Yleinen

Lapin saavutettavuus Euroopasta paranee ensi talvena, jes!

lauantai, 12 maaliskuun, 2016

Vai pitäisikö paremminkin sanoa Euroopan saavutettavuus paranee Lapista? Omasta puolestani kirjoittaisin juurikin näin! Kirjoitin syksyllä ihan supersuositun postauksen aiheesta miten Helsinki-keskeisyys ahdistaa Lapissa asuvaa matkustajaa. Toivoin sydämeni pohjasta, että reittilentoyhtiöt huomaavat Lapin potentiaalin. Tänne tulee kuitenkin niitä charterlentoja enenevissä määrin joka talvi. Kittilä sai onnenpotkun jo tälle vuodelle Lufthansan suorien Munchenin lentojen myötä, mutta nyt voin sanoa jo olevani todella tyytyväinen uusien reittien myötä! Lapin voi saavuttaa tulevina talvina suoraan Saksasta ja Britanniasta, ja huippua on, että lentoja tulee sekä Kittilän kentälle, että meille Rovaniemelle.

Parastahan tässä on tietenkin se meidän lappilaisten etu. Juurikin se asia, että Euroopan saavutettavuus paranee lappilaisten näkökulmasta. Esimerkiksi rollolaisille Lontooseen matkailu tulee olemaan meleko helppoa. Minusta ainakin alle parin tunnin ajomatka Kittilään ja suora lento Gatwickiin on helpompaa ja ajallisestikin nopeampaa, kuin ottaa välilasku Helsingin kautta. Hintakaan ei tosiaan kirpaise. Voi ettien että! Lentoyhteydet voivat olla myös suoranainen helpotus elämään. Annan teille esimerkin. Siskoni perhe asuu Guernseyssä Kanaalisaarilla, jonne on aina pitänyt lentää seuraavasti: Rovaniemi – Helsinki – Gatwick – Guernsey. Lentoyhteydet ovat niin surkeat, että kyseisellä välillä on 90%:sesti pakko yöpyä joko Helsingissä tai Lontoossa, ja pahimmillaan reitillä pitää käyttää kolmea eri lentoyhtiötä mennen tullen. Muita nopeampia vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole. Tulevana jouluna kyseisen reitin matkustusaika lyhenee vähän alle vuorokaudesta reiluun kuuteen tuntiin! Shortcut sopivaan aikaan päivästä Gatwickiin suoraan Lapista on kuin vastaus rukouksiin. Se helpottaa matkailijan elämää ja hermoja, sekä säästää rutkasti aikaa.

Siinä missä saksalaiset varmasti intopiukeana haaveilevat kaamoksesta ja Lapista, olen mie onnellinen, koska mulla on mahdollisuus lähteä Berliiniin ihan hetken mielijohteesta. Suoralla lennolla!

Siinä missä saksalaiset varmasti intopiukeana haaveilevat kaamoksesta ja Lapista, olen mie onnellinen, koska mulla on mahdollisuus lähteä Berliiniin ihan hetken mielijohteesta. Suoralla lennolla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Germanialla Dusseldorfista Kittilään ja Berliinistä Rovaniemelle

Dusseldorf-Kittilä tammikuusta maaliskuuhun 2017 kaksi kertaa viikossa. Esimerkkihinta menopaluusta noin 260€ (129€/suunta)

Berliini-Rovaniemi tammikuusta maaliskuuhun 2017 kaksi kertaa viikossa. Esimerkkihinta menopaluusta noin 260€. (129€/suunta)

Monarchin lennot Lontoosta ja Manchesterista Kittilään

Lontoo-Kittilä joulukuusta helmikuuhun 2016-2017 kaksi kertaa viikossa. Esimerkkihinta menopaluusta halvimmillaan noin hintaan 210€.

Manchester-Kittilä joulukuun ajan 2016 kaksi kertaa viikossa. Esimerkkihinta menopaluusta halvimmillaan noin hintaan 210€.

