Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Uusi koti ja uusi alku Rovaniemellä

maanantai, 8 helmikuun, 2016

Huh. Mun hauikset ja reidet oli vielä pari päivää sitten kantamisesta ihan hajalla ja meidän molempien hermoja koeteltiin. Muuttaminen toiselle paikkakunnalle vain kolmen viikon varoitusajalla ei ehkä ollut se kaikista rentouttavin asia tammikuun lopuksi toteuttaa, mutta niin me vain saatiin kamppeet kasaan Sodankylässä ja muutettiin koko omaisuutemme Rovaniemelle. Sellaiselle ihanalle kauniille paikalle kaupungin vastarannalle Ounasvaaran juureen. Ikkunasta näkyy joelle ja kaikista parasta on ne laskeutuvat lentokoneet. Nyt siitä voi olla jo onnellinen, mutta muutto on kyllä yksi rasittavimpia asioita maailmassa! Neljän päivän sisään ajoin Sodankylästä Rovaniemelle ja takaisin viisi kertaa (130km suuntaansa, jos joku ei tiennyt) ja raahasin jokaisella reissulla tavaraa joko siskon kämppään talteen tai jo uudelle asunnolle. Miten voikaan kahdella ihmisellä olla näin paljon TAVARAA? Todellakin, seuraavien viikkojen aikana täytän todennäköisesti jätesäkillisiä vaatteilla ja kärrään Punaisen Ristin Konttiin. Meillä on myös noin neljäkymmentä erilaista kangaskassia ja ihan valtavasti tavaroita, joita ei olla koskaan käytetty. Esimerkiksi viistoista reppua?! Hyvä syy pistää tavaraa kiertoon.

Rovaniemi on ihan minun paikka, pienisuuri city. Tällä hetkellä en haluaisi asua missään muualla. Kaikki olisi täydellistä, jos Markun ei tarvitsisi mennä aina tiistaista perjantaihin Sodankylään töihin, mutta pitäähän ihmisen tienata. Nyt meillä on ainaki koti, jossa molemmat tykätään olla. Mie oon tuntenut oikeasti ihan fyysisinä tuntemuksina miten elämä on helpottanut jo alle viikossa tänne muuttamisen seurauksena. Tuntuu, että voi taas h e n g i t t ä ä. Ei ole ahdasta olla pienissä ympyröissä ja liian pienessä kämpässä siinä pimeydessä. Tuntuu siltä, että tässä voitais asua vaikka kuinka kauan. Tästä ei ole kiire pois ei yhtään mihinkään.

Kävin Tarun kanssa Arctic Light Hotellin aamiaisella keskiviikkona ihan vain siksi että se on nyt mahdollista. Katselin Airbus 350 testilentoja omasta ikkunastani samana päivänä ja kävelin kauppaan keskellä yötä. Nämä asiat on sellaisia, jotka vain eivät ole olleet mahdollisia aikaisemmin. Vain Lapissa pikkukylissä asuneet ymmärtävät miten rajoittunutta voi välillä olla elämä kaukana kaupungeista, jos sellaiseen citylifeen on jossain vaiheessa kerennyt tottua. Toisille se sopii, mutta minä pidän tästä ”välimuodosta”. Rollo on vielä Lappia, mutta se on silti kaupunki. Ihan samanlainen kaupunki kuin monet muut, joissa tehdään kaupunkilaisten asioita. Uimaan voi mennä vaikka aamulla, ja leffateatteriin joka päivä katsomaan eri elokuvaa. Urheilua varten on useita saleja ja erilaisia treenausvaihtoehtoja. Älkää nyt naurako siellä, tämä on vakava asia ja olen ihan tosissani! 😀 Sodiksessa uimaan pääsi varuskunnan hallille tiistaista sunnuntaihin muutaman tunnin aina illalla. Leffateatterissa pyöri yhden leffan esitys aina sunnuntaista keskiviikkoon. Sitä mie vain tässä yritän sanoa, että kai mie sittenkin olen enempi kaupunkilainen kuin joku mettäläinen. Myönnän, pikkukylän meno ahdisti enkä tykännyt siitä. Rovaniemestä tykkäsin jo opiskeluaikana, nyt vielä enemmän.

Ikkunasta näkee toisinaan tällaisia maisemia.

Eikä tämän ihanan Ounasvaaran läsnäolo tuossa ihan vieressä haittaa ollenkaan.

