Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Testissä Ravintola Roka – Street Bistro Rovaniemellä

sunnuntai, 6 maaliskuun, 2016

Oli ihan mahtavaa muuttaa Rovaniemelle, kun täällä on niin paljon uusia ravintoloita! Onhan se tosi, että kun turistikaupungissa ollaan, niin ravintoloita ja kauppoja on ihan eri tavalla kuin vaikka Keski-Suomessa saman kokoisissa paikoissa. Tarjonta on paljon laajempaa ja ihan oikeasti todella laadukasta. Ihana nähdä miten paljon on valinnan varaa kun haluaa lähteä syömään. Ne perus ketjuraflatkin täältä toki löytyy ja tutuissa Rossossa ja Amarillossakin voi käydä, mutta nyt on mahtavaa päästä etsimään uusia makuja. Muuttoviikolla me tultiin Tarun kanssa tuomaan ihan ensimmäistä kuormaa Rolloon ja kantamisen jälkeen tuli kamala nälkä. Meinattiin jo lähteä suosikiksemme nousseeseen Cafe&Bar 21-raflaan, mutta tulikin mieleen uusi mesta ihan kulman takana siitä. Ravintola Roka on aukaissut ovensa jo viime vuonna, mutta en ole kerennyt siellä aikaisemmin vierailemaan. Jokaiselta siellä käyneeltä kaverilta olen kuullut vain positiivista palautetta, joten pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan.

Ravintola on ottanut vaikutteensa Amerikan ja Italian lisäksi myös Meänperältä, joten jo pelkästään tuon perusteella mulla ainakin kiinnosti lähteä kokeilemaan miltä maistuu rollolainen katuruoka!

Roka_Streetfood_Rovaniemi_ (7)Roka_streetfood (4) Roka on streetfood-tyyppinen ravintola ja sen oma sänkkärimenu (sandwichmenu) on aika kiva. Myös vegevaihtoehto löytyy. Oltiin lounasaikaan liikkeellä, joten sänkkäreiden lisäksi sai myös salaattia, johon sai itse valita täytteet. Mie lähdin härkäsänkkärillä ja ranskalaisilla ja Taru salaatilla. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä ja ruokakin tuli nopsakasti. Paikalla ei tosin ollut edes paljoa porukkaa. Mutta se sänkkäri – miten järkyttävän hyvä se oli! Mulla herahti heti vesi kielelle ja sen jälkeen majoneesia suupielistä. Se häränrinta oli täydellisesti valmistettua ja avocado-tomaattisalsa oli ihan loistava yhdistelmä siihen. Parempaa kuin burgerit! Taru kehui omaa salaattiaan ihan kaksykkösen salaattien veroiseksi ja jopa paremmaksi. Gluteenittomanakin saa.Roka_Streetfood_Rovaniemi (1)

Markun kanssa kävin seuraavana päivänä toisella muuttokeikalla ja päädyin porosänkkäriin ja Markku härkään. En ollut maistanut aikaisemmin poronkäristystä leivällä, mutta tästä ei ainakaan tullut viimeinen kerta. Porosänkkäri oli sen verran massiivinen täytteineen, että se piti syödä haarukalla ja veitsellä, mutta ei se makuelämystä pahentanut. Sänkkäriin kuului peruskäristykseen kuuluvat täytteet, kuten suolakurkkua ja puolukkahilloa, mutta myös coleslaw’ta.Roka_Streetfood_Rovaniemi_ (12)Roka_Streetfood_Rovaniemi_ (15)Roka_streetfood (1)

Jos kuvittelette, että kävin testaamassa pelekkiä sänkkäreitä, niin väärässä ootte. Äiti tuli käymään puolessa välissä helmikuuta ja päästiin taas lounasaikaan Rokaan. Mie olen ihan tajuton risottofriikki ja Rokan parmesaanirisotto bearnaise-maustevoilla ja parsalla kuulosti niin eeppisen hyvältä, että oli pakko kokeilla. Annos oli iso ja risotto melkeimpä puuromaista. Bearnaise oli ehdottomasti liikaa ja parmesaanin kanssa yhdistelmästä tuli todella tuhti ja rasvainen. Jaksoin syödä annoksesta kolmasosan, kun tuli stoppi. Voitte toki kuvitella, että juuston ja voin yhdistelmä on herkullinen, mutta kun annoskoko oli tuota luokkaa, niin ei sitä saa syötyä. Tästä annoksesta en anna niin hyviä pisteitä, koska sitä ei ehkä oltu ihan loppuun asti mietitty, mutta aion silti vielä antaa Rokan risotoille toisen mahdollisuuden. Listalta löytyvä hernerisotto kampasimpukalla ja parmankinkulla tulee ennen pitkää päätymään lautaselleni. Roka_Streetfood_Rovaniemi_ (18)

