Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Hotel Kämp – Suomen parasta luksusta

keskiviikko, helmikuu 3, 2016

Fiiliksiä kirjoittelin teille jo aikaisemmin meidän rentouttavasta viikonlopusta Hotel Kämpissä Helsingissä. Kun oli neljä yötä peräkkäin nukkunut melko ahtaasti, oli ihana päästä paikkaan, jossa oli tilaa yli tarpeiden. Kaikista parasta oli päästä luksushotelliin kahdeksi yöksi peräkkäin. Tätä oltiinkin odotettu! Ennen kuin ihmettelette miten meillä voi olla varaa kahteen yöhön Helsingin parhaassa ja varmastikin myös kalleimmassa hotellissa niin voin kertoa. Me ollaan ahkerasti kerätty Finnair Plus pisteitä. Markku on reissannut kuluneena vuonna niin mannerten välisiä lentoja kuin Euroopan sisäisiäkin. Olen itsekin käynyt Australiassa ja kesällä sahannut monessa Euroopan kohteessa. Yhdessä onnistuimme keräämään n. 80 000 pistettä. Maksoimme molemmat yhden yön majoitukseen oikeuttavan voucherin ja maksettavaksi jäi yhteensä n. 100€. Kahdesta yöstä aika järjettömän halpaa! 😀 Tulevalle vuodelle ei taida valitettavasti olla tulossa IHAN yhtä laajamittaista lentelyä, joten tästä on nyt otettava sitten kaikki ilo irti!

Hotelli

Kämp on ehkä Helsingin hienoimmalla paikalla ainakin joulun aikaan. Pohjois-Esplanadi oli jouluvaloissaan ja Stockmannille on vain lyhyt pyrähdys. Rautatieasemallekin kävelee vain reilun viisi minuuttia. Tällä hotellilla on ihan oma tyyli ja ihan omanlainen karisma ja persoona. Olen ollut monissa loistavissa hotelleissa ja muutamissa luksustason paikoissa aikaisemminkin, mutta vain Kämp on saanut sellaiset todelliset luksusfiilikset pintaan. Kai se on sitä, että kun lukee Madonnan tai jonkun muun superjulkkiksen tulevan Suomeen, ne majoittuu aina Kämpiin. Tai näkee kesällä ohikulkiessa Brasserien terassilla kauniisti pukeutuneita ihmisiä kahvilla ja kuoharilla. Tunne siitä, että tässä hotellissa on ihan sallittua nauttia täysin siemauksin erilaisesta luksuksesta, kuin mitä vaikka luksustason ketjuhotellilla on tarjota. Ehkä se on summa ennakko-oletuksista ja -luuloista ja lopuksi niistä tuntemuksista mitä paikan päällä tulee, kun pääsee itse kaiken kokemaan. Kaiken sen luksusfiiliksen keskellä oli aluksi vähän jäykkä fiilis. Minusta oikeasti tuntui, että olen liian nuori tuollaiseen paikkaan, että teki mieli vähän paeta jonnekin ketjuhotellin helppouteen, jossa ei tarvitse miettiä hapsottaako poninhäntä vähän vai pahasti tai pitäisikö olla päällä vähän hienompi mekko. Markku oli heti kuin kotonaan. Aamiaisen jälkeen olin viimeistään minäkin. Ihan tavallisia ihmisiä täälläkin on asiakkaina. Toisilla oli päällä hienommat vaatteet, mutta toiset tulivat collegehousuissa. Oli heti paljon helpompi olla. Turhaa hermoilin jotain hassuja etikettejä. Ollaanhan me kuitenkin Suomessa ja me osataan sentään käyttäytyä 🙂

Tässä ne tapetit, jollaiset mulla oli lapsuudenhuoneessani seinillä…

Deluxe-huone

Täällä ei mitään economy-huoneita olekaan, vaan mennään suoraan Deluxe-asteelle. Tavallisuus on näistä huoneista kaukana jo heti siksi, että tilaa on niin paljon kuin monen muun hotellin business-luokassa tai jopa sviitissä. Meillä oli ihan järkyttävästi tavaraa matkassa, ja oli ihana purkaa tavarat laukusta kaappeihin ja hyllyille poissa tieltä. Työpöytä ja nojatuoli ihastuttivat Markun, ja me molemmat oltiin innoissaan kylpyhuoneesta. Miten kaunis! Kerrankin kylpyamme ja suihku erikseen ja oikeasti todella laadukkaita kylpytuotteita. Kylppäri oli todellakin ilo silmälle ja kerrankin oli ruhtinaallisesti aikaa päästä sitä kokeilemaan. Kylpyankasta tuli molempien paras kaveri. Tuli mieleen, että katoaakohan noita ankkoja ihmisten matkaan kuinka usein? Olishan hauskaa omistaa oma Kämp-ankka 😀 Meidän ankkafrendi jäi tietenkin odottelemaan seuraavaa onnekasta kylpijää.