Lufthansan suunnitelmat munchen-kittilä -reitillä

Tällä talvikaudella alkanut Kittilän reitti Munchenista on ollut menestys ja suuri osa lennoista on vaihdettu ennen aikojaan suunniteltua suuremmalle konetyypille. En näe syitä miksei reittiä jatketa tulevalla talvikaudella. Tästä ei ole uutisoitu, koska reitin jatkuminen ei tietenkään ylitä uutiskynnystä samalla tavalla kuin kokonaan uusi reitti, mutta Lufhansan sivuilta pystyy kuitenkin jo ostamaan tulevalle kaudelle suoria lentoja Munchenista Kittilään ja takaisin. Lentoja lennetään lauantaisin, ja tsekkaamani menopaluuhinnat olivat hiukan neljänsadan euron yläpuolella tammikuulle 2017.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muistetaan vielä, että lisäksi Finnair lisää lentojaan Kittilään, Kuusamoon ja Ivaloon 2016-2017 talvikaudella!

Toivotan tervetuloa! Paras olis jos pääsisin myös itse koneen kyytiin ja helposti maailmalle :)

Toivotan tervetuloa! Paras olis jos pääsisin myös itse koneen kyytiin ja helposti maailmalle 🙂

Nyt ihanat lappilaiset ystäväni sitten ei muuta kuin kuluttamaan saksalaisten ja brittiläisten lentoyhtiöiden istuimia ja lennot varaukseen ensitalveksi Eurooppaan! Jos ei Eurooppa riitä, niin tässä on samalla melko mieletön mahdollisuus lähteä kokeilemaan Lontoon (LGW), Manchesterin (MAN), Munchenin (MUC) ja Berliinin (SXF) kenttien hyödyllisyys vaihtokenttinä mihin tahansa maailmalle. Ei tarvitse talvella turvautua Helsinki-Vantaan verkostoon, vaan singahtaa samantien kauemmaksi. Mahdollisuudet ovat auki nyt meillekin! Ja se on ihan mieletöntä!

Lausun tässä vielä kiitoksen Visit Finlandille, Finavialle ja Lapin matkailun toimijoille, sekä Itä- ja Pohjois-Suomen lentoliikenteen kehittämishankkeelle, jotka ovat mahdollistaneet Lapin saavutettavuuden. On ihan mahtavaa, että tällaisia asioita kehitetään ja jotain näin merkittävää saadaan aikaan. Suurista eurooppalaisista kaupungeista tuleville turisteille tämä ei ehkä tunnu olevan kuin yksi lomakohde muiden joukossa. Lappilaisille tämä on ihan oma mahdollisuutensa, ja koskettaa kaikkia alueella asuvia matkailijoita. Upeaa, kiitos!

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 11:12

  Huippua! Olen monesti miettinyt miten paljon hankalampaa reissuun lähteminen olisi, jos ei asuttaisi näin kätevästi 15 km päässä Helsinki-Vantaan lentokentästä. On siitä toki kokemustakin, kun opiskelin Pohjanmaalla. Teillä siellä pohjoisessa nuo etäisyydet korostuu vielä ihan omalla tavalla. Mahtavaa, että pian aukeaa uusia mahdollisuuksia lähteä helpommin ja edullisemmin maailmalle ja samalla liikkuminen toimii toiseenkin suuntaan. 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 13:09

   Jes! Mieki oon kyllä monesti miettinyt miltä tuntuisi asua Helsingissä ja miten helppoa olisi lähteä Tallinnaan laivalla tai Helsinki-Vantaalta lennolla koska vain ihan hetken mielijohteesta. Täällä reissut vaatii aina ihan helkatinmoista suunnitelmallisuutta, koska aikataulut, hinnat ja kaikki muu. Täällä ne etäisyydet kyllä korostuu. Pitää vaan olla niin iloinen, että talvisesongin aikaan ”taivas aukeaa” meillekin ja päästään nauttimaan useasta viikkovuorosta Eurooppaan 🙂

 • Reply Anu lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 11:30

  Ihan huippua! Tämä on valoisa uutinen niin reissaaville lappilaisille kuin Lappiin suuntautuvalle omatoimimatkailulle. Pakettimatkakohteena Lappi taitaa nimittäin olla aika kallis ja siten suht. hankala kohde esimerkiksi nuorille reissaajille.

