Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Irlanti – Ruokaa, juomaa, luontoa ja musaa!

keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016

*Postauksen lopussa arvonta!*

Mulle Irlanti oli pitkään vain toteutumaton haave. Vaikeasti saavutettavissa oleva kohde, jonne oli hankala ja kallis päästä. Norwegian halusi tehdä elämästäni helpomman, ja ensimmäiset liput ensimmäisille Dublinin lennoille tulivat myyntiin tammikuussa 2013 39€/suunta. Vietimme ihka ensimmäisen vuosipäivämme Markun kanssa Irlannissa samana kesänä. Reissu oli molemmille unelmien täyttymys ja vihreä saari jäi kummittelemaan mieleen pitkäksi aikaa kotiin paluun jälkeen. Irlannin kulttuuri on sellainen, joka mulla kiinnostaa aika lailla kokonaisuudessaan. Ruoka on täyttävää ja taivaallisen hyvää, luonto upeaa, mutta irkkumusiikki jää soimaan päähän pidemmäksi aikaa, kuin mitä ruoka täyttää mahaa tai viski päätä. Tätä kirjoittaessa kuuntelen yhtä irlantilaisista suosikeistani, Sharon Shannonin livevetoa Dolan’s Warehouselta. Onhan se hauskempaa kirjoitella blogiakin jammaillen pikkuhaitarin ja viulujen tahtiin! Tässä teille pikkuinspiraatiot Irlannista : )

Ruoka ja juoma – pienesti pubeista

Lihaa ja perunaa. Taikinakuorisia piiraita. Hernesörsseliä ja olutpohjaisia kastikkeita. Ja toki Guinnesia ja vahvaa siideriä kyytipojaksi. Irlantilainen ruoka on simppeliä ja koostuu pitkälti samantyyppisistä makuelämyksistä kuin Suomessakin. Perunamuusia tunnuttiin tarjoilevan melkeimpä jokaisen lämpimän ruuan yhteydessä. Eipä ihme, sillä irlantilaiset ovat syöneet hyvin perunapohjaista ruokaa jo 1600-lähtien. Se kyllä näkyy! Onneksi ruokaa on opittu satojen vuosien kuluessa tekemään ja nämäkin reissaajat maiskuttelivat pubisafkaa hyvillä mielin. Esimerkiksi lämmintä irish stew’tä tuli syötyä reissulla useampaan kertaan. Kyseinen ape on karitsanlihasta valmistettu Irlannin kansallisruoka. Se maistuu kuin suomalainen lihakeitto, mutta hiukan vahvemmalla twistillä. Mukaan vähän soodaleipää ja ulkona piiskaava sade ja luihin asti ulottuva viima ovat enää kuin muisto vain! Lisäksi irish stew oli välillä ihan hyvä vaihtoehto, kun oli syönyt muutaman taikinakuorisen annoksen paksua lihakermakastiketta.

Kuvassa juurikin meidän reissun lempiruuat. Vasemmalla taikinapäällysteinen lihakastike lisukkeenaan perunamuusia ja herneitä, ja oikealla perinteinen irish stew soodaleivällä.

Kuvassa juurikin meidän reissun lempiruuat. Vasemmalla taikinapäällysteinen lihakastike lisukkeenaan perunamuusia ja herneitä, ja oikealla perinteinen irish stew tummalla leivällä.

Suomessa en ole kovin innostunut lähtemään baareihin tai pubeihin istumaan. En taida itse olla oluen ystävä noin muutenkaan. Irlannissa pubit ovat kuitenkin kohtaamispaikkoja ja ravintoloita. Melkeimpä kaikista pubeista saa simppeleitä ruoka-annoksia, jotka vievät kielen mennessään (ja samalla voi varata jo ajan kolestrolimittaukselle kunhan pääsee takaisin koti-Suomeen :D) Kiertelimme pubeja jokaisena päivänä ja melkein poikkeuksetta paikalla oli jossain vaiheessa päivää livemusiikkia. Kokemusta siis löytyy Dublinin, Belfastin, Portrushin, Bushmillsin ja Dun Laoghairen alueilta. Joku paikallinen kitaranrepijä tai viulisti laulajakaiffarinsa kanssa sai aina vähän eloa yleisöön. Turistimestoissa soittajat olivat vähän laadukkaampia, mutta irkkumusaa nyt kuuntelee mielellään, oli se soitettu millä tavalla tahansa. Ja noin tavallisesta päivällisestäkin tulee hetkessä hauskempi kokemus! Irkkupubit on kamalan hauskoja. Harmi, ettei Suomessa pubi-kulttuuri ole enemmän samankaltaista.DSCF0167

