Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Pallaksella parhaassa säässä ja seurassa

maanantai, 29 helmikuun, 2016

Lapland Hotel Pallaksen pihalla ei onneksi ollut miljoonaa autoa, niinkuin viime vuonna pääsiäisenä. Minua ihastutti myös kotoisuus. Ensimmäistä kertaa hotellissa oli huoneita vapaana ja vielä edullisesti. Huone ei ollut mikään luksus, mutta siellä tuoksui samalta kuin meidän mökillä Luostolla. Nimesin paikan siis samantien mielessäni mökkihotelliksi. Ulkoa se näyttääkin ihan just siltä. Lapland Hotel Pallas_MJT2 (11)Lapland Hotel Pallas_MJT (3)Ikkunan edessä oli varmasti kaksi metriä lunta ja katoltakin oli tipahtamaisillaan tonneja sitä samaa valkoista. Samanlaisia lumivyöryjä jännitimme Palkaskurun pohjaa hiihdellessä niillä uusilla seikkailusuksilla. Oli pilvettömin taivas yli kuukauteen! Rovaniemellä olikin jo ollut kolme viikkoa melkein pelkkää lumisadetta, joten tämä viikonloppu oli keleineen ihan lottovoitto. Aurinkoa aurinkoa aurinkoa ja meillä ihan hurjasti kevättä rinnassa. Tammikuun pimeät ja nopeat päiväreissut oli jo kaukana ja pian häämöttävä maaliskuu toi lupauksia vain paranevista seikkailukeleistä tälle keväälle. Kaamosaika ja sen fiilikset on vihdoin takana.Palkaskuru (3)Palkaskuru (37)Palkaskuru (4)Palkaskuru (89)Haaveilimme rauhallisesta reissusta ja se haave toteutui yli odotusten. Meillä oli muutama tietty reitti mielessä ja kokoaikana meitä ei häirinnyt yhdenkään ihmisen läsnäolo. Tapasimme riekon ja näimme ketun jälkiä. Oli aivan huikeaa hiihdellä koskemattomalla lumella ja katsella dyynejä, jotka olivat kuin Saharassa. Kauempaa saattoi nähdä, että rinteillä laski kaksi ihmistä samalla kun yksi oli hississä. Taisivat laskettelijatkin nauttia omasta rauhasta, jonka voi ainakin minun mielestä kokea kaikista parhaiten juuri Pallaksella. Palkaskuru (67)Palkaskuru (77)Pallastunturi_Pyhäkero (43)Oli fiilis, että tällaista Lapissa pitääkin olla. Rauhaa, koskemattomuutta ja puutonta tunturimaisemaa. Aina ei tarvita mitään afterski-tunnelmaa päästäkseen laskufiilikseen. Parhaat fiilikset saa sitä paitsi silloin, kun kiipeää itse tunturiin niillä samoilla suksilla, joilla haluaa sieltä alaskin tulla. Ei vitsi että oli muuten täydellistä. Mie en tosiaan ole vielä mikään ekspertti noiden uusien OAC Kar 147-suksien kanssa, mutta getting there! Harjoitus tekee mestarin 🙂

Pallaksen maisemissa ja rauhallisessa ympäristössä sielu aina lepää ja auringon näkemisestä sai energiaa. Yksi yö oli liian vähän, mutta onneksi aina voi palata. Me saatetaan tehdä se jo tämän vuoden aikana. Pallastunturi_Pyhäkero (34)Palkaskuru (5) Pallastunturi_Pyhäkero (28)Pallastunturi_Pyhäkero (31)

Lisää lumilomailua saat seuraamalla blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sunna maanantai, 29 helmikuun, 2016 at 18:56

  Ihan mahtava tuo kuva Markusta ja pillimehusta, koska siinä mehupurkissa on ihan eri värejä kuin missään muissa näissä kuvissa. Teidän islantilaispaidatkin on ihan kuin nakutettu tuohon maisemaan – aivan huippua! Ja voi että kun luontoäiti pisti parastaan teidän viikonlopulle, toivottavasti karvapohjasukset pääsee vielä monen tunturin rinteelle tänä keväänä 🙂 Käykääpä muuten Inarin huudeillakin joskus, mikään ei vain ole parempaa kuin pilkki/hiihtoretki huhtikuisella Inarijärven jäällä ja tulistelu saarten kallioilla. (Missään nimessä en vedä tässä kotiinpäin).

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 1 maaliskuun, 2016 at 09:17

   Siis sanoppa muuta! Niin minustaki, ja siksi mie sen valitsinkin tähän 😀
   Islantipaidat on ihan täydelliset retkikamppeet. Ollaan ylistetty niitä monesti. Ennen kaikkea lämpimät ja hyvän näköiset, mutta se villa tuntuu melkein kuin elävän. Ihan tajutonta. Ne paidat vain paranee sitä mukaa kun niitä käyttää. Kuulemma ulkona ne samalla myös ”peseytyy”, eli mitä enempi niitä ulkoiluttaa, sitä parempi kampe on päällä 🙂
   Toivotaan karvasuksille parhaita kelejä! Ruotsin puolelle me ainaki otetaan ne matkaan kuun lopussa. Inari hoodz saattaa kutsua huhtikuun alussa, mutta saapi nähä jos riittää aikaa jäähä. Olispa makia. Sinun pitää tulla joskus oppaaksi meille sinne 🙂

  Leave a Reply