Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Haaveissa rantaloma puolihoidolla

lauantai, 20 helmikuun, 2016

Tammikuu oli pimeä ja ennätyskylmä. Onneksi päästiin silti hiihtolenkeille ja muutamille pienille kokeiluretkille uusien seikkailusuksien kanssa. Harmillisesti kelit muuttui pakkasesta plussalle helmikuun alussa ja rääsykelejä katseli mieluummin ikkunan takaa, kuin lähtemällä ulos reippailemaan. Sitten tuli vielä viikon influenssat. Ehkä ne on nämä kelit ja taudit kun saivat meidät puhumaan aikaisesta kesälomasta. Mitä jos lähdettäisiin Välimerelle? Otettais uusiksi Mallorcat, Santorinit tai Kreetat?P5021016P5021030

Viime vuonna toteutettiin arktisia unelmia Norjassa ja Islanti-jutut viime- ja toissavuodelta ovat edelleen suosittuja juttuja. Nämä kylmät ja kiehtovat kohteet ovat selkeyttäneet blogin profiloitumista ja samalla omia ajatuksiani kirjoittamisen jatkamisesta. Missään tapauksessa en aio kuitenkaan sanoa pakettimatkoille ei, all inclusivelle en koskaan tai rantalomille no-no. Joskus vain kaikesta saa tarpeekseen hetkeksi. Viime vuosi oli viileämpien kohteiden, mutta sitä ennen käytiinkin vuoden sisällä Aruballa, Teneriffalla ja Santorinilla. Ihmekös tuo jos välillä haluttaa vähän vaihtelua. Jylhät vuorimaisemat ja jäätiköt vaihtukoon nyt hetkeksi ainakin ajatuksissa palmupuihin ja kuumaan rantahiekkaan!P5041119P5031068P5041106

Olen nyt selannut Finnmatkojen toukokuun valikoiman aika tarkkaan läpi ja aluksi haaveiltiin ihan täysilla Kroatiasta. Ne kansallispuistot olis kyllä jotain. Ja Dubrovnik. Mutta hitsi vie kun ei rahat riitä. Kroatia näyttää olevan vielä pikkuisen hintavampi kohde kuin vaikka Välimeren saaret. Käänsin fokukseni Zakynthokseen ja sitten vielä niinkin helppoon, mukavaan, turvalliseen ja edulliseen kohteeseen, kuin Rodokseen. Siinä vaiheessa uskalsin jo mainita Markulle näistä suunnitelmista. Korvan takana oli edelleen muisto Arubalta, joka oli Markusta tylsätylsätylsä, koska siellä ei ollut mitään tekemistä. Pelkkää rannalla makoilua, eikä mitään aktiviteetteja. Arvelin Rodoksen menevän samaan kategoriaan. Jouduin yllättymään! ”No voitas me kyllä lähtiä aurinkolomalle jos lupaat, että voitas pitkästä aikaa pitää sellainen loma, ettei tarvis tehä yhtään mittään.” Ja se vain mulle käy! Kun nimenomaan pelkäsin ettei sellainen loma kelpaisi 😀 Mutta onhan se tosi kun katsoo viime vuoden reissuja, että aika aktiviteettipainotteista matkaa ollaan tehty. Roadtrippejä, kaupunkilomia, patikkaretkiä ja Markku myös työmatkoja. Siihen varmasti kaipaa vastapainoksi nyt ihan oikeaa rentoilulomaa. Aruban matkan ajankohta oli jo muutenkin rentoon aikaan juuri joululomien jälkeen, että kuka sitä jaksaa kahden viikon mässäilyloman jälkeen lähteä vielä rentoutumaan entisestään? No Markku teki asian myöhemmin sen verran selväksi, että tuon vuoden jälkeen on ollut ihan kiva suunnitella aktiviteettipitoisempia lomia.DSCF1916

Ei se Rodoskaan ole vielä se viimeisin vaihtoehto. Olen nimittäin yllättänyt itsenikin tutkimalla niitä Finnmatkojen ainoita suoria lentoja Rovaniemeltä. Nimittäin Antalyaan. Alanyan kaupunkiin minua ei saa yhtään millään, mutta samalle rannikolle juu ehkä. Puolihoito jossain kivassa neljän tähden hotlassa olis just eikä melekeen sitä mikä tekis onnelliseksi. Mulla on muutama lahjakortti reilu vuosi sitten voitetuista kilpailuista Finnmatkoille, joten hintaa jäis matkalle aina naurettavan vähän. Jos valitaankin Rodos, niin tarvitsisi ostaa vain lennot Helsinkiin. Reissussa ei tarvitsis varata rahaa syömiseen kun noutopöytä aamuin illoin pitää huolen siitä, ettei olla nälkäisiä. Täydellistä. Mulla vähän naurattaa olla näin tohkeissani Välimerestä. Olen googlaillut saaria viimeiset pari viikkoa ja siellä on kyllä niin helmiä paikkoja, että voisin lähteä vaikka jokaiselle. Olispa purjevene ja koko kesä aikaa, niin lähtisin kyllä saarihyppelylle. Voispa jo varata!! Onneksi kevät ei ole ihan pelkkää reissutonta haaveiluaikaa, sillä lumilomat Pallaksella ja Björklidenissä on ihan nurkan takana : )

