Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Pure Burger @ Kahvila Kauppayhtiö

maanantai, maaliskuu 28, 2016

Jatkoa seuraa ravintolakokeiluille ja -kokemuksille Rovaniemeltä! Tällä kertaa testissä Kauppayhtiö. Sillä nimellä on jotensakin legendaarisia viboja ainakin täällä Rovaniemellä! Kyseinen luonteikas kahvilabaariravintolanightclubi on ihan varmasti Rollon erikoisin, persoonallisin ja hauskin kaikessa rosoisuudessaan. Ovesta astuessa on fiilis, kuin tulisi amerikkalaiseen dineriin. Kauppayhtiön nimeä voi avata sen verran, että siellä on kaikki kaupan. Siis ruokaa ja juomaa saa ja näin, mutta voit mennessäs ostaa vaikka tuolin takamuksesi alta näin esimerkkinä. Paikka onkin täynnä vintagesälää ja sieltä voit löytää sisältä ikkunan äärestä esimerkiksi moottoripyörän tai ikivanhan minkä lie. Kauppayhtiö on jo pelkästään sen vuoksi katsastamisen arvoinen paikka, jossa kannattaa piipahtaa vaikka kahvilla tai Hih-hi!-myymälässä ostoksilla!Kauppayhtiö Rovaniemi _ MJT (33)Kauppayhtiö Rovaniemi _ MJT (13)Kauppayhtiö Rovaniemi _ MJT (19)Kauppayhtiö Rovaniemi _ MJT (15)

Kauppayhtiö tuli tutuksi opiskeluaikana kun sieltä sai vielä sushia. Sittemmin sushit on syöty ja toimintaa muutettu vähän mainstreamimpaan suuntaan ainakin ruuan suhteen. Viime viikolla tuli käytyä testaamassa paikan Pure Burger-brändin maistuvia tuotoksia. Herranjestas. Olen asunut Rollossa jo melkein kaksi kuukautta ja en ollut vielä ehtinyt päästä näiden lumoon! Sain ystäväni lounaalle mukaan ja oltiin molemmat eka kertaa piiitkästä aikaa vierailemassa Kauppayhtiöllä. Yllätyksekseni paikka oli käynyt läpi kasvojen kohotuksen ja keittiötäkin oli uudistettu. Burgerin tekoa voi käydä avoimesta keittiöstä vaikka seuraamassa jos huvittaa. Keskiviikon lounasburgerina oli Blue Cheese Burger cheddarilla, Saint Agur -sinihomejuustolla, punasipulihillokkeella, aiolilla ja rucolalla. Olen aikaisemmin ollut vähän montaa mieltä sinihomejuustosta burgereissa. Tällä kertaa hinta ratkaisi, ja lounastarjouksena valitsimme molemmat Blue Cheese Burgerin.

Eikö ookki aika söde pöytä?! :D

Eikö ookki aika söde pöytä?! 😀

Saatoin ottaa myös suklaapirtelön. Se oli kyllä niin iso, että siitä olis juonu kaks!

Saatoin ottaa myös suklaapirtelön. Se oli kyllä niin iso ja tuhti, että siitä olis juonu kaks!

Ravintolaburgerilta olisi jotenkin olettanut sellaista valtavaa olemusta, jota ei ikinä voisi syödä ilman haarukkaa ja veistä. Mut ei, tämä tarjoiltiin Ameriikan malliin, mutta koko oli suomalaiselle sopiva! En ole pitkään aikaan syönyt noin täydellistä hampurilaista. Okei, mulla  oli sairas näläkä, mutta maut oli just kohdillaan. Ehkä parhain makuyhdistelmä oli juurikin se mediumpihvin, punasipulihillokkeen ja sinihomejuuston liitto. En tajua, miksen ole syönyt tällaista aikaisemmin. Burgeri oli sopivan kokoinen, eikä siitä tullut ähkyä. Se oli tällaiselle tavallisen kokoiselle naiselle just hyvän kokoinen lounas. Jos isompi ihminen olisi tarvinnut enemmän, saisi burgerinsa tilattua myös kahdella pihvillä.

Namps.

Namps.

