Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Arctic Light Fashion Night

lauantai, 16 huhtikuun, 2016

Se fiilis kun tuntuu siltä, että asut just oikeassa kaupungissa ja oot oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Pikkuisen kateudesta vihreänä olen saattanut aikaisemmin kattella helsinkiläisten juttuja ties mistä awardseista ja gaaloista, joihin osallistumisesta voisin vain haaveilla. Niistä huipuista häppeningeistä luen sitten jutut facebookista, blogeista, Me Naisista ja Ellestä yrittäen elää niitä hetkiä korkokengissä ja mekoissa kotisohvalla. Onneksi meillä Rovaniemelläkin tapahtuu! Arctic Light Hotel juhlisti juuri yksivuotista taivaltaan ja se ei mikään huono taival ole ollutkaan. Aika harva hotelli voi leveillä sillä, että ensimmäisen vuoden aikana pääsee noteeratuksi niinkin upeasti, kuin suoraan maailman 11. parhaaksi hotelliksi. Jo pelkästään tuon takia kannatti varmasti poksauttaa useampikin skumppa. Nyt perjantaina Momenti-vaateliike ja Arctic Light Hotel yhteistyössä järjestivät Arctic Light Fashion Night-tapahtuman, ihan supermakean muotinäytöksen cocktail-illallisineen. Ja minä pääsin matkaan!Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (164)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (319)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (172)

Kerkesin snäpissä jo ahdistua mitä muotinäytökseen puetaan päälle, mutta onneksi olin käynyt juuri Momentissa alkutalvesta shoppailemassa kauniin mustan mekon. Kampaamokauppa Sitruunassa Joel laittoi mulle hauskan lettikampauksen ja sitten olinkin jo valamis! Loppujen lopuksi en ollut ollenkaan yli- tai alipukeutunut kun astelin punaisen maton kautta sisälle hotelliin. Heti pääsi kättelemään hotellin johtajaa ja Anna-Liisa Tilusta, joka oli tullut juontamaan tapahtuman. Viinilasi kourassa oli hyvä hämmästellä miten paljon tyylikkäitä rollolaisia hotellin loungeen olikaan jo ehtinyt kerääntyä! Arctic Light Hotellin aulalounge on ehkä täydellisin ja tyylikkäin paikka järjestää tuollaisia tapahtumia ja nyt se oli selkeästi elementissään ja parhaimmillaan! Olen käynyt tuolla aamiaisella useita kertoja ja kahvillakin. Se tarjoaa aina rauhallisen paikan rentoutumiseen, mutta nyt se näytti siltä kuin olen aina sen ajatellut sen käyttötarkoituksen olevan. Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (168)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (363)Anna-Liisa Tilus huudatti eläköötä ja haastatteli Momentin Lea Niskakaria kevään trendeistä ja hotellinjohtaja Timo Kärkeä Arctic Light Hotellin menestyksen salaisuudesta. Sitten olikin jo muotinäytöksen vuoro! Olen itse vieraillut Momentissa useasti ja ihastunut lähinnä heidän mekkoihinsa, jotka sopii minunkin vartalolle. Samantyyppistä vaateliikettä ei ole ennen ollut Rovaniemellä, johon viitsisi nuorenakin mennä shoppailemaan. Nyt kuitenkin jo yleisön joukossa näkyi Momentin valikoimasta löytyvää Ted Bakeria yllä. To travel is to live – but I love fashion too! Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (202)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (36)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (64)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (293)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (281)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (264)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (296)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (277)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (292)

Muotinäytös vei niin yleisön kiinnostuksen viinilaseista, kun mallit pujottelivat loungen ja lasiravintolan läpi reilun puolen tunnin ajan Anna-Liisan ja Lean selostaessa. Eräs liehukehelmainen mekko kiinnitti huomioni ja kesän juhlia varten se varmaankin täytyy käydä hakemassa. Olemme menossa vieraiksi ainakin yksiin hääjuhliin, joten tarvettakin onneksi on!