Postauksen kuvat Mallorcalta ja Santorinilta aikaisemmilta reissuilta.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa.

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Jenna / With huge passion for life lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 11:38

  Mun piti katsoa varmaan viisi kertaa, että oliko nyt bloggaja ja postauksen otsikko oikeasti totta 😀 Tuollainen rantaloma olisi kyllä kiva, kun katsoo tuonne lumisateeseen. Mä haluan Kreikan saarille saarihyppelemään, mutta en kyllä viikkoa viihtyisi yhdessä kohteessa. Cha Amin rantaloma oli riittävä rantaloma tälle vuodelle. Kannattaa ehdottomasti katsoa Kreeta. Se näyttää niin upealta lomakohteelta.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 12:33

   Haha, joo no on se pään sisälläkin ollut melkoista miettimistä, että mitä sitä oikein haluaa tehdä kesällä ja viitittäiskö oikeasti lähteä rantalomalle 😀 Mutta jos tuntuu siltä, että lämpö kelpais, niin mikäpä se siinä sitten. Vaihtelu virkistää varsinkin noiden superkylmien kohteiden jälkeen. Joskus on myös tosi kiva matkustaa ei-omatoimisesti ja antaa se kuuluisa joku huolehtia kaikista järjestelyistä.
   Kreetalla olen itseasiassa käynyt joskus muistaakseni 2010. Kaunis, niin kaunis saari! Jos lähdetään sinne, niin patikkaretket oottais 🙂

 • Reply Sandra lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 14:26

  Haahaa, olenkin katsellut snäpissä, miten olet hajoillut Suomen säälle, joten osasin jotenkin ennakoida, että lämpimämmät maat alkaa kiehtoa. Parastahan matkailussa on juuri se, että voi välillä tehdä jotain ihan erilaista, välillä löhöilyä ja välillä aktiviteettia. Joskus kunnon seikkailureppureissu ja sitten taas turvallinen pakettimatka. Toivottavasti sopiva kohde löytyy!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 16:46

   Täällä on ollu kieltämättä ihan kauhea keli ja snäppi on saanut kyllä välillä huutoja 😀 Mutta tuntuu helpottavalta välillä valittaa johonkin tuuttiin, kun ei ollenkaan ole ollu kivat kelit.
   Vaihtelu onkin välillä kaikista parasta! Viime vuosi oli siinä mielessä ihan mieletön, kun pääsi käymään sekä Ausseissa, että Huippuvuorilla. Vähän kaikkea 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 15:10

  Siis mä en oo ikinä käynyt Rodoksella mut voisin kuvitella, et sieltä löytyy paljon muutakin ku rantaa. Ehkä..? Siis varmaan jotain patikkamahiksia, autolla ympäri saarta, snorklaus, jne. Kannattaa ainaki selvittää, kelpais mulleki just nyt!

  Mä oon vähän kans miettinyt tota että pitäiskö profiloitua blogin kanssa johonkin suuntaan. Koska ainakin nään itseni ja blogini sellaisena sillisalaattina, että ruoan perässä mennään mutta kohteella ei niin väliä. No tietty Aasia nyt aina kutkuttelee ja Euroopan kaupungit (ja Tallinna haha), mutta siis mitään sellaista selkeää kohdeprofiilia ei kuitenkaan ole.

  Mut sit mä aina ajattelen että haluan blogin elävän mun ehdoilla, eikä niin että itse alan tehdä matkoja tai valita kohteita blogin ehdoilla. Ja en siis todellakaan tarkoita, että sä tai kukaan muu ”profiloituva” näin tekis (tai jos tekeekin niin ei siinä mitään väärää), mutta kunhan nyt ajattelin ääneen ja halusin rohkaista suakin lähtemään ihan mihin mieli tekee. Enkä epäile, ettetkö niin tekisi! 🙂 Sulla on mun mielestä just hyvä boogi tän blogin kanssa – sopivasti profiloitunut mutta sitten avoin kuitenkin kaikelle.