Jatkossa siis saatte juttuja täältä Lapin pääkaupungista ja seikkailuista Ounasvaaralla ja lähialueilla. Minua kiinnostaa myös käydä visiitillä kaupungin kaikissa ravintoloissa (onneksi tämä on turisticity, joten niitä on paljon ja ne on laadukkaita!) ja kertoa teillekin gastronomisista elämyksistä ja muista mukavista Lappijutuista. Nyt mie aion vain nauttia täällä olemisesta!

Onko teillä toiveita mitä voisin Rovaniemeltä kirjoittaa? 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Karoliina / From Karoliina maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 10:13

  Onnea uuteen kotiin! <3

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 10:19

  Onnea uuteen kotiin :)! Tiedän niin täydellisen hyvin, miltä tuo tuntuu! Vaikkei Lappeenranta olekaan mikään ihan pieni, silti suhteellinen ero on varmaankin aika samanlainen LPR – HEL kuin tuo teidän muutos. Tuntuu kuin iso maailma avautuisi ensimmäistä kertaa, kun pääsee muuttamaan johonkin isompaan paikkaan. Kaikki nuo pienetkin asiat, kuten kaupassa käyminen yöllä tai vaikkapa se, että on valinnanvaraa kuntosaleissa ja ravintoloissa, vaikuttavat suuresti elämänlaatuun. Varmasti viihdytte siellä :)!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 14:22

   Kiitos Jerry! 🙂
   Ihan varmasti on samanlainen suhteellinen ero Lappeenrannassa ja Helsingissä. Pieni paikkakunta voi ahdistaa, vaikka se olisi sitten rovaniemeläinen, joka haluaisi muuttaa Helsinkiin.
   Elämänlaatu tässä tuntuukin olevan se asia miksi haluttiin tänne muuttaa. Ihan huippua, että nyt vihdoin voi asua ihan oikeassa kaupungissa 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 10:23

  Onnea uuteen kotiin, ihanaa että pääsit uusiin ympyröihin! On tosiaan vaikea kuvitella täällä pk-seudulla aina asuneena, miten erilaista elämä esimerkiksi Sodankylässä on. Omalla tavallaan ihanaa varmasti ja kaikkeen tottuu, mutta tässä elämänvaiheessa varmaan aika jees asua Rovaniemellä.

  Mäkin muuten tuun Lappiin ekaa kertaa moneen vuoteen ens kuussa! Varasin just Finskin lennot Ivaloon, iskän kanssa mennään vähän pyörimään kun sillä on jotain asioita siellä hoidettavana, ehkä kuulemma käydään jopa Norjan puolella. Jännää! 😀 Tosin tällä hetkellä jännittää eniten se, etten joudu perumaan koko matkaa jos saan töitä ja en sitten sieltä saa vapaaksi muutamaa päivää…

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 14:24

   Kiitos 🙂 Sitä me joskus lappilaisina täällä vähän suuttuneina mutistaankin, kun eteläläisillä ei vain voi olla minkäänlaista haisua siitä, millaista elämä vaikka Sodiksessa voi olla, jos on koko ikänsä asunut kehäteiden sisäpuolella. Rollo on onneksi tällainen urbaani pikkicity ja vitsi, miten sulonen vielä.
   Ivalosta muuten tykkään kans, vaikka se onkin vielä pienempi kuin Sodankylä. Mun serkut asuu siellä, joten paikka on hyvin tuttu. Kannattaa käydä Saariselällä ja juu, se Norjan puolen tie on tosi siisti! Haluttais lähteä keväällä Kirkkoniemessä käymään, kun Ivalosta ei enää olisi sinne pitkä matka. Hauskaa Lapin reissua (toivottavasti 🙂 )

 • Reply Anu maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 10:45

  Onnea uuteen kotiin! Ihana tuo karttataulu! Kuulostaa kyllä todellakin siltä, että 15 repusta on jo varaa vähän karsiakin. 😀 Olen kyllä itsekin kärrännyt aikanaan aika monta autollista tavaraa Rovaniemen Konttiin sekä Varastotien ja Harrikadun kirppiksille.

  Voi, mie tiedän niin hyvin, mitä tarkoitat tuolla, kun osaa iloita kaupunkilaisten näkökulmasta niin pienistäkin asioista. Olin ikionnellinen, kun aikanaan sain muuttaa Ranualta Rovaniemelle. Mie tykkään Rollosta edelleen tosi paljon. Etenkin viime vuosina sinne on tullut paljon uusia, kivoja palveluita. Ootko jo käynyt Rokassa? Ihastuin siihen joululomalla! Rovaniemellä alkaa jo olla ihan hyvää ravintolaskeneä.