Roka on hauska lounasmesta, ja vain 25 paikkainen ravintola on viihtyisä myös ilta-aikaan. Sijainti ihan keskustassa ja hinnatkaan ei päätä huimaa. Bistromenu sisältää muun muassa pihvejä, kalaa ja risottoja, ja sunnuntaisin Rokassa tarjoillaan brunssiruokia alkaen kympin annos.  Sänkkärilistalle kiitos, se oli 5/5! Roka on Tripadvisorissa tällä hetkellä sijalla neljä Rovaniemen seitsemästäkymmenestä ravintolasta, joten kyllä täällä kannattaa käydä.

Lopuksi annan vielä kiitosta hauskalle sisustukselle! Taika-sarjan mukeja löytyy meiltä kotoakin ja tiiliseinä toi hauskaa eloa ja oikeaa katuraflan tunnelmaa. Sen verran vaikutteita imaisimme Rokasta vielä muuttoviikonloppuna Markun kanssa, että haimme makuuhuoneeseen täsmälleen samanlaisen lampun, kuin mitä ravintolan ikkunassa roikkui. 😀

Muut vierailemani Rovaniemen ravintolat löydät tästä linkistä.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anu sunnuntai, 6 maaliskuun, 2016 at 14:32

  Kiva lukea sun kokemuksia Rokasta! Mie oon käynyt siellä kerran, ja luulen, että siitä tuli heti ensitestauksella mun suosikki Rovaniemen ravintoloista. Hyvä ruoka, viihtyisä paikka ja ystävällinen palvelu – what’s not to like! Tuo risotto kuulostaa kyllä just siltä, että mullakin ensin nousisi vesi kielelle ja sitten jäisi kolme neljäsosaa annoksesta lautaselle. 😀

  21:stä oon vähän eri mieltä. En ole yrityksistä huolimatta oikein lämmennyt sille. Paikka on kyllä viihtyisä, mutta ruoka ei ole mua toistaiseksi erityisemmin vakuuttanut. Johtuu ehkä siitä, että odotin jotain aivan mahtavaa, kun kaikki kaverit hehkuttivat sitä niin paljon, ja se on yleensä varma keino pettyä. 😀 Oon tosin maistanut vain salaatteja ja vohveleita, joten pitää varmaan ens kerralla kokeilla jotain muuta.

  Mutta pääasia, että Rovaniemeltä alkaa löytyä useampi hinta-laatusuhteeltaan kiva paikka ja jokaiselle on jotain. Ei tarvii aina mennä sinne Amarilloon, jossa tuli lukioaikoina istuttua aivan liikaa. 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 6 maaliskuun, 2016 at 15:17

   Siis sanoppa muuta, ettei aina tarvitse mennä ketjupaikkoihin! Ne on syystä suosittuja ja hyviä, mutta kyllä niihinkin ennen pitkää kyllästyy, varsinkin kun jokaisessa cityssä on sama valikoima ja sisustuskin samantyyppinen.

   Roka oli juuri niinkuin kuvailitkin ja heh, just noin ajattelin kyseisestä risotosta! Toivottavasti se mun himoitsema hernerisotto ei ole ihan niin tuhti. Parsa ja bearnaise vaan kuulosti niin järkyn hyvältä.

   Hmm. Mie en ole tiiäkkö ihan varma vielä onko 21 ravintola vai kahvila vai jotain siltä väliltä. Sehän on keskittynyt niihin salaatteihin ja vohveleihin, vaikka sieltä nykyään saa niidenkin lisäksi risottoja, uuniperunoita, päivän keittoa ja vielä tapaksia. Sellaista ihan ”oikean ravintolan” tyyppistä menua siellä ei taida kuitenkaan olla. Suosittelen kokeilemaan risottoja ja keittoja! Lapaksia (lappilaisia tapaksia) on tullut myös testattua ja ihania olivat. 21 on edelleen mun ehdoton suosikki ja aina ykkösvaihtoehto. Nyt vaan on jalat vieneet Rokaan melkein joka toinen kerta, joten sillekin on siis jo haastaja!

   Mulla taitaa nyt tulla blogiin ihan kunnon uusi aihealue, kun lähden testailemaan rollolaisia rafloja 🙂

  Leave a Reply