En kuitenkaan voi itselleni mitään. Muotinäytös ja -katsaus oli inspiroiva ja varsinkin Rovaniemellä niin harvinaista herkkua, että tottakai silmän ruuasta nautti koko ajan edestä. Silti mahani jo murisi pelkästä ajatuksesta, että heti sen jälkeen olisi cocktailpöytä katettuna Arctic Boulevard ravintolan puolella. Itselleni ravintola on tuttu ainoastaan Sara La Fountain-aamiaisen vuoksi, mutta ravintolan menua en ole käynyt vielä testaamassa. Ravintolan tyyli oli nyt tuotu cocktailpalojen muodossa tarjolle ja voin sanoa suoraan, että siellä oli sellaisia makuja, jotka jäi mulle uniin!Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (298)

Tämä. Onko suloisempaa alkupalaa olemassakaan?

Tämä. Onko suloisempaa alkupalaa olemassakaan?

Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (78)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (92)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (90)

Valehtelisin jos väittäisin, ettei tämä uskomaton tarjoilu ollut ainakin minun illan huippuhetki! Rakastan syömistä, varsinkin hyvin syömistä ylikaiken ja täällä se oli tehty todella helpoksi. Maut olivat täydellisiä. Multa jäi syömättä ainoastaan tattikroketti, sillä en välitä hirvesti sienistä. Pakkohan sitäkin oli kuitenkin maistaa. Skagenit, saaristolaisleivät lohitäytteellä, hirviburgerit, kanavartaat, ja Västerbotten-juustopiiraat savuporolla veivät kielen mennessään. Kaikista täydellisintä oli poron paahtopaisti lohikapriskastikkeella. Niin hyvää poroa en ole maistanut koskaan! Pelkästään noita kävin santsaamassa kolmesti ja meinasin käydä jo ehdottamassa, josko aamiaisellekin saataisi samanlaisia elementtejä vaikka lisäkustannuksella.

Voi luoja mun makuhermoja! Jos Arctic Boulevard on vähintään yhtä hyvä ravintolana, toivottavasti pääsen sinnekin pian syömään. Viisi tähteä, 5/5 ja kymmenen pistettä. <3Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (315)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (302)Ruuassa oli onnistuttu ihan yli kaikkien odotusteni. Se on oma mielipiteeni. Arctic Lightin aamiainen on ainakin Rovaniemellä jo käsite, mutta tällainen cocktailpöytä yltää ihan reippaasti samalle tasolle. Oli katsottu mielenkiintoisia makuja, mutta myös paljon kaikkea tuttua. Melkein maksaisin mieluummin tämän seisovan pöydän antimista, kuin kolmen ruokalajin illallisesta. Tässä oli ruokaa silmille ja sielulle. Taas yksi hyvä syy miksi hotelli on päätynyt heti ekana vuonna parhaiden listalle. Täällä ei epäonnistuta, vaan mieluummin onnistutaan yli odotusten.

Jälkiruoka kiersi salissa samalla kun taikuri teki temppujaan ryhmille. Minikokoiset herkut olivat sopiva lisä ja ainakin mesiangervomoussella ryyditetty mutakakku ja pikkuruinen vadelmajuustokakku olivat suussasulavia. Odotin kuitenkin vielä sitä jälkiruuista mielenkiintoisinta. Istuin nimittäin ihan baarin vieressä ja katselin, kun hotellin nimikkodrinkkiä rakennettiin tiskin takana. Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (108)

THULE - uusi Napue Gin pohjainen drinkki sai nimen! Makuja limestä, tyrnistä ja katajasta.

THULE – uusi Napue Gin pohjainen drinkki sai nimen! Makuja limestä, tyrnistä ja katajasta. Parhaana lisänä toki tarjoilu Iittalan Ultima Thule-laseista, jotka meiltäkin löytyy kotoa. Parasta, ja niin kaunista.

Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (136)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (324)

Tykkään mojitoista ja gintonicista, joten tässä oli makua juuri mulle! Hyväksyvää mutinaa kuului ympäriltä ja näkyi Thule uppoavan myös muihin vieraisiin. Muutaman kerran olen käynyt kokeilemassa Arctic Lightin Lobby Barin cocktail-listaa ja olen tyytyväinen, että nyt siellä on tällainenkin herkku odottamassa seuraavaa kertaa. Ainoa miinus oli omasta mielestäni se, että lasi on niin kamalan pieni! 😀

Ilta oli jo lopussa ja aika arvontojen. Yö hotellin sviitissä ja Momentin lahjakortti arvottiin parille onnekkaalle. Lisäksi Beauty Heaven lahjoitti tuotepalkinnon. Kaikille jaettavat goodiebagit odottivat lähtijöitä, mutta porukka istui vielä tiukasti tuoleillaan. Iltahan oli vasta alussa! Hilpaisin itse kotia kohti hiukan ennen kymmentä kun meininki oli vielä parhaimmillaan. Olipahan ilta!Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (105)Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (170) Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (347)

Miss Rovaniemi Sanna Kähkönen jakamassa goodie-bageja.