DSCF0192

Luonto

Luontoelämysten ja nähtävyyksien perässä on meidän tapa matkustaa. Mutta minä en ole kyllä mikään puhumaan Irlannin luonnosta, kun olen niin vähän nähnyt. Irlanti ei kuitenkaan ollut millään tavalla poikkeus meidän matkakohteiden joukossa. Luontoelämysten perässä mentiin. Viikossa ei ehdi paljoa nähdä, mutta ihan kivasti kuitenkin! Jylhät kalliot ja korkeat pudotukset, vehreät kukkulat ja merimaisemat. Myös Unescon maailmanperintökohde Giant’s Causeway.
Omiin silmiin mikään ei ole niin kaunista, kuin meren ja kallion kontrasti. Irlannissa sitä näkymää sai nauttia melkein missä tahansa rannikolla.

Tällaisia maisemia tulee vastaan Pohjois-Irlannissa Causeway Coastilla.

Tällaisia maisemia tulee vastaan Pohjois-Irlannissa Causeway Coastilla.

DSCF0227DSCF0221

DSCF0242

Dublinin läheltä Howthista löytyy myös kuvauksellisia jylhiä kallioita jos ei kerkeä lähteä kauemmas lyhyellä lomalla.

Dublinin läheltä Howthista löytyy myös kuvauksellisia jylhiä kallioita jos ei kerkeä lähteä kauemmas lyhyellä lomalla.

DSCF0306DSCF0289DSCF0316DSCF0293

Musiikki

Viimeiseksi hauskin! Olen irkkumusiikin suuuri fani ja ainakin iskä ja Markku tietää sen. Saan joskus iskältä tekstarilla vinkkejä mitä kannattaa katsoa youtubesta. Meillä on irkkumusiikkikokoelma autossa roadtrip-musiikkina ja taidan osata levyiltä useammat biisit jo ulkoa. Verrattomat sävelet ja iloiset rytmit on niin hauskaa kuunneltavaa ja autossakin pysyy pitkät matkat hereillä ja virkeänä.

Olen aina haaveillut pääseväni katsomaan riverdance esitystä, tai Sharon Shannonin, Mundyn tai The Dublinersin konserttia. Ostin viime keväänä itselleni oman tinapillin ja vaikka olenkin musikaalinen tyyppi, ei se ollutkaan kovin helppo soitin aloittaa nollasta. Tai ehkä mulla oli liian vaikeita kappaleita ensikertalaiselle.

Tässäpä teille muutama musiikillinen ehdotus Pyhän Patrickin päivän menoihin! Galway Girlin kaikki varmasti tietävätkin, ja onneksi se ei ole ainoa korvamato, mitä vihreältä saarelta on saapunut kuultavakseni Youtuben välityksellä 😀

Sharon Shannon – Live at Dolan’s Warehouse, minun ihan ehoton lemppari viimeaikoina! Oon kuunnellut tämän livevedon läpi varmaan viiskyt kertaa. Pikkuhaitarin svengi vain jää niin soimaan päähän 😀

Celtic Woman – Níl Sé’n Lá on vähän keveämpää ja viulupainoisempaa naislauluryhmä Celtic Womanin kaunista ja herkkää musiikkia.

Orthodox Celts – Star Of The County Down me löydettiin Irlannista ostetulta kokoelmalevyltä. Tämä biisi on ollut yksi roadtrippiemme helmiä! Lisäksi siinä soitetaan juurikin sellaisella tinapillillä, joka minultakin kotoa löytyy. Kumpa vielä kerkeäis/jaksais opetella.

