että jotkut valittavat vaikkapa loungen tarjoiluiden niukkuudesta tai tasosta, mutta kyseiset henkilöt eivät ole tainneet käydä Prahan tai Tukholman… suoraan sanoen aika paskoissa loungeissa.

  Harmi toisaalta, että Silverillä ei enää kohta pääse loungeen, mutta toisaalta se on mielestäni vain hyvä juttu, vaikka olenkin Silver itsekin. Nimittäin varsinkin tuo Schengen-lounge on niin täynnä porukkaa ruuhka-aikoina, että loungen merkitys on melkein hävinnyt kokonaan, kun kentän hälinä siirtyy sinnekin. Eli parempi, että siellä on vähemmän porukkaa. Suostun kyllä maksamaan tarvittaessa sen maksun jatkossa. Nykyään en oikeastaan tykkää olla yhdelläkään kentällä ilman loungea juurikin näistä syistä, mitä luettelit, sillä en jaksa sitä hemmetinmoista hälinää kaikkialla :P. Onneksi kohta on luvassa sellainen kortti, jolla päästään aina ilmaiseksi loungeen (ei Finnairin), joten tuosta muutoksesta ei ole senkään takia huolta :).

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 27 huhtikuun, 2016 at 20:19

   Sie siis hommaat Priority Passin! 🙂 Mie oon kans sitä googletellut ja todennut sen tämän hetkiseen elämäntilanteeseen sopimattomaksi. Jos matkustaisin yhtä paljon kuin viime vuonna oli mahdollista, hommaisin sen varmasti myös.
   Allekirjoitan kyllä puheesi tuosta uudistuksen järkevyydestä. Onhan tuolla loungessa ihan hurja meno schengen-puolella ruuhka-aikaan. Tottakai terminaalissa on myös, mutta loungen idea katoaa jos siellä on samanlainen meteli, siivo ja ruuhka.
   Mua kyllä kiinnostais päästä vielä testaamaan lounge Berliinissä! Saa nähdä millainen siellä on vai onko minkäänlainen. Tuo Lontoon Heathrow’n N.1 lounge oli kyllä oikein hyvä ja palveluiltaan parempi kuin Finnairin, mutta se oli aivan täyteen buukattu. En ottanu sielä edes yhtään kuvia.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 3 toukokuun, 2016 at 10:40

    Itsellä on ollut tuo Priority Passin ”miniversio” Amexin kylkiäisenä, mutta sillä saa vain 4 ilmaista käyntikertaa vuodessa, eikä rinnakkaiskortinhaltija saa käyttää niistä yhtään, eli aika vähälle käytölle se jäi. Nyt kuitenkin otin upgraden Amexiin, joten tulee se kunnon kortti siinä ohessa ;).

    Berliinin kenttähän on vähän mitä on, eli ei siellä taida olla mikään erikoinen loungekaan. Itse asiassa loungea ei ollut ainakaan siellä lainkaan, mistä meidän lento lähti (olisi ollut ennen turvatarkastusta, mutta ne on vähän turhia omasta mielestä).

    • Reply Maarit Johanna tiistai, 3 toukokuun, 2016 at 12:45

     Aa joo Amexillahan on tuo kiva pirteä erikoisuus. Ollapa ittelläki tarvetta loungekäynneille enemmän 🙂
     Joo mulla taitaa tulla enempi käytyä loungessa just Helsingissä, joten siinä mielessä ei haittaa kyllä ollenkaan ettei Berliinissä ole mahdollisuutta lainkaan.

  Leave a Reply