Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Merellinen Dun Laoghaire ja museovinkki

perjantai, 18 maaliskuun, 2016

Irlannin lomalla kesällä 2013 vasta haaveilin omasta blogista. Kirjoitin matkapäiväkirjaa käsin. Olin jo silloin kärsimätön näkemään, kokemaan ja kirjoittamaan muistiin. Halusin käydä viikon aikana mahdollisimman monessa kohteessa ja saada reissusta kaiken mahdollisen irti! Tämän takia jaoimme matkamme useaan osaan, ja aloitimme Irlantiin tutustumisen Dún Laoghairesta, jonka jälkeen jatkoimme matkaamme Pohjois-Irlantiin Antrimin rannikolle. Kaksi päivää Dún Laoghairessa olivat hauskoja ja aurinkoisia. Kyseessä on ihana pieni satamakaupunki Dublinin eteläpuolella, jonne pääsee mahdottoman helposti mm. DART-junalla päiväretkelle. Me halusimme myös yöpyä siellä, koska löysin vallan sopivan hotellin. Niillä hinnoilla loppumatka yövyttiinkin sitten pienissä hassuissa majataloissa rutkasti halvemmilla hinnoilla. Mutta sehän onkin sitä parasta Irlantia!

Minulle aiheutti ihan kamalasti hankaluuksia kaupungin nimen lausuminen aluksi. Laoghaire on vaikeasti lausuttava sana, varsinkin jos sitä koittaa suomeksi yrittää jollekin selvittää. Onneksi P.S I Love You-elokuvassa kaupunki mainitaan ja sain kuin sainkin kieleni pois solmusta. Dun Leeary! Kaupungille ei valitettavasti ole olemassa englanninkielistä nimeä, joten koittakaa vain selvitä samoista ongelmista. 😀

Royal Maritime Hotel oli luksusta sisältä ja ulkoa.

Royal Marine Hotel oli luksusta sisältä ja ulkoa.

DSCF0135Dun Laoghaire_MJT (39)Dun Laoghaire_MJT (42)

Tässä teille pienet makustelut matkapäiväkirjastani!

Ma 29.7.2013 klo 21:00 Dún Laoghaire, Irlanti

”Eka kertaa Irlannissa! Eilen tultiin illalla superhalvalla Norskin vuorolla Helsingistä Dubliniin ja otettiin taksi Dún Laoghaireen vähän Dublinin eteläpuolelle. Varattiin reissun kahdeksi ekaksi yöksi vähän luksusta: Royal Marine Hotellista huone merinäköalalla. Hotellilla on certificate of excellence ja se kyllä näkyy ja tuntuu, upea paikka! Niinkuin olisi jossain kuninkaan kesäpalatsissa. Eilen ei tehty muuta kuin käytiin nollakerroksen Hardy’s Barissa syömässä aivan huippuhyvät clubsandwichit ja maisteltiin reissun ekat irkkujuomat. Mulle Bulmersia ja Markulle Smithwickiä. Sen jälkeen oli hyvä tehdä tuttavuutta 180cm leveän sängyn kanssa 11h unien muodossa.

Aamiaisellakin oli viiden tähden palvelu. Kahvit, teet ja paahtoleivät tuotiin pöytään ja muut sai hakea notkuvasta buffetista. Syötiin toki liikaa, niinkuin aina loman ekana päivänä kuuluu! Sulattelukävelylle mentiin hotellin ikkunastakin näkyvälle Dún Laoghairen sataman aallonmurtajalle. Tosi kauniit näkymät ja paljon laivoja ja veneitä. Howthin niemi näkyy tosi selvästi vastarannalla. Sinnekin ajateltiin mennä joku päivä (postaus reissusta tässä). Satamasta oli lyhyt matka Maritime Museoon, joka oli tehty vanhaan kirkkoon. Melko loistokas. Mie tykkäsin nimenomaan siitä kirkkoympäristöstä tosi paljon.”DSCF0142

Tuolla taitaa sataa!

Tuolla taitaa sataa!

