Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Lapland Hotel Pallas keskellä kansallispuistoa

torstai, 10 maaliskuun, 2016
Näitä valkeita maisemia Pallakselle tullaan ihailemaan :)

Näitä valkeita maisemia Pallakselle tullaan ihailemaan 🙂

Lapland Hotel Pallaksessa on kausi niin lyhyt, että jos on myöhässä liikenteessä, ei varmasti ole yhtään huonetta vapaana jos haluaa reissuun sesonkiviikoilla. Mulla visiittejä Pallaksella on takana jo useampi. Ihan ensimmäistä kertaa vierailin siellä Markun kanssa kesällä. Luontokeskuksen ja hotellin yhteisellä parkkipaikalla oli meidän lisäksi vain muutama poro kakkimassa hotellin portaiden edessä. Seuraavilla kerroilla poikkeuksetta on ollut vilskettä ja parkkipaikka ei riittänyt kaikille autoille. Olemme joutuneet jättämään auton tien poskeen kuten moni muukin. Aikaisemmin on tuntunut, että Pallas on eritoten vähän vanhemman kansan suosiossa. Lapland Hotel Pallas_MJT (52)

Joulukuussa tutkailimme hotelleja Lapista keväälle ja yllättävästi Pallakselle sai kahden hengen huoneita helmikuun loppuun hintaan 90€/yö. Se oli meille tarjous, jota ei vain voinut jättää käyttämättä. Samana viikonloppuna esimerkiksi Levillä sai pulittaa yöstä melkein kaksinkertaisen hinnan. Parkkipaikalla oli saavuttaessa väljää ja olin kuulevinani hotellin aulassa suomen lisäksi ainakin saksaa ja italiaa. Keski-ikä näytti olevan paljon alhaisempi, kuin kertaakaan aikaisemmin. Lapsiperheitä, nuoria pariskuntia ja kaveriporukoita. Ehkä olemme vain olleet aina liikkeellä juuri eläkeläisten sesonkina.Lapland Hotel Pallas_MJT (46)

Tällä kertaa ravintolassakin oli rauhallista.

Tällä kertaa ravintolassakin oli rauhallista.

Pallaksen hotelli sijaitsee kaukana pääteiltä ja kyliltä. Lähimmät paikkakunnat taitavat olla Muonio ja Äkäslompolo. Hotellin lisäksi paikalla ei ole kuin luontokeskus. Täydellinen rauha. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vuorimaiset huiput ympäröivät maisemaa, kun auton ajaa parkkipaikalle hotellin pihaan. Aikoinaan Pallakselle rakennettiin Suomen ensimmäiset hiihtohissit, olihan tunturi yksi Suomen parhaimpia lasketteluun. On se sitä edelleen, mutta paikka oli hiljainen. Hiihtohisseissa ei kuhissut, vaan tunturin rinteellä sai tihrustaa montako tyyppiä erotti hississä ja montako laskemassa. Kerran laskin kolme ja kerran viisi.Lapland Hotel Pallas_MJT2 (1)

Pallaksen hotellilla on ihan omanlaisensa historia. Nykyinen hotellirakennus on valmistunut 1948, neljä vuotta sen jälkeen, kun saksalaiset räjäyttivät Lapista vetäytyessään korkeammalla rinteessä sijainneen funkkishotellin. Nykyisin hotelli on osa Lapland Hotels-ketjua, jolla kiinnostaisi laajentaa radikaalisti hotellitoimintaa kansallispuistoalueella. Suunnitelmaa vastustetaan laajalti. Minunkin on sanottava, että en voisi, enkä myöskään haluaisi kuvitella Pallakselle suurempaa hotellikompleksia. On ihanaa, että Lapissa on edelleen kohteita, jotka eivät ole kansoitettu turisteilla, afterski-meiningillä ja kaikenlaisilla palveluilla. Pallas on jäänyt luonnolliseksi ja rauhalliseksi kohteeksi, jonka keskellä on hauska pieni hotelli mökkifiiliksillä. Lapland Hotel Pallas_MJT2 (22)

Tänne emme lähteneet hakemaan luksusta, vaan luonnonrauhaa. Onneksi pelkomme viime vuoden pääsiäisen kaltaisesta ryntäyksestä oli aiheeton, ja sekä hotellilla, että luonnossa vallitsi kiireetön fiilis ja rento tunnelma. Muistot viime vuodelta olivat melko negatiiviset, vaikka emme hotellissa majoittuneetkaan. Ruoka oli sanalla sanottuna huonointa koskaan syömäämme ja kiire ja touhotus paistoi kaikista asiakaspalvelijoista. Tämä visiitti oli aivan erilainen.