Arvonta

Osallistu Irlanti-viikon arvontaan ja voita 50€ lahjakortti Booky.fi-kirjakauppaan! Lahjakortti riittää esimerkiksi Berlitzin Irlanti-oppaaseen ja katetta jää vielä muuhunkin! Kommentoi tähän postaukseen inspiroiko sinua Irlannissa eniten ruoka, juoma, musiikki, luonto vai joku muu, kerro myös MIKSI! Muista jättää kommentin yhteyteen nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi. Arvon kaksi lahjakorttia. Kilpailu on voimassa 31.3 asti ja arvon voittajat muutaman päivän sisällä kilpailun päättymisestä. Voittajille ilmoitetaan sähköpostilla. Onnea matkaan!

_________________________________________________________________________________

Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka on suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. Viikon aikana 13.20.3.2016 julkaistaan blogipostauksia, joissa esitellään monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Arvomme yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa matkan Irlantiin sekä monia muita palkintoja. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta pysyt selvillä myös kampanjan muista kilpailuista.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Levoton matkailija | London and beyond | Lähtöportti | Pää pilvissä | To travel is to live

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley'sbooky.fi
inSpiral Dance CompanySuomi-Irlanti -seuraSalo Irish FestivaaliKelttikorut

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply Pimassou keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 15:21

  Kyllä se on se luonto. 🙂 Irlannissa en ole käynyt kuin hyvin vihreissä mielikuvissani. Pidän luonnossa liikkumisesta ja Irlannissa voisi olla mahtavat retkeilymaastot.

 • Reply idahhh keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 15:41

  Eniten minua kiinnostaa Irlannin luonto! Se näyttäisi olevan niin sykähdyttävän kaunis <3 sellaisen käsityksen saa ainakin suosikkisarjoistani Vikings, joka on siellä kuvattu!

 • Reply Nelliina keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 16:08

  Irlannin luontoon haluusin tutustua. Mukaan arvontaan.

 • Reply Sanni keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 18:20

  Kyllä ensimmäisenä Irlannista tulee mieleen vihreä luonto ja kumpuileva maaseutu. Pakko päästä vielä joskus näkemään! Toisaalta en pistäisi ollenkaan pahakseni tuollaisessa hauskassa pikku pubissa istuskeluakaan, varsinkaan livemusiikin kera. Olen itsekin lapsena kuluttanut lähes puhki erään irkkumusiikin kokoelmalevyn, jonka biisit taisin osata silloin ulkoa. 😀

 • Reply Marja keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 22:41

  Vaikka brittiruoka hyvää onkin niin Irlannin matkasta haaveilen sen villin luonnon tarjoamien elämyksien takia. Myös Dublin ja kaupunkikulttuuri kiinnostaa.

 • Reply Minna torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 00:38

  Irlannin luonto on jotain ainutlaatuista. Vihreän eri sävyjä, karuja nummia, jyrkkiä kallioita ja aavaa merta. Todella kaunista! Mutta sydämeni sykkii myös irlantilaiselle musiikille, jota on aika ajoin aina pakko kuunnella YouTubesta, kun ei livenä pääse irlantilaisen baariin kuuntelemaan.

 • Reply klaara torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 09:11

  Irlannissa olen käynyt ainoastaan Dublinissa. Ihana kaupunki. Tarkoitus on joskus lähteä maaseutukierrokselle vuokraamalla auto.

 • Reply Marimente torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 17:09

  Hilpeät irkkupubit lähes missä päin tahansa maailmaa toimii! Italiassa ei harmillisesti juhlita Pyhän Patrikin päivää, mutta pari paikallista irkkubaaria ilmeisesti järkkää Venetsiassa jotain ohjelmaa. Viime vuonna oli muun muassa kirkkaan vihreäksi värjättyä hanaolutta 😉

  Tämä postaus oli hyvä ja kattava Irlanti-kooste, kiitos tästä Maarit!

 • Reply Lauraa torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 20:48

  Aika lailla samaa mielessäni toivon eli Irlannin luonnon näkemistä! Jylhät kalliot ja vehreän vihreä luonto kiinnostaisivat kovasti!