  Sori romaanista, piti kirjoittaa yksi lause mutta….

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 16:50

   En miekään oo käyny Rodoksella, mutta on siellä kuulemma vaikka mitä! Katottiin jopa Finnmatkojen omia retkiä ja Markku haluais ehdottomasti offroad-safarille 😀 Ei me varmaan kuiten ihan 100% hotellilla ja rannalla makoilua viikkoa jaksettais harrastaa, mutta tuskin tuupattais koko lomaa täyteen kaiken maailman aktiviteetteja.

   Ymmärrän todellakin nuo profiloitumisfiilikset, mulla oli ne noin vuosi sitten pahana mielessä. Nyt kun blogissa kuitenkin jo se reilusti yli 300 artikkelia ja niistä ison osan voin jo laittaa tuonne Lappi-juttujen tai Islanti-tarinoiden alle, niin siellä olkoon 🙂 Kerron myös mielelläni kaikille, että blogi on pääasiassa arktista matkailua ja patikkaretkiä, mutta en kuitenkaan aio blogin takia (tai minkään muunkaan takia) sanoa ei vaikka tällaiselle ihan toisenlaiselle reissulle 😀 Tää on kuitenkin mun blogi ja mun reissut 🙂 Kiitos ihanasta kommentista! Joskus on parempi saada romaaneja, kuin yhden lauseen kommentteja. On ihan hyvä päästä välillä itekki ajattelemaan mikä se oma focus on, mutta en kuitenkaan enää jaksa stressailla siitä liikaa 😀

 • Reply Satu lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 17:33

  Alanya on ihan oikeasti tosi bueno. Olin siellä kerran työmatkalla tekemässä matkajuttua ja yllätyin todella positiivisesti. Tarkoitus mennä tänä keväänä uudestaan, jos palaset loksahtaa kohdalleen 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 17:40

   No miekin oon pikkuhiljaa lämpenemässä sinne suuntaan matkustamisesta, mutta joku minua Alanyassa vaan niin pahasti vastustaa. Onneksi Antalyan rannikolla on muitakin kiinnostavia kohteita 🙂 Monet on kyllä juuri Alanyaa kehuneet, joten ehkä mieki vielä sille joku kaunis päivä lämpenen!

 • Reply Katja lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 20:36

  Kahdesti käynyt Roodoksella ja muistikuvat on kyllä melko hatarat. Mutta suosittelen silti! Munki pitäs päästä sukulaisia moikkaamaan sinne 😀
  Täällä muutens toinen joka aina selailee nuita paketteja. Harmi kun finnmatkoilla ei ole sitä montea. Se oli nimittäi viime keväänä halapa (apollolta)! Ja puolihoidolla jonka lisämaksu oli ihan jotai 50€ viikolta 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 helmikuun, 2016 at 11:01

   Rodos olis kyllä kiinnostava ja siellä on ihan varmasti tekemistä. Sulla on suku levittynyt just mahtaviin lomakohteisiin, oon kyllä vähän kade 😀
   Montenegro olis mun unelma, mutta niimpä, ei ole Finnmatkojen kohde. Ei täällä muuten mitään lomia edes katseltais, jos ei olis niitä lahjakortteja. Aika superedullinen puolihoito, kelpais! Tuolla monistä hotelleista se perushinta on tosi halpa, mutta siihen voi olla aamiainen pelkästään päälle melkein pari sataa. Puolihoito vielä siihen satku lisää. Jännä kun oletuksena ei enää edes myydä sellaisia paketteja, että kaikkeen sisältyis ainakin aamiainen. Höh. 🙁

 • Reply Mika / Lähtöportti lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 21:14

  Suuri ja kaunis Kreeta tarjoaa paljon vaihtoehtoja, mutta Zakynthoskin on ihan toimiva paikka rentoon yhden viikon lomaan. Pienihän se on, mutta muutamia hienoja paikkoja löytyy ja satuttiin tapaamaan myös poikkeuksellisen mukavia paikallisia. Majailtiin kesällä 2014 Kalamakissa, joka on pieni ja viaton turistikylä verrattuna Laganasin turistihelvettiin.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 helmikuun, 2016 at 11:03

   Ai että on Zakynthoksellakin turistihelvettejä? 😀 Kiitos vinkistä! Zakynthoksen kalliorannat kiehtoisi kyllä, mutta juuri tuo pienuus ehkä mua itseäni vähän nyppii. Jaksaisko viikkoa sellaisessa paikassa ollakkaan. Ehkä kohde olis parempi just sellaiselle saarihyppelykierrokselle.
   Voihan Kreeta, sinneki pitäs kyllä taas päästä. Se onkin sen verran suuri saari, että riittäis varmaan tekemistä vaikka kahdeksikin viikoksi!