Edellisellä visiitillä ravintolassa tarjoiltiin keittiön tervehdyksenä sama ihana leipälautanen ja bataattikeittoa pikkukupeista. Tämä ihastutti meitä nytkin. Onneksi tilaamamme ruuatkin olivat hyviä. Alkupalalautaselta (oikealla) löytyi muun muassa friteerattua jäkälää, vuohenjuustoa, lohta, sieniä ja hilloa.

Edellisellä visiitillä ravintolassa tarjoiltiin keittiön tervehdyksenä sama ihana leipälautanen ja bataattikeittoa pikkukupeista. Tämä ihastutti meitä nytkin. Onneksi tilaamamme ruuatkin olivat hyviä. Alkupalalautaselta (oikealla) löytyi muun muassa friteerattua jäkälää, vuohenjuustoa, lohta, sieniä ja hilloa.

Markku rakastaa perunamuusia yli kaiken. Muikkujen kanssa pannulta tarjoiltu annos katos meleko vilkkaasti parempiin suihin.

Markku rakastaa perunamuusia yli kaiken. Muikkujen kanssa pannulta tarjoiltu annos katos meleko vilkkaasti parempiin suihin.

Tällä kertaa voi antaa hotellin ravintolalle jopa kehuja! Minunkin poroleipäni voitti viime vuoden burgerikokemuksen satanolla. Ravintolassa oli viihtyisää ja tarjoilijoita oli tarpeeksi palvelemaan kaikkia asiakkaita. Mikä parasta, maisemat on huikeat.

Piipahdetaampa sitten huoneeseen.

Yksinkertainen sisustus, mutta siisti ulkoasu toimi täällä.

Yksinkertainen sisustus, mutta siisti ulkoasu toimi täällä.

Lapland Hotel Pallas_MJT2 (8)

Lapland Hotel Pallas_MJT (6)

Meitä oli vastaanottamassa sängyn päällä pikkuruinen pehmokoira, jonka olisi halutessaan voinut ostaa matkaansa. Sängyt olivat erillään, mutta pukkasimme ne parisängyksi itse samantien. Huoneessa oli paljon tilaa ja oma paikka hiihtokamppeille. Alakerrassa olisi ollut myös erillinen suksivarasto omille välineille. Kylppärin sisustus herätti meissä vähän hilpeyttä!Lapland Hotel Pallas_MJT (12)

Huoneesta ja koko hotellista voisi olla montaa mieltä. Tasokkaampiin kokemuksiin tottunut saattaisi väistää koko hotellia ja majoittua mieluummin Ylläksellä tai Harrinivan mökeissä. Kuluneisuutta on ja sen annetaan näkyä. Tuohon hotelliin ja ympäristöön se  oikeastaan sopiikin. Silti hotellista löytyy ravintola, suksivarasto ja sauna. Testasimme saunoja illalla reissun jälkeen ja sain löylytellä yksin kahdessa suuressa saunassa! Kittilästä ostettu kuohari viileni sillä aikaa ulkona lumihangessa. Voitte uskoa, että sen jäläkeen tuli helposti uni. Aamulla oli hauska herätä, kun puolentoista metrin lumikinoksen takaa alkoi näkymään auringon valoa.

Tämän verran lunta ikkunan alla. Lumivalli toimi hyvin myös näköesteenä takapihan parkkipaikalle :D

Tämän verran lunta ikkunan alla. Lumivalli toimi hyvin myös näköesteenä takapihan parkkipaikalle 😀

Aamulla olin kieltämättä hiukan skeptinen aamiaisen valikoiman suhteen, mutta ketjuhotellille se oli minusta aika riittävä. Gluteenittomille oli oma pöytä. Lapland Hotel Pallas_MJT2 (2)Lapland Hotel Pallas_MJT (41)Lapland Hotel Pallas_MJT (43)Tunnustan. Kahmin puuroa marjoilla ja jugurtilla. Santsasin leipäjuustoa hillolla kolmesti ja suklaakakkuakin kahdesti. Saatoin myös hamstrata vähän liikaa grillattuja tomaatteja ja puolukkamehua. Markku ei edelleenkään pysty hakemaan aamiaisella lisää. Ja minä en edelleenkään pysty ymmärtämään miten niin monen hotellin aamiaisella syönyt voi edelleen valita aamupalakseen buffetista muutaman leivän juustolla, kinkulla ja tomaatilla kahvin kera. Onneksi aina meidän ei tarvi ymmärtää toisiamme kaikessa. 😀Lapland Hotel Pallas_MJT (51)Lapland Hotel Pallas_MJT (37)