  Odotan jo kovasti Rollo-postauksia ja tietysti sitä, että päästään tuonne aamiaiselle yhdessä! <3

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 14:27

   Kiitos Anu! Voi vitsi näkisitpä meidän kämpän kaikki kartat kunhan ne on seinällä 😀 Ollaan virallisesti nimetty työhuone karttahuoneeksi, koska seinät aiotaan täyttää kartoilla meidän karttalaatikosta. Ehkä pian, ehkä pian 🙂
   Konttiin on kyllä tullut nakattua vaikka mitä viimeaikoina, mutta muuttaessa avautui kyllä silmät kaikelle sille romppeelle mitä kaappeihin voikaan kertyä. Huh hui.

   Hei oon muuten käynyt Rokassa ja itse asiassa kaks kertaa kahtena peräkkäisenä päivänä! Siitä aion vielä juttuakin kirjoitella jossain vaiheessa. Ihana paikka ja tosi viihtyisä. Oon niin onnellinen, että tuollaisia mestoja on nyt Rollossa jo jopa paljon. Aikaisemmin kävin aina vain kaksykkösessä, mutta Roka on sillekin varteenotettava vaihtoehto.

   Ilmoittele kunhan oot ens kerran tulossa niin järkätään aamiaistreffit ^^

 • Reply Katja maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 12:50

  Onnea uuteen kotiin! Muutto sucks!

  Mun mielestä juurikin tuollainen semivaihtis ihan korven ja suurcityn välillä on juuri passeli!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 14:28

   Kiitti! Oon ihan samaa mieltä 😀 Rollo on kyllä kans varmasti ihan tarpeeksi korpea katsoo sitä mistä päin tahansa :p

 • Reply säppä maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 14:04

  Ihana, onnellisuutta huokuva postaus. 🙂 Kaikkea hyvää uuteen kotiin!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 8 helmikuun, 2016 at 14:28

   Kiitos 🙂 Kyllä meidän kelpaa ^^

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita tiistai, 9 helmikuun, 2016 at 08:18

  Onnea uuteen kotiin!
  Tuppukylän kasvattina minä ymmärrän kyllä oikein hyvin nuo sinun pointtisi liikuntaharrastuksista, leffassa käymisestä jne. Vaikka ne ovat pieniä asioita, niin silloin jos ne eivät ole siinä ”kädenulottuvilla” niin niistä tulee suuria asioita. 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 9 helmikuun, 2016 at 11:26

   Kiitos 🙂 Empä olis paremmin voinut tuota asiaa muotoilla! Sinäpä sen sanoit 🙂

 • Reply hennamaria.j tiistai, 9 helmikuun, 2016 at 14:47

  Rovaniemi on kyllä kiva, sieltä löytyy kaikki tarvittava. Tee joku Minun Rollo-tyyppinen listaus, jossa olisi sinun mielestä kivoja juttuja ja kuvia kaupungista, ihan jotain pikkuruisia yksityiskohtia, joista muut ei ehkä tiedä mitään tai isoja juttuja, joita kukaan ei voi olla huomaamatta.

  Minusta Rovaniemessä on parasta esim joenranta(!), helposti käveltävä keskusta, Jätkänkynttilä, vanha rautatiesilta, näkymä uimarannalta keskustaan sekä Napis jouluna, koska joulu on minulle tärkeä ja kaiken krääsän keskeltä voi löytää myös ihania juttuja. Jotkut kauppiaat on tosin jotenkin kyllästyneitä ja se näkyy, siitä pieni miinus. Oli jotenkin hullunkurista seistä siellä viime jouluna, kun kauniit joululaulut ei soi liian kovalla ja aasialaiset turistit hihitteli ja otti kuvia meidän toppatakkiin puetusta koirasta. Huonoa on vain yksi asia ja se on liian lättänä maasto.

  Onnea uuteen kotiin!
  Niin ja kissasta ehdottomasti lisää juttua myös, jos sellainen teillä asuu.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 9 helmikuun, 2016 at 19:09

   Kiitos! 🙂 Luetkos minun ajatuksia vai mitä? 😀 Mulla on kaksikin tuollaista Rollo-postausta jo tulilla, mutta oottelen vielä kauniimpia kelejä, että saan parempia kuvia. Ei viitti ihan hehkutuspostausta pistää eetteriin vesisateisilla harmauskuvilla, kun Rollo osaa olla niin paljon paljon nätimpi <3

   Mun lempparit on ihan samoja ja siihen vielä pari muuta ihanaa päälle! Mie just kyllä viikonloppuna ihastelin miten paljon vaaroja tässä on ympärillä varsinkin kun Arktikumin rannassa katselee ympärilleen, ettei ihan kovin lättänää täällä ole. Mutta juu, vois olla kyllä korkeampia vaaroja 😀 Onneksi Ounasvaara on käytännössä takapihalla junaradan toisella puolen.