Miss Rovaniemi Sanna Kähkönen jakamassa goodie-bageja.

Arctic Light Hotel Fashion Night Momenti (370)

Upeaa, että Rovaniemelläkin on paikka ja ihmiset tällaisille tapahtumille. Suuren maailman menoa tänne ollaankin kaivattu ja sitä pikkukaupungin tunnelmaa pakoon me monesti tulemmekin Valtakadulle aamiaiselle. En ole tainnut ihastustani tähän hotelliin peitellä aikaisemminkaan, ja nyt sekin vain syvenee. Toivottavasti menestyksekkäitä vuosia hotelliskenessä on tulossa Rolloon vielä paljon lisää! Kiitos hienosta illasta Arctic Light Hotel ja Momenti 🙂

*Lipun tapahtumaan tarjosi Arctic Light Hotel*

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sandra lauantai, 16 huhtikuun, 2016 at 13:00

  Onpa upeen näköistä! Snäpissä jo ehdin ihastella, mutta onpa tuolla fancya! Tarjottavat näyttää juuri niin suussasulavilta kuin kuvailitkin.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 16 huhtikuun, 2016 at 15:19

   Oli pakko snäpätä, kun se tunnelma ei kuvista välittynyt ihan niin hyvin kuin liikkuvasta kuvasta 🙂 Jos pyörit joskus Rovaniemellä niin kannattaa ehottomasti käydä piipahtamassa tuossa aulassa vaikka kahvilla. Se ON valehtelematta kaupungin fancyin paikka. Ja juu, ne ruuat <3

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 16 huhtikuun, 2016 at 18:23

  Vähän hieraisin silmiä, kun mulla jäi yksi rivi väsyneillä silmillä lukien välistä ja luin että ”Loppujen lopuksi en ollut ollenkaan yli- tai alipukeutunut kun astelin … juontamaan tapahtuman”. Olin että wou!! 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 16 huhtikuun, 2016 at 19:51

   Haha, voi ei 😀 Tuskin olis minusta juontamaan tällaisia iltamia! Varsinkaan kun Anna-Liisa Tilus oli paikalla 😉
   Mutta hei, oli se ilta silti aika wou!

 • Reply Jenni / Globe Called Home lauantai, 16 huhtikuun, 2016 at 23:06

  Mä kattelin jo tätä Snäpistä ja aivan upealta tapahtumalta vaikutti! Jo silloin jäi mietityttämään, että mitä noiden vohvelialkupalojen sisällä sitten oli? Näyttää herkullisilta, mutta makumaailmaa en pystyisi edes veikkaamaan.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 17 huhtikuun, 2016 at 10:22

   Olihan upeaa! Siis tiiäkkö, tätä kirjoittaessa olin myös ihan hukassa. Koitin kattella kuvia läpi, josko jossain fotossa olis ollut noiden alkupalojen nimike, mutta ei yhdessäkään kuvassa. Ehkä en edes nähnyt sitä, kun ei muistu ollenkaan mieleen! Makumuistojen perusteella sanoisin pulled porkia ainakin päällä. Mun täytyy nähtävästi ottaa selevää 😀

 • Reply Katja sunnuntai, 17 huhtikuun, 2016 at 08:40

  Täällä on toinen joka aina vähän kateellisena katselee Helsingin monipuolisia tapahtumia. Mutta hienoa Rovaniemi, että sielläkin! Tännekin saisi tulla jotain äsköniä ja mulle mielellään kutsu 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 17 huhtikuun, 2016 at 10:23

   No sanoppa muuta. Me landelaiset jäähään aina niistä tapahtumista vähän ulkopuolelle. Onneksi Rollossa on aktivoiduttu ja täällä muutenkin on vaikka mitä kivaa silloin tällöin. Jännä kyllä, just tuo kyseinen päivä oli aika aktiivinen. Täällä oli monia muitakin tilaisuuksia, joihin olisin mielellään mennyt! Toivottavasti niitä tulee vielä lisää ^^

  Leave a Reply