Ne tärkeimmät löytyivät läheltä. Herätyskello ja pistorasiat. Meille on tärkeää saada elektroniikka laturiin johonkin tietopaikkaan ja hotelleissa mieluiten ihan lähelle. Novelle-pullot kuuluivat myös hintaan. Itselläni vesipullo tai lasi on aina yöpöydällä.

Kämpissä huolehditaan myös hyväntuoksuisesta hengityksestä! Suuvesi oli hauska ylläri. Elemis-tuotteet ovat ilmeisesti melko uusi juttu Kämpissä. Tykkäsin tuotteiden tuoksusta ja hiukset eivät jääneet shampoosta ja hoitoaineesta tahmaisiksi vaan kivan sileiksi. Lempparihotellituotteita näistä ei silti tullut Hiltonin Peter Thomas Roth-sarjan vieden vielä voiton sekä tuoksun, että hiusten pestävyyden puolesta.

Oli ihan parasta olla kaksi yötä. Saatiin nauttia huoneesta ja Helsingistä ihan rauhassa. Ei tarvinnut heti aamiaisen jälkeen alkaa pakkaamaan ja lähtemään.

Brasserie aamiaissalina ja Kämp bar kahvilana

Aamiainen tarjoiltiin Brasseriessa, ja siellä oli ihana joulun tunnelma vielä aistittavissa. Kahvit ja teet tarjoiltiin suoraan pöytään sillä aikaa, kun valikoimme buffetista herkkuja lautasillemme. Kämpin aamiainen ei ehkä loistanut valikoimallaan, mutta tarjoilu oli koostettu erittäin laadukkaista tuotteista. Ei ollut vetistä pekonia ja kylmiä papuja, vaan herkullisia tarkoin valittuja makuja kauniisti esillä. Omat suosikkini olivat marjapuuro (?) lasimaljasta tarjoiltuna ja graavilohi. Hedelmätarjontaa olisi saanut olla omaan mieleeni enemmän. Sen sijaan suosikkipähkinöitä oli iso valikoima. Juomista sitten vielä erikseen. En ole IKINÄ juonut niin ihanaa mehua, kun Kämpin karpalo-minttua. Jos tuota sais jostain ostettua, sekoaisin siihen varmaan yhtä pahasti kuin Finnairin lennoilla tarjoiltuun Bonne mustikkamehuun. Jälkimmäistä olen juonut varmasti enemmän kun mitään muuta mehua viime vuoden aikana. Tämä karpalo-minttu kuitenkin oli niin ihanaa, että se vois vaikka voittaa. Jos joku tietää mistä sitä saa, niin oon kiitollinen :3

Aamiainen on aina kokemus jos puitteet on kauniit ja kattaukset ylelliset. Sellaiset ne olivat Brasseriessa. Tulimme illalla vielä testaamaan miten Kämp Bar toimii kahvilana. Espan kahvilat olivat aika täynnä, joten Kämp oli hyvä vaihtoehto. Me tykättiin, mutta lompakko ei ollut niin mielissään. Seljankukkamimosa oli herkullinen, mutta se maksoi 24€. Kerrankos sitä! Ensi kerralla voisin ottaa ihan sitä teetä 😀 Lontoossa tykästyin iltapäivätee-perinteeseen ja sitä olisi tarjolla myös Brasseriessa. Joskus kun olen Helsingissä paksun lompakon kanssa (not gonna happen anytime soon!) niin siitä kokemuksesta vähän jo haaveilen.

Muuta

”Complimentary 24h” -netti toimi hitaasti, pätkivästi ja huonosti. Business-hotellissa olettaisin ilmaisenkin netin toimivan vähän paremmin. Saunavuoro oli maksullinen ja jopa aika kallis, joten emme kokeilleet.