Meillä oli onnistunut reissu ja pidimme sekä hotellista, ravintolasta, että aamupalasta. 90€/yö oli tällaisesta visiitistä oikein käypä hinta ja sen maksoi mielellään. Tasokkaammasta majoituksesta voisi maksaa sitten enemmänkin. Harmitti lähteä ajamaan takaisin Rovaniemelle jo puolenpäivän jälkeen, kun Markulle iski flunssa meidän kiivetessä Palkaskeron rinnettä ylös. Oli silti ihan mieletön viikonloppu. Kelit suosivat ja rinteet hehkuivat niin kauniina. Tänne me halutaan ensi vuonna uudelleen. Pallas on niin meidän mesta. Levi ja Ylläskin kiinnostavat, mutta tätä taianomaista Lappia löytyy ainoastaan täältä.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Kthetraveller torstai, 10 maaliskuun, 2016 at 18:37

  Tuota…. Tuo kylppäri on kyllä niin retroa että sanattomaksi meni. Tuo luonnonrauha ja maisemat on jees, mutta anteeksipyydellen on sanottava, että muualla yöpyisin. Mun mielestä on kumminkin hienoa, ettei kaikkialle tungeta huippukomplekseja ja löytyy luontoon enemmän sopivaa hotellia.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 10 maaliskuun, 2016 at 21:08

   Muakin nauratti miten oli vedetty niin eri tyylillä kylppäri ja huone 😀
   Eipä kai valinnoistaan tarvitse anteeksi pyydellä! Sitä paitsi Pallaksen maisemiin pystyisi esimerkiksi Leviltä tekemään hyvin päiväretken ja sieltä löytyy jo teidänkin tasolle sopivaa majoitusta 🙂

 • Reply Jenna / With huge passion for life perjantai, 11 maaliskuun, 2016 at 18:46

  Näyttää niin rentouttavalta! Voisin niin kuvitella viettäväni tuolla viikonlopun. Kylppäri on kyllä hauska 😀 Mä oon joskus hiihtänyt Pallaksella. Voi niitä maisemia!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 10:22

   Pallas on kyl maisemiltaan myös mun mielestä sitä kaikista parasta Lappia! Tuollaista ei oikeasti oo muualla. Ihan paljaat kerot ja voi vitsi, näkyvyys silmänkantamattomiin! Viikonloppuretkelle just passeli ^^

 • Reply Anna / Muuttolintu lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 07:35

  En kestä näitä Lappi-postauksia, Suomi-kuume on muutenkin ihan hirveä! Ihania lumimaisemia! Me tässä yritetään pallotella, että tultaisko Suomeen kesällä vai ens talvena. Jos tullaan joulu-tammikuussa, niin varmasti pitää pyörähtää Lapissa. En oo käynyt Lapissa kuin Ylläksellä, Sallassa ja Rukalla, ja kaikki nuorempana porukoiden kanssa. Eli on jo aikakin! Ja aamiaisbuffetithan on just ähkyä varten, ettei tarvi käydä lounaalla 😉 PS. Ihania lettikampauksia. Osaispa itekin.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 10:24

   Ihan kuin mie en kestä kattoa teiän videoita Hawaiilta!
   Joulu-tammikuu saattaa olla joko tosi hyvä aika käydä, tai sitten aivan superhuono. Huono siinä mielessä, että nyt muutamana vuotena siihen aikaan on ollut ne neljänkympin ennätyspakkaset, ja vaikka kuinka tykkäis talvesta, niin on se vähän extreme lämpötila koittaa harrastaa mitään ulkoilua. 😀 Mutta toisaalta, tammikuussa olis matkamessut ja ulkosuomalaisena olis varmasti hauska osallistua bloggaajakekkereille!

   Pallas on kyllä mahtava myös kesällä. Korkeimman huipun päällä on Olympiatulen sytytyksen muistomerkki, ja sinne menee hauska patikkapolku. 🙂 Toivottavasti pääsette pian käymään Suomessa!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 10:25

   Ai niin, Markku on tehnyt mun letit kun en itse osaa. 😀 Se oli otettu kehuista ^^

 • Reply Janne sunnuntai, 1 toukokuun, 2016 at 13:11

  Mä taas diggaan retrosta ja väenvähyydestä.Me oltiin 4.3-11.3 Enontekiöllä.Karesuvannossa hiljaista,kuin myös Kilpisjärvellä.Kiva oli katsoa ,kun Ylläsjärven tienhaaran jälkeen ”ruuhka” loppui ,kuin seinään.Meitä helpotti paikallisen ”oppaan” ,Arskan mukanaolo. ens vuonna uudestaan!

  • Reply Janne sunnuntai, 1 toukokuun, 2016 at 13:12

   Arskan mielestä tosilappi alkaa,kun ei kasva enää mäntyjä.Komppaan Arskaa…

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 1 toukokuun, 2016 at 17:25

   Joo ei ole retrossa ja väenvähyydessä mitään huonoa varsinkaan retkeilyä ajatellen! Kivempi tuolla maastossa on kulkea, kun ei ole muuta porukkaa tiellä ja saa rauhassa maisemia kattella. Parasta se on kesällä. 🙂

  Leave a Reply