Kauppayhtiö Rovaniemi _ MJT (23)

Koska oli ainoastaan positiivista, että Kauppayhtiö oli nyt palautettu jälleen mieliin, vein sinne Markunkin murkinoimaan heti samalla viikolla kunhan tyyppi oli päässyt viettämään etäpäiväänsä Rovaniemelle. Perjantain lounasburgerina oli Chili Burger, mutta päättelimme sen olevan kummallekin liian tulista tilattavaa. Ylipuhuin Markun ottamaan Blue Cheesen ja otin itse Pulled Porkin. Oli pakko ottaa taas se suklaapirtelö. Tällä kertaa puoliksi. Kauppayhtiö_Rovaniemi (4)Kauppayhtiö_Rovaniemi (8)

Tää pulled pork sipulirenkailla ja mummonkurkuilla oli perjantailounaan herkku!

Tää pulled pork sipulirenkailla ja mummonkurkuilla oli perjantailounaan herkku!

Lopputulemana: ruuasta tämä mättöruokalover antaa 4/5. Kerrassaan ihania makuja ja niiin hyviä yhdistelmiä. Mahtavinta minusta nimenomaan se, ettei burgerit ole liian valtavia. Ei tule järkyttävä ähky vaan jää vielä sellainen hyvä fiilis. Sitä viiden tähden burgeria ei ole tullut vielä vastaan, joten jätetään ne pisteet vielä odottelemaan sellaista ihan supertäydellisintä elämystä. Markku oli samaa mieltä. Ruoka oli hyvää ja burgerikin kuulemma yksi parhaista viime aikoina. (Sodankylän Tori-Kioskin Auroran voittanutta ei kuulemma kuitenkaan ole!) Palvelusta ei ole negatiivista sanottavaa, mutta tämä on baarityyppinen itsepalvelupaikka, jossa ruoka tilataan kassalta ja haetaan myös itse luukulta. Tripadvisorissa Kauppayhtiö löytyy Rovaniemen ravintoloiden listalta sijalta 18. seitsemänkymmenenyhden ravintolan joukosta, mutta varmaan melkeen joka toinen arvostelu on otsikoitu tyylillä: ”The best burgers in town!” Gotta believe them, oli sen verran hyviä löytäjä omallakin lautasella! 😀 Tänne siis vaan, jos siellä ruudun toisella puolella on burgerilovereita. Lista on kuulemma uudistumassa pikkuhiljaa, ja jään sitäkin jännityksellä oottelemaan. Jes ja nam ja suositukset!

Muut ravintola-arvosteluni Rovaniemeltä löydät TÄÄLTÄ.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Anu maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 20:53

  Ah, Kauppayhtiön burgerit on vaan niin hyviä! <3 Kauppayhtiö on muutenkin ollut mun lemppari Rovaniemellä since 2006, joten tuli kyllä vähän koti-ikävä näitä kuvia katsellessa. :')

  • Reply Maarit Johanna maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 20:55

   No niin on! Ihmeellistä, kun en ollut tajunnut tätä paikkaa aikaisemmin. Mie jotenkin ajattelin, että ei sinne kannata mennä sushien loppumisen jälkeen, mutta väärässäpä olin 🙂 Onneksi on tämä ”rojekti”, jossa käyn testailemassa vähän kaikkia paikkoja kevään aikana.
   Sinun pitää taas tulla käymään 😀

   • Reply Anu tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 00:38

    Niin pitää! Ja se Rovaniemen-reissu taitaa sitten olla yhtä syömistä 😀

 • Reply Sunna maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 22:38

  Olispa huippista kokeilla tuo tofu-avokadoburgeri, koska kuulostaa aika ihanalta setiltä. Maistoin juuri elämäni parasta purilaista Budapestissä (linsseillä ei vaan mennä pieleen), ah oi voi namm. Rovaniemi vaikuttaa olevan kyllä gastronomian keskus!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 17:21

   Mieki harkitsin sitä, mutta homejuusto voitti <3 Linssiburgeri kuulostaa kyllä aika järkyttävän hyvältä! Olispa ohje sellaisille. Täällä on tosi paljon uusia ravintoloita ja ihan mahtavaa kun voi käydä joka viikko testaamassa jotain uutta:)

 • Reply Sandra lauantai, huhtikuu 2, 2016 at 07:18

  Mä tykkään lukea näitä sun ravintolakokeiluja, vaikka ei nyt ole edes suunnitelmissa se osa Suomea. Kirjoitat jotenki tosi hauskasti näistä paikoista 🙂

 • Leave a Reply