En tiedä eikö me hoksattu jotain kikkaa millä se olisi onnistunut, mutta valojen sammuttelu oli haaste! Yleensä huoneessa on vähintään oven vieressä tai joskus myös sängyn vieressä katkaisija, joka sammuttaa valot koko huoneesta, mutta jättää yövalolle mahdollisuuden. Tuolla käytiin napsuttelemassa kaikki valot kiinni erikseen, että saatiin vain lukemiseen sopivat pikkuvalot päälle. Aamulla sitten sama homma toisinpäin. Lisäksi vielä kommentti niistä meidän tärkeimmistä huomionarvoisista asioista, eli pistorasioista. Niitä oli tarpeeksi ja lähimmät suoraan yöpöydällä. Kiitosta siitä. Minibaariin ei uskallettu koskea, sillä se toimii automaattisesti. Jos tuotteen poistaa paikaltaa, se veloittuu automaattisesti huonelaskulle.

Kaikenkaikkiaan meillä oli oikein onnistunut viikonloppu joulunpyhinä Kämpissä. Harmitti kamalasti, kun toinen yö piti lopettaa lyhyeen ja lähteä jo viiden jälkeen lentokentälle. Missasimme hyvät yöunet ja aamiaisen. Markku onneksi päätti jo minun puolesta, että Finnair Plus pisteet säästetään tästä lähin aina Kämpiin! Selvä. Mulla ei ole vastaansanomista tähän 😀

Kaikki muut hotelliarvosteluni löydät TÄÄLTÄ.

VINKKI!! Pako Arjesta-blogissa on nyt synttäriarvonnassa palkintona yöpyminen Kämpissä! Käy osallistumassa 23.2.2016 mennessä täältä.

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, helmikuu 3, 2016 at 13:03

  On todella kivaa lukea toisten kokemuksia hotellista, josta itse pitää kovasti :). Samanlaisia huomioita näyttää olevan meillä molemmilla. Hienoa, että tykkäsitte! Ja se mehu on muuten tosi hyvää ;). Meillä oli sama ongelma valojen kanssa, mutta kyllähän ne sitten lopulta saatiin sammutettua x). Hyvä hotelliarvostelu, kuten aina!

  Ps. Kiitos loppumaininnasta :).

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, helmikuu 3, 2016 at 15:11

   Oon samaa mieltä! Ne omat lempparit kiinnostaa aina ihan eri tavalla kuin jotkut ihan randomit 🙂
   Vitsi kun sitä mehua löytyis jostain! Pitää ens kerralla käydä kysymässä josko tekisivät sitä sekoitusta mulle pulloon matkaan 😀

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, helmikuu 4, 2016 at 10:49

    Voi hyvinkin olla, että tekisivät pulloon annoksen, jos pyytäisi :P.

 • Reply miraorvokki keskiviikko, helmikuu 3, 2016 at 15:52

  En ole koskaan Kämpissä yöpynyt – olisi kyllä mahtavaa joskus testata. 🙂 Vaikuttaa mahtavalta hotellilta.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, helmikuu 3, 2016 at 18:59

   Jos tilaisuus tarjoutuu, tartu ihmeessä siihen! On se kokemus käydä edes kerran 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 3, 2016 at 23:32

  Jaiks, hienolta näyttää. Oma haave myös päästä tuonne vielä joskus. 🙂 PAITSI yksi asia mua kummastuttaa, minkä myös Jerryn postauksista olen huomannut (siis tässä nyt oikein etsimällä etsin jotain pientä vikaa huoneesta kun muuten näyttää niin täydelliseltä, hehe). Nimittäin kylppäri näyttää mun mielestä ankealta ja kolkolta, ehkä vanhahtavalta? 🙁 Johtuuhan se vain kuvista, johtuuhan? 😉

  • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 4, 2016 at 12:12

   Kylppäri oli ihana! Toki marmori (?) saattaa näyttää vanhahtavalta, koska ei kovin moderneissa hotelleissa enää tuon tyyppisiä kylppäreitä ole. Mua itseäni häiritsi eniten nuo käytävillä olevan keltaiset raidalliset tapetit. Mulla oli lapsuuden kodissa omassa huoneessa just samanlaiset, enkä päässyt yli enkä ympäri niistä. En tykännyt. Kämp on kuitenkin ihan mieletön hotelli, ja vaikka se ei modernein olekaan, suosittelen ehdottomasti käymistä ees sen kerran 🙂

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 12:32

    Hehe, mua taas ei noi tapetit häiritse yhtään. 😀 Mutta joo, pakkohan tänne on päästä. Ehkä voitan Jerryn arvonnasta! ;D

  Leave a Reply