 • Reply Saana · Live Now - Dream Later lauantai, 20 helmikuun, 2016 at 21:44

  Matka ei siis ihan vielä ole varattu? 😉 Mulla on myös katseet kaiken maailman tarjouksissa ja äkkilähdöissä. Iski ahdistus kun tajusin etten ole vielä tässä kuussa käynyt missään! 😀 En osaa oikein katsella matkoja mistään tietystä kohteesta, kun on niin tuhottomasti eri paikkoja, mihin haluaisin mennä. Joten annan matkatarjousten päättää kohteen mun puolesta. Ja voi Björkliden… <3 Just katselin lumikuvia Björklidenistä Instagramissa. Se on ihan kuin eri maailma syyskuun orastavaan ruskaan verrattuna. En malta odottaa sun tulevia Björkkis-juttuja.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 helmikuun, 2016 at 11:06

   No ei ole vielä varattu, mutta hilkulla on 😀 En uskalla painaa varausnappulaa, kun ei ole vielä työhommat selvät. Ei kehtaa ottaa vastaan työtä ja sitten ilmoittaa, että sorry, oonkin lähdössä muuten tässä muutamalle lomalle heti kättelyssä! Pitää eka kattoa saako paikkaa ja sitten, että millaiset kesälomasuunnitelmat muilla on. Aika fiksua antaa tarjousten päättää kohde! Ehkä mekin loppupeleissä sitten valitaan se halvin kohde kun oikeasti on se lähdön hetki vain käsillä ja pääsee lähtemään.
   Björkkistä ootellaan täällä kuumeisesti. Viikon päästä käydään jo vähän Pallaksella fiilistelemässä lumilomia 🙂

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams sunnuntai, 21 helmikuun, 2016 at 14:12

  Täällä kans yks joka haaveilee palmuista ja turkoosista vedestä lumimyrskyn keskellä! Mun isovanhemmat kävi aikoinaan Rodoksella vaikka kuinka monta kertaa, joten kyllä sinne kiinnostais lähteä katsomaan mikä ne sinne aina takaisin veti. 🙂 Välimeri on kyllä ihana, mutta mää oon vakaasti päättänyt että pääsiäislomalla on rantakelit ja Atlanttiin pulahdan Portugalissa. Katsotaan kuinka kylmää se vesi on!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 22 helmikuun, 2016 at 08:53

   Huuuiii Portugalissa on varmasti kylmä vesi tähän aikaan kun pari vuotta sitten Teneriffallakaan ei uskaltanut uimaan asti maaliskuussa!
   Mulla on kans tuttuja, jotka pakenee joka vuosi Rodokselle, joten joku siinä paikassa varmasti viehättää. Kiinnostais kyllä itselläkin 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat maanantai, 22 helmikuun, 2016 at 21:40

  Oih voih miten samoilla haaveiden taajuuksilla ollaankaan 😀 Tosin en pysty edes ajattelemaan toukokuuta vielä. Ensin täytyy selviytyä hengissä maaliskuusta ja huhtikuustakin… Palmuja, aurinkoa, lämpöä heti mulle nyt kiitos! Niin ja sitä kuuluisaa ei minkään tekemistä edes muutama päivä. En tarvitse edes puolihoitoa, ihan joku vinossa pönöttävä bungalow riittäisi 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 23 helmikuun, 2016 at 10:27

   Huh älä ees puhu, että toukokuuhun meitä erottaa vielä kaksi kokonaista kuukautta! Toukokuu on kuitenkin jo aloittamassa kesää, ja mielelläni kuvittelisin sen olevan pian jo täällä ^^
   Bungalow kelpais myös, mutta sellaiset on mun rahapussia ajatellen hiukan liian kaukana, vaikka ne jossain pienellä saarella vinossa pönöttäisikin 😀

 • Reply miraorvokki torstai, 25 helmikuun, 2016 at 14:40

  Alanya ei sulattanut mun sydäntä mutta Antalyasta sain kyllä aivan mahtavan fiiliksen! Vähän kauhulla lähin Antalyanrannikkoreissulle mutta tosiaan Antalya yllätti positiivisesti. Paljon teki varmaan tietysti asiaan lisää että paikallinen tuttu asui siellä. Suosittelen todellakin! 🙂

  Rodoksella olen myös käynyt. Se on helppo ensikohde matkailijalle mutta tarjoaa myös paljon enemmän rantaravintoloiden lisäksi. Rannalta voi lähteä reissulle ympäri saarta ja löytää vaikka mitä helmiä.

 • Leave a Reply