Dun Laoghaire_MJT (7)

Satamassa harjoiteltiin joitain purjehduskisoja varten juuri kun olimme päässeet paikalle. Hirveän paljon kiinnostuneita katselijoita ei ollut aamulla liikenteessä, ja saimmekin hengailla aallonmurtajalla ihan keskenämme. Harvinaista kyllä, oli aika upea sää! Aurinko paistoi ihanasti ja pilvetkään eivät vaikuttaneet uhkaavilta. Oli hassua olla niin lähellä Dublinin vilskettä ja suurkaupunkia. Kiireestä ja turistijoukoista ei ollut tuolla pikkukaupungin rauhassa tietoakaan.

National Maritime Museum sijaitsee 180 vuotta vanhassa merimiesten kirkossa.

National Maritime Museum sijaitsee 180 vuotta vanhassa merimiesten kirkossa keskeisellä paikalla.

DSCF0148

Museon tärkein nähtävyys on nostettu kuin alttarille. "The Baily Optic" Bailyn majakasta Howthista.

Museon tärkein nähtävyys on nostettu kuin alttarille. ”The Baily Optic” Bailyn majakasta Howthista.

DSCF0158DSCF0155

Kaikista erikoisinta minusta oli löytää pienoismalli laivasta nimeltä Suomen Joutsen! Tämä herätti meissä sekä hilpeyttä, että ihmetystä. Hauskaa saada pala Suomenkin historiaa Irlannin kansalliseen merenkulun museoon.

Kaikista erikoisinta minusta oli löytää pienoismalli laivasta nimeltä Suomen Joutsen! Tämä herätti meissä sekä hilpeyttä, että ihmetystä. Hauskaa saada pala Suomenkin historiaa Irlannin kansalliseen merenkulun museoon.

Dun Laoghaire_MJT (33)

Normaalisti emme ole hirveän kiinnostuneita museoista, mutta merenkulku, seikkailut ja tutkimusmatkat saavat meidät liikkeelle. Kuten mainitsinkin jo päiväkirjassani, olin eniten innoissani museon ympäristöstä ja kauniista kirkosta. Museoesineet sopivat paikkaan täydellisesti. Valitettavasti vuonna 2013 ulkona olivat meneillään rakennustyöt ympäröivissä rakennuksissa, joten kirkon ulkopuolen ympäristö ei ollut ehkä eniten edukseen. Tähän mennessä asiat ovat varmasti jo paremmalla tolalla!

Oletko vieraillut Dun Laoghairessa? Mitäpä tykkäsit? 🙂

________________________________________________________________________________

Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka on suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. Viikon aikana 13.20.3.2016 julkaistaan blogipostauksia, joissa esitellään monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Arvomme yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa matkan Irlantiin sekä monia muita palkintoja. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta pysyt selvillä myös kampanjan muista kilpailuista.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Levoton matkailija | London and beyond | Lähtöportti | Pää pilvissä | To travel is to live

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley'sbooky.fi
inSpiral Dance CompanySuomi-Irlanti -seuraSalo Irish FestivaaliKelttikorut

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Susanna perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 23:01

  Kiva että jaoit tämän matkakokemuksen 🙂
  käväisin myös Irlannissa 2013 vuonna.
  Merenkulkumuseo on varmasti kiinnostava

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 19 maaliskuun, 2016 at 15:53

   Tämä oli yksi meidänkin retken kohokohtia! Oli muuten yllättävän aurinkoinen kesä silloin 2013 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 05:54

  En ole vieraillut, mutta pitäisi ehkä, koska merenkulku, seikkailut ja tutkimusmatkat on munkin listoilla. 😀 Kansallismuseossa oli vuosi tai kaksi takaperin todella mielenkiintoinen näyttely tutkimusmatkailijoista, joka oikein veti mukaansa, ja tietty entinen kesätyöpaikkani Söderskärin majakka on kaikkia kolmea pullollaan.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 17:24

   Mitenköhän mulla on nämä kommentit menny ihan ohi! Mutta siis juu, tutkimusmatkat <3 Käytiin tänään Arktikumissa ja siellä näyttelyt osittain sivusivat samoja asioita. Voi vitsi miten mielenkiintoista kun saa yhdistää tietonsa näistä kaikista museoista keskenään. Jokaisessa paikassa kuulee aina jotain ennenkuulumatonta. Majakka olis muuten aika mahtava kesätyö! 😀

 • Reply laura / to travel is to live maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 09:52

