Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Valtakadun verraton Wakkanai Sushi

maanantai, 22 helmikuun, 2016

*Julkaistu 22.2. ja muokattu 21.4.*

Siitä on ihan liian kauan kun Kauppayhtiöltä sai vielä sushia. Silloinkin boksissa kotiin vietäväksi. Ravintolasushia olen syönyt viimeksi syksyllä 2014 Islannissa, joten jo oli aikakin ottaa uusiksi! Saatiin Markun kanssa siskoltani joululahjaksi lahjakortti uuteen ihan Arctic Light Hotellia vastapäätä auenneeseen Wakkanai Sushi-ravintolaan. Kauan meillä kestikin, ennen kuin päästiin lahjakorttia käyttämään. Suunnitelmana oli lähteä sinne juhlistamaan uuteen kämppään muuttoa, mutta tilanteethan muuttuu. Sushin hinku ei onneksi ollut hävinnyt mihinkään. Maanantai-iltana puoli kuudelta ravintolassa oli melko väljää ja meidät otettiin yllättävän lämpimästi vastaan. Yllätyin huomatessani, että astioissa oli niin kovasti suomalaisuus esillä! Marimekon Sukat makkaralla-vesikannut ja Kastehelmi-lasit piristivät ja näkyivät sopivan hyvin ravintolan pelkistettyyn miljööhön. Parasta oli tietenkin kuohari tarjoiltuna korkeista Ultima Thule-laseista, kuten Finnairin businessluokassa!DSC07243DSC07232DSC07239Ikkunapöydällä oli hauska istuskella ja katsoa kun japanilaisturistit ottivat kuvia Arctic Light Hotellin Nanuk-jääkarhun kanssa. Ulkona hiljalleen pimeni kun me odoteltiin susheja ja katseltiin Valtakadun meininkiä. Valittiin listalta Polaris- ja Wakkanai-platterit, jotka meille yhdistettiin yhdeksi suureksi annokseksi. Lajitelmaan kuului lohi-avocadomakia, californiamakia, siika-, rapu- ja lohinigirejä sekä rapu- ja lohisashimia. Kyytipojaksi kuohuviini oli sushin kanssa ehkä se kaikista paras valinta.

No, se maku? Siikanigiri oli annoksessa minusta kaikista parasta. Iski heti annoskateus viereiseen pöytään, kun sinne tuotiin iso nigirilajitelma heti meidän jälkeen. Vaalea kala oli nimittäin suussasulavaa. Olisipa niitä ollut enemmän. Olen aikaisemmin ajatellut, että makit on enemmän minun juttu, mutta nyt luulenkin toisin. Lohi-avocadomaki oli ihan jees, mutta ei niin herkullinen kuin nigirit, jotka taas olivat kaikki melkolailla taivaallisia. Mie en ole vielä oppinut syömään sushia wasabin kanssa, mutta Markku tykkäsi. Ravintola tekee sekä soijan, että wasabin omista sekoituksista. Soijaa voin kyllä kehua! Olin yllättynyt miten täyteen tulin, vaikka en syönyt edes puolia koko annoksesta. Täysi olo kesti iltaan asti. Ehkä edellisestä sushiherkuttelusta on jo liikaa aikaa ja pitäisi päästä taas harjoittelemaan 😀 Wakkanain listalla on myös lappityylisiä erikoisuuksia, kuten poronigiriä ja grillattua leipäjuustoa. En malta oottaa, että pääsisin näitäkin testaamaan!20160222_171240DSC07236wakkanaiDSC07240Sen verran voin vielä kokemuksesta kertoa, että Wakkanain hauska tatuoitu tarjoilija (valitettavasti en tiedä hänen nimeään) saa meiltä isot kehut. Sen parempaa asiakaspalvelua en ole saanut vähään aikaan ainakaan missään Suomessa. Vierailen melko usein ravintoloissa ja vaikka minkälaista palvelua on tullut ajoittain vastaan. Yleensä sellainen tavallisen hyvä palvelu ei jää edes mieleen, mutta täällä se oli ihan tosi hyvää. Hyvin palvellakseen ei tarvitse tehdä välttämättä mitään erityistä. Täällä meillä oli heti sellainen lämmin, rento ja tosi tervetullut fiilis. Ihan mahtavaa, että on oikeat ihmiset palvelemassa asiakkaita. Sellaiset, jotka nähtävästi oikeasti työstään nauttii! Vaikea pistää paremmaksi, kun me lähdetään muitakin vielä testaamattomia Rovaniemen ravintoloita käymään läpi. 🙂

Me tullaan muuten toistekin. Sushiravintola on odotettu uutuus Rovaniemen ravintolatarjonnassa, sillä Lapissa sushia saa harvoista paikoista. En muuten edes tiedä saako Wakkanain lisäksi mistään pohjoisempaa? Toivottavasti saadaan nauttia Wakkanain herkuista vielä kauan! Ruoka 4,5/5. Palvelu 5/5. Voin suositella.