 • Reply Tanja Puhakka perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 12:19

  Minua inspiroi Irlannissa oikeastaan kaikki, alkoholia lukuunottamatta. Erityisesti sydämeni on vienyt irlantilaisten ihmisten iloisuus, välittömyys ja ystävällisyys ja tietysti Irlannin luonto ja eikä suinkaan vähäisimpänä irlantilainen tanssi, jota itsekin harrastan. Rakastan sitä!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 1 huhtikuun, 2016 at 09:42

   Arpaonni suosi sinua! Saat pian sähköpostia 🙂 Onneksi olkoon!

 • Reply Riikka perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 12:28

  Mieleeni on painunut muistikuva siitä, kun saavuin ensimmäisen kerran Irlantiin ja jatkoin matkaani bussilla Dublinista kohti länsirannikkoa. Ajeltiin pienempiä teitä ja minä istuin bussin ensimmäisellä rivillä katsellen haltioituneena maisemia suuresta etuikkunasta. Ja radiosta soi U2:n kappale ”Where the Streets Have No Name”. Irlantilaiseen ruokaan en sen sijaan voi sanoa ihastuneeni, lammasta en ole syönyt koskaan tuon kesän jälkeen…

 • Reply Jenna M perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 13:19

  Luonto karussa kauneudessaan inspiroi minua, tahtoisin päästä sinne vaeltelemaan poikaystäväni kanssa. Toinen erityinen syy vierailla maassa on poikaystävän irkkujuuret, olisi ihan mahtava päästä katsomaan mistä hänen sukunsa tulee ja ehkä päästä tapaamaankin jotain sukulaisia! 🙂

 • Reply Moona perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 14:05

  Minua Irlanti kiehtoo oikeastaan samoista syistä kuin mitä mainitsit – musiikilla on iso osa. Irlannissa on tullut asuttua ja sinne tulee aika ajoin aina palattua, kun irkkuikävä iskee, ja yleensä se iskee juuri silloin kun kuuntelen sitä musiikkia 🙂 Pubeihin ja niiden tunnelmaan iskee myös ikävä.
  http://tripsteri.fi/dublin/

 • Reply Rosalin perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 15:17

  Tuo luonto, se vaan on niin ihastuttava! Ja mystinen tunnelma.. 🙂

 • Reply Marka perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 20:53

  Ehdottomasti luonto; saaren vihreys, meri, kalliot, laiduntavat lampaat… Irlannissa on aina ollut jotain mystistä ja saarelle on kaipuu takaisin.

 • Reply Miimu perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 21:40

  Irlannin sykähdyttävän kaunis luonto! <3 Ja kaikki se mystisyys, mikä maahan liittyy esim. kelttiläisyys.

 • Reply Christa B perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 21:51

  En osaa valita! Niin kaunis maa kaikinpuolin. Ihmiset on iloisia ja ystävällisiä, kaunis luonto, iloinen musiikki. Täydellistä!

 • Reply Elise H. lauantai, 19 maaliskuun, 2016 at 01:25

  Minua inspiroivat Irlannissa eniten musiikki ja tanssi! Irlantilainen kansantanssi on upeaa, sitä katselisi vaikka kuinka kauan 🙂

 • Reply Peppinen lauantai, 19 maaliskuun, 2016 at 12:38

  Luonto on aivan mahtava, ruokakin näyttää hyvältä. Olisi hauska käydä Irlannissa joskus.

 • Reply Tiia/ReiseReise sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 13:25

  Kyllä ainakin Tampereella irkkupubi O’Connell’sissa tarjotaan myös ruokaa. 🙂

 • Reply Matilda sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 18:41

  Luonto eniten kiehtoisi, koska se tuntuu niin mystiseltä ja upealta. Joskus vielä aion mennä itse katsomaan miltä maa ja sen ihana luonto näyttää 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 1 huhtikuun, 2016 at 09:41

   Arpaonni suosi sinua! Saat pian sähköpostia 🙂 Onneksi olkoon!