  Enpä tiennytkään, että siellä on tällainen museo, näyttää mielenkiintoiselta! Olen käynyt Dun Laoghairessa muutaman kerran, sillä yksi ystävä asui siellä. Sattui olemaan kokki, ja loihti meille vaihtareille välillä upean illallisen 🙂 Satamassa muistan nähneeni myös hylkeitä, jotka kerjäsivät kalastajilta kalanperkeitä.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 17:25

   Joo tämä näytti ulkoa vaan ihan tavalliselta kirkolta, että en usko, että tänne eksyisi, jos ei tietäisi mitä sieltä löytyy 🙂 Oi hylkeitä! Olisipa ollut nytkin. Onneksi oon kerennyt nähdä sellaisen jo Islannissa ^^

 • Reply Mika / Lähtöportti tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 09:09

  Olen nähnyt hieman Dun Laoghairea bussin ikkunasta. Vaan olipa tässä kirjoituksessasi paljon yhteistä omaan ensimmäiseen Irlannin-matkaani! Mekin haluttiin aloittaa tyylillä ja yövyttiin eka yö linnassa ennen loppureissun kolmea B&B:tä. Paikkakunta oli Killiney (lausutaan Kileini, selvisi mulle vasta paikan päällä) muutaman kilometrin päässä Dun Laoghairesta. Heti perille päästyä tilattiin Bulmersit ja hillittömän kokoiset club sandwichit alakerran lounge barissa. Ja mulla noita omaksi iloksi kirjoitettuja matkakertomuksia löytyy monelta vuosikymmeneltä 🙂 Vastaavanlainen matkan aloitus linnamajoituksella on tehty Irlannissa toistekin. Katsopa sellainen kuin Clontarf Castle seuraavaa Irlannin-matkaanne varten, hinta-laatusuhde on varsin hyvä.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 22:17

   Hei kuulostaapa hyvältä ja justiin niin samalta kuin meillä! 😀 Bulmers jäi omaksi lemppariksi reissun jälkeen ja kyseinen loman aloitus illallinen oli yksi muistettavimmista. Ihan mielettömän mystisen näköinen linnamajoitus! Olis aika upeaa päästä tuollaiseen yöksi. Toivottavasti pian pääsee taas reissuun. Irlannille ei riitä yksi kerta 😀

 • Reply Katja / Lumiomena maanantai, 28 maaliskuun, 2016 at 14:12

  Dun Laoghaire on ihana! Me kävimme siellä viime kesänä, kun majoituimme perheen kanssa läheiseen Killineyn kylään. Hotellimme (Fitzpatrick Castle Hotel) henki sellaista vanhan maailman charmia, mutta oli aika kulahtanut. Tulevana kesänä suuntaamme taas Irlantiin ja olisimme halunneet juuri tuonne Royal Marine -hotelliin, mutta kaikki perhehuoneet ko. ajankohtana on myyty jo loppuun. Niinpä suuntaamme Dublinin pohjoisrannikolle. Mielenkiinnolla odotan!

  Mutta Dun Laoghairessa aiomme käydä tälläkin kertaa.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 28 maaliskuun, 2016 at 15:33

   Oon niin samaa mieltä ihanuudesta! Tosi söpö ja kotoisa paikka. Taidan muuten suunnata tuonne Killineyhin ens kerralla, koska sitä on monet kehuneet ja linnoja myöskin. Kulahtaneisuus ei meitä haittaa, mutta oli tosi hauska olla pitkästä aikaa tuolla reissulla ihan kunnon luksusmajoituksessa Royal Marinessa. Pohjoisrannikko on varmasti mielenkiintoinen myös, älkää unohtako käydä Howthin kielekkeillä. Ihan upeita maisemia siellä! 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 12:06

  Nimenä tuttu joo, kiva oli oppia lausumaankin se 🙂 Kävin ajelemassa Wicklowin vuorilla, niin tienvarsikylttejä lähemmäksi Dun Laoghairea en ole päässyt. Mikäli siellä olisi links-golfkenttä, niin olisi varmasti osunut jo matkoille 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 17:23

   Wicklow olisi meilläkin ollut haaveena, mutta oltiin kumpainenkin liian nuoria autovuokralle silloin ja vasemmanpuoleinen liikenne vähän ahdistaa ees ajatella 😀 Golf-kentistä en kyllä osaa sanoa, mutta Irlannissa niitä varmaan noin yleisesti on aika monta!

  Leave a Reply