Tämän ensikokemuksen jälkeen seurasi sushinhimoinen kevät. Lompakko ei pullistellut, mutta Wakkanaista tuli kevään aikana Rovaniemen suosikkiravintolamme. Saatoimme poiketa sinne ihan vain puolittamaan nigirilautasen ja juomaan hyvät drinkit tai herkuttelemaan muuten vain. Erikoisuuksia on testattu, valikoimat kahlattu läpi, omat suosikit löydetty ja vakkaripaikka ravintolasta valittu. Tykkäämme istua heti ovesta vasemmalle. Juurikin samassa paikassa kuin sillä ensimmäiselläkin kerralla! Meille on aina sattunut tosi rauhallinen aika ravintolassa. Palvelu on aina yksilöllistä ja edelleen parasta mitä olen Suomessa kohdannut. Sitä vain ei voi ylikorostaa. Kiitos tyypit että muistatte aina meidät ja meidän makumieltymykset <3 Ja voin tosiaankin sanoa, että aikaisempi mielipiteeni 4,5/5 ruuasta oli ihan naurettava. Mie haaveilen päivät pitkät näistä uramakeista ja nigireistä, joten voisin kyllä helposti sanoa 6/5. Saanhan sanoa?Wakkanai Sushi MJT1 (9)

Ruuan taso senkun vain paranee. Sushi tehdään niin hemmetin suussasulavaksi, että mulla lähtee järki. Tämän postauksen editointiin innoitti viimeisin vierailu Wakkanaissa Tarun kanssa, kun yllytin sen lähtemään ensimmäistä kertaa paikkaa testaamaan. Ylipuhuin sen pehmeillä siikanigireillä, jotka veivät jälleen kerran kielen mennessään. Harkitsimme takeawayta, mutta minusta Wakkanai-kokemukseen kuuluu ihan se ravintolan tunnelma niin tiukasti, etten halunnut ottaa sushia mukaan tilan ulkopuolelle. Minun sushit syödään Arctic Light Hotellin Nanuk-jääkarhun valvovan silmän alla! Koskaan ei ole tarvinnut pettyä ruokiin tai palveluun, vaan ne olivat ylihyviä tälläkin kerralla. Yhdellä kerralla siika oli loppunut, mutta se korvattiin lohella. Seuraavalla kerralla varmistin onhan siikaa tarjolla ja satuin mainitsemaan, että edellisellä kerralla sitä ei ollut. Tämä ”huono muisto” pyyhittiin mielistämme muutamalla ylimääräisellä herkullisella nigirillä.Wakkanai Sushi MJT1 (1)

Kun tämän näköinen ja makuinen ruoka vielä tarjoillaan oman maun mukaisista astioista on ravintolaelämys iloa niin näkö-, kuin makuhermoille :)

Kun tämän näköinen ja makuinen ruoka vielä tarjoillaan oman maun mukaisista astioista on ravintolaelämys iloa niin näkö-, kuin makuhermoille 🙂

Valittiin Tarun kanssa Polaris-lajitelma ja siihen lisäksi vielä siikanigireitä. 17 palasta oli sopivasti työpäivän jälkeen kahdelle hengelle, mutta mulla jäi vielä pikkuisen nälkä. Ompahan taas syy tulla uudelleen, ihan niinkuin syitä muutenkaan tarvisi herkutteluun! Mulle yksi hyvä syy on vielä se, että Wakkanailla on ihan erityisen hauska kampanja toukokuussa. Ensi kuussa lanseerataan Sumo-menu, jonka ostajien kesken arvotaan kahden hengen lennot Japaniin! Kävin jo ilmoittamassa, että tuun sitte joka päivä syömään, koska aion NIIN voittaa ne itselleni 😀 Menu sisältää sushilautasen lisäksi misokeiton ja kirsikkajäätelöä jälkkäriksi. Sain jälkkäristä jo pienen maistiaisen ja voi kyl. Mie tuun herkuttelemaan tuolla toukokuussa niin usein kuin lompakko sen sallii!

Vasemmalla viimeisin lajitelma Tarun kanssa ja oikealla nigirilautanen muutamalla porolisäyksellä.

Vasemmalla viimeisin lajitelma Tarun kanssa ja oikealla nigirilautanen muutamalla porolisäyksellä.

Wakkanai, tällä hetkellä minun ehdoton lemppariravintola! (Tosin monet Rollon raflat on vielä testaamatta. On vähän mahotonta, kun aina haluttaa vaan tänne :p)

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Anu tiistai, 23 helmikuun, 2016 at 10:02

  Kun sitä kerran sushirajasta puhutaan, niin veikkaanpa, ettei Rovaniemeä pohjoisemmasta saa sushia. En edes tiennyt, että sinnekin on tullut sushiravintola – ihan mahtava juttu! Käyn ehdottomasti testaamassa seuraavalla kerralla, kun oon Rollossa ajan kanssa. 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 23 helmikuun, 2016 at 10:29

   Mie oon joskus kuullut, että Levillä olis ainakin sesonkiaikana joku sushimesta, mutta en uskalla kyllä varmaksi sanoa. Sushiraja taitaa siis olla Rollossa virallisesti. Onneksi Wakkanaihin on meiltä alle 2km matkaa. Tuntuu paljon helpommalta, kun tietää, että saa sushin nälkänsä taltutettua mihin viikon päivään tahansa 😀
   Joo tuleppa ihmeessä! Voin lähteä matkaan. Varsinkin jos ensin käydään aamulla tien toisella puolella aamiaisella 🙂

   • Reply Anu lauantai, 27 helmikuun, 2016 at 20:11

    Syömäpäivä Rollossa kuulostaa erinomaiselta! 😉 Ensi kesänä sitten?

 • Reply Sunna keskiviikko, 24 helmikuun, 2016 at 17:06

  Helevetti, vissiin pittää muuttaa Lappiin takasi ko sushiaki jo saa! 😉

 • Leave a Reply