 • Reply Riikka sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 18:41

  Mua kiinnostaa Dublin, sen nähtävyydet ja tietenkin luonto! Ollaan kesäkuussa menossa Dubliniin ja toivon että ehtisi pienelle visiitille johokin Dublinin ulkopuolellekin..

 • Reply Saija sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 23:01

  Luonto <3 Elokuussa reissu tulossa Irlantiin 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 06:00

  Luonto, maailmanperintökohteet, ja erityisesti tuo Giant’s Causeway. 🙂 Of course!

 • Reply Jenni maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 09:20

  Eniten kiinnostaa vehreä luonto ja nähtävyydet 🙂

 • Reply Pirjo maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 11:00

  Mieleenpainuvin kokemus ekalta Irlannin reissulta oli Celtic Steps-esitys Killarneyssa.
  Jos liikut sielläpäin,älä jätä väliin!ps.Lähtöportti-postaus esityksestä on hyvä.

 • Reply säppä maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 19:05

  Vaikea valita vain yhtä, mutta musiikki ja pubikulttuuri ylipäänsä vie kyllä hiuksenhienon voiton kaikesta vaikken oluen ystävä ole minäkään. Dubliniin olisi kiva päästä uudestaan. 🙂 Ja sieltä sitten eteenpäin luonnon helmaan… Aijettä. Kelpaisi.

 • Reply Tiina Alanko tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 22:12

  Ihana katsella noita kuvia. Matkakuume syttyy

 • Reply Aoife keskiviikko, 23 maaliskuun, 2016 at 00:01

  Puoliksi irlantilaisena näistä kirjoituksista tulee järkyttävä koti-ikävä. Irlannin linnat ja kumpuilevat vihreät niityt (tietysti myös rankka historiamme) ovat inspiroineet monet musiikkisessiot. Ja kyllähän niitä myöhäisiä jammailuja pubissa huurteisen Guinnessin ääressä on erityisen ikävä!

 • Reply Suvi keskiviikko, 23 maaliskuun, 2016 at 09:28

  Luonto! Jylhyys yhdistettynä vehreyteen <3

 • Reply Katja keskiviikko, 23 maaliskuun, 2016 at 09:41

  Yksi unelmakohteistani – ja kyllä nuo maisemat, joita on päässyt ihailemaan vain lähinnä television välityksellä on ne mitkä inspiroi. Vielä joku päivä, ehdottomasti. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta 🙂

 • Reply Viu keskiviikko, 23 maaliskuun, 2016 at 09:41

  Mä lähtisin Irlantiin vaeltamaan ja kiipeilemään. Ballykeefe Quarrylla olisi varmasti treenimahdollisuuksia useammaksi päiväksi, eikä se merenrannan kallioilla vaeltaminenkaan mitenkään närkästytä. En tiedä alueen telttailumahdollisuuksista tai siitä, onko se sallittua, mutta uskoisin viihtyväni erinomaisesti myös b&b-paikoissa ja varmaan siellä maistuisi myös Kilkenny, kun on ensin etsinyt jostain maistiaiseksi crubeenseja.

 • Reply Maak keskiviikko, 23 maaliskuun, 2016 at 10:45

  Pubikulttuuri ja vihreys

 • Reply Sonjae keskiviikko, 23 maaliskuun, 2016 at 21:35

  Luonto kiinnostaa eniten. Maisemat on Irlantikuvissa niin upeat.

 • Reply Ansku76 torstai, 24 maaliskuun, 2016 at 08:18

  Aivan upeat maisemat, kyllä se on luonto mikä Irlannissa kiehtoo. Sinne haluaisin vielä joskus päästä 🙂

 • Reply Heinie torstai, 24 maaliskuun, 2016 at 10:03

  Ompas ihania kuvia ! 🙂 Irlanti kokonaisuudessaan on ollut se joka kiehtoo, mutta jos on pakko valita yksi vaihtoehto niin luonto, ne maisemat!

 • Reply xod torstai, 24 maaliskuun, 2016 at 10:37

  Luonto ehdottomasti, varmasti niin kauniita maisemia!