   Kisusta tulee varmasti juttua heti kun se saadaan. Harmi kun kaikki rotukissat on niin etelässä, että niitä pitäis lähteä ihan viikonloppureissulle hakemaan. Olispa se vaan mahdollisimman nopeasti mahdollista :))

 • Reply Sandra keskiviikko, 10 helmikuun, 2016 at 05:19

  Onnea uuteen kotiin! Kiva, kun olette päässeet sivistyksen pariin ja nyt on varmasti muukin maailma helpommin saavutettavissa, kun on kenttä siinä ihan vieressä. Muistan käänteisen tunteen, kun muutin Tampereelta Kouvolaan niin ai että, miten valinnanvara kaikessa pienentyi ja tuntui kuin olisi ollut vankilassa jossain.

  Odotan postauksia Rovaniemestä!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 11 helmikuun, 2016 at 11:38

   Kiitos! 😀 Tämä tuntuukin just sivistyksen kehdolta ja en voi olla olematta ihan sairaan onnellinen lentokentästä ja juna-asemasta. Tavarajunat ja Kemijärven yöjunat menee käytännössä meidän takapihalta ja hymyilen aina ihan pöljänä ku ne puksuttaa ohi. Lentokoneitakin ihastelen jopa omasta sängystä. Harvinaista herkkua ollut aikaisemmin.
   Voi vitsi miten ilkeä fiilis toi. Ymmärrän täysin! Varmasti siksi esim. Helsingistä on niin vaikeaa muuttaa pieniin maalaiskuntiin.

   Juttuja tulossa! ^^

 • Reply Sarita P. keskiviikko, 10 helmikuun, 2016 at 16:35

  Onnea uuteen kotiin!
  Itse olen tulossa sinne viikonloppuna viikoksi vanhempien luo (edellisestä käynnistä on yli vuosi) ja samalla tulee varmaan kierreltyä muistelemassa paikkoja…

  • Reply Maarit Johanna torstai, 11 helmikuun, 2016 at 11:39

   Kiitos! 🙂
   On tämä vaan ihana paikka. Toivottavasti kelit vaan vähän paranis viikonloppua kohden…

 • Reply Masa maanantai, 15 helmikuun, 2016 at 04:14

  Varmasti melkoinen muutos tuo, itsellä on edessä ehkäpä muutos Citystä (Tampere) syrjemmälle, niin voi olla melko vaikea tosiaankin tottua siihen, että kilsan päässä ei olekaan sitä 24h auki olevaa ABC-asemaa, mutta kaikkeen kait tottuu?

  Oma auto on ollut liki koko talven (n3,5kk) seisonnassa, koska ei sitä kaupungissa asuvana tarvitse. Ja itse ennen paljon autoilevana (noin 50 tkm/vuosi) oli erikoista luopua autosta edes muutamaksi kuukaudeksi. Bussilla pääsee kulkemaan suht hyvin, mutta kesän ajaksi otan auton toki ajoon, koska kesällä autolla teen reissuja Suomessa ja hiukan ulkomaillakin 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 15 helmikuun, 2016 at 11:15

   No ihan varmasti muutos on suuri juurikin maalta kaupunkiin ja kaupungista maalle. Ei läheskään niin outoa muuttaa vaikka Tampereelta Ouluun tai Helsinkiin, koska kaupunki kuin kaupunki. Auto on tosiaan aika tarpeeton jos asuu kaupungin keskustassa ja mielenkiinnon kohteet on myös siellä. Meillä on kuitenkin auto ympärivuoden käytössä, koska reissaamme paljon viikonloppuisin ympäri vuoden ja kun on kaksi kotia – Sodankylässä ja Rovaniemellä.
   Voikun täälläkin toimisi bussiliikenne, niin saisi vähän helpotusta elämään 🙂

 • Reply Helena Arvio lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 10:59

  Onnea uuteen kotiin! Kyllä kaupunki on kaupunki, tiedän sen asuttuani 26 v maalla, vaikka Etelä-Suomessa asuinkin. On helpompaa, kun kaikki on lähempänä. Ja jäähän siinäki yks ”ylimääränen kierto” Soankylästä Rovaniemelle.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 13:01

   Kiitos Helena! Kyllä Rovaniemi on ihana ja tuntuu ihan oikealta kaupungilta Sodankylän jälkeen 🙂

  Leave a Reply