  Toivottavasti reiteille riittää kysyntää – ja vielä joskus saataisiin se Amsterdam-Rovaniemi-reitti, niin meitsi olisi henkilökohtaisesti erittäin onnellinen. 😉

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 13:12

   Tämä on ihana uutinen ihan jokakantilta katsottuna 😀 Pakettimatkalaisiahan täällä on paljon, mutta ne kulkee joukoissa ja tietyissä kohteissa. Nyt on ihan pikkuisen alkanut hoksaamaan omatoimimatkailijoita, jotka tulee todennäköisimmin junalla tai sitten Helsingin kautta lentämällä. Sais tulla toki enemmänkin.

   Damista Rolloon olis kyllä aika namu reitti! Tosin minua ei haittaa vaikka ne reitit olis Kittilään tai Ivaloonkin. Kunhan tänne jonnekin suht lähelle, niin kyllä sen välin aina autolla sitten hurauttaa ^^

 • Reply lena lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 11:58

  Ihan mahtavaa! Aina on iloittava, kun uusia reittejä avataan Helsingin ulkopuolelle. Hyvä Lappi! Ja parasta on myös se, että Düsseldorfista pääsee suoraan Kittilään – siis miten mahtavaa. Kätevämpi täältä reissata esim Leville kuin Kuopiosta 😀 Ja tervetulloo tännekin suuntaan, meille mahtuu!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 13:14

   Woohoo! Oulun reititkin on meille ihan lottovoitto, kun sekin on niin lähellä. Jossain vaiheessa Oulun kenttä oli kovassa kasvussa, mutta minusta sieltä on viimeaikoina pikemminkin vähennetty vuoroja kuin lisätty. Mutta näistä mie olen kyllä superonnellinen. Vitsi kun sais vielä tietää millaisia suunnitelmia vois alkaa ite tekemään jo ens vuoden sesongille, että vois alkaa hyödyntämään näitä vuoroja. Lontoo meitä ainakin kiinnostaa taas ja tietenkin sinne Dusseldorfiinkin olis hauska tulla ^^
   Tervetuloa tännekin suuntaan!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 23:14

  Hei kivaa! Siis mä oon viettänyt vasta 24h Lapissa nyt vuosien jälkeen ja oon jo aika myyty, vaikkei olla edes kiireiltä ehditty tehdä mitään erikoisempaa kuin lähinnä istua autossa. Revontulet näin melkein, mutta sitten ne haalistui. 😀 Oon kuitenkin nyt Lappi-huumassani extrailoinen näistä uutisista niin teidän täällä asuvien ihmisten kannalta kuin senkin kannalta, että uudet turistit löytävät tiensä tänne. 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 13 maaliskuun, 2016 at 10:09

   Näit siis revontulia! Nyt mun on pakko sanoa, että oon vähän kade. Jos pystyy näkeen revontulia, on silloin todennäköisesti pilvetöntä 😀 Rovaniemellä on ollut pilvistä varmaan viimeiset kaks kuukautta… -.- Autossa istuessa kyllä näkee Lappia oikein hyvin! Harmi, ettette ole näin ”etelässä” kuin me 🙂
   On se lentojen puolesta mahtavaa, että saadaan tänne uusia ja uudenlaisia turisteja! Voi vitsi jos se piristäis bisnestäkin, se hyödyttäisi kaikkia ^^

 • Reply säppä maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 18:59

  Nää on kyllä hyviä uutisia! Useampikin ystävä ulkomailta haaveilee matkasta lappiin revontulia metsästämään, täytyy vinkata reittimahiksista. 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 20:50

   Voi kyllä! Ilmottele ihmeessä kaikille kavereille näistä 🙂

  Leave a Reply