 • Reply OJ perjantai, 25 maaliskuun, 2016 at 23:50

  Luonto. Oi olisipa kiva matkustella perheen kanssa. 🙂

 • Reply Salla lauantai, 26 maaliskuun, 2016 at 09:43

  Luontohan se siellä eniten houkuttelee. Olis ihan uskomattoman ihanaa päästä vaeltelemaan tuonne vihreyden keskelle. Joku päivä vielä pitää sinne päästä.

 • Reply Anastasia lauantai, 26 maaliskuun, 2016 at 14:14

  Irlannissa kiehtoo luonto, kelttiläisyys (druidismi) ja kirjallisuus (Lorna Byrne).

 • Reply Miukkis lauantai, 26 maaliskuun, 2016 at 19:41

  Eniten Irlannissa kiehtoo luonto yhdistettynä historiaan. Suosikkikirjani Draculan kirjoittaja Bram Stoker on irlantilaissyntyinen ja haluaisin päästä joskus vielä tutustumaan Irlannin vahoihin linnoihin. Upea maa, upea luonto ja upea historia!

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 12:38

  Tämä postaus toi itselle mukavia muistoja mieleen ympäri saarta. Upeissa paikoissa olette liikkuneet, itsekin samoja maastoja kolunneena sen voi todeta. Kuvista löytyi tuttuja linnanraunioita ja mukavaa taustamusiikkia youtubesta 🙂 Itselle tuo Dolan’s warehouse (Sharon Shannon) on tuttu paikka, koska siinä yhteydessä toimiva pub on ystäväni kantapaikka Limerickissä. Olen sinne mennyt mm. paikan ollessa jo kiinni, kun kanta-asiakkaat juhlistivat mukavaa iltaa vielä muutaman tunnin sulkuajan jälkeen 😀

 • Reply manna tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 13:46

  Musiikki. Kuuntelen sitä usein siivotessani ja se tekee hommasta siedettävää!

 • Reply Marjuska tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 20:05

  Ehkä eniten kiehtoo luonto. Ihan loputtomasti vehreitä nummia, jylhiä maisemia ja paljon lampaita 🙂 Luonto on niin erilaista kuin meillä täällä Suomessa, joten se erilaisuuskin herättää kiinnostuksen.

 • Reply Janina keskiviikko, 30 maaliskuun, 2016 at 10:22

  Eniten kiehtoo ehdottomasti luonto, sillä luonto (ja sen valokuvaaminen) on yksi lempiasioistani 🙂 kaikki muu kulttuurinen – ruoka,juoma,musiikki,kirjallisuus… on iso plussa !

 • Reply E keskiviikko, 30 maaliskuun, 2016 at 14:25

  Irlannissa inspiroi sen kulttuuri, ja varsinkin Dublin kauniina kaupunkikohteena 🙂

 • Reply iris keskiviikko, 30 maaliskuun, 2016 at 19:14

  Luonto! Irlannissa olisi varmasti upeita vaellusmaisemia

 • Reply Henkka torstai, 31 maaliskuun, 2016 at 08:31

  Maisemat ovat uskomattomat.

 • Reply Kymko????? torstai, 31 maaliskuun, 2016 at 10:06

  En ole käynnyt mutta varmaan hyvät perinteiset ruoat. Ja luonto

 • Reply Antti torstai, 31 maaliskuun, 2016 at 16:43

  Luonto. Kun katselee esimerkiksi valtameren aaltojen tyrskyjä rantakallioita vasten tuulenpieksämällä Irlannin länsirannikolla niin siinä omakin mieli lepää.

 • Reply Wirpukka torstai, 31 maaliskuun, 2016 at 20:17

  Luonnon kauneus ja karuus, Dublinin monipuolinen kulttuurianti, kauniit puistot, kivikirkot.

 • Reply Leena Sirviö perjantai, 27 toukokuun, 2016 at 15:18

  Luonto ja musiikki. Ja jotenkin tullut sellainen kuva, että suomalaisissa ja irlantilaisissa ihmisissä on jotain samaa. 🙂

 • Leave a Reply